Pakettiautoista jutustelua

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 18/11/09.

  1. Tuplaäksä

    Tuplaäksä Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Jepjep, reilut 2000 kilsaa ajettu wv 4 motion crossilla, on muuten mainio peli menemään. Seuraavaksi pitäs ruveta suunnitelemaan lisää äänieristystä väliseinään, vanhemassa tuunasin sellasen niin tulipa hilijanen auto.

    XX
     
  2. SKMXZ

    SKMXZ No sled now...

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Pistä XX sitte hiukan lisätietoo siitä väliseinä eristyksestä, jos vaikka tekis jotain omaan Boxeriin.
     
  3. Stobe

    Stobe Ropalis Xcf -97

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Eikait sole kun läpsii bitumimattoa alle ja siihen päälle sellasta "pehmosta" ääneneristysmattoa mitä myyvään bilteemassa ja motonetissä ym?
    Sillai laitettiin hiacen väliseinään ja oviin sitte pelkkää bitumimattoa.
     
  4. Tuplaäksä

    Tuplaäksä Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?



    Vaimennusmatto Dynamat Xtreme sisäpuolelle ja sitten autokäyttöön tarkoitettu sisustusmatto liimalla kiinni molemmin puolin, ja kyllä hiljeni.

    XX
     
  5. Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Tais olla muuten eilen paikkarin ducato hyytynyt, tb:n kohalla olevalle bussipysäkille?! ;D Pysähtymään en kerennyt ku oli kiire käymään työmaalla...
     
  6. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Syöttöpumppu rupes vittxileen. Velimies kävi hinaamassa verstaan pihaan ja vartinpäästä sillä jo mentiin kovaa kauppaa kohti ;)
     
  7. villes

    villes ski-doo 440mzxx vm 2002

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    alle 8000:en hintaluokas vuostuhannen alun transit perusmalli 75 hv sikaluja ketjukone ei kalliita hihnan/moottorinvaihtoja lisälämppäri starttaa myös ajaessa automaattina jos lämmöt putoo ei katkee jouset ku ne o lehtijouset huom tansporter ja hiace ja ku o lehtijouset nii turvallinen ajaa myös kuormalla ei vaan tyhjänä ja hiljasempi ku tuon ikänen transporter ei lt:Ä eikä isoo mesee nehän ruostuu käsiin jokapuolelta fiatit ja sisarmallit myös hihnakoneita nii ja hiace ja hyundai on viel pirun kapeita verratuna eurooppalaisiin starcraft on iso ja kone mahtava mut se 80 :n rajotus höh
     
  8. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Kaikkia sitä näkkee, onko tää taas niitä lukutestejä?
    ;D ;D
     
  9. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    sama vika rahikaisella.. Tuosa olis varmaan paljo hyvää infoa ku vaan tajuais mitä siinä lukee... ;D
     
  10. Muksu

    Muksu Pärrääjä

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    kyllä on äidinkielen tunnit tehty muutakuin opiskeltu, mutta löytyyhän tuosta 3 kaksoispistettä. ;D ;D
     
  11. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Nyt minäkin ymmärsin tuon ;D
     
  12. villes

    villes ski-doo 440mzxx vm 2002

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    no mä arvasin et hiace ja tranporter nistejä alkaa närästää mun kirjotus.Mut tottahan se on et hiace on niin kapee et ei sil kelkankuletus onnaa (kuvia kaivataan). entäs se hihnanvaihto se maksaa 500-1000 egee et kyl se halvassa kulkuneuvossa aiheuttaa närästystä ps moniko niitä kuitenkaan ite vaihtelee.
     
  13. mikada

    mikada Yamaha Sidewinder 2017

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Jep iso Transit on hyvä tiloiltaan ja suorituskyvyltään, mutta ajoergonomia on näin 189cm pitkän kuskin mieleen erikoinen. Ratti alhaalla ja sitä myöten saa ajaa selkäkumarassa ja ainakin tuo nykyistä edellinen korimalli, mikä ilmeisesti täälläkin ollu jutuissa. Käyttökuluiltaan ei varmasti huonompi kuin nuo Hiacet ja Transportetit. Transitsista jääny mieleen remmien vaihtoen sijaan meteliä pitävät lämppärinmoottorit ja ihme kihnutukset apulaitehihnojen puolelta, mutta ei varmaankaan sen kalliimpia ongelmia kuin jakopäähuollotkaan. Itse sanoisin noista pakuista, että kannattaa valita kelkanvetoon paikasta toiseen ja näin ollen pitempään matka-ajoon se mikä omalle kropalle tuntuu parhaalta. Pakettiautot ovat kaikki vähän semmosia kompromisseja, että toinen sopii toiselle paremmin kuin toiselle. Nykyään tuntuu muutenkin autot siltä, että pidemmissä vedoissa käyttökustannuksille tule suurtakaan eroa ja varsinkaan käytettynä ostaessa jossa ei ole takuuta voimassa. Jos ajaa taas uusilla takuun alaisilla pirsseillä, niin mitä pitempi takuu, niin sen parempi.
     
  14. köysti

    köysti Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    no senverta minäki voin suositella että wv caravellea -98vm 2.5 tdi on pirun riski kone! ainaki verrattuna 2.2 litraseen rav neloseen! ravi ei jaksanu kunnon ylämäkiä vetää kelkkaa perässä ja caravellellä uskaltais vaikka lähteä ohittamaan ylämäkeen vaikka on pari kelkkaa kyydissä!
    elikkä suosittelen caravellea tai transportteria!
     
