Yamaha Phazer -07--->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä unppi, 25/9/06.

  1. Jarska``

    Jarska`` Yamaha Phazer fx -07

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Oisiko sulla jotain valamiita simmikarttoja yms.?
     
  2. antsu

    antsu Venture tfT Nytro rtxT Phazer gtT RX1 Viper MTXT

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Räppääjille 5o kilon elopainoraja , kepeät nautiskelijat 90 kg ja varovaiset etenijät 105 kg. Nämä rajat pitaisi lisätä patserin käyttöohjeisiin, jotka ajavat kaupasta ostetuilla vehkeillä. Rakennetut on erikseen. ;)
     
  3. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    On tai ei, miten sen nyt ottaa. Nuo säädöt on niin omista mieltymyksistä kiinni, ettei voi oikein sanoa että olisi valmiita karttoja jollekin toiselle. Pojan Pasuunasta on iskarit shimmattu vähintään kolmeen kertaan, etupukissa taitaa olla jo viides säätö menossa. Lähtökohtana oli kuitenkin melko hyvä yleissäätö (ei se vakio) mutta kuitenkin pitää tehdä melko paljon hommia että ne sopivat säädöt itse kullekin löytyy.
     
  4. Pazzi.

    Pazzi. Ex. BB Vector Mod. 144" MCX

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Onko kellään tietoa mikä on phazerin puristussuhde ? entä mihin asti vakio suuttimet riittää ???
     
  5. Kawamasa

    Kawamasa Well-Known Member

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Puristussuhde on 11.3:1.
    Varmaa tietoa suuttimien koosta ei saa muuten ku ottamalla suutin irti ja hakea tieto tyyppikoodin perusteella.
    Oletettavasti ne on denson suuttimet.
     
  6. jam0

    jam0 Well-Known Member

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Heikosti tuntuu löytyvän käyttäjäkokemuksia mountain litestä vaikka kuinka hakua käyttää ja tätäkin topikkia etestakasin selaa. Voisko joku ko. keksinnön omistaja valaista omien kokemusten pohjalta muutamaa asiaa.

    Eli mieli teikis pikkusen tehokkaampaa ja paremmin pehmeässä etenevää mallia tuon nykyisen puhku rmk:n tilalle ja mtn phatseri kiinnostaa kovasti. Nelitahti viehättää kulutuksen ja keston(?) osalta. Nykyisessä ajokissa kulkuja riittää kovalla ihan riittävästi, sen puolesta ei tehoa tarvi lisää. Näillä puuteri/sosekeleillä voimaa ja pitoa telassa saisi kuitenkin olla enemmän. Pumppailuajelu järvellä, mäntien vaihtelu ja kova kulutus alakaa vaan riittämään. Alustan simmityksen ja pukkien vahvistuksen jälkeen tuo nykyinen tuntuu kestänä kasassa myös reittitretkeilyssä, eli siitä voi päätellä suuntia käytön kovuuden suhteen. Painoa kuskilla ajovarusteissa reipas 0,11tkg

    Käyttö olisi satunnaista retkeilyä ummella ja reitillä 50/50. Reenvetoa verkkohommissa, välillä pehmeälläkin. Ja satunnaista polttotankojen ajelua. Suoriutuuko näistä tällä keksinnöllä vai pitääkö suosiolla katella akselille xtrim/rene/summit/nytro xtx/co?
     
  7. Pazzi.

    Pazzi. Ex. BB Vector Mod. 144" MCX

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Kyllä se on ihan pätevä peli hyvin ainakin pysy 900 switchback:in kannoilla, kun kävimmä ajamassa kuusamossa. Käsiteltävyys on hyvä johtuen keveydestä, mutta reittiajossa tahtoo telasto pohjata joka monttuun (95kg kuskilla). Ummessa etenee kohtuu hyvin jos vain vauhtia pitää ja kulutuksesta sen verran, että ko. reissussa kaverilla meni 40L ainetta kun taas phazer vei noin 15L. Ja mitä kulkupuoleen tulee niin voimalinja on kyllä kohdallaan tuntu liikkuvan paremmin mitä entinen f6 catti. Mistää vetämis hommista en tiedä, kun ei oo tullu mitään vedettyä mutta uskosin että sielläkin pärjää.
     
