Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Oulun reitit

    Juorkunasta eteenpäin voi kyllä huoletta puotella Kurimonkoskelle saakka, josta reitti erkäneekin maalle ja edelleen Puolanka-Syöte-pätkälle, joka onkin sitten kunnon leveää baanaa. Juorkunan ja Kurimon välillä ei siis ainakaan viime talvena näykynyt erityisiä koskia ja ne muutamat virtapaikat pystyy rannan uria myöten kiertelemään. Tosin en tiedä miten tuota väliä on tälle talvelle ajettu. Jokunen sivu taaksepäin tätä topiccia, tuosta Yk-Puolanka ja Ylipäätään Oulu-Puolanka välistä oli horinaa...ja taitaapa tuolle omakin topicci haulla löytyä. Onkos tuota jokea myöten yleensä edes ajeltu Kurimonkoskelta eteenpäin?
     
  2. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Waari on saanut päätökseen reittien raivaukset ja net on niiltä osin turvallisia kulkea.
    Lunta voisi tulla lisää niin tuolla selviäisi väkemmällä kolistelulla, tosin Ylikiiminki-Utajärvi väli on hyvinkin jo ajettavassa kunnossa.
    Olen lueskellut kun kelkkailijat kirjoittelevat reitistön huonosta kunnosta ja se riipaisee kun on jollakin tapaa tekemisissä tuon kunnostuksen kanssa, mielestäni reitistö on kohtuullisessa kunnossa, ei vaan ole lunta. ;)
    Tulevan viikon liikun maastossa tekemässä reittikatselmusta ja hoidan viralliselta osin ( liikennemerkit, näkymät, sillat, turvallisuus) reitin kuntoon, joten jos näkyy erittäin upea Commanderi reitin varressa ja vieressä Wanhempi mieshenkilö paperitöissä, niin saapi häiritä. ;)
    Huomenna laitan aidat ja ajokieltokyltit Isosuo-Sanginsuu osuudelle, tuolle uudelle Ouluntullin reitille kun se kulkee vielä toistaiseksi latupohjia ja reitti ei merkinnöistä huolimatta ole vielä avattu ja eikä käytössä, joten malttakaahan vielä.
    Tuumii Waari
     
  3. razer

    razer Nytro Rtx

    Vs: Oulun reitit

    Tänään kävin vähän kolistelemassa melkein ylikiimingissä ja voin sanoa että reitit oli aivan p....:llä mutta tämmöstä tämä on kun on liian vähän lunta :) Toivokaamme siis lisää lunta :p
     
  4. PoJu

    PoJu 600 switsu '07, Indy '14

    Vs: Oulun reitit

    ylikiimingin raja-utajärvi-rokua reitti on tarkistettu lauantaina, muutamia merkkejä laiteltu ja poistettu esteet reitiltä. toivottavasti saadaan puuttuvat liikennemerkit paikalleen ens viikonlopuksi.
    lumimäärään nähden yllättävän hyvässä kunnossa ko. reitti. muutamissa paikoissa kolisee kivet aikalailla...
     
  5. J

    J Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    HOX HOX HOX
    Kiiminkijoen ylittävä voimalinja huttukylän kohdalta.
    Siitähän on epävirallinen voimalinja ura kulkenut aina.

    Eli jos tulee Oulustapäin linjaa pitkin ja ajaa kohti jokea...niin meno tökkää ylikiiminkiin menevään tiehen.
    Ne viimeiset peltosarat siinä ennen jokea on nyt tukittu kelkkailijoilta.
    Oli laitettu puomit ja ajon kieltävät liikenne merkit.Ilmeisesti maan omistajan toimesta.

    Lauantai aamuna olin yksin siellä päin liikenteessä.
    Joku vanhempi herrasmies heilutteli mulle nyrkkiä kun olin joelta linjalle nousemassa ja toisessa kädessä oli vesuri.

    Valitettavasti olin yksin liikkeellä...eikä ollut ketään puolestani puhumassa jos olisin pysähtynyt....voi olla että vaari ei olis enää vesuria kauan heilutellut.

    Joten olkaa varovaisia jos tapaatte liikkua siellä päin.

    Varmaan tähänkin johonkin kohtaa muodostuu kiertotie...todennäköisesti Ylikiimingin tien laitaa ylikiiminkiin päin...ja siitä vasemmalle koulun törmältä alas...ihan vaan epävirallisena vihjeenä...niin vältätte tuon vesuri ukon.
     
