Lynx Endurot 2001-2004

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä tek, 29/10/06.

  1. product

    product Well-Known Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Ensinmäiseksi testaa että auttaisko se että koputat tulppien kärkiväliä pienemmäksi. Jos ei auta niin käy hakemassa joltaki ehjä puola lainaan ja testaa sitä
     
  2. pena78

    pena78 AC 9000rr -18 ,ZX WC-Mod. ,mach-z 800-98

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Ilma vuoto?

    Kurkut ehjät,stefa kytkimen puolelta..?
     
  3. sassi

    sassi Lynx Rave RC 600SDI -06

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Minun ex-500 endurossa teki juuri noin, kun meni magneeton puolelta stefa ja laakerit, veti sieltä ilmaa joukkoon ja kävi laihalla.
    Kannattaa ehdottomasti tarkistaa, ettei tule isompia tuhoja, käsittääkseni 493 ja 593 koneissa on sama alakerta...

    Omallani oli ajettu 10 000 kun tuo sattui.
    (uusiksi meni laakerit, stefat ja magneeton puolen mäntä, alle 300e remontti. Halapaa kuin saippua  ::) )
     
  4. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Itellä on kans semmonen ominaisuus, että lämpimänä jää kierrokset usein 2500-3000rpm:n huitteille, mutta kylmänä käypi kyllä aina rauhallisesti. Joskus kierrokset sitten laskee yhtäkkiä sinne 1000 paikkeille. Röpötystä tai muuta vastaavaa ei esiinny, mutta joskus tyhjäkäynnillä kone pätkäsee nopeasti vähän samalla tavalla kuin laittais pakille (sähköpakki). Voisko johtua stefasta vai ennemmin esim. kaasarista tms....
     
  5. sassi

    sassi Lynx Rave RC 600SDI -06

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa kurkut imuvuotojen varalta ja vasta sen jälkeen suunnata huomio sinne stefojen suuntaan.
    Starttipilotti on kätevää, kelkka tyhjäkäynnillä ja pilottia suihkimaan kurkuille, jos kierrokset nousee niin vuotopaikka löytyi.
    Magneeton puolen stefankin voinee testata samalla lailla, kunhan vain saa jostain raosta suihkittua starttipilottia magneeton sisään.

    Jotkut ovat käyttäneet starttipilotin asemesta spraypullossa olevaa jarrucleaneria, sekin tuntuu olevan melko syttymisherkkää ainetta  :eek:
     
  6. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Nuo kurkut tuli kyllä kesällä katseltua läpi kunnolla eli täytynee rueta tuumaileen nuita stefoja, jottei tule isompaa remonttia...
     
  7. Pkh

    Pkh Rave RE 600 E-tec -13

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Sattuuko joku tietämään millaisia etujousia näissä on käytetty? Eli jousien pituudet, halkaisijat ja jousivakiot pitäisi saada selville.
     
  8. Akimatic

    Akimatic Well-Known Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Mikähän on 600 -02 enskassa vikana kun ei lähde kylmänä millään käyntiin? Sitten kun vähän laittaa mäntien päälle bensaa ja nykäsee niin käynnistyy heti ensimmäisellä nykäisyllä. Lämpimänä ei ole mitään ongelmia. Kaasuttimet on avattu ja puhdistettu mutta ei ollu mitään vaikutusta. :'(
     
  9. edi189

    edi189 Well-Known Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Oisko imussa eli ryypyssä eli rikastimessa vähän vikaa...
     
  10. Akimatic

    Akimatic Well-Known Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    kyl tuo ryyppy tuntuu toimivan kun sitä kokeilin..

    Läppävikaa oli  ;D . Ja taas toimii  :)
     
  11. jmmm

    jmmm Lynx Rave sdi -08

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Iltaa arvon raati! Ostin tuossa ensimmäisen kelkkani 2004 500 enduron(5400km ajettu). Ja pää olisi täynnä kysymyksiä ilman varmoja vastauksia, täältä löytyy niihin luultavasti oikeia vastauksia.
    1. Mitenkä tiukalle matto, mitataan maton ja liukukiskojen välistä?
    2. Vetoketjun tarkastus/öljyjen vaihto/kiristys/öljylaatu?
    3. Noin 100km/h vauhdissa kierrokset 6800, onko normaalia? 80km/h vahdissa 6500. Kulkuja loppuun asti en kokeillut. Lähtö kierrokset piirun alle 5000, onko normaalit?
    4. Mitä 2-T öljyä säiliöön?
    5. Pako aukon säätimien putsaus, onko muutakuin auki ja putsaus? Jotain huomioitavaa kun purkaa ja kasaa?
    Muuta nyt ei heti tule mieleen...
    Kiva jos em. kohtiin saisi vastaukset niin voipi laittaa asiat kuntoon.
    Kiitos jo etukäteen kaikille vaivaa nähneille!!
     
