Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. mette

    mette Kelkaton

    Jäällä aina max. 80km/h, jos reitti mennee jäällä niin siinä 60km/h.
     
  2. Methanolic

    Methanolic Well-Known Member

    Eilen tultiin siitä joen yli että heilahtaa.. kolehmaisenrannasta ylös mönkkärin jälkiä seurailin.. meinaa mennä jäällä nuo käännökset vähän pitkäksi kun lumen alla tasaista jäätä.. tarkkaavaisuutta ettei lipsahda.!!! eilen tuli käytyä kotopuolessa mm. hiukkavaaran ja jäälin kautta linjaa pitkin ja täytyy sanoa että melkoinen masokisti pitää olla että noista pätkistä nauttii, tai yleensäkään kehtaa lähtä kolisteleen.. melkein piti ajaa reitin sivussa ettei kivet paukkunu suksiin koko ajan(kumma että kaikki kivet on sattunu just siihen ajouran kohdille... ::)) nooh onneksi (lumi) tilanne on parempi tuossa pikkarala/muhos akselilla niin saa pahimpia poltteita käydä kaasutteleen...Eipä kyllä kelkkailijoitakaani paljon reitillä näkynyt sunnuntain aikana.. olikohan peräti yks ja sama kelkka jonka näin päivällä kahdesti...
     
  3. mikada

    mikada Yamaha Sidewinder 2017

    Et sitte käny ihan Juustolassa asti kahvilla. Juustolaan kun ajaa Yli-Kiimingistä, niin tulee 67 km kelkan mittariin ja jängältä josta sinne käännytään, niin lukee, että kahvioon 4 km. Ja jos ajoit 60 km päähän, niin et ihan käyny kahvion kyltillä asti. ::)
     
  4. nappula

    nappula Potkukelkkailija nykyään ...

    No voi vi*** , just kun siinä ihmettelin että, on kumma että ei reitin varrelta saa mistään edes kupposta kuumaa...  :eek: Lähellä oli sekin lysti... ::)
     
  5. Anttimi

    Anttimi Well-Known Member

    Jokos hailuotolaiset on aktivoituneet kelkkailun saralla ? Joko pääsee kelkalla luotoon ja onko siellä edes lunta? :eek:
     
  6. speedy84

    speedy84 ockelbo figter

    hailuodossa mahtaa olla yhtälailla surkiata tuon lumen suhteen ku täällä oulussa...ens viikonloppuna pitänee kävastä kotipaikalla pyörähtään ni tietää enempi raportoida..
     
  7. äntee

    äntee ski-doo tnt

    Kolisieeko kivet rautoihin kun lähtee hiukkavaarasta>kalimenlampi> yli-k:n päin?
     
  8. JusPi

    JusPi Sir.

    Kyllä siellä vähän kolahtelee varsinkin siinä kalimen lammen kohilla. Ajettavaa reittiä se on, mutta todella jäinen. Jos haluaa parempaa reittiä ja on mahiksia kuskailla autolla kelkkaa, niin vie se suoraan ylikiiminkiin ja ajele siitä vaikka juustolaan kaffeelle. On koko matka kohtuu hyvää reittiä laskettaa menemään.
     
  9. Methanolic

    Methanolic Well-Known Member

    Ei tuota reittiä kyllä kannata ajettavaksi kehua, ja kyllä, kivet kolisee jo hiukkavaarassa ja paljon ennen laavua tasaseen tahtiin... Toki eihän ne kipinäsuihkut kaikkia haittaa... Kait sitä on niin kranttu noiden reittien suhteen vaikka ei näillä korkeuksilla kummempaa kannata odottaa.. Käy kattoon miltä näyttää, onhan tuolla porukka ahkerasti höylänny..
     
  10. skidoo500mxz

    skidoo500mxz "-10 Puhku Rave"

    Joo ei näitten oulun reittien suhteen passaa olla liian kranttu...näillä mennään..
     
  11. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Nyt tullu vähän lunta lisää reiteille. :) Toivottavasti sade-alue jää Oulun alueelle.

    OT: Missä päin Oulua ois hyvä iskarihuolto, joka huoltaa mxz:n iskareita(HPG)?
     
  12. JusPi

    JusPi Sir.

    Tulis nyt vaan kunnolla tuota lunta.

