Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. tarhill

    tarhill Well-Known Member

    Tulipas sitte pyörähdettyä Hailuodossa ja oli kyllä mukava reissu, taas! Hailuodossa olevat reitit mukavaa enskapätkää, tosin vain reilun kelkan leveää ja alkoi olemaan jo pattia (sopivasti) mutta nuo ajelemiset meren jäällä ei ollut niin kivaa. Ne myrskyn tekemät 'jäävuoret' hienon näköisiä -> kannattaa käydä kattomassa vaikka autolla. Marjaniemen luotsiasemalta ei ole varmaan kuin 500 m kävelyä lähimmille kasoille.

    Laitan parit kuvatukset tuonne poikosten päiväkirjaan tuolta tutustumismatkalta 'luodolle'
     
  2. Methanolic

    Methanolic Well-Known Member

    Taas on kelkan mittarissa 190km lisää tältä päivältä.. Ihmeen vähän oli kelkkailijoita liikenteessä vaikka aurinkokin lämmitti jo kovasti, toki muutaman kerran sai olla tassu pystyssä tänäänkin.. Ajelin tossa Pikkarala-Hiukkavaara-Haukipudas-Ii-Yli-ii-Kiiminki-Ylikiiminki lenkin näin ensihätään, huomenna lisää kun reitit oli siinä kunnossa että jopa hiukkavaarassaa meinas palella mikä oli kyllä tälle talvelle ensimmäinen kerta :D... miten luodolla päin, onko nuotiopaikkoja?? Tervaporvaria mukaan vai ei?? :)
     
  3. skippaduu82

    skippaduu82 stiga

    itse kävin tänään päiväseltään syötteellä reissun. hiukkavaara-yk pikku pattia yk-pudis lanattu eilen todella tasasta baanaa pudis-syöte pari päivää sitten lanattu vielä tasainen reitti ;)
     
  4. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Tuolta löytyy reitit ja makkaranpaistopaikat, yms...
    http://www.infokartta.fi/hailuoto/
     
  5. Bete

    Bete Well-Known Member

    ylikiiminki - pudasjärvi ja ylikiiminki - utajärvi reitit tosiaan lanattu eilen. Oli melkoista lentokenttää ajella. Päivä ryllättiin ensin reittejä ja sitten soramontulle pelleilemään. Keli oli ainakin kohdallaan. Pari oululaista tuli samalle eräkämpälle kun makkaroita käristettiin (unhola tais olla kämpän nimi).
     
  6. HeCe

    HeCe Well-Known Member

    on niin tiuhaan kyllä lana liikkeellä tänä talvena että ihan hatun nosto päättäjille että ovat antaneet määrärahoja reittien ylläpitoon, vielä kun oisivat ymmärtäneet ettei ouluntulli - oulujoki väli voi olla kovin montaa kautta poikki
     
  7. meze1

    meze1 Well-Known Member

    Huomion arvoinen asia... Itse ihmettelin samaa... Vaikka keli oli mitä parhain ja vieläpä lauantai, niin silti tosi hiljaista oli... ::) Josko ne siitä heräilee myöhempänä näille "kevät" cruisailuille... ;)
     
  8. skidoo500mxz

    skidoo500mxz "-10 Puhku Rave"

    Tai sitte moni on lähteny hiihtolomalle pohjoiseen...?? tuliha tuota ajettua o-tulli-rokua väli ja keli oli kyllä kohillaan!
     
  9. juanito

    juanito Guest

    tänään tuli minulle uutukaista rr pollea ulkoilutettua hönttämäki-jääli välillä ja kyllähän tuolla takki tyhjeni ja ilma mitä mahtavin,aika hyvin oli muitaki liikentees.
     
  10. admin

    admin New Member

    Mites tuo ajelu tuolla meren jäällä. onko siellä mitenkään merkittyjä reittejä tai mitään. Mietin että olisi tässä käynyt esim. Hailuodossa jonkun pikku reissun. Löytyyköhän sieltä makkaranpaisto paikkaa ja mistä päin? onko meri alueista mitään reitti karttaa olemassa että osaisi turvallisesti siellä liikkua?
     
  11. JusPi

    JusPi Sir.

