600 sdi pätkii

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä pöykö, 7/12/08.

  1. atm

    atm lynx rs

    Pannaanpas kysymystä ilmoille. Jos topicin aloittajaa haittaa, niin siirrän muualle.
    Alkuun oireet oli: Ajossa kierrokset 6000---> ja kun siitä laski, niin 5000 kiekan kohilla kävi hetken vaan toisella pytyllä. Alkuun siis vain pikku hetken ja taas mentiin kahella. Sitten oireet rupesi pahenemaan ja 5000 ylöspäin kävi vaan yhellä pytyllä. Eli liikkelle pääs kahella, vaan sitten toinen pois pelistä. Hetkittäin saatto tulla toinen pytty mukaan. Yhessä vaiheessa kiersi n.6500-7000 ja katko syttyä. Lopulta läpi kierrosalueen käy ainoastaan toisella. Varin puoleinen pytty siis mykkänä.
    Tulpat uuet vaihettu, ei vaikutusta. Kesken ajon vaihoin ja samalleen turaa. Johtoja raplattu ja huomenna jatkuu, mutta tähän väliin vinkkiä kiitos, mistä vikaa etsimään. Joo joo, käytän töpselin nokassa, niin siellä vika selviää. Mutta oispahan huomiselle tekemistä  ;)
     
  2. Praaaaap

    Praaaaap SKS 146

    Tuo keskialueen pätkiminen viittais vähän siihen että ruiskusuuttiimet olis jumissa tai tukossa. Ne saa kätevästi vetämällä pois sylintereistä, mutta jotta niihin pääsis käsiksi, pitää purkaa koko imupuoli. Itellä oli sama vika, mutta mitään valoa ei välkkyny ???
     
  3. atm

    atm lynx rs

    Välillä vilkkuu valot, välillä ei. Jonkun aikaa pätki ja turisi ilman vilkkumisia, sitten alko disko.
     
  4. Matiask

    Matiask 850 prormk

    Kokeileppa vaihtaa akkua. Voi olla että sillä selviät :)
     
  5. atm

    atm lynx rs

    No niin. Hyviä neuvoja taas kaivattaisiin. Töpselissä käytetty ja vika mahdollisuuksia tuli. R1- rele/ johdoissa. F4- sulake/johdoissa. Johdot, sulakkeet ja rele tarkistettu ja mittailtu, mutta niistä ei löydy vikaa. Akku ok. Jos jollain on laittaa sähkökaaviota 600sdi:n sähköistä, niin sen voi tyrkätä osoitteeseen: [email protected]

    ja viperi voi lisätä mitä vielä tulee mieleen, puolet jo unohin...
     
  6. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    joo eli akku on ok ja lataa kuten pitääkin, vikahan on semmonen et varinpuoleinen pytty on pimeenä vaikkakin kipuna tuloo niin että räiskää ja puristuksia on vaikka koko kylälle jakaa.. ruiskusuuttimia olemma puhdistelleet ja mitanneet vastuksen ja jännitteen ja niiltäosin pitäs olla kaikki bueno mut ei vaan toimi .. oisko mahdollista et vika piilis siinä ecm härpäkkeessä joka on yhteydessä raveihin? (huomenissa tutkimma senkin kyllä)

    tässä kelkanomistajan aiempi diagnoosi joka on edelleen voimassa  :)

    sähkökaavio ois poikaa ja jos joku tietää noitten ruiskusuuttimien henkimaailmasta jotain niin ny ois hyvä hetki ripittäytyä ja muutenkin jos samanmoisia vikoja niin korjauskonstit pöytään ny
     
  7. atm

    atm lynx rs

    No niin, elämä hymyilee taas ja lynksi pelaa :D Ja miks ei pelannu:
    [​IMG]

    Eli yks palanen läpistä lentäny kuikkaan ja ruuvit oli muutenkin tippumaisillaan jätemyllyyn. Onneks ei pudonneet :-*
     
  8. Grazy

    Grazy Guest

    Re: 600 sdi pätkii KIIRE, NEUVOJA KAIVATAAN!

    Jatketaanpa siitä mihin Pöykö jäi, eli neuvoja kaivattais!!!

    Akkuvalo vilkkuu, piipittää kun painaa start napista!

    Nämä on tutkittu, akku on kunnossa, akun varaus näyttää sammuksissa melkein 13V ja käynnissä huitelee päälle 14V,
    maa+virtajohdot akulta käyty läpi ja lisäksi kokeiltu 2 maajohdollaki, releet vaihdettu ja mitattu, siellä päässä kaikki kunnossa, Dessi on ollut perillä,

    tyhjäkäyntiä käy hyvin ja pystyy ajamaan ihan normaalisti (ajaessa ei vilku), mutta jos sammutan kelkan ja vetasen uudestaan käymään niin akkuvalo vilkkuu, sekin loppuu kun käyttää tyhjäkäynnillä n.5min että alkaa ottamaan kierroksia kunnolla, välillä auttaa kun lipsuttelee kaasua, mutta jos kierroksia tiputtaa n.4500-5500rpm kohdille alkaa kierroslukumittari humpaamaan eestaas. (Nämä viat ei tule joka kerta)
     
  9. Grazy

    Grazy Guest

    Tänään sain laitettua kaikki piuhat takas, eka kerralla kun painoin starttia niin piip,piip... HERMO! Uudelleen starttia ja alkoi pelaamaan, ei kuulunut sitä hermoja raastavaa piipitystä, kolmas kerta ja taas sama homma, piip,piip... HERMOT MENEE! Neljännellä ja viidennellä kerralla alkoi taas pelamaan, kuudennella kerralla taas se SAATA*** piipitys alkoi, silloin oli pakko lähteä tallista pois ettei tule hajotettua koko keksintöä. :mad:

    Neuvoja kaivataan!
     
