Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Tuota linjareittiä kaverikin ehdotteli, vaan tuntui hänellä välimatkat olevan niin huonosti muistissa ja kun kartasta katselin, niin nuita linjoja menee sen verran ristiin rastiin, ettei ainakaan pimeällä kehtaa kovin arpoa. Voi tosiaan olla hilkulla, että ajaako tuon Yk-Naisjärvi välin tankillisella eestaas (proX2 700), omalla kelkalla kyllä pääsee alle 18l/100km tarvittaessa. Tuosta Juustolaa vastapäätähän näyttäisi lähtevän joku tien pätkä Kollajalle, jota voisi mahdollisesti ajella (vähän liikennöity mökkitie?). Lana ilmeisesti kierrellyt hyvin Muhos-Yk-Pudis pätkillä...
     
  2. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Kyllä se Kollajantie on suht vilikas tie, en suosittele kelkalla ajamaan, penkkoja pitkin ehkä.
    http://www.pudasjarvi.fi/kelkkailu/ylikiiminki.html
    Tossa tuo linja näkyy, ei siitä voi eksyä.
     
  3. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Kollajantien (itä / juustolasta oikealla puolella) lähimaastossa on mennyt aikaisempina vuosina ajettu ura Juustolasta voimalinjan alle (Kollajaan). Tänä talvena en oo tuota pätkää ajanut, mut ennen on ainakin ollut hyvä pätkä.
     
  4. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Samaa jälkeä on polettu. Eipä löyty gepsistä, liian tuttu EK.
    Tolla linjalla on muutama happipaikka, pari syvää ojaa jokka on kyllä yleensä jäässä. Paatinjärven puolivälissä oleva varsinki saattaa yllättää.
    Ennen Naisjärveä linja menee pari kertaa mökkitien yli, elekee sutatko kaikkia lumia sille, ni ei mulla vituta ne palteet.
    :)
     
  5. JH79

    JH79 Well-Known Member

    Auranmajalta linjaa pitkin kiiminkijoelle, oli helppo mennä ainakin toissa talvena. Ohjeet jossain pari sivua aiemmin. Jäälin uralla taidetaan tarkoittaa linjaa mikä lähtee hiukkavaara-yk reitiltä jääliin ja kiiminkiin. Sekin on helpohko, mutta pidempi.
     
  6. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Niin tiedän, että Kollajatie on kyllä melko vilkas, mutta meinasinkin tuota pienempää tietä, jolle pääsee suoraan vastapäätä juustolaa. Eikös juustola ole tuossa sinivalkoisen K:kohdalla? Eiköhän tuonne joku reitti löydetä, kun tuntuu yllättävänkin paljon nuita vaihtoehtoja olevan. Kiitoksia vinkeistä!

    Edittiä: eli tuohan taitaakin olla juurikin se Kollajantie tuo pienempi. Olen itse ajellut tuota vielä suurempaa tietä, joka haarautuu kipinästä ja haarautuu oikealle kiertäen sillan kautta ja päättyen Naisjärvelle.
     
  7. jannenator

    jannenator Polaris 600 edge

    Onko kukaan käyny ajeleen muhos-utajärvi-yk-muhos reittiä.. missähän kunnossa on? ois tarkotus huomenna käyä ajeleen!
     
  8. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Mitenkäs tuonne Auranmajalle sitten pääsee?Eikös se ole siinä Alakylän tien varressa, vai olenko ihan hakoteillä... ????Lähteekö se Jäälin ura niiltä isoilta linjoilta Hiukkavaaran päästä Hiukkis-YK reitin varrelta, siis Valkeisjärven jälkeen jos YK:sta päin tulen..?

    Tänää käytiin 4 kelkan voimin ajeleen pätkä Muhos-YK-Hiukkavaara, ja sopivan tasaista oli... :)Jos vain voisin lanaajaa jotenkin kiittää... ;D
     
  9. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Ainakin tuo Ylikiiminki- Utajärvi väli kannattaa kiertää kaukkaa, ei patin pattia, vaan lanaamalla tasaiseksi pilattu koko reitti. :D ;)
     
  10. JusPi

    JusPi Sir.

