Varkauden ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Dragster, 1/11/06.

  1. Juti

    Juti Lynx RE 600 E-tec

    Juu,

    otetaanhan koodia vaikka tuossa loppuviikosta, esim. to tahi pe. Kyllä se Riutta pitäis käydä ainakii katsastamassa.. Nyt olis hyvä keli mut joutuu lähtemään reissuun pariks päiväks :(
     
  2. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Tässä pitäs olla about noi HaKen urat:

    http://www.hakeracingteam.net/hakeurat.pdf

    Urat onkin nyt mun mielestä parhaasta kunnossa kuin koskaan (tosin mulla vasta kolmas vuosi kun pärtsäilen) ja mukavemmat ajella kuin mitä olen käynyt Heinävedelle (se Tulenliekki-Heinävesi on niin syvältä) eikä tonne Rantasalmelle ja Juvallekaan sen kummosempaa ollut... leveempää toki paikoin...
    HaKen uraa on paikoitellen nyt lanailtu telamönkijällä ja muutenkin suurimmilta osin tosi jees!

    Huom! Nyt jos koskaan on syytä sitten liittyä/ja/tai maksaa jäsenmaksut jos halajaa tuolla ajeleksia. Tai vedelkää sit Tulenliekkiin ;)

    Onkos muuten kukaan availlut tänä vuonna tuota Portilta Pieksämäelle päin olevaa? Se nyt oli kyllä ihan umpimetsässä turailua ainenkin viime vuonna, mutta anyways... Voishan siellä joutessaan käydä. Ja se Kuntorannan juttu taisi olla vain väliaikanen viritys yhtenä vuonna?
     
  3. Miikaz

    Miikaz Well-Known Member

    On ajettu jo kuukausi sitten ex pahkatuvalle, mutta reitti on nyt mennyt umpeen. Ensiviikon sunnuntaina ajamme jäppilä/joroisiin. Se reitti on kyllä aika vaikea avata jos ei yhtään tiedä...
    Leppävirralle oli ihan kohtalaisen hyvässäkunnossa reitti. Oli näköjään ilmestynyt varkaudenreiteille uusia merkkejä ja tauluja. Huvittavin ehkä oli ennen helvejärveä kyltti missä lukee HOIDETTU kelkkareitti päättyy, mutta 10m päässä kyltistä on kaatunut puu ollut reitillä jo kolmevuotta ja kukaan ei sitä raivaa. Metsäkoneetkin tuntuvat vetävän reitit jokavuosi vain paskempaan kuntoon...
     
  4. Tommy T

    Tommy T Polle

    Äsken kotiuduin tuolta vesisateesta. Timolasta ajeltiin HAKE:n kodalle makkaran paistoon. Pois tullessa yritettiin paikka paikoin levitellä jälkiä, kun meni tuo lumi nuoskaksi, jos nyt vaikka tarttus kiinni tuonne pohjiin. Joo kohtalaisessa kunnossa rupee nuo pätkät jo olemaan, mutta vielä on matkaa siihen, mitä joku talvi sitten (sillon kun talvet oli vielä talvia). Kyllähän tuolla ajelijoita oli liikenteessä, voisi sanoa reilustikkin. Joku tuli vastaan Timolassa jäällä komeella oranssilla Pollella :). Vettä rupee nostelemaan jäälle, ainakin Timolassa väylän ylityksen kohdalla oli jo reilustikkin, ei kannata mihin vaan pysähdellä.
     
  5. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    No varmasti, ja minä eksyn jo ihan avatuillakin hyvin herkkään, varsinkin jäillä :)
    Ajattelin vähän itsekin jos kokeilis heittää tommosen lenkin, portista jäppilä/joroinen ja joroisista harjurannan kautta takasin, niin ei tarvii ees taas rumpata varsinkaan sitä portti-pahkatupa metikköö... Vaikka mieluummin minä pujottelen sielläkin kuin lähden enää tulenliekki-heinävesi patille ;)
    Tonikin taitaa olla jo maisemissa sunnuntaina, jos porukalla lähettäs? M*lukku on nyt Kuusamossa kruisailee viikon prkl :D
     
  6. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Mistäs pääsis reittejä pitkin helpoiten Savonlinnaan?
    Viime viikonloppuna tuli haukivettä pitkin ajettua ja toista kertaa ei huvita lähteä. Sen verran oli jäät huonona savonlinnan päässä. :-X
     
  7. Juti

    Juti Lynx RE 600 E-tec

    Reittejä pitkin pääset Savonlinnaan ainakin "oikaisemalla" Heinäveden ja Savonrannan kautta. Rantasalmen suunnalta en osaa sanoa pääsisikö sitä kautta..?
    Jos Mikko M kävit Enonkoskella asti ajelemassa niin osaatko veikkailla pääsisikö sitä kautta Savonlinnaan vievälle reitille..?
     
