Varkauden ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Dragster, 1/11/06.

  1. Dragster

    Dragster Kaikki on myyty...

    Eli pystyy vielä ajamaan...täytyy sitten huomenissa vielä käydä koittamassa... :) Toivottavasti kuskille ei käynyt pahasti... ???
     
  2. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Kylläpä oli hieno keli jäällä pärtsäillä! Hanki ja jäät on semmoset että voi ajella melkein missä vaan miten vaan...
    Pikkusen matkaa kävin ekaa kertaa katto Leppävirralta Kuopioon päin, mutten kovin pitkälle kehdannut patissa ja kivikossa rypeltää :)

    Pikkusen noita karttoja päivitellyt myös...

    Eli se oli se tämä -> http://www.janiu.net/kelkka/JU2009-KELKKAKARTTA.pdf
    Missä näky koko juttu...

    Tässä on hieman tarkempana:
    http://www.janiu.net/kelkka/JU2009-KELKKAKARTTA_1S5KM.pdf

    No mutta, ei tässä taida kauheesti olla ajoja tänä vuonna jälellä, joten jatketaampa karttarojektia taas ensivuonna.
    Ja jos jollain on jotain toiveita, ideoita, vinkkejä tai tarvii tarkemmin jonkun kohdan tms. niin saapi ottaa yhteyttä!

    Tossa on jo muutama semmonen jää pätkä mitkä kyllä oikasee hyvin... esim. kun nyt näkyy tuo Harjuranta (jäältä)-Kangaslampi "oikasupätkä" niin sillehän pääsee hienosti suoraan suikattua tuolta Rantasalmelta tullessa... Ettei ole paljon kierrettävää, jos siis on vaikka Heinävedelle menossa sieltä päin.

    Tuli myös ajeltua tuolla Leppävirralta Varkauteen päin jäällä vähän vaikka missä, sieltäkin siis pääsee eri reittejä ja vähän suorempaankin Haken uran alkuun...

    Hauskoja muuten noi hienot opasteet tuolla Leppävirralla. Olisko pikkusen vanhahtavaa tietoa viitoissa, Heinävedelle ja vaikka minne... :)
     
  3. skk

    skk Yamaha Apex

    Hyvä kartta, kiitos :)

    Nyt sunnuntaina avataan syväväylä, että oikomista Kangaslammilta Rantasalmellle pitää harkita kolmesti ;)
     
  4. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Joo ja kaikki muutkin... sieltähän on pakko tulla laivaväylän yli, kierti tai kaarti tuolta minunkin pitkältä lenkiltä.
    Samoin myös loppuu Varkauden portista ajaminen Kangaslammille jne...
    Toisaalta niin ne ajamiset loppuu muutenkin, että ei kai tolla niin väliä.
    Nyt kannattaa kyllä ehdottomasti äkkiä käydä jos yhtään on haluja! Jäällä ihan mahtavaa ja reititkin on vielä jokseenkin ajettavassa kunnossa, joskin vähän kovia, pattisia ja hieman saa kattoa kivijä sekä teiden ylitykset ja tankkuupaikat ikäviä... Mutta siis ei mitään ihmeempää. Ei ne sen mukavempia ole alkutalvestakaan kun on hätä ajamaan :)

    [​IMG]

    [​IMG]

    Leppävirralta Heinävedelle ja Vehmersalmelle...hmmm.... ??? :)
    Konnuslahdelle... kumpaakin kautta... ???? :)

    Onks nää jotain vanhoja mitä ei ole ihan äsken enää ollut, vai enkö mä vaan tiedä ja löydä? ;)
     
  5. andyman

    andyman Well-Known Member

    Ei tässä pahoja,olkavarsi on murtunut,mutta nivel ja sidokset on ok.
    Joo,kyllä nyt on kelit parhaimmillaan,uskon että viikon päästä voi ajaa ihan täysin.

    Mun kausi päättyy näköjään aina tuonne kangaslammin pätkälle ja puskaan.Tässä viime vuoden tunnelmat:

     
  6. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Hyvän kartan sai jani aikaan  :)

    Ei kai pojat vielä ole kautta lopettelemassa.... Niin pitkään ajetaan ku vaan jäät kestää  ;D Etelässä vasta kelit parhaimmillaan(tänään satanu yli 10cm lisää,yht joku 40cm) :p
     
  7. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    http://www.janiu.net/kelkka/JU2009-KELKKAKARTTA_tiedoilla.jpg

    Koitin vähän laitella jotain tietojakin... Muttajuu, ensi talvena lisää (koko kesä aikaa keksiä hyvä formaatti näille...) :)
     
  8. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Tänään ajettiin Dragsterin kanssa harjurannalta kangaslammille maita pitkin. Tarkotus oli ajaa kodalle ja takasin, mutta lynxi päätti sammua kangaslammen keskustaan (hyvän paikan valihti, kun ei tarvinnu metriäkään hinata, tielle sammu :)). Kaasarin kurkku halkes, hyvin menee nyt on molemmat kelkat rikki :-\ Urat oli ihan ajettavassa kunnossa, lunta on vielä riittävästi, mutta välillä meinas olla vähän turhan isoa pattia kakspökälle ;D ;D
     
  9. Mikko M

    Mikko M x-trim 600sdi -07

    Pitäsköhän sitä itekki kirjottaa jotain viime viikon ajeluista.. Ajeluhan ei tapahtunu koko ajan Varkin ympäristössä mutta lähtö kuitenki puurtilasta...

