2t öljyt

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 24/1/06.

  1. jmmm

    jmmm Lynx Rave sdi -08

    Vs: 2t öljyt

    Mistäs Kuopion seudun kelkkailijat ovat öljynsä ostaneet? Tietoa kaivataan, hinnoista ym... isompikin satsi kiinnostaa...
     
  2. Heimo Paila

    Heimo Paila Summit X -17

    Vs: 2t öljyt

    Joko Roin seudussa löytyy tb:n 2t-snow(täysynteettinen) tälle talvelle hyllystä? Mistä sitä saa ja miten lie hinnat(4l/20l) noussu viime lumilta?
     
  3. Hovelinksi

    Hovelinksi Lynx Re

    Vs: 2t öljyt

    Minulta voi kysellä jos kiinnostaa 20l törpöt tuota tb:n 2t-snow öljyä!
     
  4. Jörejussi

    Jörejussi Well-Known Member

    Vs: 2t öljyt

    minkä hintanen ois 20l pönttö tuota öljyä
     
  5. XLT_SPECIAL

    XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

    Vs: 2t öljyt

    Teboilin 2T Snow-täyssynteettistä öljyä olen käyttäny suurimmaksi osaksi. Hyvin on toiminut ja ei savutakaan kovin paljoa. Mielestäni hyvää ja halpaa öljyä (noin 20euroa/4litraa). Täyssynteettistä Teboilin 2T Bike öljyä on tullu käytettyä yksi purkin loppu ja hyvin tuntui toimivan eikä savuttanut paljoa. Hinnaltaan ja laadultaan 2T Bike on lähes samaa kuin 2T Snow, ainut ero taitaa olla 2T Snow-öljyn parempi juoksevuus. Harvoin nykyään on niin kovia pakkasia ettei muut kuin oikeat kelkkaöljyt menisi tuorevoitelusta läpi, joten oikeastaan ihan sama kumpaa käyttää.

    Kelkan entisen omistajan jäljiltä oli tuorevoitelusäiliössä Teboilin 2T Mix-mineraaliöljyä, silläkin toimi erittäin hyvin, mutta savutus oli kylmänä aivan hirveää ja vaatteisiin tarttui kunnon "kaksitahti-aromit". Itse en kyllä ikinä ostaisi Teboilin Mixiä sen verran kovasti savuttaa ja voitelun laadustakaan ei ole varmuutta sillä litkulla.

    Ensi talvena täytyykin testata täyssynteettistä Valvolinen kelkkaöljyä. Tuli ostettua pari vuotta sitten pari purkkia Valvolinea kun Veljekset Keskinen möi viimeiset Valvolinen kelkkaöljyt pois hintaan 3euroa/litra. Puolisynteettistä Valvolinea olis saanut silloin hintaan 2euroa/litralta. Harmittaa kun ei ollut silloin vielä omaa kelkkaa niin ei tullut ostettua enempää. Harvoin saa näin halvalla.
     
  6. Hymis

    Hymis Ämmällä ajetaan

    Vs: 2t öljyt

    E-tekkien käyttäjät kertokaa, että millä öljymerkillä olette ajaneet? Miten XP-S öljy on toiminut, haiseeko se pahalle, oikeasti? Kokemuksia aikaisemmassa -08 Rave Sdi:ssa Teboilin täyssynteettisestä ja Motulista. Itselle tuli hankittua tuo e-tec ja myyjä sanoi, että ainoastaan XP-S:ää pitäisi käyttää (osasynteettinen, joka suunniteltu nimenomaan e-tekille), koska ko. moottori toimii vain 0,5-1.0 %:lla öljyseoksella. Tiiä sitten... ::)
     
  7. Shape

    Shape Nettikelkkailija

  8. JusPi

    JusPi Sir.

    Vs: 2t öljyt

    Laitahan vaan sitä XP-S:ää sinne, kun se on se suositus öljy. Ite ajelin sillä öljyllä 600 kaasari vermeellä ja pari ajokaveria e-tec:llä. Hyvä öljy se on eikä kärytä varsinkaan e-tec:issä. Suhteellisen edullisestikin sitä öljyä sai ostaa koko talven Ojan raudasta (Kelkkakuume). Toivottavasti myös tälle talvelle.
     
  9. Dude

    Dude Well-Known Member

    Vs: 2t öljyt

    Juuri näin. Kaiken lisäksi tuo semi-XPS on aika edullista ja e-tecillä sitä menee niin vähän että mitä väliä? Ei kannata kuluttaa aikaa pähkäilyyn :) Ja kyllä ojan raudasta sai edullisesti ;)
     
  10. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Vs: 2t öljyt

    Meillä on käytetty tuota kyseistä "litkua" viimeiset 20v, tai niinkauan kuin se nyt onkaan ollut markkinoilla. Öljyä on käytetty kaikissa vehkeissä moottorisahoista kelkkoihin, eikä sen puolesta mitään ongelmaa. Ja laitteet on olleet ihan päivittäisessä työkäytössä ja kelissä kuin kelissä kesät talvet. Ainut huono puoli vaikuttaisi olevan koneen karstoittuminen, mikä on tullut huomattua kun erinnäisiä motteja on käytetty auki. Mutta kyllä hinta-laatu suhteeltaan erinomaista tavaraa. 20l astia maksoi viimeksi kun ostin 50€, eli 2,5e/l.