  8. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Tämmönen pikainen tiedote HAKEn urasta:

    PYSYKÄÄ URALLA!
    Umpisessa kikkailu ehdottomasti kielletty.
    Kilpimäessä kodan ympäristöön tulossa nopeusrajoituksia, tiputtakaa nopeuksia jo nyt vaikka kilvet eivät olekaan paikallaan.
    URALTA POIKKEAVAT METSÄAUTOTIET EIVÄT OLE LUVALLISIA PAIKKOJA AJAA. ERÄVALVOJA TULEE VALVOMAAN LIIKENNETTÄ.

    www.hakeracingteam.net


    Siellä on jossain paikkaa lähinnä Kangaslammilta Heinävedelle päin poikettu luvattomille teille. Itselle tulee mieleen pari paikkaan kumpaankin suuntaan, jossa metsäautotie tms. tavallaan jatkuu eteenpäin, mutta ura poikkeaa metsään. Ei ne kyllä pitäisi kovin pahoja olla huomata, mutta jos siellä on jotkut ajaneet asian perästä ja jotkut asiatta niin jälkiä saattaa olla luvattomille teille.
    Tarkkana siis varsinkin noiden metsäautopätkien ja muiden teiden kanssa!
    Koitellaan pikaisesti katsoa lisämerkkauksia...
     
  9. Mikko M

    Mikko M x-trim 600sdi -07

    Kävin oravissa. Reitit loppuu Oraviin kun seinään. Oravista ei pääse eteenpäin yhtään mihinkään. Kun siellä ovat sitä mieltä että sen lisäksi että me kelkkailijat tuhotaan ympäristöä, kulutetaan luonnonvaroja, aiheutetaan melusaastetta, ollaan huonoja ihmisiä yms niin.... ME TAPETAAN NORPAT SUKUPUUTTOON.
    Kävin paikallisessa luontoretkiä tekemässä yrityksessä kysymässä reittiä eteenpäin niin vastaus oli kylmän tyly: "Täällä ei ole moottorikelkkareittejä." Samalla antoi ymmärtää että ajele hiljaa takas sinne rantasalmelle mistä oot tullukin ja muistakin pysyä jäällä niitten keppejen välissä...
    No rohkenin kuitenkin siihen kahvilaan kahville ja kyselin aiheesta niin kertoivat olevansa sitä mieltä että kaikki me harrastajat kyllä heidän puolestaan luontoon mahuttaisi, mutta aihe on siellä päin niin arka ettei kukaan uskalla ehdottaakkaan reitin vetoa Savonlinnaan tai Enonkoskelle. Pelkäävät että jos asian ottaa puheeksi niin kieltävät vielä kelkkailun koko haukivedellä.

    Jäitä pitkinhän (oravista) Enonkoskelle ja siitä Savonrantaan pääsisi, mutta oravin yläpuolella on niin virtaisat vedet että siellä tarviisi kyllä jonkun paikallisen oppaan.

    Eikös tuolta Rantasalmen ja Juvan kautta pääse mistään Savonlinnaan? Vai meneekö se vaan mikkelin?

    edit: Juvan, Joroisten ja Rantasalmen kelkkailunharrastajat yhdessä / JuMoKe ry - osiosta löytyy linkki http://www.juvanmoottorikelkkailijat.fi ja sieltä löytyy viittaus tälläisiin reitteihin: "Juva - Hasamäki(laskettelukeskus HASA)" sekä "Hasamäki - Koikkala - Siikakoski - Mikkeli"
    Joten kyllä sieltä minusta vaikuttaisi yhteys olevan! Jos selvittelet aihetta enemmälti / käyt tuon reitin ajamassa nii kirjottelehan sitten heti tänne!!!! ;) 8)
     
  10. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Taitaa mennä vaikiaks reittejä pitkin kierrellä tuonne Savonlinnaan ja aikaa menee, kun ei ole tullu ajeltua pahemmin vielä nuita reittejä. Haukivettä pitkin toissa viikonloppuna ajettiin savonlinnaan, mutta 5km joutu ajamaan tietä pitkin, koska Savonlinnan päässä oli sulaa sen verran näkyvissä ettei sinne uskaltanu lähteä.
    Tarkotus olis Parikkalaan ajaa ja takasin, mutta saa nähdä kehtaako haukivettä pitkin ajella uudestaan ku joutu viime kerralla jo sen verran hurjia paikkoja ajamaan  :-X
     
  11. lynxmän70

    lynxmän70 Well-Known Member

    Ajakaa Varkaus-Heinävesi-Savonranta-Kerimäki-Punkaharju-Parikkala- reittiä, niin ei tartte miettiä missä on sulaa ja missä ei!
     
