PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä jpt10, 11/11/06.

  1. jpt10

    jpt10 ac crossfire 6

    mitäs konsteja käytetty kun jatkettu esim.345 pitkäksi? no tela ainaki mut liukurungot?onko pukit vakio telastosta?
     
  2. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Re: pätkä revin jatkaminen

    siinäpä sitä juttua on http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=3356.0
     
  3. jpt10

    jpt10 ac crossfire 6

    Re: pätkä revin jatkaminen

    tattista vaan 8)
     
  4. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: pätkä revin jatkaminen

    Jatketaampa tästä ku en parempaakaan äkkiseltään löytäny ??? ku ei viitti mennä rälläämään ohi aiheen tuonne pexin topikkiin.

    Nyt tuossa mm. Jussiässän kans pähkitty 307 sc-nelkun jatkamista 365:ksi.

    Minä luulen että onnistuu, tietty kuskin paino, ajotyyli, takapukin hakajousien asento, keulimisenestomolikat ja takapukin iskari vaikuttanee asiaan.

    Ettei puhettakaan jos on holtittoman löysä takapukki?

    Ku silmällään olin alustan vieressä ja mietin jos koko alustaa pyyhkäsee reilusti taaemmas ni eikö se alustan toiminta-ajatus mene vähän poskelleen ku se siirtyy kuskin alla niin paljon ja suksipaineet kasvaa..
    Vai onko se sitten parempi ajettavuudeltaanki jos siirtää, meneekö tuo alusta perseelleen jos sen jatkaa siirtämättä?

    Sitten etupukkia pitää tiukkoa suksipaineen takia, mutta samalla sitä pitäs löysätä kun on vähemmän painoa sen päällä?

    Ku tuossa nuoruudessa pällisteltiin tuota Reneä täysin vakiona.. Matto oli tosi löysällä, ja ku heitti pöllin takapukin alle nii että etupukki oli ulkona niin ei minun ja jaritapanin yhteispaino riittäny painaan takapukkia pohjaan, ja matto soi ! eli hakajousten ei oo mahollistakaan osua pohjaanlyöntikumeihin liukurunkoon?

    [​IMG]

    Nyt samanen alusta on jatkettu 371:ksi ja etupukkia on puotettu, ja hyvin kulkee.

    Siksi tämä jatkaminen suoraan pitkäksi pätkästä ku tärkeää ois että kelkka ois silti keveä vietävä ja keventää helposti keulaa vähän hennommanki varren vietävänä.
    Eikä tule mihinkään hi racer bäkflippi-käyttöön ku rauhalliseen reittiajoon ja umpisen safareille.

    ois mukava kuulla kokemusta semmosilta jotka on jatkanu 307:n 365:ksi?
    HJ Ukkola jatko ProX:n muinoin pätkästä 365:ksi ja en kuullu miehen suusta kyllä muuta ku kehuja. Toki onhan se erilainen kelkka ym mutta ei siinä ollu maton tiukkailun kanssa koskaan ongelmia.

    Jos se on sitte älytöntä ni pannaan 345 tai alustaa taaksepäin ?
     
  5. Ässä

    Ässä G4 RS & REX2 RS

    Vs: PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

    Heti alkuun korostetaan että kaikki on pelkkää mutua, mutta sehän on vaan mukavaa pätee jos ei tiedä asiasta oikeesti!

    Eikös noita jatkoja saa kuitenkin 307->365 tehdastekoisinakin jostain? ja onhan pollen uus rr se ihan maahantuojankin puolesta jatkettu tohon mittaan... Eli ilmeisesti toi noin pitkä jatko itsessään ei voi olla täysin susi idea? tai no, maahantuojat kyllä tiedetään.. ;D

    Omaa kokemusta ei vielä oo jatketusta sc4:stä mutta eikös toi linkissä esiintyvä kelkka oo yhdenlainen jatkettu laite, vaikkakin ihan tehtaan tekemäna. http://rapu.1g.fi/kuvat/aessae/moottoriurheilu/kelkka/rmk900/ulkona/pollevalmis.jpg/full Jos tää kesti ajaa reitilläkin melko reippaasti niin eikö sit kestä mikä tahansa?

    Ja kertokaapa viisaat vielä miten toi keulimisenesto/kytkentä vaikuttaa maton kirraamiseen?
     
  6. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

    Omia havvaintoja mitä tossa on tolskattu. 307-365 jatkohommeleista. Laiskana paskana siirsin alustaa 345 jatkoilla abt 63mm taaemmas ja xx mm etupukkia alemmas. Sit rajotinremmeillä etupukkia abt reikäväli tiukemmalle, tämä siksi että saa etupukista "kulmaa" pienemmäksi ja kiristävä vaikutus vähenee huomattavasti. Normi etupukin korkeus + siirretty alusta teki matosta melko sähäkästi singerin, kiriminen oli ihan holtitonta.