  6. xtreme12

    xtreme12 polaris 900 fusion -05

    Vs: Oulun reitit

    pakko kommentoida: kuulostaa nyt kyllä ihan waarilta tai ainakin tuntomerkit passaa ;D
    viimeksi kun waarin näin reiteillä niin laitteli merkkejä mistä saa ajaa ja mistä ei ja toisessa kädessä oli musta vesuri jolla raivasi kelkoille lisää ajotilaa! eli ei hätää! ei se kelkkailijaa sillä lyö ;D
     
  7. J

    J Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    No tää WAARI varmaan kertoo oliko hän...toivottavasti ei ...
    tai oli eli ei...tuo linja on kuitenkin tukossa....ja korvaavaa reittiä alkaa varmaan ilmestymään aika paljon...
     
  8. skeidamies

    skeidamies Xtrim 600ACE -13

    Vs: Oulun reitit

    Tuonne Kiimingin ABClle ei taida olla virallista uraa joelta, ovat jotkut kuulemma saaneet lappuja sinne ajamisesta. Lauantaina sinne meni ura sillan eteläpuolelta Kuusamon tien ravia pitkin Keskustien alitukseen saakka, josta Keskustietä 10m telekeskuksen kohdalle, ja kujaa ABCn pihalle.

    Mitenhän tuon saisi virallistettua, ja kuka voisi sen tehdä ? Hyvä tankkauspaikka menee muuten haaskiolle.
     
  9. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Vs: Oulun reitit

    Eipä tuota tien vartta oikein viralliseksi voi saada. Ajetaan jatkossa vain sievästi tankille, niin eipä siitä muille haittaa ole kuin ahdasmielisille. Lappuja tuskin ovat jaelleet, onhan Teboilille ajettu tankille jo iät ja ajat. Miksiköhän ABC on jättänyt aitaan aukon juuri joen puolelle? ::)
     
  10. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Oulun reitit

    Osmk on jättänyt valituksen kaavasta jossa reitti/ura oli poistettu
     
  11. skeidamies

    skeidamies Xtrim 600ACE -13

    Vs: Oulun reitit

    Oli kuulemma kirjallisia varoituksia annettu, ei sakkoja. Nyt oli toverit olleet yhteyksissä niin virkavaltaan kuin kunnanvaltuutettuihin, jospa sieltä saadaan positiivista nostetta tukemaan tuota OSMKn valitusta kaavasta.
    Tuetaan mekin osaltamme hanketta ajamalla hiljaa ja vaikka poromiesten tapaan toinen polvi penkillä.
     
  12. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Tuo paikka onpi Waarin valtakunnan ulkopuolella, eikä Waari tapaa heilutelle kelkkailijoille koura nyrkissä vaan reilusti lapa auki.
    En siis ollut minä Kiiminkijokivarressa, sen sijaan olin laittamassa ajokieltolaput tuolle uudelle pätkälle Madekosken silta- Isosuo, sillä osin uusi kelkkareitti kulkee vielä latupohjilla joilla hiihdetään.
    Hiihtäjille raivataan uutta ladunpaikkaa, joten maltetaan vielä hetki niin saadaan tuo reittiosuus käyttöön.
    Myös Ouluntulli- Myllyoja reitillä piipahdin ja rakensin hidaste zikaanit pellonreunusuralle kun lähdetään Iinatintieltä kohti vanhan nelostien parkkipaikkaa. Tuon piston alkupäässä on asuinrakennus jossa pieniä lapsia jotka tapaa leikkiä pellolla joten otetaan sen talon kohta rauhallisesti.
    Vieno pyyntö vielä, älkää nakelko niitä aitoja ojaan niillä on aina jokin ratkaiseva tarkoitus.
    Huomenna ohjaan samaisella pätkällä nelostin ylityksen jälkeen olevan reitin kulkemaan ojan kaupungin puoleista reunaa, kuten on maanomistajan kanssa sovittuu, nyt näyttää porukka oikovan, tosin reittimerkit on jo nakeltu johonkin kun en niitä löytänyt, lisään siis uudet.
    Taisimma poltella makkarat samoilla tulilla. ;)
    Tuumii Waari
     
  13. PoJu

    PoJu 600 switsu '07, Indy '14

    Vs: Oulun reitit

    sama oli nuotio...
     
  14. allu

    allu Kelkaton mies on onneton mies.

