Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. juuso91

    juuso91 Arctic cat F6 -07 ja Polaris Dragon 600 -08

    Koliseekos siellä kuinka pahasti kivet ja kannot? Tarkotus ois varmaan valkeisentien parkkikselta lähtä ajeleen.. Missä kunnossa reitti siitä ylikiiminkiin päin? :)
     
  2. JusPi

    JusPi Sir.

    Ei oo tullu vielä käytyä utajärvellä muuta kuin ohi ajettu kelkka kärryn kytillä. Vähän paranee tuo lumitilanne sinnepäin mentäessä, joten voi olla ihan kohtuudella ajettava tuo reitti. Ojien kanssa saa varmasti olla varovainen näin vähän lumen aikana. Jos käyt ajelemassa sielläpäin niin ei muuta kuin raporttia tulemaan.
     
  3. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    Tulipa tännään käytyä vähän näitä limingan suunnan reittejä ettimässä. Eli liikenteeseen lähin ala-temmekseltä, vehkamaantietä pitkin. Koitin ettiä sitä reittiä, joka on joskus menny tuossa vehkamaantien tuntumassa ketunmaahan vaan eipä tuo ollu oikeen ajettavassa kunnossa ja rastitki katos jossain vaiheessa. Seikkailin sitte jokkisraan tuntumasta ketumaahan päin.
    Pienen pörräämisen jäläkeen löysin sinne ketunmaan reitillekki. Ketunmaan koululta koitin shellille päin lähtä vaan eipä juuri toivoakaan ku se on semmosta aavaa peltoaukeaa ja vielä kynnöksellä. Joku siitä oli kuitenki jo ajanu. :p Lähin sitte toiseen suuntaan kokeilemaan onneani. Lunta ei ollu taas peltopätkillä liiaksi, mutta ku mettään asti pääsi niin pysty verkkasesti jo ajelemaan. Jonkun linjan alle asti reittimerkkejä löysin, mutta sitte ne katos/loppu. Tietääkö joku paikkakuntalainen mihin päin siitä pitäs oikeen reitin jatkua jos jatkuu.
    Siitä sitte kuitenki linjan alusta ajelin paavolantielle asti. Ei ollu taas kaksista ajettavaa ku oli mönkijällä ajettu ja loppupätkää ei ollu tälle talvea muut ajanukkaan ku mettäkone+mönkijä.
    Joku täällä taannoin kerto ajelleensa nuolualle asti tuosta jotaki "reittejä". Tarkottiko se sitte paavolantien laitaa, vai oisko jotain virallisempaaki?
     
  4. jones-

    jones- Nytro SE

    Tulipa heitettyä Hiukka-YK -lenkki. Sanosinki 25% hyvää baanaa, 25%kehnoo ja 50% menetteli. Kaikki ojat oli kuitenki nyt jäässä, niitten kanssa ei joutunu enää koijaamaan. Melko paljon oli kelkkoja liikenteessä, tais tulla yli 10 vastaan. Varsinki YK:n päässä oli jo täys rähinä.
     
  5. juuso91

    juuso91 Arctic cat F6 -07 ja Polaris Dragon 600 -08

    Aika kovia pakkasia pitelee, mitenkähän tuo oulujoki.. alkaiskohan se olemaan jo kohta ajettavissa? Onko kukaan mitannu paljon jäänpaksuus oulujoella? ;D
     
  6. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Kaks pakkaspäivää ei riitä joen jäädyttämiseen
     
  7. razer

    razer Nytro Rtx

    varmaan vasta tammikuun lopuilla sinne uskaltaa mennä.
     
