Joensuun ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kapital, 17/8/07.

  1. janppa

    janppa Guest

    Vs: Joensuun ympäristö

    Joo kattokaas minäkin tähtään vasta tuonne kevätkeleille, kelkka luonnollisesti sen sadassa osassa vielä :D Eipähän tarvitse kannokossa ruhjoa..
     
  2. 700efi

    700efi joku lossi

    Vs: Joensuun ympäristö


    Odotellukin tässä että milloin alkaa reiteistä keskustelu. ;D. Siinä mielessä olisi parempi VRY:n yrittää lanana näitä reittejä enemmän alkutalvesta koska porukalla hirvee hinku päästä ajamaan heti kun lumi tulee ja sitten kun parhaimmat kevätkelit, niin ketään ei kiinnosta ajaminen ;D. Mutta samaa mieltä siinä että voihan sitä ajaa joskus vähän erikohdastakin. Lopuksi totean että itse arvostan sitä että on vielä urat/reitit mitä ajaa koska tuo reittien kiinnilaittaminen tuntuu olevan ns."vihreiden" märkä päiväuni.

    eikös nuo ajourat leviä pakostakin ku ajaa katilla joka ei käänny mihinkään ;D
     
  3. Marzo

    Marzo Ac "The Beast" cf6@800cc 153"

    Vs: Joensuun ympäristö

    Sama homma täällä ;)
    nii mutta mitäpä veikkaat ketä siellä VRY:n johdossa on?? oisko "isompien" koneliikkeen omistajia... menisköhän aika niitten liikkeiden hoitamiseen!!niin ja puheenjohtajalla ei ole ollu kelkaa muutamaan talveen nii ei tunnu oikeen kiinnostavan koko homma :-\ Ja kyllä jns. alueellakin yritetään kovasti touhuta mutta ei tunnu tekijöitä löytyvän :/ tämänkään vuoden talkoissa ei paljoa porukkaa ollu!! :-X :-X
     
  4. TEPI

    TEPI Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    viikonloppuna vois lähtee jonnekin päin laittaa tukivarret uuteen uskoon ;D
     
  5. teropi

    teropi Joku pulkka

    Vs: Joensuun ympäristö

    ??? ::) :eek: ::) oletko aivan varma?
     
  6. _lollero_

    _lollero_ Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Onko kellään tietoo millo tamppari tulossa Liperiin päin?
    Ennen helmikuuta?: ;D
     
  7. TEPI

    TEPI Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    joo pitäsköhän se taas alottaa tää jokavuotinen keskustelu näistä uralupien hinnoista :mad:
    http://www.pohjoiskarjalankelkkaurat.fi/tietoa_uraluvista/index.php

    minusta kyllä tuntuu et tää jokavuotinen luvan hinnan nosto alkaa jo mennä yli, eihän tossa ole kohta enää mitään järkee ku urien kunto sitte kuitenkin on mitä on! kyllä pitäis muitakin rahottajia tälle hommalle saada...
     
  8. ISÄNTÄ

    ISÄNTÄ AC CrossFire6 -07

    Vs: Joensuun ympäristö

    Juu, tänä talvena ei näköjään tarvii ostaa edes vrk lupia!!! Ois muuten mualima kallis paikka kun kaikki kauppiaat toimis samalla tavalla, et jos joku ei mee kaupaks ni sen hintaa nostetaan!?!?! Ja miksi kaupataan vuosilupaa, kun reittiä pystyy HELVETIN HYVÄLLÄ tuurilla käyttämään KORKEINTAAN 4kuukautta, mieluummin kolme!!?? Kyllä mie vaan sanon jotta kun annetaan joillekkin ihmisille valta päättää ni järki häviää päästä samointein!! Kiitos ja anteeks, tää on vaan miun mielipide.
     
  9. Madd

    Madd Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Eiköhän Veini ja Tenho junaile hinnat kohilleen :p Eikös tuon tamppari hommankin vois kilpailuttaa et ken
    ajais edukkaammin, ja silläkin vois jo luvan hinnan saada pienemmäksi. :-\
    Mut siltikään en ymmärä miksi juuri pohjois-karjalassa on kalleimmat luvat, kainuussakin onko nykyään 40 e
    kuusamossa muistaakseni ei mitään ja silti tampparit ajaa enemmän kun P-K:eek:ossa .
    Itse käytän tosi harvoin P-K:eek:on reittejä.
     
