Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä ville77, 16/10/10.

  1. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

    Tästä talon arvon nousustako on sille paapalle jotaki hyötyä? ;D
     
  2. greg

    greg RMK 600 144 -12

    Vs: Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

    Ottaa niin hermoon, että laitan vielä yhden jutun täältä meidän kulmilta. Paikka on haja-asutusaluetta ja vanhaa sellaista. Kaukana kaikesta kaukana pienestä jo saastuneesta järvestä, yli 1,5km. Taloja ei ole kovin monta, eli seitsemän. Noin neljänsadan metrin päässä on vanha, osin remontoitu talo, jossa asuu kaksi ikäihmistä, ikää päälle 75. Eläkkeet lähinnä olemattomat uskoisin. Kylällä kulki huhu että kaivo on kuiva. Aikani pohdin ja menin sitten yhtenä päivänä kolkuttelemaan ovea. Ulospäin kaikki näytti olevan kunnossa. Puheltiin aikamme ja selvisi että pari talvea oli mennyt niin ettei kaivossa olut vettä ollenkaan puolikesän jälkeen. Kahvivedenkin olivat sulattaneet lumesta tai jos sadevettä oli niin siitä. Kaivoa ei voi syventää kun on jo peruskalliossa pohja. Useita vuosia olen kanistereilla kuljettanut vedet heille tarpeen vaatiessa. Koskaan eivät pyydä, täytyy seurata pohjavesien tasoa jne. Merkiksi on sovittu kanisteri tien varteen. Haluavat säilyttää arvokkuutensa, ja omassa rauhassa elämisensä. Jos kanisteria ei kohta näy niin se tarkoittaa ettei veden tarvetta ole tai heitä ei enää ole. Vai vielä imeytyskenttä, vittu.
     
  3. Hankiaisen

    Hankiaisen Active Member

    Vs: Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

    ^Hattua nostan sinulle kyllä tuollaisesta toiminnasta.
     
  4. Viper MCX

    Viper MCX SR Viper L-TX MCX. Warrior GT MCX. KG700.

    Vs: Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

    Löytyy kyllä :eek:
    3 kaivoa sitten imeytys 2ha peltoon
    "viemäri systeemi vain 13800€" ihanaa.....
    sitten varmaan mailma pelastuu :mad: :mad:
     
  5. SKMXZ

    SKMXZ No sled now...

  6. Roiala

    Roiala Active Member

    Vs: Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

    Heh, mutta minäpä tiedän. Katsokaapa jos haluatte lakia ja asetusta niin mistäpä löytyy mitään määrittelyjä sille mikä on pätevyysvaatimus jätevesiselvityksen tekijälle tai edes uuden järjestelmän suunnittelijalle. Suunnittelijalle voi ja varmasti asettaakin kunta mahdollisen rakennusluvan tai toimenpide ilmoituksen yhteydessä jotain vaatimuksia ihan oikeutetusti mutta laista ei mitään löydy mutta tuo selvitys nykyisestä on tasan sellainen että sen voi kuka tahansa tehdä!!

    Niin, ja olen alan "ammattilainen", paska jätkä siis tai ainakin putkirunkkari ;) ja juuri suunnittelijakoulutuksenkin käynyt (siis lisäkoulutus noiden järjestelmien suunnitteluun)... ja en tee enkä aio tehdä rahaa noilla suunnitelmilla vaan tarvitsen pätevyyden muuten työn puolesta eli ei ole oma lehmä ojassa sillä lailla.

    Tämä nyt vain tuntuu olevan aihe mistä täällä ja lehdistössä ja jopa eduskunnassa poliitikot ministereitä myöten puhuvat iahn muuta mitä lakiin on kirjattu ilmeisesti suunnilleen iltapäivälehti tasoisen "tiedon" pohjalta.

    Niin, ja älkää uskoko kenenkään kotiin tulevan kaupallisen pienpuhdistamoa kauppaavan kulkukauppiaan MYYNTIPUHEITA totena ja ainoana mahdollisena ratkaisuna. Jos pienpuhdistamo on mahdollinen (kunnan määräysten mukaan riippuen pohjavesistä ym) niin on sitten kyllä maasuodatuskenttäkin ja ei varmastikaan maksa missään omakotitalossa tms. tuollaisia summia. Ottakaa ammattitaitoinen suunnittelija (suunnitelman kohtuullinen hinta mielestäni noin 600-900 euroa) ja kartoittakaa vaihtoehdot jollei muuten usko tai osaa itse hoitaa.
    Liikkeellä on kauppiaita jotka sumuttavat ihan surutta ihmisiä ja esiintyvät kuin olisivat jonkinlaisia viranomaisia.