  15. mikada

    mikada Yamaha Sidewinder 2017

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    No tuossa on taas vähän kaksi erityypin aparaattia vertailussa, että tulee jo mieleen minkälaiset välitykset vaihteistoissa. Tätä myöten jos otetaan vertailut myös huippunopeuteen, niin selittänevät nuot erot. Mutta sanoisin, että olipa minkämaan tekeleitä moottorit tahansa, niin ei ole ominaisuuksissa suurta eroa vaan mihin nopeuksiin ovat suunniteltuja ja sen takia en pitäisi citymaastureita ja pakuja samassa sarjassa.
     
  16. kinginkalteri

    kinginkalteri Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Nyt on auton päivitys mahollisesti edessä ja mieleen tuli jos laittas pakun. Käyttö pääasiassa normaaliajoa (kaupunki+reissut), crossipyörän kuljetusta sekä kelkan kuljetusta. Kelkka varmaankin tulee olemaan ihan pätkä.

    Pääasiassa Transporttereita oon katellu ja vähän Vitoja, ainut vaan että hinta ei sais mennä paljoa yli 10-12t joten 2,5 moottoreita ei oikein ole, ainakaan kohtuu vähän ajettuja. Myös tuntuu olevan hankalaa löytyy ilmastoinnillinen paku 03-> ja alle 220tkm ajettu. Korimallin pitäis olla pitkä, vai meneekös tohon keskipitkään Vitoon pätkäkelkkaa? Hiacet ei oikein nappaa, niitä saanu ajaa sen verran että ei oikein jokapäiväsessä käytössä kiinnostas. Ilmastointi ei pakollinen mutta oishan se kyllä mukava, varsinkin kun kesällä suurin osa ajoa. Myös webasto ois plussaa ja vetokoukku tottakai ehoton.

    Nyt sais suositella, kehua ja haukkua noita malleja, mitä kannattaa välttää jne? Itsellä ei juurikaan kokemusta noista.
    Mitenkäs muuten tuon kokosen auton käyttömaksut vuodessa nytten kun se verokin nousi?
     
  17. Knato

    Knato Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    t4 portteria lähtisin suosittelemaan. 2.5tdi ja 75kw. Syncron jos laitat niin saat kaikkiaan helvetin luotettavan ja monipuolisen auton, jolla ei tee tuskaa ajaa matka-ajoakaan ja kulutus on kohtuullista. Syncrossa välitys on etuvetomallia lyhempi. Jos talvisaikaan on paljon liikuissa ja kärryn vetoa tiedossa, niin 4veto olis mun ehdoton valinta. Pitkään malliin menee pätkä, ja myös 345 jatkettu rr ja skidoo freestyle , ilman että mitään täytyy purkaa. (Okei jussi, piti siitä freestylestä ottaa koukku irti!)
    rullailin vasta 50tkm tuommosella eikä ongelmia ollu, normaalia kuluvien osien vaihtelua. Pitävät hintansa hyvin nuo viimeset t4 mallit... Helvetin hyviä kokemuksia ko.pirssistä...
     
  18. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Niin,

    Itellä tuoho T4 portteriin on kelautunu mittariin jo rapia 100tkm eikä loppua näy. Kaikkiaan mittarissa on jo 380 000, eikä se hidasta menoa mitenkään. Portterin koppiin menee tosiaan aika helpolla myös puolipitkä XP, kuha ottaa toisen suksen pois, mikä on minuutin homma. Tuosta nelivedosta sen verran. Ite olen vetäny isoaki traileria suht paljon, eikä ole ikinä ollu mitään heikkoa pelkällä etuvedolla. Eli jos on paljon maantieajoa, kannattaa punnita tarve kohtuu tarkasti. Nelivedossa on kuitenkin kulutus rapian pali litraa satkulle suurempi, kuin etuvetoisessa. Pienimmillään syysliukkailla on mun portteri syönu alle 7,5 satkulle ja ison kärryn vedossa pienimmillään on menty noin 10 litran pintaan. Normaalissa ajossa ollaan siinä 8 litran tuntumassa.

    Jos Transportteria on hankkimassa, en uskalla suositella mitään muuta mallia, ku tuota T4 75kw versiota... Laite on hiton luotettava, joten ite tohtisin katella vähän enemmän ajettujakin... 300 tkm on vasta sisäänajo. Järki pitää tietysti olla mukana, eli ostaessa kattoo normaalit jutut, eli vaihteistojen öljyt, jarrut, koneen öljyt, suodattimet (polttoaine jne), niin uskon että voi ajella suht huolettomasti 450tkm...

    Omasta on vaihdettu yksi takajousi joka katkesi sekä yksi nivel eteen. Nyt listalla on etujarrupalat.

    PS älkää ikinä ostako HD-jousia taakse, menee ajettavuus ihan paskaksi...
     
  19. DSP

    DSP dragon

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Mites nuo uudemmat portterit 05 ja eteenpäin, onko ne nyt niitä t5 malleja? Kova ois polte vaihtaa paku ja katellu semmosta pitkää 2.5tdi mallia. Onko niistä minkälaisia kokemuksia?
     
  20. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    T5sissa kantsiin skippailla ne ekat vuosimallit, ja etenkin pienempikoneiset.
     

Suosittele tätä sivua