Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. -TK-

    -TK- Well-Known Member

    Joko tai, pääset suoraan reitille sitä linjaa pitkinkin..ja jos ajat kassisen kautta niin sun tarvii vaan ylittää maantie ja ajaa pirttijärven/tuppelan tietä muutama sata m niin reitti kulkee yli, se linjanalus taitaa vielä kaivata lunta..
     
  2. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Joo nyt hokasin kun hetken tuumailin tuolta karttapalvelun kautta. Onhan tuolla tullut ennekin koluttua. Onko Karttiontietä aurailtu tälle talvea kuinka tiuhaan? Ei viittis ihan peilijäälle lähteä liukuja ärsyttämään.

    Kun autolla puottelin pohjoispuolentietä, niin näytti siltä, ettei kukaan ole vielä ajellut linjoja myöten Hiukkis-YK-reitille. Linjoilla meinaan nyt siis nuita Pikkaralan kohdilta joen yli meneviä suurjännitelinjoja. (Pikkaralasta Madekoskelle päin) Jos joku on kerennyt viime päivinä puhkoa uraa niin kiinnostais, että kuinka pahaa rytteikköä tuo on näillä lumimäärillä. Eikös näille linjoille ole juurikin tarkoitus merkata se uusi reitti joskus hämärässä tulevaisuudessa?
     
  3. -TK-

    -TK- Well-Known Member

    On sitä aurattu mutta ei siellä liu"t sula .. eilenki ajelin mutkan sitä pitkin ja vkl kohtihan se lupas lunta lisää.
     
  4. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Pidetään julkiset puheet ja neuvot luvallisilla reiteillä.
    Ylikiiminki -Pudasjärven raja väliltä kävin kairailemassa vesistöt ja 36-45cm oli jään paksuus, joten turvallista on ylitellä.
    Tuo ojapahanen heti Ylikiimingistä lähdettyä oli heikoin, sillä jäätä siinä oli 25cm ja sitten tyhjää noin 10cm ja sen jälkeen vesipinta.
    Vinssailin myös tykyn taivuttamat puut reitiltä, ja merkkasin muuvaara merkeillä hirvitornin joka oli puoliksi reitillä.
    Torni oli tulkevasti jäätynyt maahan ja ei sitä mukana olevilla välineillä saanut ehjänä irti, joten käyn sen myöhemmin siirtämässä.
    Poroaidoista raskaan kaluston reiteistä kaksi oli auki, ensimmäinen on siinä määrin rikkontunut, ettei sitä saanut kiinni, mutta toisen puolapuut sain irti jäätyneestä maasta ja se toimii nyt.
    Kelkallahan pääsee noiden riippuvien kapuloiden läpi, eikä tarvitse aukoa noita puolapuita.
    Jätkänristejäkin sain naputeltua tyhjiin tolppiin taas Rhinon lavallisen ja täysi päivä maastossa polttelee poskia notta saunaan tästä pitää.
    Tuumii Waari
     
  5. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Kalimenlammen laavulla on liiteri täynnä puita ja räystään allla vielä lisää, notta käykäähän tulisteleen.
    Poistelin lisäksi töröttäviä kiviä, mitkä nyt irti lähti ja yhden puun joka oli notkahtanut osittain reitille.
     
  6. JusPi

    JusPi Sir.

    Onko joku ajellu tässä viimepäivinä hiukkis-ylik reittii? Tässä vakavassa harkinnassa jos kävis vähän säätöjä kokeilemassa.
     
  7. Pantteri`

    Pantteri` Ockelbo 300

    Viikonloppuna kävin ajamassa ja kyllä siellä ajamaan pystyy. Melko jäistä on, joten joutuu kaasua annostelemaan varovasti. Käy vaan kokeilemassa säätöjä, ei siellä minusta kelkkaa saa hajotettua.
     
  8. NikoP

    NikoP M8000 Sp Es 2.6" - 18

    Taitaa olla melko kolistelua hiukkavaara-yk välillä? Kovasti tekis mieli päästä puotteleen, muttei hirveästi viitsisi kolistellakkaan. ;D
     
  9. litku

    litku Polaris Prox2 600cc -04

    Saapa nähä millon tulee omakohtaisesti puhkaistua hiukka-yk väli...Lunta on vaan niin vähän. Paremmat kiksit saa kun kiskoo vermeet pudis ABC ja siitä lähtee syötettä kohti :)
     
  10. -TK-

    -TK- Well-Known Member

    Tänään kävin oulunseudulta käsin pudiksella lenkin, voisin jopa väittää että yk-muhos on mukavampaa pätkää puotella kuin tuo pudasjärven pää..tosin takaisin palailin pienen lumisateen saattelemana ;)
     
  11. NikoP

    NikoP M8000 Sp Es 2.6" - 18

    Tai sitten viikonlopuksi mökille Kuusamon suunnille.  :p
     
  12. jkk_69

    jkk_69 lyne 600

    pitäskö juspi lähtä yk-muhos linjalle kun tuossa kehaistiin sitä?
     