    Mamma viskas minut perjantaina kelkkoineni ja kamoineniPpuurtilaan ja painelin siitä sitten perjantai-iltasella Rautavaaralle hotelliin yöksi.

    Lauantai aamulla siitä upeita tasaisia mettäautotiepohjaisia baanoja pitkin Sotkamon ja Vuokatin kautta Rokualle Rokuanhoviin yöksi. Rokuahan on siinä jotakuinkin Oululujärven länsipäässä. (Oulujärvi taas on se ihan hel.. iso lätäkkö Kajaanin yläpuolella)

    Sunnuntai aamu valkeni taas pilvettömänä, joten eikun pohjoiseen ja Ylikiimingin yms kautta Ouluun josta merta pitkin Haukiputaalle. Putaan pojathan on merkanneet viitan Kemiin, joten eikun sinne. Kemistä vielä Tornioon Kaupunginhotelliin saunaan ja iltakaljan kautta unten maille.

    Maanantaina pöräytin Tornijoelta ylös Haaparannan puolelle ja suunnistelin edelleen kohti pohjoista. Ruotsin puolen reitit oli sikapatilla ja kaiken lisäksi X-trimin takapukista repesi ne perseelleen hitsatut "runkoonkiinnityslaipat" irti ja perä lösähti alas. Onnuin sit johonkin tienvarteen ja eikun lyne liinalla liikennemerkkiin kiinni ja takapukkia irti. Läheisen talon isäntä oli onneksi tosi taitava hitsaaja ja vehkeetkin löytyi läheiseltä pajalta. (Oli muuten osannut hitsata nahkapuikollakin kun kahdeksas mukula oli jo emäntänsä mahassa). ::) No hitsailtiin siinä sit takapukki entistä ehommaksi ja asenneltiin paikalleen ja herra vielä rasvasi siinä lähtiessä lynen telastonkin!! :eek: Sain kuitenkin tarpeekseni Ruotsin reiteistä ja kruisailin upeassa säässä Torniojokea ylös Kolariin.
    (Joka sanoo että jäällä ajaminen on tylsää, niin kannattaa käydä kuitenkin ajelemassa vaikka tuolla tornionjoella. Olihan se hienoa kierrellä rantakiviä kosken kuohuessa vieressä.) Kolarista polkasin sitten anopin notkuvien pöytien ääreen Ylläkselle mökille syömään ja kylpemään.

    Puurtilasta kelkkareittiä pitkin ylläsjärvelle on muuten lynxin mittarin mukaan tasan 1200 kilsaa. 8)

    Ens vuonna vois ottaa uusiks ihan porukalla??


    Pitää laittaa joku kuva kuhan opettelen eka...
     
  10. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    No huhhhhhhhh ja wtf ja kaikki, eiks aprillipäivä ole vasta huomenna??!?! :)
     
  11. Juti

    Juti Lynx RE 600 E-tec

    Vai että ihan porukalla..?! :D

    Mikko saa voidella tulevissa tupareissa (millos ne on?) aika tukevasti että ainakaan tämä jääkäri lähtee näin HC-reissulle kovinkaan herkästi... Mut ei voi muuta kuin syvään kumartaa; SUORITUS isolla ässällä!
     
  12. Dragster

    Dragster Kaikki on myyty...

    Kyllä täytyy Mikolle hattua nostaa tästä suorituksesta... ;D  Hemmot tekee hieman erilaisia reissuja, kuin mihin on itse tottunut...

    Mukavaahan tuo olisi joskus porukassa lähteä reissun päälle... :D
     
  13. Miikaz

    Miikaz Well-Known Member

    Tänään tuli käytyä vielä haken kodalla grillaamassa ja oli kyllä mukava keväinen reissu. Reitillä lunta on vielä riittävästi eikä jäälläkään ole hankiaisen takia vettä yhtään. Voisi melkein sanoa että haken reitti on nyt parempi kuin pariviikkoa sitten. Vielä kannattaa käydä ajelemassa, koska kohta alkaa piiiiiiitkä tauko...
     
