Kelkkaa ostamassa

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 26/10/09.

  1. TOMBOLA

    TOMBOLA Member

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    Aika kivasti pukkaa faktaa :) Taitaa alkaa hahmottumaan hyvin pitkälti valinnat 440:sen ympärille.
    Hakusessahan tosiaan on hieman "normaalia reittikelkkaa" korkea viritteisempi laite.
    Kokemukset kelkoista on hieman heikot, mutta kuitenkin 2t crossia moottoripyörällä tullut ajettua useampi vuosi, joten perus jutut jotenkin hallussa.


    Jotenkin noi puhallin vehkeetkin alkanut kiinnostamaan kovasti koska kuulemani mukaan todella kevyitä käsitellä ???

    Jos vielä viitsisitten kuutioida mielestänne parhaan puhallin ja vesi kelkan luokassa 440cc
    Myös vuosimallit mitä kannattaa välttää.
    Tässä vaiheessa panostan enemmän käsiteltävyyteen ja alustaan kuin pelkkään moottoritehoon.
     
  2. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    No jos ei kiikarissa ole suoraan jotain tiettyä vekotinta, niin kohtahan noita pääsisi kokeilemaankin.

    Puhaltimethan ei ole sillä lailla kireitä koneita niin kuin nuo pikku vesikoneet. Se keveys mistä puhutaan on vähän eri juttuja noiden kahden välillä. Puhallin on kevyt lähinnä siksi, että motti on kohtuu kevyt ja se on myös hengetön, mikä taas tekee ajamisesta kevyen. Tietysti säätämällä ja kaikki kikat käyttämällä siitä saa jonkinlaisen kapistuksen, mutta tiedä sitten piisaako se aikuiselle ihmiselle joka halua race-henkeä ja on jotain kokemusta pyöristä ::)

    Tuo 440 on taas aivan eri henkinen kapistus. Siinä on tehoa 60% enemmän kuin puhaltimessa ja se tulee jokseenkin lyhyellä kierrosalueella piikkinä ulos. Sen keveydestä puhuttaessa puhutaan kelkan käsiteltävyyden helppoudesta suhteessa tehoihin. Jos nappaa jonkun saman tehoisen siviilimallin niin ero ajettavuudessa on sama kuin pikku ralliautolla ja saman tehoisella huoltoransitilla.

    Noita puhaltimia ja 440:siä voisi keskenään verrata kiinalaiseen nelari rossiin ja oikeaan 2t-satapiikkiin
     
  3. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    Kolmella tonnilla vois irrota jo Polaris IQ 600 -07, joka on ruisku. Ei oo peeärrpee - onneksi ;D
     
  4. Saren

    Saren 700cc

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    Kuinka paljon tuosta löytyy race-henkeä? ;D edes puskurit kestä nostaa, saati sitten alusta ajaa.
     
  5. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    En tiiä, ko en oo ikkään ajanu. Mutta nakkasimpa vain muitaki vaihtoehtoja :)
     
  6. Sonekin

    Sonekin Well-Known Member

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    Ei tänne hyväksytä muita kun Revejä. Mistä nuita 05 mallin revejä saa 3000:lla eurolla?
     
  7. Yamppa

    Yamppa Assault 800 &1050

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    Keväällä oli muutama myynnissä tuohon rahaan. Nyt voi olal tiukempaa. Mulla itellä ei ole kokemusta vahvasti kuin revistä ja siitä kyllä tykkään. Myös Snopro katti oli hyvinki käteensopiva, mutta lisätankkihomma ei itseäni innosta. Pollen iq on makea ajettava myös, mutta tarkempaa kokemusta siitäkään ei ole. Makuasioitahan nää on, mutta ainaki tuo revi pelaa reittikäytössäki hyvin. Kertokaa toki muistakin merkeistä ne joilla on ihan oikeaa kokemusta niistä.
     
  8. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    Jos ei aja pelkästään radalla, ei ´04 malli niin paljon huonompi ole ettei sitä kannattaisi harkita! Suurin ero noissa on tuo uudempi alusta, mutta oikeillä säädöillä tuo ´04 on loistava kampe kaikenlaiseen ajoon! Lisäksi täytyy mainita että ´04 mallissa esim. alusta on huomattavasti kestävämpi ollut kuin uudempien SC4-alusta. Toisaalta tuon uudemman alustan ongelmat lienee pääosin käyttäjäpohjaisia, mitä ammattilaisia olen jututtanut.
     
  9. Yamppa

    Yamppa Assault 800 &1050

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    Joo tosiaan veljellä on tuo 04 versio, ja kun alusta on simmattu kohdalleen, niin en tosiaankaan sulkis sitä pois jos hyvä yksilö löytyy sopivaan hintaan.
     
  10. znood

    znood Guest

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    MummummummummummummMummummummummummummummummummummummummMummummummummummummMummummummummummummMummummummummummummMummummummummummumm. Kiristääkö vanne päätä ?

    Yhden -03 lynssin olen itse laukeamaan saanut tuhannen kilsan ajolla mäntärempan jälkeen, männästä lohjennut helma, en tiedä mistä sitten johtunut laukeaminen, luultavasti roska kaasarissa tms en itse ruvennut kyseistä murheenkyyniä ihmettelemään. Ajokavereilta noita on paukkunut pitkin talvia, esim Jontun g-type -99 pääsi ostettaessa peräti varmaan 200km ennenkun porsi, vikaa ei tuosta tiedossa mutta kelkka pistetty jo paloiksi muutenkin. Kaksi muutakin tapausta tiedän ja toissessa varmuudella syynä liian pienet suuttimet -20 pakkaskelillä(öljyä oli kyllä tankissa tuorevoitelun lisäksi).

