kelkkailijoiden podaus topicci.

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä A3ttu, 6/5/10.

  1. ZetaÄrrä

    ZetaÄrrä Well-Known Member

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    mitä teet jollain 200 kilon penkillä, jos et jaksa tehä siitä esim 50% ku muutaman toiston.
    Ensin kannattee opetella pyöritteleen omaa painoa,ihan perinteisissä leuanveto,dippi yms.,kattoo sitte olisko resurssia alakaa tekeen jotaki muuta. ::) siitä ku tempasee sellaset 50 toistot kaikkiin niin alakaa jo olla pohjaa muullekkin ;)
     
  2. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    Hiihtäjille pitäis varmaan tehä oma kuntoilu topiikki. Eikä podaus ole sama kuin fitness. Podaus = kehonrakennus. Keskiytytään lihasmassan hankkimiseen. Jos toistot menee kovasti yli kympin niin ei kasva muu kuin maitohappo lihaksessa ja se ei ole tarkoitus podauksessa. Jos joku pukkaa 200 kg penkistä niin kyllä se satasella pukkaa 20 kertaa.

    Tuo oman painon pyörittely on hyvä, mutta ei kaikki siihen kykene ja silloin on esim. hyvä tehdä ylätaljaa sen sijasta kuin roikkua rekissä. Monelle on myös hankalaa harjoittelun aloittaminen ja sen jatkaminen. Kuntosalille mennessä harvoin jää treeni tekemättä toisin kuin kotona treenatessa. Kuntosalilla on kannustava vaikutus treenaamiseen ja jos on laitteita, jossa saa eristettyä lihaksia niin miksi niitä ei käyttäis.

    Omat kommenttini on vuosien varrella saaduista kokomuksista lajin parissa, joihin on vaikuttaneet työskentely alalla, SM, EM ja MM -mitalimiesten valmentamana sekä joskus saanut heidän kanssaan treenatakin.
     
  3. ZetaÄrrä

    ZetaÄrrä Well-Known Member

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    Tarkoitin tuolla myös sitä että salilla ku pyörii janttereita jotka lappaa johonki alataljaanki pakan phjaan ja sitte koittaa repiä sitä apinan raivolle nikamat paukkuen, ei siinä vaan ole mitään järkeä. pitäs ensin kehittää joku pohja mistä rakentaa. mutta onhan se hyvä että on joku joka tietääki näköjään jotaki ::)

    Ja mitä tulee hiihtämiseen, en oo ikinä hiihtäny. liian hintahvaa mulle. ;D
     
  4. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    Tokihan tuota kroppaa kokoajan nousujohteisesti pyritään viemään isompaa rautaa kohden, lähes joka reenissä, mutta tosiaan ihan perus voima pätkät on sitten erikseen. Tuo pumppi raskaiden liikkeiden jälkeen on nyt vasta kokeilun alla, aika näyttää onko siinä mitään ideaa ::)
    Työtä olis myös siinä, että saatais tuota yläkerta/alakerta epätasapainoa tasapainotettua... Ylös lisää massaa, alhaalla on jo tähän ruhoon aika nokko.

    Ja niinku sanoit niin onhan ne ihan kaks eri asiaa nuot voimahommat ja sun muut lajikohtaiset reenit vrt. "podaus".

    Kokoajan tässä tulee imettyä vaikutteita muualta ja korvat saa olla höröllä. Nyt olen yrittäny perehtyä vähän tarkemmin tuohon ravitsemukseen ja siihen mitä kaikkea ravintoa se kroppa tässä lajissa tarviikaan.
     
  5. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    Joo huomasin kyllä miltä kantilta puhut. Laitoin kommenttia lähinnä sitä varten, että joillekin jotka eivät välttämättä vielä tiedä kovin paljoa niin auttaisi kuvan muodostamiseen. Itse olen tällä hetkellä vähän samanlaisessa treeni tilanteessa kuin tuossa yllä mainitsi. On vähän lajin kannalta parempi tapa.

    Tässä on varmaan kyse siitä miten kukanenkin ymmärtää podauksen. Itse ajattelen aika tiukoilla linjoilla, koska se mitä harrastaja haluaa lihaa, parempaa kuntoa, voimaa, solakan vartalon vaikuttaa olennaisesti siihen millaisen treeni ja ravinto-ohjelman sille tekee. Podaus/fitness/voimanosto/painonnosto/kuntoilu näissä kaikissa on erilaiset treeni tavat, joihin vaikuttaa vielä suurelta osin se ihminen ominaisuuksineen, jolle ohjeita annetaan.
     
  6. ZetaÄrrä

    ZetaÄrrä Well-Known Member

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    juurikin noin. ja monesti ne jotka ei tiedä/kehtaa kysyä. tekee vuosia päin mäntyä hommat,ja kaveri joka saa ohjeita saa samat tulokset jopa vuodessa.. ja onhan noita poodaus tyylejäki monia jo nykyään, on classicia yms. neki taas eroaa toisistaan ku yö ja päivä.

    onneksi sitä itte onniin karvanen apina ettei tarvi miettiä tuollasia ;D

    Ja sitten se.. Kerran ku reenaat ittes isoksi, se on sitte loppu elämän sinussa. tai voit toki lopettaa mutta oot vuoden päästä roikkuva ku vanha mummo :eek: että kannattee miettiä usiammasti kukerran, ennenku lähtee sille tielle. ja iso on tyyliin jiipee..
     
