Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Oulun reitit

    Jees, ja pakko kait se on miehisyyttä koetellen myöntää, että silloin joskus nuorena kilpaa nuita hevoshommia harrastelin (se oli sitä sekavaa aikaa! ;D), niin kyllä turbotettu RX1:nen on huomattavasti kesympi värkki viedä kuin pillastunut hevonen. Nimimerkillä kerran Kainuuntien yli pysähtymättä tullut! Tältä pohjalta itse ymmärrän hevosen käyttäytymistä, joskaan en aina ratsastajien, joista kaikki eivät voi edes hymyillä kelkkansa sammuttavalle kuskille. Älkäämme kuitenkaan provosoituko tästä lähtemällä sukset ojossa liikkeelle, eniten se kaakki pelkää kun ei enää näe melun lähdettä, se on saaliseläin niinkuin siinä missä me kelkkailijat tiukkapipohiihtäjille. ;D Toki oman kylän hepostelijat ovat suurilta osin tuttuja, joten saattaapa siinä hymyn kera muutaman sanasenkin vaihtaa ja muutenkin kotikunnilla on hyvät välit kavio- ja telaihmisten kesken...Näin ei kuitenkaan ilmeisesti joka kolkassa kaupunkia?
     
  2. miko

    miko New Member

    Vs: Oulun reitit

    MikaPu kirjoitti:
    "Ouluntulli-Iinatti urahan on jo muutaman talven ollut poikki Kaakkurin/Metsokankaan asutusalueen rakentamisen takia. Koitetaan yhdessä OSMK ry:n porukoitten kanssa saada lupa uralle Ouluntulli-Isosuo reitiltä Iinattiin, mutta tämä ei varmaankaan onnistu vielä näille lumille."

    Olen luullut että Sanginsuu - Oulutulli reitin lupa piti sisällään myös Ouluntulli-Isosuo uran luvan. Nyt siis näin ei olekaan ja tämä tieto on varmasti valtava pettymys aika monelle Oululaiselle kelkkailijalle, ainakin minulle. Tämä tarkoittaa siis suomeksi sitä, että merelle ei ole edelleenkään mitään laillista uraa Oulussa ainakaan eteläpuolella eikä tietääkseni pohjoispuolellakaan?! Syynä tähän on Metsokankaan uusi asutusalue joka rakennettiin suoraan kelkkauran päälle (Iinatin moottoriurheilukeskus - Ouluntulli). Ura pantiin poikki ja sitten ihmetellään lehdissä että miksi porukka ajelee pyöräteillä. Kyllä toivoisin OSMK:lta nyt jämäkämpää otetta että saatas ura takaisin heti kun saatiin tänä talvena luntakin!!!
     
  3. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Olet luullut aivan oikein, elikkäs kyllä reitin Isosuo- Ouluntulli rakentaminen on meneillään ja yhteys merelle toteutuu.
    Tuolta reitiltä pisto Iinattiin on vielä hakusalla ja sitä valmistellaan, kuten Mika Pu totesi, joten ollaan senkin osalta luottavaisia.
     
  4. alexi

    alexi Member

    Vs: Oulun reitit

    Milloin tuohon karttaan saadaan liitettyä Ylikiimingin kaupunginosan kelkka URAT?
    YK:ssa kun on n.100km merkittyjä kelkkauria. Tästä on joku tehnyt myös aloitteen
    https://www.aloiteoululle.fi/ mutta eipä vaan mitään tunnut tapahtuvan.
    Tuntus et ei oo kummonen homma yhtä pdf tiedostoa muokata.
    Ajas vaikka ekka urat viel GPS:llä läpi niin sais tarkat rannut kartalle.
    Multaki vois löytyä yheltä rompulta joitakin pätkiä ne vaan pitäs jaksaa siivota.
     
  5. jones-

    jones- Nytro SE

    Vs: Oulun reitit

    Samaa olen itsekkin odotellu. YK on ollu osa Oulua yli vuoden, mutta kovin hitaasti näyttää kelkkakartta päivittyvän...
     