    Eipä sinne mitään reittejä oo sen kummemmin merkittyä, mutta jos hailuotoon mielit niin eipä se kummonen homma oo. Ouluntullista reittiä merelle. Siitä sitte lahden ylitte ja kohti oulunsalon lauttarantaa. Hailuotoon kannattaa ajella sitte jäätien reunaa, joka lähtee oulunsalon lauttarannasta hailuotoon. Hailuodossa reitti lähtee tien vierestä heti lauttarannasta. Merellä pitää vaan ajella tietynlaista varovaisuutta noudattaen. Katoppa tuo hra XC:n viesti hetkeä aikaisemmin josssa karttalinkki hailuotoon. Ei muuta kuin rohkeesti kattelemaan.
     
  12. tarhill

    tarhill Well-Known Member

    Tulipa sitte tänään lähettyä ihan yllättäen ajelulle. Ei muuta kun kalusto puolenpäivän aikaan Ouluntulliin ja nokka kohti Muhosta. Mutta mitä ihmettä, Otullin parkkipaikka tyhjä (minun lisäksi yksi traileri parkissa) ja mennessä näin vain yhden -07 RC lynxin Pikkaralan tien ylityksessä. Ei ketään muita liikenteessä. Muhoksen nesteelle tankille sekä limonaadia kuskille niin tuli siihen puolenkymmentä kelkkailijaa. Takaisin päin ajaessa tuli ehkä toiset 5 kelkkaa vastaan mutta käsittämättömän vähän liikennettä ??? Eipä silti mukavahan se toisaalta on ettei tartte joka mutkassa olla pelko persiissä että joku tulee vastaan 'väärää kaistaa' eli hyvä näinkin on ajella.

    Reitti oli aivan huippukunnossa, harvoin saanut ajella tuollaisella baanalla, kiitokset lanurille. Koko reissu otti aikaa suunnilleen pikkusen yli 2 h joten keskinopeus pysyy reilusti alle sallitussa. Ajelin nuo suo-osuudetkin varovasti kun ajattelin että siellä voipi olla näitä lainvalvojiakin vaan eipä näkynyt.

    Tuonne Hailuodon suuntaan tosiaan kannattaa ajelle muide jälkiä nimittäin eilen ajeltiin jonkun verran 'umpista' merellä niin olipahan melkoisia jääkameja pystyssä ja kun jään päällä on lähes 20 cm pehmeää lunta niin kopsahtelee paikkapaikoin ilkeästi. Sitten hailuodon puolelta löyty pari kappaletta veneiden peräankkureiden poijuja (teräksinen tanko) jota näky jotain 40 cm jään päällä. Tuollaiseen kun osuu niin saattaa tulla ikävää jälkeä, jotes varovaisuutta jäällä.

    Ja vielä yksi asia, kun nyt viimein on saatu retkiluistelureitti Oulunsalon Varjakasta Oritkariin niin älkää revitelkö sitä lunta siihen auratulle reitille vaan ylittää se hissukseen. Kyllä minä luulen että retkeilijät näkee että teidän kelkoissa on kulkupuolta ilman sitä revittelyäkin :mad:
     
  13. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Höh, Komentajalla on kyyti kuin Antin Limusiinissä  ;D
    Kun Oulunseudun reitistö on pilattu liialla huolenpidolla  ;)( totesin Torstai-iltana Oulu- Ylik- Utaj- Muhos- Oulu) , päätin ottaa varman päälle ja piipahdin merta pitkin Kemissä.
    Osuinkin oikeaan ja E-Tykin PPS alusta sai tehdä töitä, kun merireitti oli mukavasti patilla.
    Muuten ok reissu, mutta harmittavasti koko päivän paistoi aurinko silmiin... :D :D :D


    ps: E-Tekissä +2000km
     
  14. Methanolic

    Methanolic Well-Known Member

    Olikohan joku foorumilainen joka oli ajamisen tuoksinnassa hukannut toisen ajohanskansa muhos-yk välille, eilen illalla. Musta gore-tex hanska. Nostimma siihen reitin pieleen kepin nokkaan että sattuu silmään.. On se mahtanu loppumatkasta kynsiä kipristellä :D...
     