  13. Tomppa-76

    Tomppa-76 Edge 500 xc sp

    Suuret kiitokset Harrille kun kuskas kiertokanki vikaisen Pollen Ouluntullista pois...
    Kerranki tuuria ettei kauemmas särkynyt...
     
  14. JusPi

    JusPi Sir.

    No kyllä tuossa Hiukkavaara-Ylik välillä pahimmat ajohalut saa purettua. Kalimenlammella asti tuli sellanen sprintti lenki heitettyä. Sopivasti oli pattiakin tuossa väillä joten sai ajaa tosissaan uutta iskari settiä sisään  (ja todeta, että säädöt on tällä hetkellä jotai crossin ja enskan väliltä  :p). Todella jäässä oli reitti, joten tietylaista varovaisuutta siellä kannattaa noudattaa. Sen verran kuitenkin irtolunta, että jäähdytys toimii. Eipä ne kivekkään niin mahottomasti kolissu kuin vasta kalimenlammella niinku yleensä.

    Voishan tota käydä jossain vaiheessa ihmettelemässä.
     
  15. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Tampparikuski soitti Pudasjärveltä tänään ja todettiin ettei tampparilla pysty vielä tuota Pudasjärvi- Ylikiiminki väliä ajamaan, särkemättä tamparia ja reittiä.
    Heti kun saadaa kunnon lumituisku tamppari ajaa tuon välin ja loiventaa ojat, näillä lumilla homma ei vaan onnistu vaan menee mullalle se vähäinenkin ajoura.
     
  16. juuso91

    juuso91 Arctic cat F6 -07 ja Polaris Dragon 600 -08

    Waari tais olla hommissa tänään reitillä? Tulin vastaan punasella polariksella ja kättäkin taisin nostaa  :)
     
  17. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Juu tuossa Muuraiskankaan kohdalla nakkelin kiviä reitiltä, kun tulit YK:sta päin. Lähti siitä muutama kivi rautoja kuluttamasta, mutta osa oli niin massiivisia että jäi vielä haitolle.
    Kiitos kun hiljensit ja varoit vanhaa työn touhussa, huomasin, että kun touhustelee kypärä päässä ja korvissa on earit, on oltava tarkkana ettei jää jalkoihin.
    Tuo Rhino on niin kookas, että varomattomasti sen takaa kun kävelee reitille saattaa aiheuttaa vaaratilanteen.
    Nythän tämmöisestä ei ollut tietoakaan, mutta pitää vanhan olla skarppina ettei vastaisuudessakaan olisi vaaraksi muille, saati itselle.

    Paitukei, nyt on muuten Kontion rannassa asuntovaunu asemissa Oulujokirannassa ja eiköhän sieltä kohta saa kuumaa mehua ja kahviakin, käykääpä kannattamassa yrittäjää.
    Oli Rhinolla kohtuullinen homma vetäistä tuo vaunu tuosta pihalta rantapenkere alas jäälle, mutta hyvin se hommasta selviytyi.
    Luntakin oli taas lisää reitillä, lumi kasaantuu pikku patikoksi ja kurvit tahtoo kiillottua paljaiksi ja lumi niistä lentää ulkokaarteeseen, pitää tuumiskella, olisiko asian suhteen jotain tehtävissä.
     
  18. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Ouluntulli-Muhos tuntui tänään olevan jotakuinkin samassa jamassa kuin ennen vesisateita. Eli ihan ajokuntoinen, joten toivottavasti se Lynxien koeajotilaisuus toteutuupi! Toki se Ouluntullin pää on edelleen melko kivinen, mutta tokkopa jokaisen henkilökohtainen järki rajoittaa kaasun käyttöä sen ensimmäisen kilometrin matkan...
     
  19. Methanolic

    Methanolic Well-Known Member

    Millon se koeajotilaisuus on??
     
  20. Okcelbo

    Okcelbo Well-Known Member

    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=34730.msg411839#msg411839
     

Suosittele tätä sivua