Ski-doo mxz TNT -08, -09

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Makezi, 6/12/07.

  1. 325

    325 Lynx- sano lapinmies ja pyörty

     
  2. tvou

    tvou Well-Known Member

    Täytyy kyllä sanoa, että tenari nosti osakkeitaan ainakin meikäläisen silmissä tuon giantti menestyksen myötä.
    Ihme juttu tuo tulppien syönti, kun omasta ei ole menny ainoatakaan. Tyhjäkäynnillä on ollu välillä useita minuutteja, sekä ajo ollut sellasta touringtyyppistä +4 asteen sohjokeleillä.
    Silti vakiotulpat toiminu. Vaihdoin kyllä pykälää kuumemmat br9ecs:t ihan vaan, että alkuperäiset voi jättää varalle (ja valtuutetun huoltomiehen luvalla - takuu säilyy). Olen kyllä putsaillut niitä sillointällöin teräsharjalla ja brakecleanerilla.
    Kokemuksia reitin varrelta:
    - hihnan säätömutikka ei kestänyt paikallaan - rullat palasina. viperin tekemä blingblig mötikkä paikalleen ja nyt on kestäny
    - tuorevoiteluöljy pumppu jumi täysille ja öljyä tuli n.10% seoksella. silti kelkka toimi, mutta ei kyllä kulkenut kun 140km/h mittariin ja käynti sitä sun tätä ja käry.....
    pumppu säädettiin huollossa kuntoon.
    - räminät vähentynyt selvästi

    Macracingin simmit tuli laitatettua ja tuskin noista vakiopumpuista juuri parempia saa. Ei sillä kyllä runnomalla uskalla patikkoa työntää, mutta yrittää jaloilla keventää niin ei
    hakkaa pohjaan pahemmin. Ihan ajettava kuitenkin myös urheilullisessa mielessä ja ennenkaikkea pintaherkempi on. Kyhäsin x revin jalkakoukut tuohon ja aika hyvin ne sai
    käymään. Pitää vaan yrittää taaemmas saada, kun jalat on suht lyhyet meikäläisellä. otin niistä kuvia ja voin lähettää jos jotakuta kiinnostaa.
    Vakiomatto ei kyllä herätä juuri luottamusta jarrutuksissa. Se on vähän huono homma kun tulee niitä OHO! tilanteita, eikä vauhtia saa tapettua.. Lamppu syttyi päässäni ;), että jos leikkaisi keskeltä paloja pois, niin ei lumi pakkaantuisi niin helposti maton alle eli puhdistuisi paremmin. Katellaan nyt vielä kuitenkin... :)
     
  3. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Jaa vois itekki perehtyä tuohon öljynsyöntiin ko ei taho huilata tuo vessa enää. Mulla meni ensiasennustulpat(10 ecs) 70km kohilla. Hissutellen reitillä ne meni. Alkutalvesta meni sitten ne tavalliset 9es tulpat. Tyhjäkäynti raskasta ja jos vaikka perästä nostaa ko turraa niin yleensä sammuu. Monesti jumihommissa kone turraa eikä nosta kierroksia sitten ko irti koittaa saaha. Iridiumit pelannu mutta taian kysästä huollosta mitä mieltä tuosta ovat että säädetäänkö vaiko miten...
     
  4. tvou

    tvou Well-Known Member

    Huonosti tuokin kävi tyhjäkäynti sillon, kun tuo öljypumppu oli jatkuvasti täysillä. Meinasi sammuilla helposti. kannattaa varmaan mitata paljoko se syö öljyä. tämä kelkka muuttu ihan eri vehkeeksi kun tuo pumppu säädettiin. Vaikuttaahan se seoksiin jonkun verran. tuorevoitelusta on ilonsa ja haittansa. mieluummin näin päin kuitenkin, kuin ettei antas öljyä ollenkaan...
     
  5. jkk_69

    jkk_69 lyne 600

    millaisia simmauksia ootte laittaneet keulan iskareihin ja oliko tnt:ssä samat kepit kuin xp renessä (siinä on huono clicker)
     
  6. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Miten huono klikkeri? ??? Ihan toimiva se on ko vertaa ilman klikkeriä olevaan. Useampisäätösiin sitä on paha verrata, sama ko vertais etuvedon etenemiskykyä nelivetoseen. Keulaan on laitettu tiukempaa simmiä ja kovempaan paukutukseen on jokku vaihtanu rs:n jousta tai jotaki vähän jämäkämpää. Vähän pitemmät iskarit keulaan ja etupukkiin kunnon kepakko niin muuttuu kummasti, vakiosukset joutaa kans pulkkamäkeen tai muovikierrätykseen. Löytyy paljon juttua alustahommista ko vähän hakee.
     
  7. Soppamies

    Soppamies Xterrain 900 Turbo -20, Lynx RS 600 -18

    oisko kellään ylhäällä simmikarttoja tnt:n alustaan??? vakiotkin ois ihan kiva tietää..
     
  8. jkk_69

    jkk_69 lyne 600

    Neulaventtiili toiminta alue kapea keulan iskareissa, 4 viimeistä naksua vaikuttaa itse säätöön (tämä tieto saatu huollosta).

    Millaista simmiä olet laittanut, keulaan?
    etupukki on jo XRS:n iskari ja telasto toimii kohtuudella, pintakova vain.
    onko kukaan koittanut vainionpään ohjeilla simmata XP:n alustaa (XRS:n säädöillä siis?), kokemuksia?
     