  10. teropi

    teropi Joku pulkka

    Vs: Joensuun ympäristö

    Honkavaara-valkeasuo välillä reitti kulkee talon piha-alueen läpi ja pihatien yli, paikassa 40km/h nopeusrajoitus! Eilen muutettu hieman reitin linjausta ja laitettu stop-merkit pihatien ylitykseen kun ei näköjään kolmioista mitään hyötyä ollut. Noudattakaa rajoituksia noissa paikoissa tai ajaminen niissä loppuu kokonaan. Jo ollu muutama paha läheltäpiti tilanne. Ikäviä asioita selvitellä kun maanomistajat ottaa yhteyttä....eikä hirveän lempeään sävyyn. Yritetään ajella maltilla et nähtäis vielä se seuraavakin talvi....kiitos.
    Reijola st1-iiksenjoki merkattu. Ja tämän viikon aikana aukeaa reitti Reijola st1-Haapajärvi-hammaslahti. Pysykää reitillä, älkää oikoko peltoalueilla...ja edelleen noudattakaa rajoituksia, alueella on hevosharrastajia ja reitti kulkee heidän mailla...joten tarkkana...merkit laitellaan paikkoihin ja niitä on tosiaan syytä noudattaa.
     
  11. skiretu

    skiretu Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Kyllä se totuus on sellainen että urien kunnossapito ja merkkaukset on yksien harteilla.Olen itse uraluvan maksaja enkä pidä sitä kohtuutomana.
     
  12. ISÄNTÄ

    ISÄNTÄ AC CrossFire6 -07

    Vs: Joensuun ympäristö

    En epäile yhtään etteikö olisi. Omasta mielestä tämäkin johtuu tiedotuksen puutteesta! Ja ehkä hieman isompi huojennus lupamaksuun auttaisi asiaan! Itse en ainakaan yksinkertaisesti viitsi ajaa esim. joensuuhun viittatalkoisiin (120km edestakas) 20euron?? alennuksen takia. Oman kunnan reittitalkoista en ole ikinä kuullutkaan. Jälkeenpäin vaan kuullut että jotkut on ollu tekemässä esim. siltoja tai raivaamassa...

    Ja tottakai, niille joilla sitä rahaa on millä mällätä, ei 120euroa ole summa eikä mikään. Mutta entäs ne vähätuloiset harrastajat jotka vaivaisesti saavat kasaan bensarahat harrastukseensa?? Ja sit nämä jotka mukisematta maksavat tämänhetkisen vuosiluvan, narisevat näistä "pummillakelkkailijoista". Eikö teidänkin olisi kannattavampaa puhua hintojen laskun puolesta?? Jos uraluvan vuosihinta olisi puolet, olisi luvan ostajia varmasti enemmän?!?!?!?

    Ja taaskin miun mielipide! Kenenkään ei tarvii vetää herneitä nenään ;D Keskustelkaa, ottakaa kantaa, väittäkää vastaan, lisätkää tai poistakaa.
     
  13. ifreq

    ifreq Yamaha Nytro xtx by McXpress

    Vs: Joensuun ympäristö

    Puhut asiaa ISÄNTÄ. Näistä niin kutsutuista talkoista ei pahemmin ilmoitella,voi olla että jonkun kelkkafoorumin sivulla ilmoitetaan asiasta mutta moni ei sellaisia katsele tai ei kuulu kyseiseen yhdistykseen tai edes ei ole tietoinen että moista yhdistystä onkaan. Moni urilla ajava varmasti haluaisi huojennusta hintaan ja tästä pitäisi myös ilmoittaa Pohjois-Karjalan kelkkaurien sivuilla jos sellainen kerran on mahdollista tasa-arvon nimessä. Asiasta on kyselty ja vastausta ei ole kuulunut,tämä ei kovin yllätys ole.

    Näinhä se on. Vähätuloisilla tuo 120euroa on melkoinen lisä,moni työssä käyvä hyvätuloinen tai joilla on ns "sponsoreita" ei sitä voi edes ymmärtää mikä lisä se on. Toisaalta kelkkaurien sivuilla mainostetaan että uralupa on voimassa KOKO alueella..noh esim. täältä ei ole laillista yhteyttä kelkkauraan (laittomasti on ja sitä myös käytetään) eikä tällä hetkellä ole mahdollista hommata kärriä kyseiseen siirto operaatioon. Isi ei minun lupaa maksa,enkä myöskään minä. Alennus voisi merkittävästi lisätä uralupien myyntiä vaikka kaikki rahat ei maanomistajille menisikään.

    Kiitän,purnaan & kuittaan.
     
  14. TEPI

    TEPI Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    voihan se olla et kun siitä valtakunnallisesta reitistöstä oli lehdessäkin juttua, et kehitys jos sitä nyt yleensä on ollu niin pysähtyy oottamaan päätöstä siitä, ja siihen taas saattaa mennä aikaa...

    vaan miten sitte jos ei kerta ole voimassa olevia sopimuksia maanomistajien kanssa niin onko yhdistyksellä oikeutta periä reittimaksua semmosista reiteistä? tuli vaan mieleen tämmönen kysymys..
     