    Sen verrran niistä iskari huolloista, että ainakin Polar Garage (Teemu Juutinen) kempeleessä on kohtuu edullinen. Muita huoltoja ja kommentteja löytyy tuosta topikista http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=11964.0 s
     
  13. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Noniin. Tulipahan kausi avattua täälläkin päin. Käytiin tuossa kaverin kanssa päiväseltään Ouluntulli - Muhos väli hurauttamassa ja itseasiassa reitti oli paremmassa kunnossa kuin osasin odottaa, tosin ei vielä mitään unelma baanaa ja varsinkin tuo Ouluntullin pää on melko kivikolla että kannattee olla varuillaan. Sattui siellä muutama kelkka tulemaan vastaankin, liekkö foorumilaisia ::)
     
  14. Anttimi

    Anttimi Well-Known Member

    Eilen ajelin mereltä Oulunbaariin maikkulaan ja täytyy kyllä sanoa että ei ne reitit vielä ole oikein ajokuntoisia, miten lie sitten tuolla joen toisella puolella ::)
     
  15. Juupa

    Juupa Yamaha Fx Nytro RTX 08

    Hiukkavaara yk seo välin ajoin eilen. Reitti oli mielestäni todella hyvässä kunnossa lumitilaan nähden ja varsinkin noin puolessa välissä reittiä pitkät suo pätkät oli hyvässä kunnossa. Yksi kelkkailija tuli vastaankin noin puoli 12 aikaan.
     
  16. JH79

    JH79 Well-Known Member

    Mut eihän siinä reittiä menekään? ::) Menitkö "vanhaa" uraa vai mistä?
     
  17. Tommy80

    Tommy80 Lynx Enduro 550f -07

    Onko kukaan ajanu Oulujokee Saarelasta ylöspäin, esim Turkansaareen saakka tai vaikka Muhokselle saakka, selviikö sieltä hengis? Turkansaari ja Pikkaralan korkeajännitelinjan välin oon ite ajanu ja se on ok. Turkansaaresta alaspäin näytti pikasesti vilkastuna heikolta tai jäät oli jotenki kasassa...

    YK- Oulu väli oli ihan ajettava tänään ja YK:s päin oli melko paljo kelkkoja liikentees
     
  18. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Taidettiin sitten sun jälkiä tänään seurailla, jos olit Eteläpuolta ajellu ja noussut Turkansaaren sillan kuppeesta ylös? Ajeltiin vielä tien vartta Madekosken sillan alle vaan ei kehattu hämärässä lähteä edemmäs arpomaan, kun oli niin röykkelikön oloinen se sillan alus. Maikkulan suunnilla on joella kovakin ralli ollut jo päällä. Käytiin myös Pikkarala-Laukansilta väli ajamassa ja sitä väliä oli kans ajeltu reippaasti, jäljet jatkuivat vielä kohti Muhosta. Laukan sillan kohdilla on noin puolet joesta sulana, mutta kyllä se reunoilla jo kestääpi.

    Kävimme myös koeajamassa uudet Lynxit Ouluntullissa ja koitimme käydä kurkkimassa tuota Ouluntullin reitti-Iinatti pätkää, joka oli vielä viime talvena kovassakin käytössä. Sitä EI KANNATA ajella! Vaikka se onkin hoitamatonta metsätien pätkää ja soveltuisi hyvin tuon välin vähiten lakia rikkovaksi reittivaihtoehdoksi, niin siellä tuntuupi asustavan maanomistaja, joka on hyvin eri mieltä metsätiensä käytöstä. Päissään heilu moottorisahan kanssa jo siihen malliin ja uhkailutkin olivat sitä luokkaa, jotta meidän pieni tutkimusmatka kalpeni rikkomuksena niiden rinnalla! Kannattaa jättää tuo väli siis rauhaan, vaikka tuntuuhan tuo olevan enskakuskien suosiossa kesäaikaan. ;D Ouluntullin pää oli melko kivikkoa ja merelle päin lumi senkuin väheni, mutta kyllähän siellä maltilla pystyy menemään...
     
  19. litku

    litku Polaris Prox2 600cc -04

    Kävikös väki tänään ajelemassa? Nätti ilma oli päivällä. Allekirjoittanut ei päässyt ajaan, iltavuorossa täytyy olla. Oliko reitit missä kunnossa?
     
  20. TRI

    TRI Well-Known Member

    Ajeltiin Oulunsalossa lähinnä metsäautoteitä ja merellä kurvailtiin.Ilma oli kuin morsian ja kyllä aurinko vaan piristää mukavasti.
    Virallisella reitillä käytiin senverran että ajettiin kempeleenlahdesta ouluntulliin päin menevälle reitille ja käytiin tankilla Teboilin kylmä asemalla lentokentäntien risteyksessä.Se lyhyt matka mitä ajettiin reitillä oli kyllä vähälumista jota ei huvittas pidempää pätkää ajella.
    Oulunsalossa taas sitten oli ihan mukavasti lunta metsäautoteillä.90 kilsaa tuli mittariin vaikka välimatkat ei ole kovin pitkiä täälläpäin.
     

Suosittele tätä sivua