Asepalvelus jutustelua

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Halkku, 17/11/07.

  1. Tuok

    Tuok RMK Nortikki

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    II/10 ois itellä jääkäriprikaatiin lähtö, tosin voi olla että koitan päästä tuonne Halliin lentoteknilliseen :p
     
  2. Ieppo

    Ieppo Rev 600, Honda cr 250

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    Tosiaan olihan nuo kutsunnat tuossa tiistaina, lähtö ois I/11 kohti Kontiorantaa.
     
  3. veltsu91

    veltsu91 Summit 800 -03

    Vs: Asepalvelus jutustelua



    12.7.2010 Ivalo kutsuu..
     
  4. AlEkS1

    AlEkS1 Summit x 165"

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    Samaan paikkaan mutta puoli vuotta myöhemmin eli 10.1.2011.
     
  5. wezku

    wezku xc sp

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    Mihin olet kouvolaan menossa? Vekaranjärvelle meiltä ainaskin tästä lähtee tarkka-ampujat ryyneemää! :p
     
  6. RemiX

    RemiX 800 rfTek DOO

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    justiinsa kattelin lappusia että kauan tässä on vielä aikaa teloa ittensä ;D 11.1-10 lähtö sodankylään.
     
  7. jussi-^^

    jussi-^^ Well-Known Member

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    sinnehän sitä ollaan menossa ;)
     
  8. makke___

    makke___ Lynx 850 18 pätkis

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    Juu gines vkl viikonloppua vietellessä ja huomenna rovalle ilmatorjuntakonekiväärillä rätkimään radio ohjattavia lentokoneita alas. Alkaa jo palvelus kaatumaan voitonpuolelle. TJ 69/362
     
  9. kinginkalteri

    kinginkalteri Well-Known Member

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    Ite olen 1/07 6kk tykkimies. Edit: Ja LapItr oli paikka.

    Pakko sanoa muutama sana tästä intistä.
    Ainoita asioita mitä siellä opin on lähinnä se, miten kaikesta pystyy luistamaan. Siihenhän se intti perustuu.
    Tuosta 6kk mitä siellä olin, varmaan se 4kk marssittiin kassulla ja pedattiin sänkyä, eli ei mitään järkeä. Kaikista parasta intissä olikin ne leirit ja se oikea tekeminen. Myös ampuminen oli mukavaa ja kiinnostavaa, vaikkei aiempaa minkäänlaista kokemusta siitä juuri ollutkaan.

    Oma mielipiteeni onkin, että intin vois lyhentää helposti johonkin 2kk, pelkästään tekemistä tehostamalla ja järkeistämällä. Tämä vois nostaa ilmapiiriä ja mielenkiintoa tehdä niitä hommia siellä. Meilläkin useat leirit peruutettiin varojen puutteen takia, luulisi sen kassulomailun vähentämisen vähentävän myös kustannuksia joka mahdollistaisi paremman koulutuksen.

    Ja jos tulee joskus sotatilanne, me kuollaan kaikki kun joku painaa itärajan toisella puolen nappia. Jos ei, niin viimeistään siinä kun lähetään mettään niiden varusmiesjohtajien kanssa. Uskomattomia vätyksiä, koulukiusattuja luusereita jotka ei ole eläessään saaneet tehdä mitään, siksi intti onkin näille ainut paikka missä päteä ja kyykyttää muita. Ei ole mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, tämä on vain fakta. Sama totuus pätee myös moneen ylemmän sotilasarvon omaavaan henkilöön.

    Ja paljon puhutaan siitä tasa-arvosta, eli naisille pakolliseksi joku siviilipalvelus tai halutessaan intti, mutta se olisi pituudeltaan sama kuin muillakin, eli ideaali ois joku 2-3kk ja mahdollisesti pari lisäleiriä eri vuodenaikoina. Tämä myös auttaisi nuoria miehiä pysymään koulutuksessa mukana, ettei tule sitä pakollista välivuotta toisen asteen jälkeen.

    Kaikenkaikkiaan, intti oli hieno kokemus näin jälkeenpäin, sillon se ei siltä tuntunu. Onneksi sai paljon hyviä kavereita ja leirikokemuksia, se kait siinä tärkeintä onkin.
     
  10. 325

    325 Lynx- sano lapinmies ja pyörty

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    Aitoa tykkimiehen puhetta.
     
  11. TeHo

    TeHo #13 2015 ZR 6000 R

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    Turha mun mielestä on palvelusaikoja ruveta lyhentämään. Mielummin lisää liikunta- ja taistelukoulutusta. Sillein että ei tartte loppuaikanakaan kuolla tylsyyteen.

    Ja mitä tulee ydinaseisiin niin eipä niitä taida kukaan uskaltaa käyttää nykymaailmassa.
    Varma kuolema siitäkin tulee kun lähteen tykkimiesten kanssa taisteluu. Uskomattomia vätyksiä kaikki. No ei ;D Mutta kyllä sieltäkin löytyy ihan riittävästi semmosia kenen kanssa ei mielellään lähtis sotimaan. Niinkun myös johtajista. Mutta aika rankasti sanottu että kaikki johtajat olis siellä vaan pätemässä ja nostattamassa omaa egoaan. Jos on semmonen asenne sotamiehellä että kaikki käskyt tuntuu henkilökohtaiselta haistattelulta/kyykyttämiseltä niin varmasti saa johtajistaan semmosen kuvan. Harmi vaan että armeeja toimii niillä käskyillä.