  15. Maikkoli

    Maikkoli Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Liian iso urasto hoidettavaksi. Uralupien tuotto on varmaan viime vuosina romahtanut. that´s what you get
     
  16. TEPI

    TEPI Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    deltalta kävin ajaa kontiolahen st1:lle ja satamaan, ihan tuo nyt ajettavassa kunnossa oli, jonkin verran hiekalla meinaa olla. periaatessa voisivat jo lanata niin sais ton pohjan tasaseks ennen ku suveaa niin ei sit jäis tuo patikko koko talveks ;D suven jälkeen siihen ei varmasti enää tamppari pure. vähähän tuo meinas rapsakka keli olla ;D
     
  17. DamagingFallout

    DamagingFallout Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Kohta pääsee liittymään Joensuun seudun iloisiin kelkkailijoihin, kuhan saadaan aikaseks ostaa kelkka meillekkin :) Eli ainakin yksi iloinen nuori kelkkailun parin on tulossa jo tälle kaudelle.
     
  18. 50th

    50th New Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    URA LUVISTA JA NIIDEN HINNOISTA:
    HINTOJA EI OLE NOSTETTU AINAKAAN 2 VUOTEEN-TALVEEN
    VRY:N PJ ON TENHO NISSINEN,JOLLA ON KELKKOJA USEITA ERI MERKKISIÄ
    VARA PJ ON VEINI HAAPASALO KITEE LIIKE ON KONEVEIJARIT OY,ON VARMASTI OLLU MUKANA REITTI JA KESKI-KARJALAN MOOTTORIKELKKAILIJAT RY.SSÄ MUKANA NIIN PALJON KUIN VAAN VOI,EI KANNATA KIRJOITELLA KOVIN PALJOA NEGATIIVISEEN SÄVYYN ETTEI OLISI KELKKAILUN ETEEN TEHTY TÖITÄ 20-30 VUOTTA.
    URALUVAN HINTAA JA SEN PITUUTTA VOI JOKAINEN VERRATA VAIKKAKOLIN HISSI LIPPUUN /HINTOIHIN
    SIELLÄ EI ALAS LASKU MAKSA MITÄÄN,EIKÄ YLÖS NOUSU,PAITSI JOS KÄYTTÄÄ HISSIÄ SILLOIN MAKSAA JA SE HINTA VERRATTUNA VRY:N HINTOIHIN ON KALLIS.EIKÄ SEKÄÄN OLE KESÄLLÄ KÄYTÖSSÄ
    VUOSI LUPA NIMI on väärä AJO AIKA ON TODELLA 3-4KK /VUOSI
    MUTTA JOS OLET ESIM WWW.KKMK.NET JÄSEN ON URALUVAN HINTA VAIN 80E VUODESSA,ELI 80/4=20E/KK,ELI 20*30PV=0,66E/PV
    JOS KENESTÄ TÄMÄ ON "LIIAN KALLISTA" NIIN OTA YHTEYS MINUUN,NIIN KATSON MITÄ KOHDALLASI VOIN TEHDÄ URA LUVAN JA SEN MAKSUSSA
    ..JA NIMIMERKIN TAKAN KIRJOITTELU ON KYSEENALAISTA ARVOSTELUA
    VEINI HAAPASALO 0500-277305 WWW.KONEVEIJARIT.FI
    [email protected]
    WWW.KKMK.NET,SIELLÄ VOI LIITTYÄ KERHOON ,JONKA PJ,LLÄ ON KOLME KELKKAA JA TEKEE TÖITÄ PYYTEETTÖMÄSTI
    JK.MYÖS KAIKKI NE KERHOT,JOTKA OVAT VELVOITTEET HOITANEET VRY:LLE ON SAMAN HINTAISET URA AT,EROT SYNTYVÄT KERHOJEN TOIMINTA POLITIIKASTA JA PAINOTUKSISTA
    TURVALLISTA KELKKAILUA JA KELKKAILU HENKEÄ KAIKILLE ! ::)
     
  19. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Vs: Joensuun ympäristö

    Tänään tuli käytyyn ajamassa 100 km. Yritettiin Enoon ajaa, mutta ei osattu. Urkkalampi nimiselle lätäkölle ajettiin ja käännyttiin takaisin. Oisko reitti jatkunut tuosta johonkin suuntaan, vai olitiinko myö edes oikealla uralla ?

    Joku kartta on pakko kyllä hommata.. Nokialaisen navistakaan ollut juuri iloa.
     
  20. TEPI

    TEPI Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    no niin, hyvä että tännekin saatiin nyt joku kirjottamaan joka oikeesti tietää asioista, ei tartte pelkästään huhupuheitten varassa olla :)



    joo siitä se reitti olis jatkunu enoon päin ku olisitte siitä urkkalammen laavulta lähteneet sitä lampea eteenpäin, vähä matkaa, siitä se sitte nousee takas maalle se reitti, kyllä sinne varmaan jälkiäkin menee :)
     

Suosittele tätä sivua