  8. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Kävipä Waarikin Wiikingillä ulkoileen, kun sattui mukava talvinen keli.
    Jonesin jäljet bongasinkin Hiukkavaarankieppeiltä ja joku toinenkin oli tullut Ruskosta.
    Piipahdin tuolla Patelassa ratapohjalla ja nostelin metsään heitetyt puomit takaisin ratapohjalle. :-\
    Nyt saattaa mennä pidempi aika jos meinaa tuon pätkän selvittää, taidan vielä ensiviikolla käydä tekemässä tuonne lopullisen niitin, jotta reittiä ei selviä kelkalla, mönkijällä eikä enskalla.
    Tulomatkalla kävin moikkaamassa Saaraa heppatallilla ja kyselin, onko ollut häiriöitä kaviourilla.
    Kiitosta suitsutti kelkkailijoille, jotka on jättäneet reitit rauhaan ja joskus sinne eksyessään ajavat kiltisti sivuun sekä sammuttavat laitteen ratsukon ohituksen ajaksi. Notta siitäs sitten teillen kaikille iso käsi :)
    Palatessa sitten tuli pari enskaa Auran majalle, kun kahvittelin, joten jäi morjestamatta kaverit.
    Valkeisen tien tuntumassa körötteli kelkkareitillä vastaan pari maasturia.
    Vaihdeltiin hyvät päivät, ja porinoiden lomassa laskettelin litanian missä maasturiretkeily on sallittua ja sovittiin notta emme enää tapaisi samoissa merkeissä, jälkien perusteella olivat harjoitelleet jo eilen samoilla seuduilla.
    Selvittelin kotimatkalla kaverusten jälkiä ja melkoinen seikkailu on ollut ja saattaapi siitä tulla vielä kyselyja ja vaatimuksia joltakin taholta.
    Jones oli hyvin eritellyt reitin kunnon ja tuo arvio pitäneekin hyvin paikkansa, lunta vaan lisää niin hyvä tulee.
    Ojat tosiaan on saaneet jääpeitteen pakkasten ansiosta ja seuraavaksi kairailenkin reikiä ja laitan jäätiedotteen.
     
  9. JusPi

    JusPi Sir.

    Tänään just kävin kattelemassa tilannetta, kun tässä joki varressa asustelee. Virtaama on todella kova. Suurimmaksi osaksi on jääpeite joessa, mutta paljon on vielä sulia siellä sun täällä. Joten voin sanoa, ettei joelle ole vielä mitään asiaa vähään aikaan muilla kuin + 50 v. pillkkimiehillä niile kun riittää se ohuempikin jää. Eikä siellä jään päällä juuri luntakaan ole. Tämä siis tilanne madekosken kohilla.
     
  10. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Juu totuushan on että 5cm kantaa ihmisen ja 3cm pilkkijän
     
  11. juuso91

    juuso91 Arctic cat F6 -07 ja Polaris Dragon 600 -08

    juu jokirannassa asun minäkin, erkkolan sillan kohalla. Enhän mä sinne vielä menossa olekkaan, kunhan kyselin tilannetta vaan :) Oishan se mukava jos pääsis edes jossain vaiheessa ajamaan joelle, viime talvena muistaakseni sinne ei päässyt ollenkaan..
     
  12. -TK-

    -TK- Well-Known Member

    Vielä viikko pari rapsakoita pakkasia niin eiköhän tuossa ala vähän jäätäki olla, laitasaaren kohalla kestää rantajäät pyöritellä ja näköjään koiriakin ulkoiluttaa mutta tässä kotirannassa ei olekkaan ihan mahoton virtapaikka. Eikä sitten mennä hukkumaan   :)
     
  13. Anttimi

    Anttimi Well-Known Member

    Onkos kukaan ajellut O-salossa meren rantoja pitkin? Pääseekö jo shellille?? entäs Otullista meren rantaan? Polte ajamiseen olis kova, mutta ei toisaalta viittis kamppeitakaan särkeä...
     
  14. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Kolehmaisen kohdilta on jo puoteltu kelkalla ja jopa jalan joen yli. Tämähän ei tarkoita, että kehottaisin menemään perässä, itsekkin tyydyin pysyttelemään hurtan kanssa 10 metrin päässä rantaviivasta...Ihan hyvä ettei jään päällä ole juuri lunta, niin pääsee pakkanen puremaan kunnolla.
     
