Aloittelija kysyy...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sparkplug, 5/10/06.

  1. Jörejussi

    Jörejussi Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    tai vaihappa männät niin loppuu sammuminen
    itellä teki just sitä että sammu aina melkeen kun laitto pakin pääle.
    tuolla kun kun osas laittaa tietyn verran kaasua niin toimi joskus.
    kun männät vaihoin niin loppu sammuminen
     
  2. znood

    znood Guest

    Vs: Aloittelija kysyy...

    mulla sammu usein skidoossa ellei painanu sitä pakkinappia pohjassa niin kauan et pakki kytkeyty...
     
  3. Naarma

    Naarma Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Onko siinä joutokäyntikierrokset kuin alhaset? Kokeile sammuuko enää ku kiekat on inan verran korkeammat.. Voihan se olla nappivika taikka sitte ne männät on horot.. troubleshoottinkia vain niin ei tarvii kaikkia osia männistä lähtien uusia ;D
     
  4. Kaapo65

    Kaapo65 Renegeizzz

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Termos!
    Tulipa hommattua ´vanhoilla päivillä´ kelekka tuohon pihaan ja aloinpa vaihtamaan eka kertaa eläissään ketjukopan öljyjä ja hommahan tökkäs heti alkuunsa.
    Kysymys :
    Onko Skitoo GTX:n ketjukopan pohjaproppu joku tuumanen koko vai mikähän mahtaapi olla pultti tekojaan? Netistä bongattu service manuaali vaittää sen olevan ´allen key´, eli kuusiokolo, mutta ainakaan omista avaimista ei sopivaa kokoa löytynyt???
    ..ja toinen kysymys: Jos itse kotelon käyttää auki, onko tiiviste (kai siinä sellainen on?), vaihdettava vai ?? ja onko pohjapropussa tiivistettä ja onko myös se vaihdettava aukaisun jälkeen ?? Apuva ja Kiitos !!! ;)
     
  5. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Canadassa on käytössä metrinen järjestelmä eli mm kuusiokoloavain on sopiva, kokoa en tiedä. Olisko entinen omistaja pilannut kannan väärän kokoisela avaimella. S-D:n koppaa en ole ikinä aukonut mutta ainakin Catissa ja Yamissa on sellainen tiiviste että ei tarvi uusia joka kerta kun aukaisee kopan. Propun tiivisteen vaihdon tarpeen huomaa kyllä kun katsoo tiivisteen kuntoa.
     
  6. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Se pohjaproppu on tuumakoko ja ilman tiivistettä eli kartiokierteellä niinkuin useimmissa autoissakin vaihdelaatikossa.
    Torx-avaimella saa auki jos ei ole älyttömän lujassa, helpompi tosin käyttää se kansi auki niin tulee samalla tarkistettua ketjut, rattaat ja eritoten se kiristin, siitä tuppaa se pultti löystymään ja runko halkeilemaan.
    Kopan kannen tiivistettä ei tarvi joka kerta vaihtaa mutta jos semmonen tiiviste löytyy läheltä suht helposti niin kannattaa se vaihtaa kun ei kuitenkaan maksa omaisuuksia.
     
  7. Naarma

    Naarma Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Isot pojat sanoo että se on tuumanen. Mutta anna sen propun olla vain ku se on niin v..n lujassa. Ja se tiiviste siinä kopan kannessa on o-rengas tyyppinen, eli kumia. koppa kärsii käyttää auki ilman et tiiviste menee mikskään, kattoo vain ettei se oo kuiva ku sitä kopan kantta laittaa takas nii sinne kärsii laittaa uudet öljyt ilman et se tiiviste hikoilee yhtään. kato sieltä kopan sisältä vielä et kaikki pultit on kiinni.. laittasin ruuvilukitetta kaikkiin pultteihin siellä niin ei tarvii miettiä et onko ne pysyny kiinni.
     
  8. Kaapo65

    Kaapo65 Renegeizzz

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Jaahans...elikkäs ollaan ns. pattitilanteessa. Toinen vastaus väittää toista kuin toinen. Sen verran päiväseltään kokeilin, että torx-kärki propun kantaan menee, mutta mm-kuusiokolot olivat joko suuria tai pieniä. Siitäpä päättelin että olisko tuumakoon kannalla varustettu...
    Täytynee huomenissa jatkaa projektia :)
     
  9. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Tuumakoko on mutta käytä suosiolla ketjukoppa auki ja kato,että alapultti ja kiristimen pultti on kiinni..
     
  10. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Tuumakoko se on ja muistaakseni koko 9/16
     
  11. Kaapo65

    Kaapo65 Renegeizzz

    Vs: Aloittelija kysyy...