  8. Perttu

    Perttu M8 -08

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Alusta on varmasti vaikea saada kunnon patikkoreitillä toimimaan/kestämään tuolla painolla, iskarit simmitykseen ja jäykemmät jouset varmaankin saisi vaihtaa. Vakiona kytkentä kierrokset siinä 4300 paikkeilla ja liikkellelähtö on hyvinkin pehmeä että saattais tuolla vetohommatkin onnistua jotenkuten, kone vääntää ihan hyvin matalillakin kierroksilla. Tuota kelkkaahan ohjataan hyvin pitkälti kropalla reitillä ja umpisella, muuten reitillä kippaa ja umpises ulkosuksi sukeltaa käännöksissä.
     
  9. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Tuota epäilen vahvasti, tai sitten tuntumassa tahi Catissa on ollut jotain pielessä. -05 F6 liikkui samaan tahtiin kuin -03 F5 kytkimet ja kilkkeet laitettuna ja molemmat niistä on huomattavasti pätkäphazeria nopeampia kiihdytyksessä ja huipuissa. Mutta Fatserin tehoillakin pärjää, joissain tilanteessa jopa sopivasti.
     
  10. jam0

    jam0 Well-Known Member

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Alusta on varmaan aika pehmeä tälle massalle, mutta välillä on näkyny vaihokkeja joissa on ollu parempia iskarisettejä jo valmiiksi alla. Onkohan alusta (pukit yms.) muuten ihan paperia jos iskunvaimennus/jousipuolen laittaa kuntoon?

    Tarkotushan ei tosiaankaan oo harrastaa mitään pommitusta kuplavolokkari patikossa, mutta lepposia päiväretkiä 100-300km tulee nykyiselläkin heiteltyä hyvillä keleillä reittejä myöten ja välillähän sitä innostuu päästelemään vähän reippaamminkin. Entistä vähemmän tuntuu nykyään kiinnostavan reitillä rallaaminen ja entistä enemmän ummessa ajelu, joten uskon että jatkossa ajot suuntautus enemmän pehmeille sensseille. Samaan pakettiinhan ei tunnetusti saa unelma kelekkaa molemmille alustoille, ainakaan tässä hintaluokassa.

    Mitenkä tuo tela on teillä kestäny kovalla (reitillä) ajoa? Liekkö samoja ongelmia kuin mountain nytron alkuperäisessä matossa? Yamahan viimestely ja laatu on kyllä tehny vaikutuksen ja niin paljon on nuita nelareita (jopa näitä pieniä) kehuttu, että kuumetta nostaa... ::)
     
  11. Perttu

    Perttu M8 -08

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Mulla on reunalaput irronnu lähes kaikki alle 1500km ajon aikana, varmaan johtuu vähällä lumella kanttailusta (kova maa tullu vastaan) ja kovilla reiteillä ajelusta, ei mikään hirmu kestävä matto siis. Jos -07 mallia kattelet tai jotain uudempaa missä ei enää takuuta niin kannattaa varmistaa onko alustaan tehty päivitykset, käsittääkseni mountainissakin sinne jotain palikkaa olisi takuuseen vaihdettu. Kuten aikaisemmin täs ketjus mainitsin niin mulla on sellanen takapuoli tuntuma että mountainin pukit ja alusta kaiken kaikkiaan on kestävempi kuin pätkissä, toki joustojakin on vähemmän ja täten nopeudet reitillä on eri luokkaa mutta mulla on ainakin hieman turhan löysän etupukin iskarin takia pohjaillu alusta paljon muttei oo minkäänlaista murtumaa tai taipumaa näkynyt alustassa vaikka ajo on ollut kovaa, tosin hyppyyttänyt en juuri vielä ole tuota mountainia.

    Mutta jos sulla on varaa esim Nytro XTX:n tai Mountain nytroon niin melkeimpä sellaista koittaisin kattella, riittää tehotkin sitten pidemmäksi aikaa. Niin ja phazer on vähän niinkuin jammun krossi malli, eli viimeistely ei ole ihan niin korkeaa luokkaa kuin esim Rx:ssä ainakaan katteiden osalta, phazerissahan ne on ihan maalamatonta muovia. Mutta nyt kun vielä on koe-ajo kelit melkein koko maassa niin kannattaahan tuota phazeria käydä koittamassa jossain niin sillähän se selviää millanen kelkki se on.
     
