Aloittelija kysyy...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sparkplug, 5/10/06.

  1. aksutus

    aksutus Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Onko kelkan telasto yleensä kasattu normaaleilla vai jollain erikoisvahvoilla pulteilla? Kasasin telaston niin vaihdoin melkein kaikki pultit 8.8 merkinnällä oleviin, kestääköhän ne vai hommaanko erillaiset pultit?
     
  2. Nevermind

    Nevermind Lynx EVO 500 2001/Polaris Rush LE 800 2012

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Lynx Enduro 500 01 vetoakselin kylmäpään laakerin irroituksesta pari kysymystä.. Ilmeisestikkin ihan normi ulosvetäjällä pitäisi irrota? Lukkorenkaan irroituksen jälkeen näyttäisi että laakerin edessä on vielä jokin prikka tai holkki? Myös laakerin takana on jonkinlainen laippa/suoja..lähteekö tuo laippa laakerin mukana vai pitäisikö ulosvetäjä kiinnittää suoraan laakeriin?
    Myös ketjukoteloon tuli haettua uudet laakerit..voiko ne laittaa kiinni niin että laakereissa on suojat molemmilla puolilla vai irroitetaanko toinen puoli ja pestään laakeri? Kiitos avusta!!!
     
  3. Naarma

    Naarma Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kyllä ne yleensä nuita taitaa olla. Kyllä ne normiajoa on mulla ainaki kestäny. Ei ne tosin ikuisia ole sitten..
     
  4. Naarma

    Naarma Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    lähtee kait se lyömälläki irti jos kerran sitä vaihtamassa olet. Se laakerin takana oleva laippa on joku suojalevy sille laakerin vesitiivisteelle, naputttelet sen suoraksi vain jos siihe vasara osuu.. Ketjukoppaan jättäsin ylempään molemmat suojat paikalleen ja alemmasta kopan puoleinen suoja irti. Varovasti sitte naputtelet sisäkooliin sitä kylmänpään laakeria ku uutta laitat paikalleen..
     
  5. helekatti

    helekatti sc -12

    Vs: Aloittelija kysyy...

    voithan koittaa korjata painoja jos ne reijät ei muuten ole kuluneet viduiks kun yheltä suunnalta.
    eli pylväsporalla ja sopivalla terällä haet ensin keskikohdan,sitten suurennat reikää tarpeeksi,että kuluma peittyy,jonka jälkeen holkki sisään ja taas reikä sopivaksi (sitte käyt testaan ja toteat et vituiks män,ostat uuet kaupasta ja mietit että kannattiko äpöstää viis tuntia?)

    Jos raskaammat painot meinaat laittaa,niin kytkentä kierrrokset laskee ja sitä taas joudut säätään jousella joten...
     
  6. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Tuohonhan käy myös Catin painot (ainakin vanhemmista) niin miksi pitää alkaa tekemään hasardia noistapilalle menneistä? Toki jos haluaa kokeilla niin mikäpä se siinä ;D
     
  7. jakkis

    jakkis Lynx Safari 400 & Cobra enduro

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kyll sen sämpääntyneen reijän saa holkitettua mutta täytä se ensin että saat keskitettyä sen kunnolla. Tuon koon "soikiat" reijät tuppaa hakemaan kun terät taipuu. Siihen en mee sanomaan mitään että millä kannattas tayttää. Ite varmaan liimaisin mikillä umpeen ja sitten poraisin kopoltilla.

    Halapa kuluhan tuo vielä on kelkailun kentällä. Parin - kolman sadan ajolenkkiä vastaava raha. Ymmärrän kyllä että se syljettää mutta mutta...
     
  8. Mara

    Mara Rev life

    Vs: Aloittelija kysyy...

    ja paskat ala ees värkkäämään ku hommaan ehjät jostaki, eihän ne uudet tarvi olla kuhan on ehjät. :)
    eihän se satanen ole kelkka hommissa kulu eikä mikkään mutta mutta kyllä se tuommosista pikku metallin palasista on aika paljon, mutta elämä on..
     
  9. Rautane

    Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Tuohon nyt pieni tarkennus, eikai sitä uutta laakeria saa sisäkooliin hakata? Vai meinataanko tässä nyt, että laitetaan uus laakeri paikalleen vanhan avulla, ja sitä vanhaa naputetaan sisäkooliin? Ite olen laakereita laittaessa yrittäny yleensä löytää laakerin kokosen hylsyn, ja sillä naputtaa laakerin paikalleen.
     
  10. Naarma

    Naarma Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Joo, tarkentava kommentti.. siis iteki oon sitä sisäkooliin kokosta hylsyä käyttäny jos semmonen hylsy on ollu käden ulottuvilla. Ois kait pitäny asia nuin ilmaista aikasemmassa kommentissa.. ;D Mut voihan siihen sisäkooliin pistää jonku tampin ja naputella sitä vasaralla ja vaihella sen tampin paikkaa eri kohdille laakeria, neljään pisteenseen ku naputtaa sillä tamppi-vasara yhistelmällä niin eikö se laakeri mee nätisti paikalleen.
     