  15. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Ainakin siellä on jäätä rannoissa ja pilkkimiehiä näkyi jo, mutta lunta ei ole yhtään. Ja Hailuodontien ojan pohjalla oli jälkiä shellille päin. (ojassa lunta n.3 senttiä)
    (Autolla siinä lauttaranta-shell -välillä eilen ajelin.)
     
  16. JusPi

    JusPi Sir.

    Jos joku on vasta ajellu niin kumpikas se on parempi pätkä tällä hetkellä Hiukkavaara-Ylikiiminkigin kaupunginosa vaikos kannattaako lähtee ajelemaan Ylikiimingistä-Utajärvelle. Vähän tässä polttelis lähtee ajelemaan.
     
  17. juuso91

    juuso91 Arctic cat F6 -07 ja Polaris Dragon 600 -08

    Me käytiin just hiukkavaara-yk väli ja lunta tarvis lisää, välillä kivet kolisi aikalailla.. Ylikiimingissä käytiin sitten tankilla ja lähdettiin takasin päin.. melkeen ehkä kannattais lähtä katteleen sinne utajärvelle päin, tämä vain veikkaus, sillä tietoa siitä välistä ei oo
     
  18. oppera

    oppera Well-Known Member

    Kelkkailu siis jatkunee ratapolulla, leviätelasella ne puomit oli sinne viety (eihän siellä saa kelkalla ajaa)? ja vieläpä peräkanaa keskelle polokua, uusien paritalojen kylykeen, jopa kävellen ei pääse koiran kanssa liikkumaan! Siellä taitaa ne VALITTAJAT asustaa. Hmph! Tuntuu jo aika naurettavalta tämä ratapolkuviha. Heiveröiset puomit vaihtaa vaan paikkaa ojasta allikkoon taikka polun päästä toiseen! ja sama japatus vaan jatkuu puolin ja toisin!
     
  19. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Virkamies saapi kyllä tehtävää hoitaessaan ajaa ihan vapaasti.
    Wiikingin tassunjäljet polulle jäi, kun siirsin net esteen siihen talojen kohdalle, notta ehtivät ottaa kilvet ylös kelkkailijalta, jos kuski alkaa niitä nakkelemaan vitikkoon, kilvillä nämä ilkityön harrastajat saadaan henkilöityä ja edesvastuuseen kolttosistaan.
    Ulkoilijat siitä kyllä pääsee, siinä on niille riittävän iso rako ja samalle kohdalle laitan viikolla kunnon esteen ja edelleen ulkoilijoille rako kulkea.
    Jos joku asia on kielletty ja sitä rikotaan, niin se rikkoja on naurettava, teettää vielä yhteiskunnalla ison työnkin ja maksattaa veronmaksajilla kalliisti tyhmyydestään.
    Ymmärrän hyvin että nämä asukkaat valittavat kun ralli pyörii takapihalla, toivottavasti saavat nyt rauhan asumiseen, joka lienee jokaisen oikeus.
    Kun tuo asia saadaan kuntoon, loppuu se asiasta japatuskin ja päästään taas kohdentamaan vähäisiä voimavaroja kelkka harrastajien harrastusmahdollisuuksien parantamiseen.
    Moni ei huomaa, että paitsi että muokkaa yleistä mielipidetta kelkkaharrastuksen vastaiseksi, tämä HÄIRIÖTÄ aiheuttavien villien reittien aiheuttama työ on poissa luvallisien reittien hullosta ja kunnossapidostaja siten kostautuu meille kaikille harrastajille.
     
  20. jkk_69

    jkk_69 lyne 600

    maanantai-tiistai lupaili lunta niin päästään ajaan tuolla yk:n välillä..
     

Suosittele tätä sivua