  12. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Vielä kun ois puhaltimella oleva niin hauskuuskerroin varmasti tapissa, ihmeen kauan tämänkin oli tuommoisella hinnalla kaupan. http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=41376.0
     
  13. Yamkam

    Yamkam AC XF -13

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Pientä jälkipolttoa putkessa esiintyi eilen reipasvauhtisessa patikko ajossa pitemmässä moottorijarrutuksessa. Ei mitään tykinlaukausta, mutta pieni tussahdus kuitenkin useamman kerran. Eihän ruiskun pitäisi päästää ruokaa läpi silloin. Onkos muilla paukkunu?

    Alusta on kestänyt hyvin viedä kovempaakin (76kg kuski ja päivitetty ym.). Pohjailee toki, mutta olen säätöihin aika tyytyväinen. En tiedä onko edel. om. simmittänyt, mutta itse olen vain klikkereillä hakenut säädöt.
     
  14. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Poksahtelloo kyllä.
     
  15. znood

    znood Guest

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    lämpimällä vähä, muuten ei ollenkaa
     
  16. jam0

    jam0 Well-Known Member

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Puhallin lisää varmaan hauskuuskerrointa expotentiaalisesti, mutta näkyy varmaan jollain aikataululla myös koneen kestossa. Tehoahan ei ole ikinä liikaa ja xtx tai crossover ois kyllä makeita pelejä, mutta menee vielä 2-3v ennen kuin ne on tässä hintaluokassa. Vuoristo nytroja on välillä myynnissä yllättävänkin edullisesti, mutta niillä reittiretkeilyn voi varmaan jo suosiolla unohtaa.

    Tuo maton kesto on kyllä surkea jos 1500km kohalla alakaa olemaan jo sökö. Tokihan nuin korkeaharjasen rajotukset ja kulumisen kovalla ymmärtää ja pahimmat jää kelit pitää ymmärtää jättä väliin, mutta pitäs kai sen nyt vähintään 5-6t km mennä!?

    Mitähän nuo päivitykset tarkkaanottaen on pitäny sisällään? Onko niitä tehty muihinkin kuin -07 malleihin, tai pitäskö tehä?
     
  17. Perttu

    Perttu M8 -08

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Joo siis tuolla matolla/kelkalla oli ajettu noin 4000km ennenkuin sen ostin ja ostaessa matto oli 90% kunnossa koska sillä oli ajettu vain ivalon lumilla. Mun käytössä vasta ruvennu laput lentelemään edellä mainituista syistä, mutta en nyt sanoisi että se vielä pilalla on vaikka reunalappuja puuttuukin, mutta kyllähän tuo kestävyys pettämys oli.
     
  18. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Ja yleensä noissa ensin laput kestää suht pitkään, mutta kun alkavat lähteä, lähtevät nopeasti. Kyllä 44mm harpulla oleva kestää etelänkin jäisillä reiteillä, tuolla tallissa on siitä kokemusperäinen todistuskappale...
     
  19. jam0

    jam0 Well-Known Member

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    No onhan tuolla Pertun telalla sitten kuitenkin jo 5500km takan ja joku tonni vielä edessäkin. Selevähän se on että korkeesta harjasta joutuu maksamaan myös veronsa jos se sitten hankihommissa helepottaakin.

    Just kävin repimässä tuota pikku rmk:ta tuolla hangessa. Höttölunta oli 185:lla navan ja rinnan väliin riippuen paikasta. Nyt tuli rajat miehellä ja kelekalla vastaan ja meni kaivuhommiksi. Yhtään lyhyempimattosta (136") ei tule ja harjaa pitää olla lisää vaikka sitä sitten joutuiskin reitillä säästelemään. ;)

    Oliko niistä päivityksistä jollain tarkempaa tietoa?
     
  20. Athene

    Athene MXZ X-RS 600R E-TEC Competition

    Vs: Yamaha Phazer -07--->

    Ei oikein Phazer tunnu enää kelkalta, kun on Lynx 800 Power Tek lainassa :eek:... :p Phazerikin menee varmaan kesäseisontaan kohtapuoliin.
     

Suosittele tätä sivua