    Ja vaikka pääasiassa noissa rotaxin 440:ssä on tullut käytettyä synteettisiä öljyjä, joskus on joutunut laittamaan myös tätä tankkiin. Eikä ikinä mitään ongelmia. Voin siis varauksetta suositella, vaikka ehkä uudempiin vehkeisiin laittaisin jotain vähemmän savuttavaa ja karstoittavaa ainetta varsinkin jos ruiskuvehkeistä on kyse. Mutta kyllä tämä voitelee ja juoksevuus on hyvä kovemmallakin pakkasella.
     
  11. Jörejussi

    Jörejussi Well-Known Member

    Vs: 2t öljyt

    meilläki on käytetty melkeen aina teboilin mineraaliöljyä.
    mutta nykyään käytän täyssynteettistä tehokaammissa vehkeissä ja skootterissa.
    ja nyt olen ajanu teboilin täyssynteettisellä skootterilla ja koneen kiinnileikkaamiset on loppunu.
    eli ei kannate laittaa viritettyyn vehkeeseen halvinta öljyä.
     
  12. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: 2t öljyt

    Omassa oon käyttäny täyssynteettistä XP-S:ää ja näkyy se seki karstaavan mitä muutki.. Ei savutonta ja karstaamatonta 2t-öljyä ole keksittykään.

    Nyt pitäs vaan keksiä millä sitten alkas ajamaan, siksi oon XP-S:llä ajanu ku sitä sai sillon Korteniemeltä mahottoman halvalla ku oli niitä kuletusvaurioisia, tais olla 20e/4L. ovh sillä mahtaa olla jotain liki 50e/4L.

    Ja se että XP-S haisee, haiseehan se siinä missä muutki mutta se savu ei ota silmiin eikä henkeen. Tepparin ts-öljyä ostin niin en ajanu loppuun sitä purkkia ku katku oli melko henkeäsalpaava jumihommissa ;D halpaahan se kyllä on.
     
  13. pärinä

    pärinä Well-Known Member

    Vs: 2t öljyt

    Minoon käyttäny mobil 2t racing? semisyntettistä ja ainoa öljy millä ei ole 440 leiponu, (1000km vaihdettu
    männät ja 4% seos.)
    4l tönikkä 17,50e henkipois liikkeestä kajaanista. Huippuöljy, (ainakin minun mielestä)
     
  14. Hovelinksi

    Hovelinksi Lynx Re

    Vs: 2t öljyt

    Tuskin ölpästä kiinni jos leipoo vähän väliä.Mutta tuo mobili varmasti seos öljynä hyvä mutta tuorevoitelussa en ite käyttäs pakkasella..se on ihan äly jäykkää ???
     
  15. JMH

    JMH Well-Known Member

    Vs: 2t öljyt

    Moi !
    Mitä olen koneita tehnyt/aukonu niin voin suositella Castrolin snowracea , ei karstota eikä sotke konetta mutta voitelu toimii .
     
  16. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: 2t öljyt

    Kendallia kannattaa kokeilla jos ei tykkää karstasta
     
  17. pena78

    pena78 AC 9000rr -18 ,ZX WC-Mod. ,mach-z 800-98

    Vs: 2t öljyt

    TB snow:lla ajaneena ei ole tarvinnu rave venttiilejä putsailla vain tarkistaa..ei ehkä paras haju mutta pelaa ja on halpaa!

    Eikä kirvele silmiä niiku jonku lapin ukon silmiä,paitsi mistä minä tiiän ku en jumita! ;)
     
  18. product

    product Well-Known Member

    Vs: 2t öljyt

    Ajelin viimetalvena hetken synteettisellä mobililla ja ravet oli niin karsta, liimapaskassa että ei meinannu lähte ulos ees niistä reijistä. Toisen sain poikkikin kun väkisin piti putkipihillä repiä
     
  19. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    Vs: 2t öljyt

    Samalla litkulla mennään jo useempana talvena ja merkki ei vaihu juurikin Penan kertoman mukaan ja kyl voi sanoo et löytyy niitä ölppä merkkejä jotkä käryy ja karstottaa hiukka reippaaminkin esim ipone on semmosta kuraa jota en kelkkaani tunge ja mielellään tyhjä purkkikin saa olla kilometrin päässä .. toisaalta jos ton tb:n hajua ei kestä niin täytyy sanoo et ruusutarhan poikia ne on jotka sillä saa silmät vettä valumaan :eek::-* :-\
     
  20. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: 2t öljyt

    Ajatko 3 tai 4% seoksella?

    Kai sitä on sitten neiti mutta ku ajetaan paljon päivässä, aamulla lähetään 9-10 seudussa ja tullaan takasin illalla samoissa seuvussa NIIN sillon ku käytin tepparin öljyä niin päätä kivesti illalla niin s*atanasti ja muilla öljyillä ei oo sitä ongelmaa ollu. Pääosa ajosta on kuitenki umpisia ja paljon puunkiertoa ja siinä kyllä tulee sauhussa oleiltua, reittiajo sitte tietenki erikseen..

    Ja jumitellessa (ollaan huonoja ajamaan) ku kelkkaa kaivo niin kyllä otti silmiin.. Muilla öljyillä ei ongelmaa ???
    Ja siksi kelkka on käynnissä irrottaessa ku jaakia nykiä käyntiin ku putki on hankea vasten ja yleensä on vetomies suksilenkissä vetämässä irti ja/tai ku lumia käy polkemassa kelkan alta ni ei sitä viitti siinä hetkessä sammuttaa.

    No tyhjääpä minä tästä tinkaan, se oli minun mielipide ja makuasia ;)
     

Suosittele tätä sivua