  12. EnskaSpecial

    EnskaSpecial RMK 800assault-13+Polaris Sportman 500 -12

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    1. Ite käyttäny sellasta mittaa kun painaa mattoa ei nyt aivan täydellä forcella niin kaks sormea menee liun ja maton väliin.
    2. Tarkastelee vaikka muutaman ajokerran jälkeen löystyy melko äkkiä. Sormi tiukkuus riittää. Ja Bombardierin oma öljy on hyvää. Itse oon öljyt vaihtanu joka kauden jälkeen.
    3. En tiiä pitää tarkastaa huomena mitä oma mittari näyttää.
    4. Castroil Snowrace vähän kallista 35-40e mutta hyvin on voidellu.
    5. Pako-aukonsäätimet oon putsannu kerran kaudessa. Putsaukseen menee pari minuuttia, ainoa että varoo rikkomasta sitä kalvoa.

    +3000km oon ajanu omalla endurolla näillä ohjeilla ja hyvin pelannut. Et varmasti tule katumaan ostosta. Hyvä ja luja kampe.
     
  13. product

    product Well-Known Member

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004


    1. Kun kelkan perän nostaa ilmaan niin telan pitäs roikkua sen verran että kaks sormia menee väliin, jos vain tela ja vetopyörät on hyvässä kunnossa :)
    2.Ketjukotelon öljyt kannattee vaihtaa vähintään kerran vuodessa niin välttää ketjujen suurimmalta sinkumiselta. Ketjukotelon pohjassa on roppu mistä saa öljyt ulos mutta suosittelen että käyttää ketjukotelon kopan auki jos kotelon sisällä on muuta törkyä niin ne saa samalla puhistettua. Ketjujen kireys on niin että ketjut liikkuu sivusuunnassa n:5mm kun käellä kokeilee. Kun kiristys on niin kireällä ettei se enään pyöri käsin niin siitä pulttia kierros taaksepäin ja sokka vain paikalle  :)
    3.Nopeus kierrokset riippuu niin paljon voimalinjan säädöistä. Kuulostaa nuo kierrokset ihan hyviltä. Tuo liikkelle lähtö kierrosmäärä on vain aika suuri. Mutta kytkimestä voi helposti säätää ramppeja (ne pultit kytkimen kyljessä missä on numeroita) niin kierrokset saa hieman laskemaan.
    4.Itte olen ajellu Iponilla,Teboilin kelkkaöljyllä ja Mobililla ja kaikki on tuntunu olevan ihan hyvää tavaraa. kaikilla se pelaa. Mobililla on vain se vaikutus että savustaa enempi  :)
    5.Pakoaukon säätimet eli rave venttiilit. Putsaus on erittäin helppoa. Ensin kansi pois ja sen alla on kaks pulttia ne irti ja vetää venttiili irti koneesta (ne saattaa olla tiukassa) sen irtonaisen venttiilin saat purettua kun pyörittää irti sen säätimen (metallin). Kiinni kun laitat takaisin niitä niin laita uudeet tiivisteet tai sitten tiivisteliimaa. Samoten päin se kannattee muistaa laittaa sinne reikään kun irti otto vaiheessa  :)
     
  14. jmmm

    jmmm Lynx Rave sdi -08

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Kiitos valtavasti avuista! Jos tulee vielä lisää kommentoitavaa/neuvoja esim. nuista kierroksista niin eiku samaan soppaan. Täytyy huomenna kahtoo tuota kytkin hommaa, onko mitään ihmeellistä sen kanssa? Nuista öljyistä sen verran että nyt säiliössä on mobilin täyssynteettistä, voikohan lisätä joukkoon erimerkkistä öljyä vai kuinka menetellä? Kertokaa omia kierroksia tietyissä nopeuksissa niin osaa katsoa ollaanko siellä suunnillakaan...
    ps. tuo "kakkosen" asento näytti olevan kohdassa 2. Tarviiko joka kerta muuten uusia tuota ketjukotelon tiivistettä? Paljon menee noin öljyä? ja tuo kiristys ilman työkaluja sormilla kirien, tarvitseeko silloin mitata tuota löysää edes?
     