  6. xtreme12

    xtreme12 polaris 900 fusion -05

    Vs: Oulun reitit

    jos miehet osaa puuhastella koneiden kanssa niin lähettäkääs karttaa piirretyillä reiteillä eteenpäin niin päästään tarkistelemaan onko virallista uraa saatu paperille!
     
  7. vepe1

    vepe1 Yamaha rs venture -06- , Polaris xlt 600 1993

    Vs: Oulun reitit

    Hmm, ei löytyny alotetta, että "kielletään kelkkailu Oulussa" ;D Hyvä alole vois olla, että "hiihtäminen, kävely..yms on kiellettyä kelkkareiteillä" ;D
     
  8. alexi

    alexi Member

    Vs: Oulun reitit

    Laiton sähköpostia 8)
     
  9. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Vs: Oulun reitit

    Minun tiedon mukaan Ylikiimingin urat on jo osittain "umpeen kasvaneet" ja silta yms rakenteet huonokuntoiset. Maanomistaja luvat kaipais ilmeisesti myös päivittämistä. Eli urien kunnostus vaatis kovasti työtä, eikä kaupunki lähde rakentamaan / kunnostamaan uria vaan vähäiset resurssit uhrataan virallisiin reitteihin ja niiden kehittämiseen.
    Ylikiimingin urien kunnostus ja lupien uusiminen olisikin sopiva homma jollekkin seuralle tai aktiiviselle harrastajaporukalle.

    Minun tiedon mukaan myös aloitteeseen joka koski Yk:n urien kunnostusta, on kaupunki vastannut asianmukaisesti.

    Eli kun Yk:n urien kunto ja lupatilanne on epävarma ei niitä kannata myöskään merkitä karttaakaan lisäongelmien välttämiseksi.
     
  10. alexi

    alexi Member

    Vs: Oulun reitit

    Kyllä YK:n urilla voi kelkkailla aivan hyvillä mielin. Uran on katkaissut ainoastaan Oulun kaupunki Vesalassa kaavoittamalla taloja uran päälle. Luonnollisesti ei uutta uraa ole merkitty --> kelkat pyörii teillä.
    Kaikki YK:n urat on ajettavissa (paitsi Vesalan katkos), siltoja on toki rikki mut näin lumitalvena ei ongelma. Reittimerkit on alusta saakka olleet puutteelliset. Umpeen ei oo kasvanut missään niin etteikö selvää uraa menisi. Uusia uria 2000 luvulla on tehty YK-Pudasjärvi reitistä erkaantuva Säävälä-Jolos-Arkala ura.

    Kovasti ihmettelen miksi osa porukasta pyörii Oulussa kivikossa kolistellen ja patikossa pomppien.
    Kelkat kärryyn ja 35min YK:n SEOlle tai ABC:lle. Sit vaikka kokeeksi lähtee ajamaan YK-Juorkuna.
    Paranee alun jälkeen. Kilometreittäin avosuota ja parhaimmassa tapauksessa tuuli on juoksuttanut lumen niin et umpista riittää. Juorkunasta voi etukäteen sopia et Rekihovi on auki. Sit vaikka Juorkuna-Utajärvi kk - YK paluumatkalla niiin ei tarvi samoja jälkiä ajella.

    On kertaluokkaa mahtavammat paikat ajella ku pyöriä Oulu-Ouluntulli sektorilla.

    Toisena kohteena näin pakkastalvena mihin pitää ehdottomasti jokaisen tutustua on Kiiminkijoki sivuhaaroineen, kuten Mustapudas, Kääriänpudas ja Nuorittajoki.
    Kaikki kosket on nyt jäässä, paras jäätilanne koko 2000 luvulla! Muulloinkin isoimpien koskien kohdalla menee kelkkaura törmällä. Varsinkin kun YK:sta lähdetään ajamaan 50km ylävirtaan niin saat ajella maalaismaisemissa, on baana ja umpistakin. Jää kun ei oo kaikinpaikoin tasanen vaan koskissa sen korkeus vaihtelee, joka tuo lisää mielekyyttä ajamiseen. Nuorittajoen haaraa pääsee vaikkapa aluksi Viinikoskelle jossa kelkkareitti YK-Pudasjärvi käy joen rannassa. Oma lukunsa on sitten ajaa YK-Juorkuna jokea pitkin, huippu baanaa ;D
     
