Ski-doo mxz TNT -08, -09

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Makezi, 6/12/07.

  1. yamahahihhuli

    yamahahihhuli ski-doo mxzx800r-13

    hmm. osviittaaa oon kyl,jutut mihin katellaan. mut ne kuvat, poikain kelkoista, ja mihin pitää katella silleen isolla silmällä!!! ;) ;)
     
  2. enriikke

    enriikke Well-Known Member

    ootteko huollossa saaneet kuntoon tuota a-tripin itsestään nollaamista??öljyvalokin syttyy aikaajoin kun lähtee liikenteeseen tai on normaalisti tyhjäkäynnillä..vaikka säiliö on siinä 3/4 tai täysi,tosin muutaman kilsan jälkeen sammuu.täytyy vissii porata noita jäähdytysreikiä tohon kuomuun,kun tänään jäitäpitkin kotiin tullessa rupes varotusvalot palamaan.tosin luntakin oli vain siellätäällä,joten ei saanut oikein jäähdytystä.
     
  3. äntee

    äntee ski-doo tnt

    Jaahas leikkas kone tenusta kiinni, öljy loppu ja siihen jäi. Vika oli tietty itessä kun ei muistanut tarkastaa öljy tilannetta, ja osaksi voisi syyttää mittaristoa joka ei toimi oikein, eli ei ala piipaamaan jos öljy on vähissä eikä myöskään öljyn merkki valo syty palamaan, +plus nopeusmittari ja kiekkamittarikin pimeenä. Noh kone saatiin pyörimään kun oli antanut jäähtyä jonkin aikaa. Öljyä haettiin sitten 3km päästä mökiltä ja käveltiin takasin kelkalle, öljyä laitettiin tulppien kautta suoraan männän päälle, suoraan bensa tankkiin ja tietysti öljysäiliöön.
    Nyt kelkka turvallisesti kotona, mutta kone käy melko epätasaisesti. Onko normaalia? Tietääkö koneremonttia vai tasoittuuko käynti ajan myöten ja missä hinnoissa kone remontti pyörii?
     
  4. 325

    325 Lynx- sano lapinmies ja pyörty

    Ei hyvää päivää teijän kans. ::)
    Ei muutako ajat vaan menemään ja ihmettelet loppu ajan että miksi tää vehe on näin paska.

    Kone pitäis olla JO auki.
     
  5. enriikke

    enriikke Well-Known Member

    kyllä itellä on tapana aina vilkasta öljytilanne ennen kun lähen liikenteeseen.jonkun verran enemmän viep öljyä kun esim edellinen 07 550x.
     
  6. tvou

    tvou Well-Known Member

    Yleensä kiinnileikkaamisesta on selvinnyt männän vaihdolla, eli toinen mäntä uusiks ja yläpään tiivistesarja. muutama satanen menee. ei tosin ole kovin vaikea homma tehdä, mutta ei toisaalta työtunteja montaa pitäisi asentajalle kertyä. Ei pitäisi männän olla kovin palasina jos vielä käyntiin lähtee. Jos itse laittaa, niin kannattaa luonnollisesti ensin tutkia vauriot ja tilata sitten osat jotka tarvitsee.. Vaatii jonkinlaisen momenttiavaimen, kun kiristää sylintereitä ja kansia paikalleen.
     
  7. Fiiberi

    Fiiberi Guest

    No ei muutama satanen taida riittää jos kone on ilman öljyä pyöriskellyt ja päässyt leikkaamaan..
    Son auvottava alakertaki, tarkistettava kampuran ja kiertokankien laakeroinnit jne.
    Ja ei varmasti selviä YHDEN männän ostolla ja vaihdolla... hyvällä lykyllä pytytki mäsänä! Eli laskee tuosta sitte kustannukset ken uskaltaa.
     
  8. tvou

    tvou Well-Known Member

    Onkohan näitten vehkeitten sylintereissä mitään pinnoitetta? jos ei, niin silloin todennäköisempi että pitää porata tms. Tosiaan laakerit ei tykkää jos ilman öljyjä pyörii.
    Riippuu onko miten pitkään pyörinyt ilman öljyjä. luulisin, että kun öljyn tulo loppuu, niin aika äkkiä nostaa lämmöt sylintereissä ja mäntä nappaa kiinni. Eli ei välttämättä ole laakerit pitkään pyöriny ilman öljyjä. harvinaista kuitenkin oman käsitykseni mukaan on, että molemmat männät yhtä aikaa leikkaa kiinni. Tosin kyllähän mäntä voi olla vaihtokunnossa vaikkei olisi leikannutkaan kiinni. Sitten varmistuu kun avaa koneen...
     