  15. LamsiA

    LamsiA ?

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Kierroksia ei oo tullu muuten seurattua muutaku että nuo 500-600 endurot pitäs sen n. 8000 kiertää kaasu pohjassa. kytkentäkiekat on siinä 4-5t. tainnu olla 4500 vakiona....
    Tuskimpa niitä variaattoreita kannattaa mennä sääteleen, toimii vakiona oikein hyvin ainaki reitti/normaalikäytössä, putsaa vain. :)
    Joitaki öljyjä ei huhujen mukaan kestä sekasin laittaa mutta itellä joskus tainnu lipsahtaa kolmeaki eri merkkiä sekasin ja hyvin on toiminu. ;D
    Ei tarvi joka kerran uusia ketjukopan tiivistettä, ite en oo ikinä laittanu uutta vaikka tullu aika paljon nuita auottua ja hyvin on pysyny öljyt sisässä. öljyä menee 2-3dl. Kiristä sitä pulttia niin paljon ku sormilla saat ja sitte ku ei enää pyörähä nii puoli - yksi kierros takasin päin ja sokka reikään.
     
  16. skidoo500mxz

    skidoo500mxz "-10 Puhku Rave"

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Empä oo itekkään ketjukopan tiivistettä uusinu ja hyvin on pitäny...

    Ja pilkkua nussuttaen tuosta ketjun kireydestä---> Irrota sokka. Kiristä käsin kireydensäätöruuvi täyteen kireyteen ja löysää sitten vain sen
    verran, että sokka sopii lukitusreikiin.
     
  17. jmmm

    jmmm Lynx Rave sdi -08

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Ok! Kiitos vastanneille! Nuita ei ole sen kummempi himo mennä säätelemään kuin että löytää ne vakio kierrokset/säädöt. Entinen omistaja ei osannut sanoa varmaksi ja kehottikin ottamaan selvää nuista. Mutta jos tuo säätö homma ole kummoinen niin hieman matalammalta saisi minun puolesta lähteä. Onko nuissa öljyjen sekoittamisessa sitten vaarana etteivät sekoitu/tulee jotain muuta häikkää? Mitkä on muuten vakio tulpat, nyt näyttäs olevan BR9ECS.
    ps. Öljyt vaihdettu, en löytänyt roppua mutta kopan käytin irti ja pesin. Ketjun pitkällä suoralla sormella sai painettu 20mm, sormilla kirin pultin niin pyöri n.3 kierrosta, eli löysällä oli, nyt pitkälle suoralle jäi vajaa 10mm löysää, ei tiukempaan saanut.
    Tankki täynnä pensaa, päivä edessä, huollot tehty...mitähän sitä tekis ;D
     
  18. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Pari kysymystä mullakin kun muutaman viikon olen evolla ajellut:

    Kuuluuko jarrun merkkivalon syttyä aina kun jarrutetaan?
    Onko jarrulevy kiilalla vai pooreilla, kolahtelee ikävästi kun on kulunut väljäksi?
    Kuluuko siinä yleensä levy vai akseli väljäksi?
     
  19. LamsiA

    LamsiA ?

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    jarrulevy on kiilalla, se kiila ja kiilaura akselissa tahtoo kulua aika horoksi ja siksi lonkkassee.
     
  20. jmmm

    jmmm Lynx Rave sdi -08

    Vs: Lynx Endurot 2001-2004

    Ensimmäinen vkl takana ja 300km. Kelkka toimi hienosti, vetolaatikon öljyt vaihoin 2 kertaa kun ol vielä paskaa vaikka kerran vaihoin.
    Yksi asia vielä kun kuntoon saahaan niin helpottaa, eli mikä kolahtaa kun "kovemmin" lähtee liikkeelle eli ei pehmeästi kaasuta sinä kohilla kun variaattori ottaa kiinni?
     

Suosittele tätä sivua