  12. Miikaz

    Miikaz Well-Known Member

    Nyt on ajettu kolmen kelkan voimin varkaus-pahkatupa-joroinen. Reitti on tampattu edestakaisin mahdollisimman leveästi että pitäisi pääreitin erottua. Joroisten päässä oli reitti hieman viime vuodesta muuttunut, mutta muiden jälkiä pitkin löydettiin hyvin perille. Olisi kiva tietää miten reitti jatkuu pahkatuvalta eteenpäin vai mistä pieksänmäen reitti mahtaakaan mennä? Yhden talon pihapiirissä käytiin kääntymässä, mutta ei kehdattu jatkaa matkaa...
     
  13. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Niin siis tarkotit varmaan että pahkatupa-joroinen on tampattu jne.?
    Tänään koitettiin Varkaudesta Pahkatuvalle, tarkoituksena Jorosiin jne... mut siellä sitä metässä ryystettiin ja vuolekseltiin suksia kiviin sekä tietty taas samassa ojassa uitiin kuin viime kerralla :(
     
  14. Dragster

    Dragster Kaikki on myyty...

    Kuulostaa niin tutulta...parina talvena yrittänyt ajaa tuon välin ja kyllä on masentanut siellä kyntää. On kai niitä helpompiakin tapoja/paikkoja hajoittaa kelkkansa... ;D
     
  15. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Tässä muuten tämä todiste siitä, että Varkauden kaupungilla on huumorintajua! :D

    [​IMG]

    Siellähän tuntu olevan ennen porttia myös pieni taulu Varkauden moottorikelkkareiteistä ja laduista :)
    No... on ne ladut vissiin ihan hyviä, vaikken ole hiihtänytkään, mutta kelkalla ylitettäessä ne ainenkin näyttää kovin hienoilta!
     
  16. Juti

    Juti Lynx RE 600 E-tec

    Eikös se reitti Pahkatuvalta P-mäelle lähde kuten viimekin talvena eli 23:n vartta parisataa metriä (Pahkatuvan puolella) ja sit 23:n yli Jäppilän puolelle, pellon kautta metsään jne...? Ei ole tänä vuonna vielä päässy käymään mut niin se ainakii aiempina vuosina on menny. Voihan se olla ettei kukaan oo vielä ko. latua puhkassu.

    Lähteekös se polku Varkauden suunnasta Pahkatuvalle päin edelleen sieltä Honkapirtin takaa? Vois joku ilta käydä paikan katsastamassa.
     
  17. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Abouttia näin se meni viime vuonna ja tuntu kyllä ihan samalta nytkin, vaikkei perille asti mentykään...

    http://www.janiu.net/kelkka/pahkatuvalle.gif

    Ihan siis Varkauden Portista lähtee "reitti" Leppävirralle päin ja siellä selkeesti haarautuu Jäppilään. Metikössä oli yhdessä kohtaa että haarautu vasemmalle ja oikealle Varkaudesta päin tultaessa ja munkilla sattu oikein kun otti oikealle :)
    Vähän sen jälkeen taiskin sit tulla se v*tun oja, minkä kanssa voi joutua pelleilee ja jos ei mee putkeen niin ei ainenkaan yksin ole kiva olla... ;)
    (Ei kai se pelimiehille mikään paha ole, hyvä jos huomaa kun kura vaan pöllähtää)
     
  18. Miikaz

    Miikaz Well-Known Member

    Noin se reitti on aina menny. Juurikin se "huono" väli tampattiin eilen. Se on eriasia mitenkä noin puolimetriä puuteria tamppaantuu 3 kelkalla on jokaisen oma asia.  ;)
    Meidän ajoporukka on aina tykännyt puunkierto pätkästä mikä on hyvää vaihtelua patikolle ja kaahaamiselle. En kyllä suosittele sitä ainakaa ensikertalaisille ja se oja on ihan ykkönen, paskalentää ja aina saa nauraa kun joku sukeltaa munia myöten...  ;D Tosin eilen meni yli kaikilta ilman ongelmia :'(
     
  19. Miikaz

    Miikaz Well-Known Member

    Reitti menee pahkatuvalta poltojen poikki jäälle ja siellä seurattiin eniten ajettua jälkea talon pihaa. Ei menty tällä kertaa pidemmälle. Pitää käydä myöhemmin koluamassa lisää...
     
  20. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Illallako te sitä tamppasitte vai mitä? Meillä kuitenkin oli jo kello jotain neljän pintaan kun sieltä "paskaojalta" takasinpäin tultiin... Ja oli nippanappa jälet että ties minne mennä eikä kelkka ihan täysin uponnut ;)
    Mä kyllä kanssa tykkään ihan tuolla metikossakin kierrellä, mut jotkut kun ajelee jossain Lapissa niin eihän ne sit enää täällä kykene ollenkaan :D
    Mitä tahansa muuta ku Tulenliekki-Heinävesi!
     

Suosittele tätä sivua