R/C autot

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä Lynx 530, 16/8/07.

  1. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    kelekat paskana niin pitää sitten tehä jotain muuta nämä vapaa-ajat. Veettiin nikkoralea sunnuntain auringonpaisteessa Jarigeen kans. Käyhän se tällanenki sunnuntai, ku ei kerta lapissa asuta. Vissiin vaikutti ku harzzasääski ei ollu mestoilla, vehkeet pysy nipussa ;D


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Naapuriradalla jätkät veti mopon moottorisilla vehkeillä rallia.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. jussir

    jussir Romukoo

    Kertokaapas te, jotka näistä enemmän tiedätte, että tekeekö semmosella monsteri tyylisellä vehkeellä mitään tuommosilla radoilla vai pitääkö se olla tuommonen "linttamalli" niinkuin nuissa hemmon sun muiden kuvissa näkyy.

    Innostuttiin tänään pöykön kans nuista vehkeistä kun videoita kateltiin.

    Miten on tekeekö tämmösellä mitään ::)

    http://www.racingfactory.fi/tuotteet/SAHKOAUTOT-Traxxas/Traxxas-Stampede-XL-5-RTR-103050
     
  3. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Tuo Spede on varmasti parhaita autoja tuossa hintaluokassa. Melko kestävä ja yksinkertainen, varaosahuoltokin toimii melko mukavasti. Radalla tuolla ei vain paljoakaan tee, eikä ole siihen kyllä tarkoitettukaan. Ratahommiin hyvä aloittelijalle on esim. Asson takavetosähkis, niitä on hyvin saatavilla ja säätövinkkejä Suomi pullollaan. Neliveto tietty helpompi, mutta kalliimpi ja hauraampi. Takavetoisella opit hyvin ajamaan ja kisaamisen alkuun pääset hyvin.

    Mutta, tuo Spede on hyvä piharälläykseen yms. aloittelijalle, voin suositella vaikkei sellaista itselläni ole koskaan ollutkaan. Tällä hetkellä itselläni on aika sekalainen seurakuknta erillaisia RC-laitteita, 1/6 kokoluokan bensanelikosta 1/10 touring autoon, lisäksi veneitä ja lentävää laitetta.

    Eli, jos ratahommat kiinnostaa, niin "linttamalli". Varmista vain ensin, minkä tyyppinen rata on lähelläsi. Jos ei ole sähköautoille sopivaa, niin silloin suosittelen M8-polttiscrossaria, sähköautot ei tahdo kestää polttisradan hypyissä ehjänä. Mutta, sähköllä on helpompi aloittaa ja tehoakin nykyisillä moottoreilla/säätimillä/akuilla löytyy varmasti riittävästi, Hemmollakin on siitä kokemusta kun hänellä on lainassa minulta yksi harjaton setti.
     
  4. jussir

    jussir Romukoo

    Ei täällä roissa ole rataa rc autolle kai vielä ollenkaan? Meinattiin pöykön kans tehdä semmonen. Laittakaapa linkkejä tänne semmosista kohtuu hinta/laatu suhteeltaan hyviä ratavehkeitä :)
     
  5. matti

    matti XRS 600 -07

  6. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Jussi

    Tossa on teille valmis vehe, millä pääsee alkuun ja on tekniikkakin valmiiksi ihan hyvä (harjaton sähkömotti vakiona).

    http://www.hpiracing.com/kitinfo/10553/

    Nuo stampedet sun muut monsterit kannattee unohtaa alkuunsa jos rataa aiot ajaa. Isorenkaisia, kömpelöitä ja kankeita. Tollasia puhtaita krossareita ei kannate laittaa, vaan tollanen trukkimalli niinkuin toi HPI on. En usko että jaksatte paljon hieroa sellaista sileää savipohjaista rataa mitä noi krossarit vaatii. Lisäksi noi traxxasin Titan vakiosähköt on täyttä paskaa, ne on ajettu loppuun muutamalla akullisella.