    Onko joku sanonut, että esim nytro MX:n jätevesien käsittely ei vastaa uutta lakia? Siis jos kaivot ovat hyväkuntoiset, niissä on T-haarat (helpohko lisätä mikäli puuttuu) ja ovat jotakuinkin riittävän kokoiset eli viipymä kaivossa sopiva niin tuohan kuulostaa kuvauksen perusteella siltä, että pitäisi kelvata sellaisenaan viranomaisille kunhan se selvitys missä kerrotaan että järjestelmä on juuri kuvaamasi tyyppinen on tehty ja on jonkinlainen huolto-ohjelma eli kuvattu kuinka ja koska sakokaivot tyhjennellään. Toki jos kyseessä on pohjavesialue tai muuten kunnan tiukennettu jätevesien käsittely tai esim naapurin kaivo uhkaa pilaantua niin sitten voi joutua liittymään viemäriin vai mikä tuo hinta sitten olikin! Paikalliseen vesihuollon kehittämissuunnitelmaan kannattaa tutustua (kullakin kunnalla tai kuntayhtymällä omansa) ja sieltä tarkastaa omaa asuinaluetta koskevat erityismääräykset! ns. normaali alueella tai lievennettyjen määräysten alueilla ei vaatimukset ole kovinkaan kovat!

    Suureen osaan kaivoja jotka ovat kaksiosaisia voidaan lisätä väliseinä ja siten muuttaa saostusjärjestelmä kolmiosaiseksi ja taas ollaaan lain oikealla puolella siltä osin, eikä maksanut muuten tuhansia!!!

    Myös kuvattu tapaus missä vesi tuodaan sankolla mummolle papalle lie tapaus missä vedenkäytön voidaan katsoa lain tarkoittamassa mielessä olevan vähäistä eli taaskaan ei juuri jätevesienkäsittelyä tarvita, kunhan joku vaan on kirjannut asian perustellusti ylös!!!
    No, tuo vaatisi lisätietoa että uskaltaisi varmaksi sanoa mutta jos ei vettä tule niin ei tarvitse myöskään jätevesiä puhidstella millään systeemillä.
    Ja jos vettä käytetään todellakin joitakin litroja vuorokaudessa niin kohtuu hintainen umpipönttökään ei lie kovin kallis jos jostain syystä sitä vaadittaisiinkin kunnan taholta.
     
  7. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

    Jos näin on käytännössä niin todellakin sun kommentti on monelle arvokas!
     
  8. Roiala

    Roiala Active Member

    Vs: Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

    Näin ON
     
  9. Viper MCX

    Viper MCX SR Viper L-TX MCX. Warrior GT MCX. KG700.

    Vs: Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

    Kaivot ovat juuri sellaiset mitä Roiola mainitsi T- haarat ja ehjät kaivot yms...
    Tarkoitus on olla tekemättä mitään ! Riittävän pitkälle jos mennään "umpisäiliö" !
    Paineviemäri 13800 €, sisältää kaivon ja liittymän. kaikki muut asennuskulut ja tarvikkeet vielä päälle !
    Aivan järjetön summa !
    Siitä huolimatta käyttäjä vastuussa koko virityksestä talosta-"kaivoon"-runkoputkeen
    Runkoputkeen matkaa n 200 metriä
     
  10. Crane

    Crane Enduro 500 -01

    Vs: Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

    Kyllähän ne kuntien virkamiehet/naiset tietävän tämän paskalain flopanneen totaalisesti, että tuskin ovat sakottamassa jos ei ole tehty mitään. Jos niillä vaan sattuu olemaan kaikki inkkarit kanootissa. Käsittääkseni niistä tulee huomautuksia ja jossain vaiheessa pistetään uhkasakkoja jos ei lakia ole noudatettu. Ihmettelen myös jos päättäjät ei ole mulkkaamassa tätä vielä tai siirtävät takarajaa pidemmälle, jos ne puhdistuslaitteet kehittyisivät toimiviksi.
    Itellä ei ole tämän kans ongelmaa vielä, mutta ehkä perintötekijänä tulevaisuudessa.
     
  11. Roiala

    Roiala Active Member

    Vs: Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

    Eli onko joku taho sanonut että nykyinen ei riittäisi?

    Kuntien viranomaiset eivät juurikaan näitä ole vielä käsittääkseni valvoneet eli homma tulee lähinnä rakennuslupaa hakiessa eteen TAI jos on oikeasti sitten esim vedenottamon lähellä siten että on vaarana pilata kunnan ja sen asukkaiden vedenottamon.