    Takana vaikuttaa myös telapyörän koko. Eli jos käyttää takapukkia 307 alustan paikassa + isoa telapyörää ja pitkää jatkoa, ei matto pääse yksinkertaisesti enää kiertymään pyörän ympärille vaan kirraa entistä enempi. Eli se kulma, missä tela lähtee kääntöpyöriltä eteenpäin, vaikuttaa paljon.

    Etupukin kulma/pituus vaikuttaa paljon kirimiseen. 440 SC3 alustassa on lyhyt etupukki vrt tavan reittipeleihin ja lyhyellä etupukille toi tela kirraa paljon jos rajotinremmi on "auki". Sc4 alustassa on pitempi pukki ja siinä mielessä parempi vaihtoehto jatkorojektiin. REittimallin SC3 alustassa on myös pitempi etupukki mitä 440 alustassa on, joten se myös on hieman otollisempi jatkohommiin mitä toi mun 440 alusta. Pukkeja voi käyttää tietty ristiin (440 alustaan reittimallin etupukki)

    Etupukin säädöllä saa siirretyn alustan pelaamaan ihan suht jotenkuten. Mutta selvää on että taaksepäin siirretty alusta ei pelaa samallai ko siirtämätön. No, eipä noita reittejä mieliksi muutenkaan ajele.

    Ajaminen 365 matolla on ihan erilaista mitä 345 matolla. Tällasen tavallisen läskin alla pääsee kyllä 365 matolla ihan eri paikkoihin jumiin mitä 345 matolla. Monesti noi 345 mittaset kyntää ittensä jo alkukuoppiin ku 365 killuu jossain kuusen latvassa jumissa.

    No niin tai näin, 365 / 40 / 51 mattoa voi suositella jos on naakimiset mielessä. Reittihommia jos ajelee enempiki niin sit 345 alle. 345 matolla on myös reippaasti enempi haastetta ajamisessa.
     
  7. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Vs: PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

    Omia kokemuksia tuosta jatkamisesta, tosin pätkästä 388 eli puolipitkäksi, pitkät sitte erikseen. ::)

    Alustahan oli sc10-3, etupukkia en siirtänyt, takapukkia siirsin muistaakseni 130mm taakseppäin ja kytkennät poistin kaikki ja tein takaiskarin alapäälle uuden kiinnityspaikan. Tuota maton kirraamista tutkittiin sillon tehessä ja etupukin remmin kirimisellä siitä tuli ihan siedettävää. Suksipaineista tuli melko kovat, mutta löysällä takapukilla keulaki keveni aina tarvittaessa. Ummenkulkuominaisuudet nousivat potensiin kaksi verrattuna 345 mattoon joka minulla tuossa oli aikaisemmin. Täksi talveksi laitoin sitten 345 RCG-alustan jonka jatkoin samalle matolle.

    Tuota alustan siirtoaki mietin, mutta se pussi mikä tulee vetopyörien ja liukurunkojen väliin ei houkuttele, sehän syö jo vauhtiaki kun lumi sopivasti painaa telaa liukurunkojen päitä vasten, varsinkin kun telaa piettää löysällä.
     
  8. jpt10

    jpt10 ac crossfire 6

    Vs: PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

    jäi oma proggis tekemättä .jatkoin revin crossfireksi.345 pitkä nyt ajatellu jos jatkais tämän 365 pitkäksi
     
  9. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

    Eli kukaan ei ilmeisesti ole tehny suoraan jatkamalla 307->365:sta ???

    Tohtiikohan sitä kokeillakkaan..
     
  10. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Vs: PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

    Nyt kokeillaan seki, jatkot suoraan 307 -->371. Katsotaan tuleeko susi vai mikä lie...

    Mitähän kaikkia tuolle alustalle tekis että vähentäis kirimistä?
    Etupukkia alaspäin ja kiristää etumänttiremmejä jonku verran?

    Läpivetävät tulee kuitenki niin kestää jättää matto löysälle
     
  11. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

    se maton löysälle jättäminen on melko sama ku kuset valtamereen. Jos alusta kirii mattoa niin että vetää jouston tönkköön, ei siinä muutaman sentin maton löystäminen auta. Eli tutki vaikka etupukin korkeudella sitä alustan kirimistä. -03 revissä on muuten lyhyempi pukki ko muissa, joten sekin on vähän paskempi homma.
     