    Kantsii hakea lisätietoa vehkeistä RC10.fi foorumeilta.

    Ja tosiaan, vanhanaikaisia hiilikoneita ei juurikaan kantsi miettiä. Ne on nopeasti loppuun ajettuja ja työläitä ylläpitää. Catiskalta tosiaan sain harjattomat lainaan ja kyllä se teho ja varmuus vakuutti että nyt on kaikissa vehkeissä harjattomat sähköt kiinni.

    Jos ihmetyttää termit sun muut, niin tuo sivu kannattee itseopiskella niin ei tartte edes kysellä mitään. http://personal.inet.fi/koti/liljeroos/sahkomoottori/sahkomoottori.html
     
  7. temes

    temes Lynx 550f -08

    Moro!

    En kovinpaljoo näistä vehkeistä vielä tiedä ja mitäs meinaatte tekeekö tälläsella mitään http://www.nettimarkkina.com/viewItem.php?id_item=619035
    Ajo tapahtuisi lähinnä omassa pihassa ja sitten kun mennään crosseilla montulle niin montulla pitäis jaksaa hiekassa mennä ja mäkkiä kiivetä...
    Jos toi on ihan p-ka niin saapi ehotella käytettyjä hintaluokassa 0-300e
    Pitäis polttis olla.... ;D

    Edit toi auto meni jo, mut ei mulle ;D
    Eli jos antasitte vinkkiä ja linkkiä mistä ja millanen`???
     
  8. speedy

    speedy RS 600

    Kuten jo sanottukin niin ei noi monsterit rata-ajoon tarkoitettuja ole. Elikkä krossarit on rata-ajoon hyviä. Etkö muuten ole polttomoottori kampetta harkinnut? Ainakin omasta mielestä mukavampia, tehokkaampia, eikä tarvi akkuja ladata, joten käyttöaika pidempi (niin kauan kuin polttoainetta riittää) ja ne ÄÄNET. Esim. noita Hobaon krossareita on pidetty aika hyvinä. http://www.hobao-racing.com/off-road-buggies.php
     
  9. JariG_

    JariG_ Well-Known Member

    Täsä uuelleen alottelevan nikkoautoilijan hurjalla kokemuksella:

    -Pari-kolme kunnon lipoakkua ja harjaton kone, niin ei tarvi edes ladata kesken ajon, ennemmin loppuu miehestä virta ku akut kesken.
    -Sähköautoa voi korjata vaikka keittiön pöydällä, kun ei jokapaikka ole siinä rissapaskassa
    -"Jaa ei kulje nyt kyllä röpöttää onkohan mulla kaasari pielessä vai mitenköhän se kytkin jaa vai luistaako sitteki keskidiffi"...ja siinä se päivä sitte meniki..


    Toista se oli ennen ku ajettiin jollaki hengettömillä NiCd pötköakuilla, mutta nykyaikana kyllä sähköauto on niin huolettoman olonen kyllä et aiai ^^

    Täsä vielä pari Halon ottamaa fiilistelyä viime sunnuntain raparosseista, näitä ei vissiin vielä näkynykkään?
    [​IMG]

    [​IMG]

    Huomenna uuestaan! :)
     
  10. matti

    matti XRS 600 -07

    Kysymys: mitenkä nuo autojen sähköt kestää kosteutta (ja tuommoista JariG:n mutavelliä)?? Meinaa lumi pöllytä herkästi 'kopan' sisään radion, noparin jne. päälle. Ei muuten mutta kun tuli kolmen akullisen jälkeen hommattua Castlen Sidewinder + 4600kv moottori setti vakio motin ja noparin tilalle ;) Eikä viittis nuita särkeä...

    Jotenkin auto muuttui sähäkämmäksi ;)
     
  11. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Juuri noista yllämainituista syistä itsekin olen myynyt kaikki metanoliautot pois, siirtynyt ainoastaan sähköllä tai bensalla kulkeviin RC-autoihin. Mutta, totuuden nimissä on sanottava, että tehokas sähköauto on kalliimpi kuin tehokas polttis jos halutaan että ajoaika on likimain keskeytymätön.

