Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. jones-

    jones- Nytro SE

    Tietääkö kukaan onko sitä merireittiä Kemiin merkitty? Ei näy putaan kelkkakerhon sivuilla muuta kuin tiedotus merkkaustalkoista. Yritin yks päivä käydä tuolla virpiniemi-kropsu -akselilla merkkejä ettimässä, vaan ei pistäny silmään kun erinäiset verkko-merkit.
     
  2. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Haukiputaalta Kiiminkijokisuulta lähti merkattu reitti aina Kemiin asti.
    Hyvin merkattu ja tasaista baanaa, mitä nyt tuulentuivertamaa pikku lainetta.
     
  3. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Nyt siirretään siltatalkoot myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.
    Pitää seurata kevät tuon Juopuliojan vesitilannetta ja silta varmaan vaatii tukevat perustukset, joten ei lumien aikaan onnistu noiden perustusten teko, siispä siirretään sillan rakennus myöhempään ajankohtaan.
    Kiitokset kaikille talkoisiin ilmoittautuneille, palataan komppiin myöhemmin.

    Waari puuhastelee tällä viikolla Oulu-Pudis välillä Rhinolla, reittirarkastuksen puitteissa, mutta yritän olla aiheuttamatta haittaa liikenteelle. ;)
     
  4. Methanolic

    Methanolic Well-Known Member

    **tun vatipäät. Tänään oli valko/musta aika tuore pitkätelainen Yamaha ja Keltainen mönkijä (eli Äly ja Väläys) Pikkaralan Shellillä ja lähtivät siitä rantaan päin. Loivät kaasut selälleen just siinä yleisellä tiellä, ison hevostilan kohdalla Mikä ihme siinä on että pitää revittää jaa kiihdytellä ku mikäkin aivovammanen just siinä tiepätkällä ja esitellä omia hienoja ajotaitoja, pari ihmistä oli kuulemma hilkulla pysynyt hevosen selässä siinä tien läheisyydessä.. Pitäis sen verran raksuttaa siellä kypärän sisällä että päästelee niitä ajopaineita jossain muualla kuin tuolla tiellä missä liikkuu koko ajan hevosia koiria sun muita liikkujia, vaikka siinä joen jäällä n.300metrin päässä mihin olivatkin menossa. Eniten harmittaa se että joudun ite käyttämään sitä pätkää aina lähtiessäni ja naapurin konstaapelin kans hieman pelisääntöjä sovittu jotta siitä voi siirtyä ilman suurempaa keskustelua herättämättä tankkaamaan... En ihmettele miksi meidän maine huononee ihmisten silmissä ja kelkkailu kielteisyys lisääntyy...
     
  5. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Elä muuta viserrä! Itsekkin kylän miehenä saa ihmetellä joskus vihaisia katseita, vaikka itse aina kiertää tai sammuttaa vehkeen eläimiä kohdatessa. Kait se täytyy tässä yhteydessä myöntää, että joskus sekavassa nuoruudessa tuli itsekin kilpaurheiltua meetwurstien kanssa, niin tietää, että ne toimii hyvinkin ennalta-arvaamattomasti. Ei tietenkään enään leivän päällä, mutta tuolla maastossa ne ovat saaliseläimien vaistoineen vaaraksi myös itse ''kuljettajan'' lisäksi kaaharille, rakkaalle kelkalle ja muille ympärillä oleville. Muistetaan siis hölläillä sitä kaasua, varsinkin tuo Methanolicin mainitsema tie kulkee 2 suuren hevostallin ohi! Muutama mulkivisti pilaa helposti koko lajin maineen, tätähän ei varmaan voi liikaa painottaa. Tälläkin kylällä ollaan aina samoille poluille mahduttu vaikka joskus tuleekin oho-tilanteita...
     
  6. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    ^^Lähes joka kerta kun lähden ajelemaan, niin joutuu noiden tallien vierestä ajamaan ja kyllä se jokaisella pitää sen verran järki vielä juosta päässä, että noilla kohin ajetaan sitten rauhassa!!Hevosia on molemmilla puolen tietä tarhassakin ja melko pömelit ne saa jos siitä tuhattajasataa kaahataan ohi...Joelle ei siitä ole kuin alle puoli kilometriä, niin päästellään vaikka siellä sitten ne kaahaushalut valloilleen!Ja sama koskee muutenkin tuolla pikkaralan maastossa (hyvät hiekkamontut) liikkumista: hevosia siellä liikkuu joka paikassa kun niitä tallejakin on jo aika paljon-->SILMÄT AUKI JA JÄRKI PÄÄHÄN!!
     
  7. Gman

    Gman Yamaha Nytro RTX-ER CO TT, Yamaha Venture 600

    Joitain viikkoja sitten tuli päivitetty Oulun kelkkareittikartta.
    Eikös Ylikiiminki olekaan liittynyt Ouluun? Kartta loppui hieman ennen Ylikiiminkiä. ;)
     
  8. oppera

    oppera Well-Known Member

    Hei Haukiputtaalaiset ja muutkin.
    Miten Auralta lähtevän linjan (pohjoiseen) kautta kun ajaa Kiiminkinjoelle, miten sieltä pääseen parhaiten sinne Martinniemen ABC lle?