  7. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    Tarkoitin pumppi treenillä sitä kun 6-8 viikon voimajakson (toistot 4-6) vetään isohkolla raudalla pitempää (12 - toistoa). Tuo raskaiden liikkeiden jälkeinen apuliike osio on normaali, mutta siinä pitää olla tarkkana ettei luule hapotusta tehokkaaksi treeniksi. Siinä ois tarkoitus hakea lihakselle kokoa lisää tekemällä pitkillä liikeradoilla puhtaista sarjoja.

    Mulla on toisin päin. Polvileikkauksen jälkeen ajauduin salille ja kun kerran vuodessa operoitiin polvea niin ei nuo jalat oikein kasvaneet mukana. Mengele (armeijan lääkäri) totesi tarkastuksessa: "ootte tarpeettomasti harjoittaneet ylävartalon lihaksia"

    Jiipee sano aikanaan hyvin, kun juteltiin ravinnosta. Ennemmin hän jättää yhden treenin väliin kuin ruuan. Toinen mieleen jäänyt kommentti oli kananmunaan liittyvä. Oli tehny mulle dietti ohjelman, jossa oli kananmunaa. Kysyin, että voinko juoda, kun en voi syödä kananmunaa niin vastaus oli, että juotaessa kananmuna syö elimistöstä b-vitamiinia huomattavan määrän, joten söin sitten b:tä enemmän. Kysyin myös munan korvaamista tonnikalalla niin vastaus oli, että sama kuin vaihtaisit mersun mosseen.

    Nykyään muutkin urheilijat syö samaa kuin podarit, mutta eri suhteessa. Puuro, ruisleipä, keittokinkku, kanarinta, pasta, riisi, raejuusto, tonnikala, paistijauheliha, maitorahka, banaani, vihanneksia ja hedelmiä reilusti sekä lisäravinteitas(siinä oli vähäsen). Ruokailu välit tasaisiksi, pysyy aineenvaidunta. 8:00 aamupala, 10:00 välipala, 12:00 lounas, 15:00 välipala 18:00 päivällinen, 21:00 iltapala.

    Jos joku sanoo kelkkalua elämän tavaksi niin se ei tiedä podauksesta mitään. :)
     
  8. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    Juuriki tuota mainitsemaasi puhdasta osiota tarkoitin. Tähän asti on treeni ollu näköjään lähes pelkkää hapotusta. Onneksi silläkin on kuitenki lihaa tarttunu jokseenkin. Nyt metodin on tosiaan vähän erintyyppiset. Ensin rikotaan ja sitten juuri tuota puhdasta päälle.

    Eihän tuo kumma ole jos koivet ei pysy mukana jos niitä tämän tästä leikotaan.
    Kysyin tuosta epätasapainosta JiiPeeltä niin vastaus oli: "Älä huoli, parempi että tarttuu kuin ettei. Suurimmalla osalla ei. Treenaa vaan, keho ei kehity jokapaikasta samaa tahtia. Osat vaihtuu ajan saatossa ja jokin toinen paikka alkaa kehittyä enemmän. "

    Tuo ruokavalio on minusta ihan hyvä pohja vaikka ei edes olis minkään sortin urheilija. Puhdasta ruokaa jolla jaksaa ja syömisrytmi auttaa painonhallinassa jne. Määrät tietty jotain ihan muuta.

    Ja onhan tää semmonen aikas erikoinen harrastus. Ite elän oikeastan tämän "harrastuksen" ehdoilla melko 100 prosenttisesti nykyään. Siihen on vain tottunu ja muu tuntuu väärältä ::) ;D
     
  9. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    Eikä haittaa pätkääkään , läskinä on lepposaa

    ;D
     
  10. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    Joo, jaa ottais vielä laskematta toisellekin jalalle HooKoon Sinistä ;D
     
  11. JusPi

    JusPi Sir.

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    Vattu että repes ;D Tuo on niin asiaa.
     
  12. heikki aikio

    heikki aikio Guest

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    jos ei vi,,,,,,sempaa reeniä kuin tuo jalkatreeni (kyykky ym. ) , mutta palkitsevaa
    siinä tietää tehneensä jotain kun kintut on kipiänä 6-7 päivää

    pitää yrittää herätellä tuota reeni-intoa 15v. tauon jälkeen ::)
    haaste voi olla liikaa mutta katotaan :-\
     
  13. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    Rapatessa roiskuu. Ei sen ihan nuin pitäny lukee(tai sitä lukea), mutta sinne päin. On niitä sammakoita ennenkin päässy suusta. Hyvä, että joku näitä sepustuksia lukee ihan ajatuksella ja tulipahan tuostakin sammakosta jollekin hyvä mieli. Itelle ainakin näin jälkeen päin. ;D
     
  14. tAneHEH

    tAneHEH KTM EXC 300

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    Treenipäivä 1: Rinta, Olkapäät, Ojentajat