  9. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Mulla on keulassa jokku vanhemman skiiton pitkät lisäsäiliölliset hpg:t(ilman clickereitä) joissa on vähän turhanki jämyt jouset ja simmit. Vakioissa oli mac racingin simmit ja ne vakautti kelkan menoa mukavasti. Clickereistä kun käänsi niin sai ihan löysäksi turistipattiin sopivaksi ja ihan kovimmalla en edes kokeillut kun meni niin kovaksi että ajamisesta tullu mitään. Käytännössä olis kaivannu vähän jäykemmät jouset niille simmeille että säätöalueesta olis saanu paremmin hyötyä. Ihan ok mutta ei ihan minun ajoon sopivat. Telastossa oli kans mac racingin ensimmäiset xp simmit(nykysin päivitetyt) ja meno oli mukavaa pikkupatissa mutta yhtään isompaa täräystä se ei kestäny ilman että jousia piti tiukkoa turhan kovalle. Toisten mielestä ne oli ok simmit mutta ite en osannu niillä ajaa kun ryskään patteja vasten ihan liikaa ja tartten paljon kantavuutta alustaan että luotto vehkeeseen pelaa ja ajo sujuu. PPS muuten toimii ihan muikeasti jo ihan peruspumpuillaki... ;)
     
  10. muumi prox

    muumi prox 600 rs

    varmaan lukee jo jossakin tässä topikissa tuosta kulutuksesta mutta ei vaan sattunu silmään. Siis paljoko tämä tnt viepi ihan normi reittiajossa ja umpisen räppäilyissä noin?
     
  11. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Lukeehan siitä monessaki paikkaan. Keskimäärin n.17 satkulle. Pihistellen pääsee 12-14 kulutuksiin ja pehmeällä menee 20+++(68km/28l).
     
  12. jkk_69

    jkk_69 lyne 600

    joo, täytyy myöntää että PPS 46mm lisäsäiliö (vakio) alusta oli hyvä, isommassakin patissa eteni hallitusti ja pehmeesti.
    toki pääsin koittaan kaveri XRS:llä , jossa vainionpään simmauksilla telasto, oli kyllä hyvän tuntuinen kans. en tiiä mite renessä(xp), jossa xrs:n etupukin iskari sitten toimis samat simmaukset.....
    keulaan varmaan tarttis vaihtaa kans jämymmät iskarit/jouset.
     
  13. Zuppi

    Zuppi Well-Known Member

    kummalla puolella vakiosuksessa on se niin sanottu apuohjari? ulko vai sisäpuolella?
     
  14. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Kyllä se ulkopuolella on.
     
  15. äntee

    äntee ski-doo tnt

    Vs: Ski-doo mxz TNT -08, -09

    Moro!

    Olisi tarkoitus vaihtaa tenu -08 ketjukoteloon uusi ylähammasratas. Ajattelin 24 tai 23 hampaista ratasta, kästittääkseni noin pienellä pudotuksella ei ole tarvetta lyhentää ketjua?
    No mutta, en ole ennen moista hommaa tehnyt, joten päätin kysyä neuvoa kokeneemmilta. Eli, kertokaas mitä kaikkea tulee ottaa huomioon kun alkaa ratasta vaihtamaan (purkaminen yms.) ? Kaikki tieto, huomioitavat asiat ja nippeli tiedot ovat tervetulleita!

    Kiitos etukäteen.
     
  16. J u k k a

    J u k k a Summit 850 X

    Vs: Ski-doo mxz TNT -08, -09

    Vaihdoin omaan reinoon 21 hampaisen 22 tilalle. Vanha 22 pyörii tällä hetkellä tnt:ssä eikä siihen mitään muutoksia tarvinnut.
     
  17. HeikkiK

    HeikkiK RE 600 -16

    Vs: Ski-doo mxz TNT -08, -09

    minulla on ollut 08 XPssä 23 piikkinen - ei tarvi ketjua vaihtaa/lyhentää kun pienentää 25-->23, 22 voi olla jo siinä rajoilla sen verran paljon tuohon tulee lenkkiä kiristimen ympäri. Muistaakseni -09TNTssä onkin vakiona 23-piikkinen.

    Ei kai tuossa kotelon avauksessa mitään erikoista ole, kiristäessä varo ettet pyöräytä pohjan kierteitä irti...
     
  18. enriikke

    enriikke Well-Known Member

    Vs: Ski-doo mxz TNT -08, -09

    missä teillä 08 tenarin omistajat pyörii tyhjäkäynnit??en muista enää viimetalvelta.olen nyt jo muutamaan kertaan ottanut muovit irti ja rasvaillut tuota vaijeria,mutta tyhjäkäynti pyörii siltikin tuolla n:3000rpm nurkilla ja kun ryyppyä nostaa vähäsen niin laskee sinne 1000-1500 majoille ja vähänajan perästä taas nousee takas korkeelle ja savuaa niin per..leesti.pitää kait ottaa kaasarit auki ja kattoa onko siellä jokin jumissa.
     
  19. Hespe

    Hespe #103

    Vs: Ski-doo mxz TNT -08, -09

    Katoppa samalla kaasarin kurkut, ettei saa ilmaa... Sitte tietysti öljypumpun säätö. Jos kaikki vaikuttaa olevan kunnossa ja tyhjäkäyntiruuvit oikalla asetuksella niin sitte pykälää kahta isommat tyhjäkäyntisuuttimet niin pitäis toeta.
     
  20. enriikke

    enriikke Well-Known Member

    Vs: Ski-doo mxz TNT -08, -09

    onkos noita kurkkuja mennyt moneltakin???tuntuu olevan aikoinaan ollut tyyppivika kyseisessä 500ss pannussa!!muuta syytä en noihin aikasemmin mainitsemiini oireisiin enää löydä,kun että saapi ilmaa kurkkujen välistä,maanantaina selviää kun huollon ukot saavat katsoa tarkemmin.
     

Suosittele tätä sivua