    Jos ja kun piirtelee vaikka itse ruutupaperille asemakuvan (missä kaivot, viemäriputkistot ja imeytyskentän mitoitus edes suurinpiirtein jos ei tarkasti tiedossa) ja toimintaselostuksen missä toteaa kaivojen tilavuuden, kunnon tarkastuksen jne ja maahan imeyttämön osalta voi viitata ympäristökeksuksen sivuilta löytyvään materiaaliin puhdistustehon osalta. Nuo syken:n puhdistustulosmittaukset ovat periaatteessa ainoita joihin viranomaisten pitäisi "luottaa"/vedota eli niihin voi ja pitää viitata kun puhdistustulosta arvioidaan. Imeyttämön osaltahan ei tuloksia voi mitenkään todistaa, vain sen jos homma kusee eli jos voidaan osoittaa että pohjavesi tai oma/naapurin talousvesikaivo pilaantuu niin voidaan osoittaa ettei toimi. Tältä osin ei voida vaatia siis näytteenotto putkia.
    Eli siis nykyisen velvoitteen selvityksestä tavoitteena on että ihmiset miettivät mitä heillä on, miten niitä pitäisi hoitaa kun pitää se huoltosuunnitelma tehdä ja toki sitten herätä miettimään mikäli asiat ovat pahasti pielessä.

    ELI edelleenkin, hirveä haloo minun mielestä ihan hyvästä laista jota jotkut populistit (oppositio?) sitten ovat tahallaan kärjistäneet ääriesimerkeillä ja juu, tässäkin on joitakin väliinputoajia kuten kaikissa laki ja asetus jutuissa mutta tarkoitus hyvä sekä lopputuloskin. Myöskin jotkut ovat keksineet käyttää toisten tietämättömyyttä hyväkseen ja siten rahastaa vanhuksia ja muita hyväuskoisia karkeasti. Niitä jatkoaikoja on mahdollista saada hyvin prustein jolloin vain kahvinsa keittävät vanhukset saavat ihan rauhassa vanheta ja poistua niitä jätevesiä tuottamasta, laillisesti!
     
  12. Crane

    Crane Enduro 500 -01

    Vs: Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

    Jaa, ei, tyhjiä, poissa http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010110912662838_uu.shtml
     
  13. ville77

    ville77 MXZ 500 -02 JA PAKKI

  14. Päällikkö

    Päällikkö MXZ X 600

    Vs: Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

    On niitä pienituloisia eläkeläisiä joka puolella Suomea. Miettikää nyt jos joku saa eläkettä 500€/kk niin miten hän pystyy maksamaan esim. 12 000€ paskalaitteet.
    Taitaa elinvuodet loppua kesken.
     
  15. SKMXZ

    SKMXZ No sled now...

  16. Leader Dog

    Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

    Vs: Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

    Nyt kannattaa olla tekemättä mitään tässä asiassa, eiköhän joku tolkku asiaan löydy kun savu on hälvennyt.
     
  17. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

    Taitaa mennä politiikan puolelle, mutta pääasia että joku roti asiaan saadaan ennenkö lisää ihmisiä kusetetaan.
    :mad:
     
  18. ville77

    ville77 MXZ 500 -02 JA PAKKI

    Vs: Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

    Alusta asti on ollut itselle selvää etten meinaa mitään asian eteen tehdä ennen kuin koko omaisuus on oikeesti uhattuna. Ihan järjettömiä kustannuksia ne luulee munkin pystyvän maksamaan. Niin kauan kun leikki on oikeasti perusteltua ja oikeuden mukaista, niin leikin muiden kanssa samaa leikkiä, mutta jos säännöt on oletuksia ilman faktaa ja epäpätevien/tietämättömien henkilöiden alaisuudessa niin lyön varmasti pensselit santaan ja leikin sitten yksikseni...
    Ekassa postauksessa jo kuvastuu tämä eriarvoisuus jota ajan takaa. Toiset maksaa toisten jätteet ja sama maksaa vielä enemmän omistaa...KELE.
     
  19. SvaR

    SvaR Well-Known Member

    Vs: Jätevesilaki eli höpinää kakasta...

    Ei sun tarvii yksin leikkiä, kun tuskin olet ainoa joka samaa mieltä ;D
    En nimittäin itsekkään ole ihan äkkiä tekemässä mitään ratkasuja, koko paskan suhteen. Sitten kun vievät vessasta pöntön ja on -40C niin voin harkita joko uudistusta tai enemmän paskahuussi reissulle vaatetta päälle tai tyrkkään paskahuussin seiniin villat ja lämmityksen ;D
     
  20. Puppe

    Puppe BackyardKing

Suosittele tätä sivua