  15. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Tulihan tuota 350km puoteltua taas to-su välillä. Pikkarala-Rokua-Juorkuna-Puolanka-Juorkuna-Utajärvi-Pikkarala ja umpisen räppäilyt päälle. Joutihan tuo jo tälle päivää kaverille kelkka lainaan ;D Tuolla aikaisemmin kyseltiin tuota Oulu-Puolanka väliä ja siihenhän vois heittää ainakin kolme eri reittiä. Tuo Ouluntulli-Rokua-Vaala-Puolanka taitaa olla näistä selvästi varmin ja levein baana. Itse ajelimme Juorkunasta Kiiminkijokea Koitelinkoskelle (olikohan nyt oikea nimi?) ja siitä jokunen kilsa puunkiertoa Puolanka-Syöte välille. Koko matkalla reitti oli merkattu joskin Juorkunan päästä melko heppoisesti. Tuo Puolanka-Syöte välihän on tunnetusti (nyt vielä lana + 5cm puuteria) yksi seudun parhaista pätkistä. Kiimikinjoki oli täysin jäätynyt ja virtapaikkojen kohdillakin reitti kiertelee rantapusikkoja, joten kyllä sinne uskaltaa vaikka poro-Okkelilla lähteä sahaamaan.

    Lisäksi ajoimme jonkin matkaa Juorkunasta suoraan Vaala-Puolanka-reitille tulevaa uraa, jonka olen joskus 7 vuotta sitten ajellut läpi. Tämä reittihän taitaa olla suljettu, mutta näyttää olevan siten, että kun reitti kerran perustetaan, niin ei se mihinkään katoa muualta kuin kartoilta. Paikallisia poromiehiä tuolla ainakin tuli sen verran vastaan ja nostelivat kovasti karvakintasta pystöön. Rakseja tuollakin uralla oli kohtuudella ja kunhan seuraili eniten ajettua jälkeä, niin ei siellä pitäisi kovin helposti eksyä.

    Juorkunasta ajelin Utajärvelle myös vanhaa uraa, jota oli kohtuudella ajeltukkin. Jonkun suuren järven selällä kadotin sitten tämänkin uran ja kun oli yksin tässä vaiheessa liikenteessä, niin oli pakko turvautua poraamaan puolimetristä rantua tiehallituksen maille. Utajärveltä etiäpäin sai ajella hymy korvissa, kun oli niiiiiiiin loistavaa baanaa että....Rokua-Outullikaan ei ollut kovin pahaksi päässyt parin päivän aikana, kun ajelin sen torstain jälkeen jälleen sunnuntaina.
     
  16. skippaduu82

    skippaduu82 stiga

    onko porukka ajanu iinatissa radalla? miten siellä on lunta
     
  17. H-pux

    H-pux SBA 650

  18. Gman

    Gman Yamaha Nytro RTX-ER CO TT, Yamaha Venture 600

    Olisiko ollut kuitenkin joku toinen koski? Koiteli on Kiimingissä ja Puolanka-Syöte ei ole lähimaillakaan.

    Siis kiinnostaisi tietää kuinka ylös jokea pääsee. Eilen pääsi ainakin mereltä Koiteliin ;)
     
  19. Methanolic

    Methanolic Well-Known Member



    Pistin paremmaksi/pahemmaksi. La-Su välillä n.410km. Oulun lähistön reiteillä... ;D
     
  20. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Sori tarkotin siis Kurimonkoskea...ja Sanginjärvihän se taisi olla missä mainitsemani reitin jäljet haarautuivat niin moneen suuntaan, etten enää viittinyt lähteä harhailemaan.
    Jaa jaa, se on taas motti kasassa? Joo vaan itellä pitikin pelata välissä suomalaisia seurapelejä ja potea siinä sivussa pitkittytta krapulaa ;) Tuntuhan tuo omakin pelittävän, kun sain kurkut vaihdettua. Vähän riskillähän tuota lähettiin reissuun, kun jouduin pimiässä pihalla kasaamaan ja koeajoreissukin oli tuon vaatimattomat 350kilsaa... ;D Ainut vika mikä 6 kelkassa ilmeni oli ratkennut Phazerin etupukki, jolla pommitettiin vielä monta kymmentä kilsaa.
     

Suosittele tätä sivua