    Hyvä harjaton kone/säädin maksaa jo yksistään melkein uuden M8 crossarin verran, joka jopa Biltemasta ostettuna on melko tehokas laite. LiPot ja hyvät laturit siihen päälle vielä, niin ihan taatusti ollaan polttiksen hinnoissa, eikä meillä vielä ole sitä sähköautoa.

    Mutta, siitä huolimatta se kannattaa. Itse käytän samoja akkuja useammassakin härvelissä, samoin tietty latureita. Harjattomia moottoreita ja -säätimiä on sitten useita, niitä nyt ei jaksa vaihdella laitteesta toiseen.

    Kosteuden kestosta. Harjaton moottori on helppo tiivistää ja esim. säätimeni joka on vielä Hemmolla lainassa, on täysin vesitiivis, eli voi vaikka upottaa veteen. Siksipä käytänkin sitä veneessä vaikka se onkin autoon tarkoitettu.

    Radiolaitteet kannattaa suojata vaikka kortsulla (mieluusti käyttämättömällä) ja joissakin autoissa (esim. minun E-MAXX) on varustettu vesitiiviillä radiokotelolla.
     
  12. SnoF5

    SnoF5 AC4000RR, Lynx 250, Lynx 150

    Tänään käytiin mielipuolen kanssa ajamassa ja oli vaan kiva( tehdä remonttia). Parit käynistimet purettiin ajon ohessa ja eipä tarvinnut kovin ajella muutenkaan kun lumi sotki koko metanoli pelin menon. Loppujen lopuksi radiolaitteet oli ainakin mulla siinä kunnossa että auto meni minne halusi tottelematta mitään. Tulipa siinä takaraivoon ajatus sähköautosta, vaikka sellainen joka ottaisi virran junan ajorata johtimista :eek: Ei vaiskaan, sähköauto menee hankintaan ja sillä voi ajaa vaikka olohuoneeessa, tuo metanoli käry käy päähän aika äkkiä ja eikä naapuritkaan tykkää.
     
  13. matti

    matti XRS 600 -07

    Huh, tässä hommassa nälkä kasvaa nopeasti!! Kertokaapa noista lipo akuista ja latureista. Miksi pitää olla kennojen tasaaja? Ei kait jossain läppäriakuissa ole mitään ja ne on jotain 5S kuitenkin? Lipo akun lataaminen ei sinänsä ole mitään raketti tiedettä, joten miten olisi

    http://www.sabe.fi/hobby/index.php?prodid=37551&grpid=5018

    Erittäin edullinen ja lisäksi tarvii vain 12V virtalähteen.

    Eilen kokeilin pikaisesti 7 kennosella nimh akulla ja auto lähtee tosiaan lentoon! Kesällä voisi joku 3S lipo silti olla varalta takataskussa, jos ei muille pärjää ;)
     
  14. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Lipoista mulla ei oo kokemuksia ku Catiskalta lainassa olevista 3s pakoista ja yhdestä omasta 2s pakasta. Niiden kanssa kyllä pitää olla tarkkana (lataus ja käyttö, ei kärsi puhkaista latingissa olevaa akkua tai tapahtuu melko mäjäys). Jos kenno paisuu, ei sitä enää kannate uudelleen hehkuttaa, kennoja ei saa ajaa liian alhaiselle jännitteelle..jne. Tasuria tarttee ettei pakka mene epätasapainoon (joku kenno voi pahimmillaan mennä nollille ja sököksi) Ainaki ratapuuhassa (meidän radalla) ei ole vauhdin vuoksi tarvetta Lipoille, enempi sitten niiden helppokäyttöisyys ja pitkäikäisyys puoltaa. Kuitenkin siinä on paukkua (2s lipo vs 6 kenno nimh) niin paljon, että esim 6 tai 5 kenno nimhillä ajan selvästi lujempaa kun tehoa ei ole liikaa. Monttusuttauksessa ja pihatietä kiihdyttellessä on tietty siistiä ku voimaa on liikaa, mutta radalla pakka kääntyy tehottomuuden puolelle. Lipojen kanssa kannattee rossarihommissa ostaa ainoastaan kovakuorisia akkuja, pehmeät ottaa iskuissa melko hittiä ja voi mennä paskaksi.