  10. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Tosiaan tässä ihan yleinen kommentti kaikille SDI ihmisille. Jos nappia painamalla ei tapahdu kuin napsetta sulakeboxissa niin vaihtakaa releet päikseen toisten paikalle. Yleensä sitten starttaa. Lisäksi SUOSITTELEN hommaileen reissulle yhden varareleen mukaan! Rele voi alkaa pelaamaan taas kun lämpeää, tai sitten ei ala. Kuitenkin, toinen rele on ilmeisesti valopuolen ja toinen ruiskupuolen rele mutta toimivat toinen toisensa paikalla.

    Crazyn ongelmaan:
    onhan johtosetti kunnossa sulakerasiasta eteenpäin? Samoten oot varmaan tsekannut läppärunkojen johdot ja niiden mahdollisen hinkkaantumisen. Vähän outoa on että toi toimii/ei toimi ilman mitään logiikkaa. Omasta mielestä toi viittaa kontaktihäiriöön tai mahdolliseen maadoitusvikaan.
     
  11. Grazy

    Grazy Guest

    Pitää alkaa vielä kertaalleen käymään piuhat läpi.
    Kontakti tai maavikaa olen eppäilly itekki, vieläkö sen sais paikallistettua.
     
  12. Grazy

    Grazy Guest

    Vika selvisi!

    Yksi akulta lähtevä virtajohto melkein poikki, suurinpiirtein puolestavälistä.
    Se oli heleppo löytää ::)
     
  13. xt

    xt Member

    olisko tälläiseen ongelmaan vinkkejä,tasakaasulta kun painaa kaasun pohjaan niin vouaa parikertaa ennenkuin ottaa täydet kierrokset ei tee joka kerta,mutta aika usein ja jos lähtee mutkasta täys kiihdytykseen niin ei ongelmia ja softa on juuri päivitetty uusimpaan versioon ei vaikutusta
     
  14. Matiask

    Matiask 850 prormk

    Nyt skiido toppaa kierrokset 5 tonniin ja aivanko joku rajottas ne kiekat siihen viiten tonniin, pätkii 5 tonnin paikkeilla, ja normaalisti pelaa 5 tonniiin asti, mottorivalopalaa.. välistä toimi ja nyt ei pelaa ollenkaan.. ja kulkee 40 :D
     
  15. Kurri

    Kurri Re 600 -11

    Mulla lynkerö tehnyt muutaman kerran samalla lailla, samalla lailla pätkii niinku yrittäis väärällä hätärillä liikkeelle. Kun yrittää väkisin konetta herätellä niin syttyy häiriövalo. Kelkka vähäksi aikaa sammuksiin ja taas pelaa. Ite tein johtopäätöksen että se jäätää. Ekalla kerralla ku oireili, niin ajelin kaverin perässä pakkaslumi pölyssä ja silloin teki juurikin noin.
     
  16. Jaska

    Jaska Ski-Doo MXZ 600 X SDI -04

    Mulla teki nyt syksyllä ihan samaa ja ongelma oli näköjään kosteus. Laitettiin kelkka lämpöseen talliin ja kun oli ollu pari valohoidossa, vika poistui eikä oo tullu takas.
     
  17. Matiask

    Matiask 850 prormk

    Ei ite kans ajattelin että jäätää niin vein kelkan lämpimään talliin ja pelas seuraavana päivänä 10 kilsaa ja taas sama ongelma, ajelin sitte kotia päin 40 ja sammutin välillä niin taas sen jälkeen pelas koko päivän, ja illalla sama ongelma.. vein taas talliin ja ei pelannu sen jälkeen.. kelkka seiso sitte pihalla päivän kaks ja toimi taas vähän aikaa ja taaaskaan ei pelaa.. :D eli ei oikeen siinäkään oo vika..
     
  18. sassi

    sassi Lynx Rave RC 600SDI -06

    Viime sunnuntaina 200km reissun jälkeen minun sdi alkoi oireilla hieman samalla tavalla. Pidettiin parin minuutin tauko patinhakkaamisen lomassa ja kun siitä laitoin käyntiin, 4000rpm alkoi röpöttämään. Siitä kun sai houkuteltua kierrokset yli 5500, alkoi laulamaan, mutta taas kun laski kierrokset 5000 paikkeille alkoi röpötys. Vaihdoin varatulpat paikalleen, niin oire katosi heti. Paikallaan oli 2 päivää aiemmin laitetut uudet tulpat (BR8ECS).

    Tulpat oli terveen väriset ja muutenkin päällepäin kuin uusien pitääkin. Eilen testasin tallissa noita tulppia, pelasi moitteettomasti. Pitää jossain vaiheessa ruuvata ne paikalleen ja käydä ajamassa pidemmästi, josko oire uusiutuisi. Sitten voi kokeilla vaihtaa vain toisen tulpan ja selvittää kumpi noista pimenee.
     
  19. atm

    atm lynx rs

    Millä kärkivälillä tulpat?
     
  20. wellu-76

    wellu-76 New Member

    Mulla teki oma lynkero samalla lailla ja lopuksi kelkka ei enää suostunut käymään kunnolla muutakuin tyhjäkäyntiä. Vika oli loppujen lopuksi pakoputken lämpötila-anturissa ja vikavalo sammui noin 200 €:lla. :eek:
     

Suosittele tätä sivua