  12. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Vs: PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

    Menee vähän ristiin nuo sinun sanomiset, eli onko 440 -03:ssa se lyhytjousto etupukki ja reittimallissa pitkä? Nimittäin tuo on ihan reittimalli pohjalta tehty.
     
  13. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

    Tais hemmo tarkottaa, että ite etupukki on rasevehkeessä lyhyt ja normimallissa pitempi. Lyhyt pukki taas tarkottaa, että alusta liikkuu edes-takas suunnassa enemmän mitä pitemmällä pukilla oleva alusta. Tuo edes-takanen liike taas lisää jatkamisen veemäisyyttä...
     
  14. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Vs: PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

    Niin niin mutta siis onko reittimallissa normaali etupukki ja vain 440 mallissa on lyhyt pukki? Ku aijemmin hemmo sano mulle että olis lyhyen mallin etupukki ja tuossa minun aikasemmassa lainauksessa tuumailee että reittimallissa pitkä etupukki? TÄ?
     
  15. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

    niin, unohtu mainita että 03 mallissa on etupukki lyhyt MYÖS.

    04 mallissa etupukki muuttu silleesti että siihen tuli korvakot millä tuli runkoon kiinni, 03 mallissa on läpiakseli. Mittonu tosin en ole, mutta veikkaampa että homma on menny näin, korvakot on tehty vanhoihin pukkeihin.

    Tosa hra xc:n kuva 03 mallin etupukista.
    http://i34.photobucket.com/albums/d132/rtd1/09_10_REV/b_zx025.jpg
     
  16. Ismo

    Ismo M1100T Summit800

    Vs: PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

    Tuossa yks viikonloppu verrattiin minun summitin ja kaverin -03 revin pukkeja, ja näytti että on tehty juuri niin. Eivätkä ole edes viittiny pyöristää korvakoiden kulmia :D

    Muuten kun vertaa alustojen toimintaa, niin tuo kaverin pätkästä 345 pitkäksi jatkettu on hillitön keulimaan, vaikka on (tai siis oli) vain 600 kuutioinen. Umpisessa ei oikein päässy mihinkään, kun nosti aina keulan kohti taivasta ja kaivoi ittensä jumiin. Toki huonokuntoinen iskari ja moni muu asia vaikuttaa siihen myös...
    Näin mututuntumalta kuitenkin sanoisin, että fiksuin tapa jatkaa alustaa on jättää etupukki paikalleen ja siirtää takapukkia taaksepäin. Se tosin vaati takapukin iskarin ja reaktiotankojen alapään kiinnityksen muuttamista, mutta luulisin sen onnistuvan summitin osilla.
     
  17. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

    Kyl, painonsiirto on luonnollisesti rankempaa jos takapukki on edempänä. Tää todettiin myös meän peleissä kun mulla oli 440 alustasta jatkettu 345 ja j morganilla vakioalusta rene. Mulla keuli jopo selälleen siinä missä toi morganin peli meni nätissä plaanissa. Onneksi 365 matto tasotti pakan toisinpäin ;D

    Jos vähänki hitsipilli pysyy kourassa niin sc3 alustassa voi näppärästi kyllä siirtää koko takapukkireteleen taaemmas ja tehä takaiskarille keinun samaan tyyliin kun oli zx koppasen alustoissa (esim 2001-> summitit jne)
     
  18. A3ttu

    A3ttu lynx 250/377.

    Vs: PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

    ;D ;D
     
  19. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Vs: PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

    Tuossa olis pientä vertailu kuvaa alustoista

    Vasemmalta oikealle: SC-4 jatkettu 365, SC-10 3 jatkettu 365 ja -01 summitin alusta jatkettu 365(Hemmo taitaa tunnistaa)
    [​IMG]

    sc-4 on eturemmit löysimmällä ja sc-3 pykälän tiukemmalla ja summitissa ihan ..itun tiukalla? Sinänsä jännä että edestä samalla kohalla alustat ja silti sc-4 on muita lyhyempi..
     
  20. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Vs: PÄTKÄ REVIN JATKAMINEN

    Noniin nyt on kilometrejä takana tuolla jatketulla modilla se 300km ja voisin sanoa että alusta toimii siinä missä muutkin. Matto roikkuu nyt perä ilmassa sen 5cm liukujen alapuolella ja perän painaessa alas jää vielä suht löysälle että kiriminen ei ole ongelma!

    Kestää olla vielä tuostakin löysemmällä matto ilman ylihyppimistä mutta muutoin ropisee liikaa tunnelin kattoon.
     

Suosittele tätä sivua