    Laturiksi suosittelen (jos tahtoo kalliin ja hyvän) Bantamin latureita. Maksaa hieman, mutta yhdessä mallissa on sisäinen virtalähde (+ ulkoinen). Jos halpaa tahtoo niin ehdottomasti turnigyn laturi, jenkeissä 40 taalaa + virtalähe jotain alta 20 taalaa. Meillä on noita turnigyjä käytössä kolmella kaiffarilla. Noita hidaslatureita ei kannate ostella, menee satavuotta kun lataa isoa akkua.

    Sähköautoa itekki oon suositellu oikeastaan kaikille autoa miettiville. Nätti pitää siistinä ja voi mekata vaikka olkkarin lattialla. Trukkimallin takaveto (Esim HPI firestorm tai Asson T4, hyviä ja osia löytyy joka puolelta helposti) on pätevä valinta. Ite myin just Asson B4 krossarin ja hommaan tilalle T4 trukin, isommat renkaat ei oo niin herkkiä radan kunnolle, ainoa huonopuoli on trukin hitaus verrattuna buggyyn rata-ajossa, mutta katotaan nyt..pitää koittaa säätää nopeaksi ;D Viimesunnuntaina oli erot selvät kun ajettiin jäsentenvälisiä (2 buggya vs. 3 trukkia), buggyt pesi mennen tullen trukit.
     
  15. mielipuoli

    mielipuoli thanderi 900 iq600rr

    tänään käytiin ajeleen tommis:n kanssa. pikkusen taas remonttia oli mutta keli oli kyllä pirun hyvä. paparazzi otti lopputilin niin ajokuvia ei oikeen palion tullu

    Pari kuvaa autoista:
    [​IMG]
    [​IMG]


    Ja pari kuvaa ajopaikoista:
    [​IMG]
    [​IMG]

    Sitten loppupäivästä sattu löytyyn tällanen mielenkiintonen leikkipaikka:
    [​IMG]
    [​IMG]

    Ite paskahousuna en uskaltanu alakaa urheileen mutta joku innostu ja lopputulos on arvattavissa ;D
    oli vaan niin pikasukellus että ei kerinny kuvaa ottaa :(
     
  16. SnoF5

    SnoF5 AC4000RR, Lynx 250, Lynx 150

    Oletko opetellut käyttämään photoshoppia vai miksi minun ajokki näyttää nuin epämuodostuneelta :eek:
     
  17. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Missä vaiheessa jätkät koittaa vetää veden päällä noilla monstereilla? ;D

    Vaihtelin ite pikkurattaisen rossarin isorattaisempaan niin kestää olla vähän kiveäki radalla. Onhan tuo vähän enempi sohva mitä vanha B4 asso oli, ja ehkä hitaampikin, mutta jos pysys paremmin tukivarret yms nipussa ku on isommat rattaat vaimentamassa iskuja.

    [​IMG]

    Eilenillalla käytiin mittoon vauhteja, tänään uudestaan.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  18. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Millonhan tulee tommonen nikkopeli Cars-leffan mukasella kuosilla, jokanen isäksi ruvennu joutas tommosen penskalle(itelle) laittaan...
    [​IMG]
    ;D
     
  19. SnoF5

    SnoF5 AC4000RR, Lynx 250, Lynx 150

    Tiiä vaikka ihan lähipäivinä. Ja sehän tuossa mulla oli jo alun perin ajatuksena mutta tuo hanki teki temppunsa viime hetkellä
     
  20. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

Suosittele tätä sivua