    Mukaviahan nuo vehkeet on ajaa ja pitää tosiaan jos osaa/haluaa pajottaa moottoria aina välistä. Ensikelkaksi en edelleenkään suosittele.
     
  11. JOKO

    JOKO Well-Known Member

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    Täältä ääni myös 440 kelkalle, on reittikäytössä todella mahtava laite. Itellä catin 440 sno-pro (f-sarjalainen) wp:n telaston pumpuilla ja on mahtava ajettava patikossa. Vielä kun olis parivuotta uudempi niin olis myös tuo ohjaus toteutettu hieman paremmin. Koneessa nyt n. 1200km ajetut wisecot, kuin uudet ja suuttimiin ei ole koskettu. Säädetty n. 5 asteen pakkas keleille ja eipä tuo lämpötila siitä heitä niin paljoa ikinä että reittikäytössä pitäis suuttimia vaihdella. Nyt kolmas 440 kelkka ja seuraavakin tulee olemaan 440 kunhan saan tuon nykyisen myytyä/vaihdettua. Itse ajattelin ostaa parivuotta vanhan catin taikka sitten revin....
    Nyt ollut kolme 440 cattia enkä ole yhteenkään koneremonttia joutunut tekemään ja kaikki on ehjinä myös myyty eteenpäin.
     
  12. wolle

    wolle Speedot '15

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    Täältä lähtee ääni sellaselle kelkalle, jossa pyörämies tuntee olonsa kotoisaksi = ajoasento!
     
  13. Saren

    Saren 700cc

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    Ei kiristä ollenkaan.

    Jotenkin haiskahtaa noi sun kokemukset ja remonttihommat täysin käyttäjä virheestä? Onko se selko sille jos sä tai sun kaveri piiris ei osaa pitää huolta moisesta kelkasta että ei voisi hommata raaceria ensikelkaksi?

    Eikös ne iq 440 ole tuossa hinnassa tai ainakin aikas lähellä. Semmoisista kannattaa kaivaa myös tietoa, on ainakin rr ihan kiva peli ajaa patikkoa.. Itsellä ei noista pollen 440 ole kokemusta.
    Käyhän liikkeissä ottamassa kylmätyyppejä vaihtoehdoista, tai tietenkin jos mahdollista niin ajamassa.:)
     
  14. _ski-doo_

    _ski-doo_ Guest

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    itelläki eka oma kunnon kelkka oli 440rev vm05,. Koneella ajoin 3tkm täysin ongelmitta kun aukasin koneen ja männätki oli vielä lähes tuliterän näköset, eli olis ajanu vielä pitkähän, renkaatkaan ei osattanu kulumisen merkkejä, suuttimia ei tarvi vaihella ihan joka keleille niinku moni antaa ymmärtää, parit erikokoset suuttimet ollu käytössä.. Reitille ja radalle tosi käypänen kampe! kiihtyvyyttä on tosi mukavasti tuossa kamppeessa! Ite kans suosittelen 440 reviä ja juuriki tuota 05 mallia!!
     
  15. TOMBOLA

    TOMBOLA Member

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    Asun pääkaupunki seudulla, ja täälläpäin aika huonosti tarjolla minkäänlaisia kelkkoja. jos meinais kylmiä tyyppejä ottaa niin joutui sinkoilla 300km joka suuntaa.
    Taitaa porukka kovasti tykätä noista reveistä.
    Nyt tulee ehkä hieman tyhma kysymys, onko nämä kaikki niitä ? http://www.nettimoto.com/simpleSearch.php?show=block&status=F&id_bike_type=6&id_sub_type=41&id_make=102&yfrom=2003&efrom=450&eto=450

    Mitä mieltä tästä: http://www.nettimoto.com/viewVehicle.php?vifAdCount=6&vifNav=Y&id_bike=855981&show=block&status=F&id_bike_type=6&id_sub_type=41&id_make=102&yfrom=2003&efrom=450&eto=450&PN[0]=simp_search&PL[0]=simpleSearch.php?show=block@status=F@id_bike_type=6@id_sub_type=41@id_make=102@yfrom=2003@efrom=450@eto=450
     
  16. SvaR

    SvaR Well-Known Member

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    Kaikki on nuita 440 "rallimalleja"

    Siistin näköinen pulkka, mutta henk.koht. pitäsin yliylihintaisena. Hinnan pitäs olla reilusti kolmosen puolella. Viime talvena oli jo likellä etten hakenu naapuri kaupungista tuommosta -06 900km ajettua yksilöä jonka pyynti oli 4000€
     
  17. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    Jos budjettia pystyisi venyttään tuonne neljän tonnin likelle niin sillä saisi jo -07 lynxin

    Jos raaserin haluat ja kattona on tiukasti kolme tonnia niin eipä nuita kovin ole vaihtoehtoja. Tuo PPS alustain lynxi kyllä sitten jo pesee revin ja siihen satsatut lisämarkat ei menisi hukkaan ;)
     
  18. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    Jokos Tombola on kelkan ostanut? Nythän siellä etelässä olis vissiin kelejäkin... :)
     
  19. Iiza

    Iiza Polaris Switchback 600 cfi

    Vs: Kelkkaa ostamassa

    Täältä ääni myös 440 kelkalle, on reittikäytössä todella mahtava laite.Ja kun vähän viitsii huoltaa niin varmoja koneita,makuasioistahan voi tietenkin kiistellä vaikka sata sivua eteenpäinkin... ;D
     
  20. L!ght

    L!ght M8000

    Vs: Kelkaa ostamassa

    Saako näitä juuri tuolla max. 3000?
     

Suosittele tätä sivua