    Hyvin on kyllä oulun reitit hoidettu. Tosin sopivaa pattia ja hyppyjä kaivattais, meinaa muuten olla tylsää näillä nykyvehkeillä ajelu. Poliisin ja vastaan tulijoiden pelossa ei ees viitti kovin lujaa laskee menemään. Pitää varmaan lähtee taas tuonne länsi naapurin reiteille viikonloppuna. Sielläpä muuten reitillä saa ajaa 70 km/h  ;D
     
  11. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Hyvä näin! Kyllä sitä alkutalvi kuunneltiinkin kiroilua pattisista reiteistä. (paitsi PPS-miehiltä... ;))
     
  12. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    On se kumma homma ku ensin ruinataan lanaa kun on reitit patilla ja nyt kun on lanattu, niin ei kelpaa sekään... ;D
     
  13. jones-

    jones- Nytro SE

    Kyllä vaan passaa lentokenttä baana! Launtaina jäälle ja sunnuntaina jos kävis yk-utaj-rokua. Jospa tuo ois sen verta tasasta että potunpyörittäjäki lähtis mukaan. ;D
     
  14. Paljo tulee matkaa välille Hiukkavaara - Muhos? Onko reitti hyvässä kunnossa. Pikaisia vastauksia kiitos!!! :)
     
  15. skippaduu82

    skippaduu82 stiga

    suunnilleen tulee 60 kilsaa
     
  16. Polaris 650

    Polaris 650 New Member

    Kelkkailijan päälle hyökättiin rantavainiolla. Kelkkailija ajoi rantavainion reitillä oulunlahdella kun pimeästä metsässä hyökkäsi vanhempi pitkä mies. Alussa mies esti kelkkailijan ajon tukkimalla kelkkareitin ja sitten ryhtyi kiskomaan kuljettajaa kelkan päältä. Kelkkailija oli saanut miehen tuupattua hankeen useita kertoja ja lopulta pääsi kelkan päälle ja lähti ajamaan pois paikalta. Mies oli kuitenkin roikkunut kelkkailijassa kiinni jolloin kelkkailijan kaasukäsi irtosi. Rytäkässä kelkkailija loukkasi itseään ja hyökkääjä oli myös lentänyt nurin. Poliisit oli soitettu paikanpäälle ja tutkivat asiaa ja kävivät haastattelemassa hyökkääjää miehen kotona. Mielenkiintoista on asian edetessä nähdä onko kelkkailijalla mitään oikeuksia vaan saako päälle hyökätä miten vain virallisellakin uralla. Hyökkääjä on alueella tuttu tapaus ja on uhkaillut kelkkailijoita jo kymmeniä vuosia. Asia tapahtui kaupungin hyväksymällä kelkkauralla missä ei mene kaupungin mukaan virallisia kävelyreittejä. Miehellä ei olisi pitänyt olla mitään syytä olla siellä pysäyttelemässä kelkkoja pilkkopimeässä ilman lamppua ja heijastinta. Kyseisellä alueella on ilmeisesti useita ihmisiä jotka ovat päättäneet lopettaa kelkkailun keinolla millä hyvänsä. Sama mies on aiemmin laittanut reitille tulevien polkujen varrelle ansalankoja risuja ym. Niitä siellä edelleen joten varovaisuutta kun siellä päin liikutaan. Alueelle on kaupunki laittanut jo aiemmin 30 km rajoituksen joten sitä kannattaa noudattaa. Esteet on muuten laitettu juuri kelkkailijan kaulan korkeudelle. ??? ??? ???
     
  17. JH79

    JH79 Well-Known Member

    Eikö tuollaista ansalankojen virittelijää saa syytteeseen tapon yrityksestä tms.? Pitää vissiin ottaa rengasrata tms suojaksi kun lähtee kelkkailemaan virallisille urille..
     
  18. Koooma

    Koooma Well-Known Member

    Voi vit*u. Tästälähtien siis kelkkailen vain kyseisellä alueella. :-X
     
  19. razer

    razer Nytro Rtx

    Joillakin ei vissiin ole elämää ollenkaan.. Prkl mitä hommaa! :mad:
     
  20. HeCe

    HeCe Well-Known Member

    heh :D

    taitaa olla sama papparainen joka pysäytti kaverin kirveen kanssa ja uhkasi hakata palasiksi, kaveri oli tuumannu notta anna mennä :D setä oli siinä aikansa vaahdonnu kuinka kelkkailijat on helvetistä ja kuinka hän on ennenki niitä hakannu, kaveri oli poistunut paikalta hetken vaahdotusta kuunneltuaa...

    edit: täähän on vaan niin valitettavaa että lopulta kelkkailijat häviää ja reitit lähtee pois (ihan kun niitä nytkin liikaa olis) kun tarpeeksi sattuu tämmösiä kahnauksia :(
     

Suosittele tätä sivua