    Vs: Oulun reitit

    Tuli käytyä eilen illalla pahimpia poltteita taas poistettua ja Hiirosen reitti kierrettyä ihan mielenkiinnon vuoksi. Samalla vähän tuli tarkisteltua jokivartta. Hiirosen ympärysreitti oli kyllä hyvin merkitty ja kohtuu kunnossakkin, samoiten uusi reitti Poikkimaantien varressa Lämykältä Kainuuntielle. Kiitokset taitaa kuulua merkinnöinstä Waarille. Ainakin yksi merkki törrötti keskellä reittiä radanvarressa varoituskeppi ja reilun kokoinen terävä kivi. Kannattaa tosin nuilla kapoisilla ja pajukkojen ympäröimillä urilla olla varovainen ja kaasun kanssa maltillnen. Yksi hiihtäjä ja kaksi koiranulkoiluttajaa tuli aika kirjaimellisesti puskista. Hiihtäjä vielä huitas mua sauvalla, vaikka hissukseen ohitin. Piti vanhalle herralle kertoa, että kyseessä on moottorikelkkaura ja ihan laillinen sellainen, ja että hän tässä väärässä paikassa on enkä minä.

    Hieman jäi epäselväksi, että mistä kohti reitti menee Oulunlahdentien yli jatkuen moottoriurheilukeskukselle? Merkkejä oli pyörätielle saakka, rautatiesillan kupeeseen, mutta minne suuntaan sitten pitää lähteä? Pimiässä ei oikeen hahmottanut, eikä jälkiään näkynyt.

    Vielä kun lunta tulisi, nii ois juhlaa. Kiitokset vielä aktiivisille reitinlaittajille! Hienoa, että näinkin laajalle levinneessä kaupungissa voi kelkkailla hyvillä reiteillä ja urilla miltei keskustassa.
     
  15. TherocK

    TherocK XC 500 SP Race -05 XCR 600 -95

    Vs: Oulun reitit

    Reitti menee tien yli rautatiesillan vierestä Maikkulan puolelta, jonka jälkeen ajetaan sillan ali ja käännytään vasemmalla kohti Moottoriurheilukeskusta. Muistaakseni heti siellä penkan päällä näkyy taas jätkänristejä.
     
  16. bebe

    bebe Lynx RE 600R 2019

    Vs: Oulun reitit

    Mikähän se ois paras pätkä näillä lumilla. Pääasia ois että ei kolisis kivet ja ois lunta jotenkin.

    YK-utajärvi
    YK-juustola
    Juustola-pudasjärvi

    vai joku muu?

    hiukkavaara-yk pätkälle ei kyllä kiinnosta kovin vahvasti lähteä..

    Pakkasia kylläkin näyttäs viikonlopulla olevan jotta meneekö tuo taas talli porinoiksi...
     
  17. xtreme12

    xtreme12 polaris 900 fusion -05

    Vs: Oulun reitit

    waarin kans kierrettiin tuo hiiros maikkula reitti! se merkki keskellä reittiä on tosiaan sen terävän kannon takia koska jos siihen senttikin tulee lunta niin ei sitä kelkkailija huomaa ja pamahtaa telastoon todella kivasti! kohta siis hiironen-iinatti hiirosenpäässä linjan alla ensimmäisen pidemmän suoran keskellä !
    se tien ylitys josta mennään iinattiin on vielä merkkaamatta toiseltapuolen mutta iinatin puolelle laitettiin kyllä merkit! käyn ruksaamassa sen iinatin reitin pikapuoliin!
    sinne mennään heti kun aliskan alittaa niin noustaan sen äänivallin päälle! tai ainakin tällähetkellä se kulkee sen päällä! älkää ajako sen seuraavan tien ylityksen jälkeen suoraan vaan reitti kääntyy siitä oikealle!
    koetan tälle viikolle ainakin ne pahimmat paikat merkata!
     
  18. allu

    allu Kelkaton mies on onneton mies.

    Vs: Oulun reitit

    Se oli kyllä hyvin merkitty. Ois eilenkin pimeällä varmaan paukattanu siihen, jos sitä keppiä ei siinä olis ollu. Kiitos siitä.

    Joku oli vissiin ko. suoralla käyny repimässä niitä heijastinmerkkejä irti, olin näkevinäni niitä lojumassa maassa paikkapaikoin ja osittain suoralla oli pitkiä välejä ilman merkkejä.
     
  19. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Oulun reitit

    Tarina kertoo että kateellisetkelkattomatkanssaeläjätjotkajoutuusuksimaan harrastaa vandalismia ja repii ristejä yms. noilta reiteiltä/urilta... :-[
     
  20. razer

    razer Nytro Rtx

    Vs: Oulun reitit

    Jokos oulujoelle uskaltaa mennä ajamaan? :-\
     

Suosittele tätä sivua