    Venyttely ja lämmittely 10 min.
    Penkkipunnerrus tai vinopenkkipunnerrus 1x12, 1x10, 1x8, 2x6
    Vipunostot käsipainoilla 1x10, 2x8
    Ristikkäistaljavedot maaten 1x10, 2x8
    Vipunostot sivuille käsipainoilla 1x10, 2x8
    Pystypunnerrus 1x12, 1x10, 1x8, 2x6
    Takaolkapääkone 1x12, 2x10
    Ranskalainen ojentajapunnerrus maaten 1x10, 2x8
    Ojentajapunnerrus taljassa 1x10, 2x8

    Treenipäivä 2: Reiden etu- ja takaosat, vatsat
    Venyttely ja lämmittely 10 min.
    Jalkakyykky 1x12, 1x10, 1x8, 2x6
    Jalkaprässi tai hack-kyykky 1x10, 2x8
    Etureisiojennus 1x10, 2x8
    Takareisikoukistus 1x10, 2x8
    Maastaveto suorin jaloin 1x10, 2x8
    Istumaan nousut lisäpainoilla 3x12
    Vatsarutistukset 3x12-15
    Istumaan nousut kiertoliikkeellä tai vartalonkiertolaite 2x12

    Treenipäivä 3: Selkä, hauikset, kyynärvarret, pohkeet
    Venyttely ja lämmittely 10 min.
    Maastaveto 1x10, 1x8, 2x6
    Kulmasoutu tangolla 1x10, 2x8
    Ylätaljaveto eteen 1x10, 2x8
    Alataljasoutu 1x10, 2x8
    Hauiskääntö tangolla 1x10, 2x8
    Hauiskääntö käsipainoilla 1x10, 2x8
    Vasara-hauiskääntö käsipainoilla 2x8
    Pohjeliike hack-kyykkylaitteella 1x12, 2x10
    Pohjeliike jalkaprässillä 1x12, 2x10

    Itse teen tämänmoisella ohjelmalla hieman muuteltuna.. Liikkeitä muutettu ja hieman sarjoja pienemmiksi ja isommilla painoilla. Kohta muutella lissää ja tehä pienemmilä painoila pitempää sarjaa
     
  15. ZetaÄrrä

    ZetaÄrrä Well-Known Member

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    menee suunilleen niinku toi taneheh:n ohjelmaki. paitsi että päivällä lapan töissä jonku tonnin rautaa edes takas..nuin niinku alaku verytteyksi ::)
     
  16. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    Palkitsevaa kyllä. Varsinki ku haluttais mennä pöntölle ym mukavaa. Köyriminenki on vähän niin ja näin ;D On se kyllä oikeasti aika hieno tunne kun on kaikkensa antanu ja kuitenki kehon isoimmat lihakset töissä niin kyllä reenin jälkeen tulee monasti voittajafiilis.

    Alahan renaileen niin voidaan vähän vertailla. Emmie nuista kisoista tiijä, mutta ei se koskaan huonoa tee ;)
     
  17. tAneHEH

    tAneHEH KTM EXC 300

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    Jalkatreenin jälkeen ku tulee gymin portaita alas ni tuntuu että pettää jalat alta =D Tulipa sitä tunti sitten käytyä ja oli niin perkeleesti porukkaa.. Pittää käyä 8 jälkeen että pääsee laitteisii eikä tartte puolta tuntia odotella. Ja sitten ku niitä nokikeppejä sielä on ni kävelee muka niin leveästi että pistää hieman naurattamaan ku kattoopi....
     
  18. juse-

    juse- T3 154"

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    Maanantai on aina tuola valtakavulla ollu ruuhkasin päivä, totta kaikki alottaa "paremman" elämän alkuviikosta.
    Itekki tuola valtakavulla kulkenu jo liian pitkään.. :)
     
  19. heikki aikio

    heikki aikio Guest

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    meillä oli sodankylässä kisa että yhteistulos = kyykky , penkki ja veto on esim. 600 kg sitä pitää parantaa 3 kk päästä 30kg yhteistuloksaena 630 kg , sama vaikka penkistä pukkaa sen 30 kg enemmän
    mutta meillä oli panoksena 500mk per mies , joka sai tuloksen läpi sai oman 500 ottaa pois joka ei saanut sen raha jäi pottiin
    JA POTIN JAKOIVAT TULOKSEN TEHNEET , sitte saunaan ,suihkuun ja BAARIIN ;D
     
  20. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: kelkkailijoiden podaus topicci.

    Aivan hyvän kuulonen hommahan se tuoki on! Pitää tässä kokeilla jahka ottaa voimajakson.
    Jokos se Hekuli on päässy reenin makkuun?

    Mulla oli viime viikonloppu (ke-su) lepoa ( huonointa mahdollista ). Tänään taas lyötiin kierron eka reeni päällensä. Tuo kuumuus meinaa verottaa kyllä jonniin verran. Ei ole enään valkosen miehen lämpöjä nämä... Kokoajan oksetti ja tehot oli vähän kateissa :-X
     

Suosittele tätä sivua