  11. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Oulun reitit

    Paljos tulee matkaa Yk-Juorkuna ees taas, jos toiseen suuntaan vaikka valitsee jokireitin? Kuullostaa houkuttelevalta reitiltä. Joitakin kertoja ollaan Juorkunan kautta Puolangalle puoteltu, samoin Vaalan kautta, mikä on ehdottomasti selkeämpi vaihtoehto nykyisin. Viimeeksi käytiin Puolangalla Kiiminkijoen kautta mutka ja palatessa yritin Utajärven kautta Ouluun, mutta reitti haarautui niin miljoonaan suuntaan jo Sanginjärvellä, että yksin ajellessa katselin parhaaksi kikkailla (anteeksi nyt vain) sen kerran ojan pientaruksia, että pääsen ylipäätään valosalla kotiin. Utajärveltähän oli sitten selvät sävelet Ouluun, mutta nuo vanhat urat on harmiksi unohdettu kokonaan merkkausten suhteen.

    Jälkikäteen sain kyllä vinkkiä reitin jatkosta, mutta tuo YK:n kautta kulkeva reitti olisi ihan uusi kokemus. Tästä aiheesta oli kyllä jo jokin topicci elossa viime talvena. Pari kertaa ollaan puoteltu Oulujoen pohjoispuolen linjoja jonnekkin Muhos-Yk-reitin risteyksen tienoille, josta lähtee pikkulinjat pohjoispuolen tien myötäisesti tai ainakin ne välillä tien lähellä kulkee. Niillä pikkulinjoilla oli alkupätkästä vielä muutama vuosi sitten pari raksiakin, mutta taijettiin aina olla puhkomassa umpista. Alkoi jo jokunen vuosi sitten olla linjat niin pusikoituneita, että piti ST600:lla murjoa uraa auki niinkuin metsäkoneella konsanaan. Tokkopa ne energiayhtiön ukot käy niitä välillä raivailemassakin? Nämä linjat kohtaavat sitten jossain vaiheessa Utajärvi-Juorkuna(?) reitin, josta ollaan jotenkin aina Vuoton Joutseneen harhailtu ja Juorkunasta edelleen Puolangalle nykyisin lakkautettua, mutta silti hyvin elinvoimaista uraa myöten...Jossain vaiheessa tätä reittiä tuli jopa opaste kilometreineen Syötteelle, niinkuin tulee Kiiminginjoki-reitin yhtyessä Puolanka-Syöte väliinkin. Mentiimpä jo reilusti naapurikuntien puolelle, mutta pakko vielä todeta, että jos vain majoitus on mahdollista välissä tai tykkää pitkistä päivämatkoista, niin Puolanka-Syöte-väli on poikkeuksetta oli aivan eri planeetalta jo kuin nämä kotoisat kivirännit...Ja onhan Oulun maa-aluekin nyt huomattavasti tosiaan laajentunut kuntaliitoksen myötä! ;)
     
  12. mikada

    mikada Yamaha Sidewinder 2017

    Vs: Oulun reitit

    Ei kylläkään enää asia koske Oulun reittejä, mutta tuli tuosta edellisestä viestistä mieleen energialinjojen suhteen, Että eikö olisi yleensäkin kannattavaa rakennella enemmänkin kelkka reittejä voimalinjoille, koska silloinhan se palvelisi kelkkailijoita, olisi helpompi tehdä reittejä (vähemmän metsuri hommia ja lupa tappeluja) ja palvelisi myös energiayhtiötä jos niillä on tarvista käydä talvella rappaamassa piuhoja ja kesällä ne voisivat sitten palvella esim. mönkkäri miehiä. Tässä nyt oli vaan tämmönen hajatelma.
     