  14. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Pääsiäisenä ois tarkotus ajella viimiset ajot :)
     
  15. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Vs: Varkauden ympäristö

    Näin kesä-heinäkuun vaihteessa kun on nämä kelkkahommat niin kovasti mielessä, niin mulle tossa äskettäin soiteltiin ja jos käsitin oikein niin jossain kohtaa Rantasalmen ja Joroisen välisellä reitillä on joku pikku pätkä mikä menee ei-toivotusti (luvatta?) jonkun talon läheltä jonkun tontilta. Minulla ei toki asiaan ollut osaa eikä arpaa sen enempää, kuin että olin noita reittejä gps:n kera merkannut... Harjuranta-Kangaslampi -akselilla olisin voinut enemmänkin ehkä kantaa ottaa, mutta tässä tapauksessa kaivelin Jumokkeen sivuilta yhteystietoja ja annoin eteenpäin, että on yhteyksissä sinne, kun käsittääkseni tuo reitti on siellä hanskassa.

    En tosin tältä istumalta ihan tarkasti saanut päähän mistä kohdasta oli kyse, mutta tuolta suunnalta jokatapauksessa. Mutta jos nyt joku asianosainen sattuu näitä kesälläkin lueskelemaan, niin voipi ilmoitella vaikka tarkemmin sitten mistä oli kyse ja miten homma meni... (voin ainenkin sitten vaikka noihin karttoihin heittää jotain merkkiä/tehdä muutosta)
    Aika varmaahan tosin on, ettei siellä nyt ihan justiinsa kukaan ajele, kuin korkeintaan vesijeteillä ja mönkkäreillä :)
     
  16. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Vs: Varkauden ympäristö

    Nyt kun tuossa vilkaisin noita karttoja, niin lieneekö kyse kuitenkin jostain noista jääpätkistä, olisko se toi tien ylitys (rantasalmen/voisalmentien) ?
    Silloin se ei ole jumokkeen reittiä eikä kenenkään reittiä vaan joku vanha vakiintunut paikka mistä porukka vaan on iät ajat ajanut tien yli jäältä toiselle. Itse en kyllä siitäkään sen enempää tiedä ja tuollaisiin paikkoihin ei pystyne muutoin vaikuttamaan kuin laittamaan jotain kieltoja tms. / johdattamaan / etsimään uuden ylityksen. Jostain kun 5 tai 50 ensimmäistä kelkkaa ajaa niin varmasti ne seuraavatkin 50 ajaa siitä.

    Mutta jos asianosainen lueskelee näitä niin voipi ottaa yhteyttä. Minä en toki näitä reittejä rakentele/päätä tai mitään sellaista, mutta asian voi ottaa vaikka täällä esille ja katsoa kartasta. Joskaan kaikki kylien isännät (/emännät?) ei täällä surffaile vaan ajelee niinkuin aina.
     
  17. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: Varkauden ympäristö

    Mites tuleeko ens kauden jäsentarrat postissa ku oli semmosesta puhetta talvella TKai:n ja JaniU:n kanssa?
     
  18. TKai

    TKai 600 RE '17 & '15

    Vs: Varkauden ympäristö

    Kyllä tulee, on kaikinpuolin selkeämpää.
     
  19. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: Varkauden ympäristö

    hyvä hyvä :)
     
  20. Pekka L

    Pekka L Member

    Vs: Varkauden ympäristö


    Vastaan tässä alkuperäisen soittajan puolesta ja pyynnöstä:
    Se, että jotkut kelkkailijat rikkovat määräyksiä, ei anna muillekin samaa oikeutta tai oikeutta jakaa luvattoman reitin karttaa yleisellä foorumilla.
    Asia on korjattavissa poistamalla luvattoman reitin kartta täältä jakelusta. Kyse on tosiaan JaniU:n karttaansa piirtämä reitin osa Haukivedeltä Yövedelle Voinsalmentien yli. Tässä on käytetty luvatta kahden maanomistajan maita ja ajettu lisäksi yhden omakotitalon nurkalta sekä Yövedelläkin samoin omakotitalon rantaa myötäillen.
    Mistä sitten ajettaisiin? Kelkkailijoiden kannattaisi pyytää lupa ajaa Yövedeltä Haukivedelle ja vv. Natulansaaren eteläpään sillan eteläpuolella olevan pellon kautta seuraavalle lahdelle itäänpäin Natulansaaresta, jolloin ei häiritä asumisrauhaa, mutta pellon käyttö vaatii tietysti ko. maanomistajan luvan (mitä tämä ehdotus ei suinkaan ole). Omistaja asuu pellolta muutama sata metriä Rantasalmelle päin.
    Karttakin olisi tähän tullut, jos taito ja/tai tietotekniset valmiudet olisivat riittäneet. Toivottavasti asia kuitenkin selviää näinkin.
    Tässä samassa yhteydessä menee kiitokset Juvan ja Rantasalmen kerhojen puheenjohtajille asiallisesta ja jämäkästä suhtautumisesta tilanteeseen.
     

Suosittele tätä sivua