  9. Zuppi

    Zuppi Well-Known Member

    ostin 09 tnt ja ainakin viel hyvin pelannu. kilometrejä ei ole kyl viellä takana kun 350km!
    kelkka tahtoo mennä mutkat suoriksi ellei paina jarrua lujemmasti ja suurin piirtein pysähdy. Mutkasa ei voi kaasua painaa ollenkaan. Vähän parani kun kiristi rajoitin remmiä! auttaisiko tuohon keulimis palika pyörittele? ehdotuksia kuunellaan!!!!
     
  10. tvou

    tvou Well-Known Member

    Vika vois olla suksissa. Pehmeämmällä reitillä noista vakiosuksista ei oikein ole mihinkään. Täällä on paljon keskusteltu eri suksivaihtoehdoista. kannattaa käyttää hakua.
     
  11. tvou

    tvou Well-Known Member

    Pikainen iskarikysymys.. Saako -03 sc3 alustaisen 440x:n iskareita tuohon tenttuun tekemälläkään. sellaiset löytyisi nyt omasta tallista ja jotain sellaisia tuo vehje kaipaisi.
    ilmeisesti ainakin etupukin iskari on erilainen. mitenkä muut? saako edes pajottamalla sopimaan?
     
  12. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Keulaan sopii, etupukista loppuu remmi ja iskariki melko varmaan. Etupukkiin vissiin menee mutta takapukin iskarista en ihan varma ole, kokeile? Oli nuita laiteltu ristiin mutta ei nyt muista tarkoin miten ne meni.
     
  13. tvou

    tvou Well-Known Member

    ainii, että olis liian pitkiä nuo alustan pumput, mutta muuten saattaisi käyä. tuolla rs 600 osastolla puhuttiin että iskareita vois jotenkin lyhentää, tai että ulostuloa voisi rajoittaa prikoilla tms. kun suunnittelivat madaltaa etupäätä. sehän vois toimia jos ne on liian pitkät alustaan. täytyy vielä haeskella tietoa ja jos ei muuta niin kokeilemaan. kiitosta vaan vastauksesta.
     
  14. 325

    325 Lynx- sano lapinmies ja pyörty

    Alustan iskareissa tärkeintä on ettei iskarit lyö pohjaan ennenkuin pukit osuu liukurunkojen pohjauskumeihin.
    Sitä tarkoitetaan nuilla iskarien pituuksilla. Ulostulot rajotetaan sitten remmeillä ja linkuilla.
     
  15. tvou

    tvou Well-Known Member

    ahaaa. eli tuohan ei selviä kuin kokeilemalla. voikos niitä pohjauskumeja korottaa, jos meinaa iskarista loppua pituus tai siis pohjata?
     
  16. haneli

    haneli lynx re 600 e-tec

    näppärän hintaset osat tuntuu olevan vehkeeseen. esim, ketjukotelon kansi 270e, liukukiskot 313e (kpl). tänään tilasin nuo kiskot. enää ei tartte pelätä lamaa ku se tais tulla jo.
     
  17. jason_20

    jason_20 Well-Known Member

    YYYH.. taidan pysyä nuissa revo ja rev malleissa
     
  18. 325

    325 Lynx- sano lapinmies ja pyörty

    Tottakai voi mutta en suosittele.
     
  19. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Helpommin selviää ko käyttää mittanauhaa. Kumeja ei vaikuta korottaa. Iskarin vartta voi toki lyhentää, vaikka runkoaki, mutta onko sitten vaivan(ja hinnan) arvoista?

    Halvemmala pääsee ko ei säre sitä.. ::)
     
  20. väänä

    väänä Well-Known Member

    Tuntuu kulutustavaraa olevan nuo liukukiskot, hommasin omaan RS:n kiskot, sama ainevahvuus mutta vähemmän niitä (vitun) kevennysreikiä ja vahvikkeet kylkeen. Tais olla lähtöhinta parikymppiä nokkiin.
     

Suosittele tätä sivua