  13. alexi

    alexi Member

    Vs: Oulun reitit

    Tuttua tuo Golfsterin tarina ;)
    Just noin se menee ja päivänvalo meinaa aina loppua kesken kun tuonne lähtee.
    YK-Juorkuna uraa pitkin noin 66 km.
    YK-Juorkuna jokea pitkin noin 75 km.
    Olkaa tarkkana ettei vahingossa Säävälässä jatka suoraan Nuorittajoelle kun alavirrasta tulette ::)
    Kiiminkijoen päähaaraan pitää kääntyä oikealle !
    Joella ajaessa tästä on apua:
    http://www.kiiminkijoki.fi/index.php?262

    Laiton muutamia karttakuvia joissa näkyy osa YK:n urista.
    Nuo ei oo siis mitään kikkailuja kenenkään takapihoilla vaan merkittyjä uria.
    Siihen en ota kantaa onko kaikki maanomistaja sopimukset ajantasaisia. ???
    http://kuvablogi.com/nayta/2418670/
     
  14. xtreme12

    xtreme12 polaris 900 fusion -05

    Vs: Oulun reitit

    tuon kelkkareittikartan laajennus olis kyllä nyt ajankohtaista! ainakin samaan karttaan pitää liittää haukiputaalle reitti , ylikiiminkiin menevä reitti , jääliin reitti ja muhokselle reitti. koitetaan saaha ne samaan päivitykseen tuon ouluntulli/sanginsuu reitin kanssa??
    mulla on nyt jonkun verran reittikuvia esim oulu/yk mutta lisää haluaisin ainakin haukipudas/oulu ja oulu muhos väli mutta ei rokualle asti koska tulis kartalle liikaa kokoa!
    myös tarkkaa kuvaa jäälireitistä kaivataan!!
     
  15. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Oulun reitit

    Tota ei kellään olis GPS jälkeä Haukiputtaalta? Pitäs käyä sekuvain päärräämässä.
    Seolla oli kartta slut.
    Onko kukaan ajanu äskettäin Auranmajalta pohjoseen? 5 vuotta sitte ajanu ja sillon oli vähä hakusessa.
     
  16. adrealine

    adrealine Guest

    Vs: Oulun reitit

    samanen ollut mielessä ittelläkin et eiks toi voimalinjojen käyttö olisi viisainta ja matkat lyhenee kummasti ;D
    ajat puppe auranmaljalta vaan linjaa pitkin niin kauan et tulet haukiputaan casinolle :D siitä lähtee sitten reitti mistä pääsee haukiputaalle ja kelloon. jos suoraa jatkaa niin pääsee iijoelle matkaa tulee semmoinen 10 kilsaa josta voi jatkaa vaikka oijärvelle ja kemiin
     
  17. jski

    jski Active Member

    Vs: Oulun reitit

    Onkos tuosta auranmajalta kukaan ajellu viel linjaa pitkin haukiputaan casinolle tälle talvelle?
     
  18. TRI

    TRI Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit


    Eikä ois haitaksi vaikka yhistettäs tuohon Haukiputaalta ura Iihin.Täältä ois kiinnostusta ajella Ouluun päin vaan kun ei tiedä mistä sinne saa ajaa ilman että jollain maanomistajalla tulee sanomista.
     
  19. adrealine

    adrealine Guest

    Vs: Oulun reitit

    haukiputaaltahan pääsee merta pitkin iihin sekä raaskan voimalaitoksen kautta tuolle linjalle mikä tulee haukiputaan casinolle ja sitä linjaa pitkin pääsee myös sitten auranmajan kautta ouluun
     
  20. oppera

    oppera Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Tarkalleen ottaen mikä tämä Casino- kohta oikein on?
    Olen ajeleskellut linjoilta yli kiiminkinjoen, va ei ole Casinoa vastaan tullut vaikka rahhaa on taskussakin ollut ;)
    Eli onko "se" paikka sitten josta voi siirtyä kelloon jne reiteille? Misä se on?
    Kts.
     

Suosittele tätä sivua