    Ja jos taasen jatkaa linjaa pitkin suoraan, niin haarautuuko sieltä reittejä mihinkään (linja näyttäs menevän Kuivaniemelle asti) ja siitä varmaa "helposti" merelle?
    Kävin jo jossain melekein Iissä asti paukuttaa, mutta kun ei tunne seutuja lainkaan.

    Kts.
     
  9. Villek

    Villek Well-Known Member

    Martinniemen ABC:lle pääset kun ajelet jokea alaspäin Asemakylän kohdalle ja nouset siitä uimarannan kohdalta maalle ja seuraat jälkeä joka menee sillan alta ja kääntyy oikealle pyörätien yli, siitä jatkat pikkusen matkaa pihatietä pitkin ja reitti jatkuu ojaapitkin vanhalle junaraan pohjalle jota ajelet muutamia kilometrejä jolloin vastaan tulee sillan alikulku jonka jälkeen heti vasemmalle, sitä reittiä niin pitkästi että saavut ABC:lle. Toivottavasti sait selvää ;)
     
  10. jones-

    jones- Nytro SE

    Tulipahan käytyä Pateniemestä Kemissä meren kautta ja sieltä takas Ouluun. Oli niin mukava ajella, niin ajoin vielä Kiiminkijokea pitkin YK:n seolle ja sieltä Hiukkavaaraan. YK-Hiukkavaaran tiistainen lentokenttä oli taas muuttunut tutuksi patikoksi. Reissun mitaksi tuli 314km.
     
  11. oppera

    oppera Well-Known Member

    Oliko Virpiniemestä jo merkit Kemiin asti? Ja missä siellä Kemissä on lähin kelkkajouttola eli tankkauspaikka?
     
  12. HeCe

    HeCe Well-Known Member

    WANTED !!

    tippui vähän tavaraa kun tyhjäpää unohti pistää kaikki vetskarit kiinni, hiukkavaara - korpireitti välille musta muovinen lirpake, jos joku löytää niin löytöpalkkio on luvassa :) tippu sinne muutaki mutta jos net löyvät niin saa pitää :)

    oppera: on merkit ja juottolaan päättyy reitti eli neste löytyy sieltä kemin päästä
     
  13. jones-

    jones- Nytro SE

    Ei ole virpiniemen suulla merkkejä. Ne merkit alkaa aika hämysti Kiiminkijoen suulta, oisko kilometri merellä päin. Tuo reitin alku oli ainakin itelle vaikea löytää, mutta kun sen löytää, niin reitti on idiioottivarma eikä siitä voi eksyä. Risuja on n.50 metrin välein. Merireitti päättyy Kemissä sellutehtaan korville josta on sitten maareitillä opastus jätkänristein nesteelle.

    Hienoa että tälläinen reitti on merkitty, mutta tuon alkumerkkaamisen olis voinut hoitaa paremmin. Laittaa vaikka vähän vahvempaa risua alkuun ja ensimmäiseen karahkaan merkintä esim. "Merireitti Kemiin". Itekki joutuin kysäseen pilkkijältä tuon reitin alun.  No, eka kerta aina vaikein. ;D
     
  14. HeCe

    HeCe Well-Known Member

    nooh sanotaanko näin että kuhan kääntyy kiiminkijoen suulta oikeelle niin ennemmin tai myöhemmin ennen kemi se löytyy :)

    ja tosiaan siitä sellutehtaalta oikialle ja sieltä löytyy se juottola
     
  15. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Paperitehas siellä vastaan tulee, sellutehas on kauempana
     
  16. SaPeKa

    SaPeKa Well-Known Member

    Seluskajärveltä jonkin matkaa Muhokselle päin on kaivettu pari ojaa paljaaksi ja kelkka saa aika takuuvarmasti turvehoidon.  :-\
     
  17. jski

    jski Active Member

    Meren jäällä on virkavalta ollut tarkastelemassaa kelkkailijoiden ajokuntoa ja papereita.Pysäyttivät eilen ja tänään myös ,mutta kun oli sama kaveri joka eilen tarkasti paperit toivotteli vaan hyvää matkaa tänään. ;D
     
  18. juuso91

    juuso91 Arctic cat F6 -07 ja Polaris Dragon 600 -08

    missäs kunnossa se hiukkis-yk väli on, huomena ois yhen kaverin kans tarkotus käydä ylikiimingissä :)
     
  19. razer

    razer Nytro Rtx

    Itse onnistuin nakkaamaan kelkan ympäri lähellä ruskoa.. Tanko meni aivan kieroon mutta kyllä sillä vielä kotia pääsi. Malttia pateissa ne saattavat olla syvempiä kuin miltä näyttävät!
     
  20. thevpp

    thevpp Lynksin tekeleitä

    Nus nus, stora enson Voimalaitos on lähinpänä rantaa, sen takana sellutehdas ja paperikoneet vasta niiden takana.

    Todennäköisesti tässä kyllä tarkoitettiin Botnian Sellutehdasta joka on kemin toisella puolella.

    Ps. onpahan tämän viestin informaatio arvo melko tasan nolla näin niinkö kelkkailun näkökulmasta. ;D
     

Suosittele tätä sivua