    No niin... tuumakoko näytti voittavan äänin 4-1, eli päädymme tuumasiin avaimiin (jos löydämme!). Ketjukopan meinaan aukaista niin siinäpä sitä näkee sitten sen osaston missä kunnossa on jne...Kiitoksia vaan kaikille hienoista vastauksista!! :)
     
  12. Omppu68

    Omppu68 Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kyseessä Lynx Enduro -00 ja aiheena kääntöpyörän laakerin vaihto. Eli takaa sen keskimmäisen pyörän laakeri on antautunut. Nyt tarttis asiaan perehtyneiltä neuvoja: onnistuuko paikallaan purkaen irroitus ja onko jotain erityistä mitä pitäisi tietää em. operaatiosta?
     
  13. Kaapo65

    Kaapo65 Renegeizzz

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kuusiokolo-avain löytyi,mutta pultti oli tosiaan niin h---n tiukassa, että avain notkui jo aika lupaavasti. Siispä sitten kopan irroitukseen. Ketju näytti ihan OK-kuntoiselta, eli mitään näin noviisin silmään sattuvaa en havainnut. Koppa kiinni ja ATF:ää pistin sisään. Se vaan että tuotakin litkua näkyy olevan markkinoilla useaa sorttia. Premiumit pistin, tiedä onko oikeaa vai ei? Punaista ja juoksevaa näytti olevan tuo mobilin litku.
     
  14. rotax377

    rotax377 OldSchool Dokkeri 144" RS treeride ja muut lynxit

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Ei onnistu vaihtaminen ilman alustan irrotusta. Kun alusta on irti, niin akselista täytyy ensin irrottaa kummaltakin puolelta kääntöpyörät laakereineen, että saa akselin holkit pois ja sitäkautta koko akselin irti. Tietysti pitää myös ottaa pukit jne. irti, että saa liukurungot erilleen, jotta se akseli mahtuu pois niistä liukurunkojen urista.
    Voi olla laakerit todella tiukassa siinä akselissa, jos ei ole prässiä, millä irrottaa, ite en saanut mitenkään muuten niitä irti, kuin rälläkällä halkaisemalla. Ja se laakeri on 6205 RS.
     
  15. Omppu68

    Omppu68 Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kiitos tästä tiedosta. Täytyy ruveta purkamaan. Onkos tähän mitään nopeaa ohjetta kellään muistissa (joo, oli tässä topicissa jossain sivuilla 1-99) mutta pikakertaus helpottaisi... Prässi kyllä löytyy, helpoiten nuo laakerikoolit on itsellä irronnu paineilmavingulla kun vetää kehän halki.

    Jatkokysymys: jäähdytinnesteetkin olisi syytä vaihtaa. Ohjekirjan mukaan löytyy proput kannesta, vesipumpun luota ja lämmönvaihtimesta. Tarkempaa tietoa noiden sijainnista, kun ei (puu)silmä ainakaan äkkiseltään löytänyt? Vai letkut irti ja nesteet ulos?
     
  16. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kyllä sen taka-akselin saa irroitettua alusta paikallaanki. Akselin päistä pultit pois, telankiristimet löysälle ja vetää akselin pois. Nuissa akseleissa voi olla ohennukset laakereille niin ei väkisin koita väärään suuntaan irrottaa..
     
  17. vwg4

    vwg4 Active Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    - Tela löysälle (ääntöakselin pultit auki ja kiristimet löysälle)
    - Takapukki irti rungosta (EVOssa kolme pientä pulttia puolellaan)
    - Etupukki irti rungosta, yks pultti puolellaan
    - Vetää telaston kaikkine hiluineen pois maton ja rungon välistä.

    Näin ainakin EVO lynxistä lähti telasto poies, liekkö tu o-00 erilainen, en tiedä. En myöskään osaa jäähdytysnesteisiin sanua...
     
  18. rotax377

    rotax377 OldSchool Dokkeri 144" RS treeride ja muut lynxit

    Vs: Aloittelija kysyy...

    No joo, teoriassa mahdollista jos jaksaa lekalla hakata sen akselin pois sieltä välistä (olen kerran yrittänyt ja hermot meni), paljon helpommalla pääsee, kun ottaa suosiolla alustan pois ja voipahan samalla tarkistaa muutenkin alustan kunnon.
     
  19. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    No joo jos sulla laakeri hirttää akselille tai akseli on hakattu koloille niin onhan se lujassa, muuten lähtee melkein käsin tai kumivasaralla naputtelemalla.
     
  20. Omppu68

    Omppu68 Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Jep, ei ollu paha rasti. Telaston löysäys, päätymutterit irti ja tuurnalla lyönti akseliin niin kääntöpyörä irtosi. Sama toiselle puolelle, sen jälkeen lyhemmän holkin puolelta löin sen verran sisään, että akseli sopi kääntymään -> vetämällä ulos. Vanhan laakerin sisäkehä vingulla halki, ulkokehä pois pyörästä ja uusi laakeri paikoilleen. Kasaus päinvastaisessa järjestyksessä, alle tunnissa oli paketti takaisin nipussa. Kiitos vinkeistä! Tekemällä oppii, ei nämä mitään avaruusteknologiaa kuitenkaan ole... :)
     

Suosittele tätä sivua