  11. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Toimii noinkin jos sopivaa hylsää/putkea ei ole saatavilla :)
     
  12. Rautane

    Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Jeppis, vanhat laakerit on monesti saattanu tulla itellä kuulina pois ku niitä on alkanu vaihtamaan, vähän hankala käyttää niitä apuna siinä hakkaamisessa silloin ;D
     
  13. Naarma

    Naarma Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Heheh ;D Totta.. Ja uusi laakeri alkaa jumittaan kummasti ku sitä menee ulkokooliin murjoon.. kantapään kautta opittua..
     
  14. Tuomoila

    Tuomoila switchback 600 / lynx 5900

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Onkos tietoa/kokemusta et mahtuuko polariksen trail touring deluxe:ssa pyörimään 40.5cm leveä matto?
    Vakionahan se on 38cm. niin ja vuosimalli on se 1990.

    Maton vaihto projekti olisi edessä ja tutulla ois kyseinen matto kohtuuhintaan.
     
  15. aksutus

    aksutus Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Miten saa vetoakselin pois cobrasta? Variaattorin puolelta on laakeri ja peltiläpykät poistettu, ketjukopasta alempi hammasratas irti, ja ketjukopan vastapuolelta telatunnelista joku peltihärpäke löysätty. Jostaki luin että pitäs jystää sitä akselia ketjukopan puolelta kumivasaralla, mutta ei se muuta asiaa mihinkää koska vetopyörä ottaa telatunnelin seinään kiinni variaattorin puolelta.. Niin ja lähteekö se mittarinvaijerin "paikka" irti siitä akselista jotenki, ku helpottas sitä akselin jystämistä jos siinä ei ois sitä vaijerin paikkaa.

    Ajattelin laittaa alle jonku ~3.5metrisen maton, mitäköhän muutoksia se vaatii? laitetaanko ne läpivetävät rattaat siksi koska pito paranee nii paljo, että matto rupeaa hyppimään yli? Jos tuleva matto on vaikka 38mm harkolla, niin onko ne läpivetävät tarpeen ja mahtuuko se koko matto pyörimään ilman pienempiä vetorattaita?
     
  16. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Ota se ketjukotelo kokonaan pois...ja sitten työnnät sen akselin varin puolelle ja hieman piti muistaakseni käyttää väkivaltaa sittenkin, että se mahtu pois ??? Taisin rekkarilla vähän vääntää runkoa levälleen (on notkea) Siinä akselin päässä tais olla tosiaan joku tappi ilmeisesti lujalla lukitteella kiinni, mutta en sitä irrottanu...

    Läpivetäväthän tosiaan tarvitaan kun on voimaa ja pitoa... Varsinkin jos nappulat telasta kuluneet ja myös vetopyörät kulahtaneet, niin ei auta vaikka kuinka tiukalla sitä mattoa pitää. Läpivetävillä on myös se etu, että mattoa voi pitää paljon löysemällä joka vaikuttaa positiivisesti kiihtyvyyteen,kulkuun ja bensan syöntiin, mutta järki siinäkin pitää olla mukana, usein näkee että matto on liiankin löysällä ja silloin se kovassa vauhdissa,hypyissä ja muuten vaan suttailessa pyrkii pallon muotoon ja osuu telatunneliin --->laput lähtee...

    Ainakin lynx cobra enduro -95 piti laittaa jo 32mm matolle pienemmät vetopyörät ja sorvata takana ylhäällä olevista pyöristä vähän kumia pois... 38mm matolle joudut todennäköisesti laskemaan molempia pukkeja ja laittamaan vielä astetta pienemmät vetopyörät...

    muokattu: Saatto se kyllä olla niinki, että varin puoli pitikin muljauttaa ensin pois, niin ei se mittarri häsäkkä haitannu :-\
     
  17. Jondikka

    Jondikka ropaliksen xc600sp bäckcaunrtri ja tourinki 550

    Vs: Aloittelija kysyy...

    ei se maha muokkaamatta mennä ku se tunneli on suurin piirteen sen levynen
     
  18. aksutus

    aksutus Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kiitti neuvoista. Matto lähti irti kun otin koko ketjukopan pois. Se oli neljällä kiinni akselin ympäriltä rungossa, kahella jarrusatulassa ja yhdellä korissa (yks pultti puuttu), yksi pultti oli jäänyt matkalle, eli ketjuölpät olisi karannut ehkä pultinreijästä pois, ellen olisi hoksannut sitä ajoissa, huh. vetari tipahti pois variaattorin puolelta ku sain ketjukopan irti ja jotain säätiin siinä.
     
  19. antti__

    antti__ xpsdi

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Mikä oli paras mahdollinen voiteluöljy sdi koneelle? ???
     
  20. jamalinen

    jamalinen Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Bombardierin XPS täyssynteettinen tai sitten Castrol Snow Race. Makuasia, vaikkei juotavaksi tulekkaan.
     

Suosittele tätä sivua