    Terveisin 1/05 MotoAU SalpItPsto
     
  12. kinginkalteri

    kinginkalteri Well-Known Member

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    Tottakai on selvää ettei tommonen paikka toimi ilman nokkimisjärjestystä, mutta jos noin 75% käskyttämisestä on järjetöntä paskaa niin se syö aika paljon motivaatiota totella niitä "oikeita" käskyjä sitten. Kävipä niinkin että esim. ryhmätaitokisassa muu ryhmä saa ootella alikkia joka lyllertää perässä tai pyörtyy kesken hiihtolenkin. Aukkiin ainakin meijän aikaan pääsi kaikki jotka vain halusivat, ja taso ei todellakaan ollut korkea. Siinä sitten saatto vähän naurattaa kun sama räkänokka huutaa naama punasena kuinka pinkkapunkassa tyynyliinassa on ryppyjä tai muuta vastaavaa.

    Ja sitä ihmettelen että jotku lähtee inttiin nostamaan kuntoaan. Itekkään en oo mikään teräsmies, vaikka hain pahkamaalta kaikki maholliset köllit, päivittäin harjostusvapailla/salilla niin siltikin coopertulos laski sen reilut 200m. Usein jopa estettiin ettei pääse salille/juoksemaan vaikkei ollut mitään tekemistä, päivät meni sitten siivotessa ja rötvätessä. Yhteistä liikuntaa ei ollut juuri ollenkaan, jos marssimista tai joitain hiihtoreissuja ei lasketa.

    edit: Ja jokainenhan Rollossa ollut tietää Pahkamaan lenkin ja sinne vihkoon nimen laittamisen. Nämäpä meijän särmät alikit teki semmosta että yks kävi ja aina pari ylimäärästä nimeä sinne ilmesty. Melko hiljaseksi meni kun asiasta mainitsi.. Eli oli hienoa kun särmät johtajat näytti esimerkkiä :)
     
  13. TeHo

    TeHo #13 2015 ZR 6000 R

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    Jännä juttu kun ei oo päästetty liikkumaan oma-aloitteisesti.Kun menin kysymään että voitaisiin vanhempien kuskien kanssa mennä pelaamaan pesäpalloa kun ei sille päivälle ollut muutakaan ohjelmaa. Niin huulet kapiaisilla oli huulet pyöreen ja "Totta kai te voitte mennä". Ja muutenkin asenne oli liikuntaan kannustava.

    Toki se paska valuu alaspäin mutta h..vetisti siitä kyllä jää varusmiesjohtajien niskaankin. Toki se ei välttis näy sinne miehistölle asti.
    Ja on muuten suht hankalaa puuhaa pitää ukot kurissa kun mitään rangaistuksia ei oikein saanut antaa.
    Itellä ei jäänyt alokas/aukki ajasta mikään hiertämää. Vaikka sen tuhat kertaa on tullut haettua vauhtia uudestaan tuvasta yms. muita motivaattoreita. Minusta ne kuuluu siihen toimintaan. Paitsi silloin, jos hommat on mennyt hyvin.

    Onneks ei tarttenut olla hirveesti tekemissä alokkaitten kanssa. Kun "alaisena" oli vanhempi kuskeja pahimmillaan joku 40. Niille taas olis ollut ihan turha ruveta mitään huutamaan/höykyttämään. Joista osa oli ollut jopa samassa tuvassa alokasaikana. Ja ihan hyvä niin eipä paljoa semmonen kiinostakkaan.
     
  14. Yltsi

    Yltsi skiito ja 59lyne

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    onko kinginkalterilla loppunu suffelit kesken ruokajonossa? :) ;D
     
  15. kinginkalteri

    kinginkalteri Well-Known Member

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    Tuli niitä lipastettua ihan tarpeeksi, vaikkei samanlaisia määriä kun spadet..
     
  16. -valopää-

    -valopää- 800x summit `14

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    Näin on 8)
     
  17. akkki

    akkki Well-Known Member

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    Reps ;D

    Mutta joo tosiaan, jos haluaa metässä viettää aikaa ja ampua eri aseilla, niin kannattaa ennen kutsuntoja miettiä minne haluaa palvelemaan.

    nimimerkki Sissivänrikki I/07.
     
  18. Zassi-

    Zassi- Forest Fox 380,Tundra 550wt, Xc 600

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    Komppaan.
     
  19. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    Aamuja ;D ;D
     
  20. nunavut

    nunavut Guest

    Vs: Asepalvelus jutustelua

    Kyllähän ne varusmieskessut mullekkin huutelivat asennohakutilaisuudessa,myöhemmin omat tupakaverit kun saivat upseerivermeet(korpraalin vempeleet laattoihin, kauluksiin),kerroin vain et Rovajärvellä oppii!
    Finn Armyn´n vika että ylensivät minut Tykkimeheksi heinäkuussa 1971.
     

Suosittele tätä sivua