Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. Kipo

    Kipo New Member

    Vs: Oulun reitit



    Nyt oli pakko rekisteröityä, saa kai tänne kirjoittaa vaikka on vaan kelkkakuume? Elikkäs olen Porokämpän omistaja ja tulin korjaamaan että 50 kelkkaa meni ohi, osa pysähtyi kämpän kohdalle joten huomasimme että kahvilalla vois olla kysyntää. Sen jälkeen kun on kokeiltu kahvilaa on 99% pysähtynyt kahville ;D

    En tullut tänne mitenkään mainostamaan, tää oli sitte minulta ainoa viesti kämppään liittyen.

    Tiedoksi vielä että kota kämpän pihassa on merkitty nyt virallisestikin waarin toimesta taukopaikaksi (jos oikein ymmärsin) Meidän puolestamme kota on kelkkailijoiden käytössä. Ilkivaltaa ei ole onneksi ollut kuin kerran vuosia sitten. Jos meillä on yksityistilaisuus merkitsemme sen kyllä hyvin (harvemmin talvella kodalla on)

    Hatun nosto vielä kelkkamiehille- ja naisille. On huippua porukkaa enkä tienny kuinka aktiivinen palsta teillä on. Meillä taitaa vanha harrastus vaihtua kenties kelkkailun puolelle. Ois kiva saaha semmonen esto koneelle ettei pääse kelkkaliikkeiden sivuille :)

    Ps. ihmeellisesti meni tuo lainaus... ::) // ei mee enää ;D
     
  2. Juha88

    Juha88 8000 RR

    Vs: Oulun reitit

    Kyllä se varmaan tän verran sallitaan.. Kun on aivan älyttömän hyvä paikka kelkkailijoille...ja hyvät oli kavit ja letut ;) Kiitos!

    Reitinpitäjille vois kyllä antaa sapiskaa, kun ei ole vissiin käyty kertaakaan tuonne porokämpälle reittiä vetään.. Sitten tuon perän reittikyltit kaipais pikkasen päivitystä. Oli sunnuntaina naurussa pitelemistä, kun oli tuolla Sanginjärvellä pari eksynyttä kelkkamiestä ihmettelmässä et mistä pääsee Ouluun? Olivat tulleet Utajärveltä ja harhautuneet Puolangalle vievälle vanhalle uralle ja tekivät varmaan 3-4 kympin ylimääräsen lenkin ja ei taineet olla ainoot...
     
  3. Dest

    Dest Switchback Assault 800 -14

    Vs: Oulun reitit

    Joskus tässä aiemmin etsin garminiin Oulun alueen kelkkareittejä, mutta tuloksetta. Päätin nyt sitten tehä pientä reittipakettia näistä lähiseudun urista/reiteistä. Piirsin karttapohjan päältä Muhokselle ja Ylikiiminkiin asti nuo reitit, mutta eihän niistä kovin tarkkoja tullu tuolla tapaa. Jos jollakin on valmiiksi tallennettuna jotain reittipätkiä niin voisin niitä sitten lisäillä/päivittää tuohon niin sais tarkemmat reitit. Jos kiinnostusta löytyy niin voin pistää tuon nettiin ladattavaksi. Eli valmiita gps jälkiä otan mielelläni vastaan jos sellasia löytyy. Voi olla kyllä osin turhaa hommaa tämä, mutta ihan huvikseni päätin värkkäillä :)
     
  4. jones-

    jones- Nytro SE

    Vs: Oulun reitit

    Hommaat Kartmanin kartat, niin tulee garminiin vähän muitaki reittejä. Tuosta enemmän porinaa kartat-osiossa http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=10419.0
     
  5. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Vs: Oulun reitit

    Reitinpitäjän vastuulle kuuluu viralliset reitit (esim. Yk - Utajärvi). Vanhoilla ja huonotasoisilla urilla Ylikiimingistä Sanginjärven suuntaan ei ole ylläpitäjää (oisko vapaaehtoista porukkaa hoitamaan talkoilla?). No on se Porokämpän ohittava reittikin lanattu ja lanataan jatkossakin. Kattavasti on lana liikkeellä tälläkin viikolla.
     
  6. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Joku vastuiu pitää sälyttää kuskillekkin, jos ajelee harhaan saattaa siinä olla kyse muustakin kuin merkintöjen puutteellisuudesta ja tuo Utajärvi- Ylikiiminki on merkattu tuolla seudulla erittäin hyvin, joka ristiltä näkyy seuraava.
    Jos risteyksessä ei ole opastetta niin ei kannata kääntyä, vaan pitää jatkaa suoraan, joskus vaan saattaa olla liian kiire... ;D

    Waarilla on ja jälkiä, jos niistä on sinulle hupia, laita yv:nä sähköpostiosoitetta niin laitan postia.
     
  7. nekkis

    nekkis Ski-Doo MXZ 600 X-RS / Ski-Doo MXZ 800 X-RS

    Vs: Oulun reitit

    ;D ;D ;D ite sunnuntaina lähettiin siis rokualta HIUKKAAVAARA kylttiä seurailee ja eksyttiin johonki sanginjärvelle en tiiä miten mutta kyllä viittoja seurailtiin.... oisko sama tapaus.... liikkeellä oltiin vanhalla sinisellä jamulla ja 2011 skidoolla....heh mutta hauskaa oli kuiteski...pitäänee ite hankkia joku gepsi tai etes kartta ja kompassi nii tietää noi leveys asteet....
     
  8. Petepod

    Petepod Member

    Vs: Oulun reitit

    Mittariin kertyy vuodessa á 5000km per vuosi ja taloudessa kaksi kelkkaa + "poikien" muutamat reissut päälle, kyllä tässä jonkin verran kokemusta on jo takana vaihtelevista reiteistä ja lisää tulee kokoajan niin perstuntuma alkaa olemaan kohillaan.

    Juuri tätä tarkoitin, vien kaikki bensa-, majoitus-, pullakahvirahat...mitä nyt kelkkailuun kuluu pohjoisen reiteille ( ehkä hieman kärjistäen sanoen ) mutta joka tapauksessa, kyllä osa porukasta juuri näin tekeekin, johtuen juuri reittien kunnosta / hoitamattomuudesta. Määrää en osaa sanoa mutta varmaankin merkittävä osa. Vai mitä muut on mieltä ?

    Eihän nyt reittien tartte mitään lentokenttiä olla mutta....
     
  9. jones-

    jones- Nytro SE

    Vs: Oulun reitit

    Semmonen tuli mieleen, että saako noita vanhoja kylttejä jotka ohjaa käytöstä poistetuille urille, repiä pois ettei sekoittaisi? Porokämpältä kun lähti ajamaan tuli kyltti "muhos" ja kääntyminen oikealle. Siellä näky vanhat ristit ja muutama kelkanjälkiki meni. Virallinen muhokselle menevä reitti tuli sitten myöhemmin.
     
  10. Van

    Van Guest

    Vs: Oulun reitit


    http://www.jtservice.fi/palvelut/kelkkareitit-ja-hiihtoladut

    Kyllä on komee lana! Ja tasasta tulloo!!
     
  11. honkaljo

    honkaljo Guest

    Vs: Oulun reitit

    Ensimmäistä talvea Oulussa asuvana kelkkailijana olen enemmän kuin tyytyväinen reittien kuntoon. En ole koskaan Lapin reiteillä käynyt ja yleensä hoitamattomilla reiteillä ajanut joten vertaan niihin. Oulunlahti - OT on pattinen, kelkkaurat eivät kuulune kunnossapidon piiriin? Siitä eteenpäin, suuntaan tai toiseen, kuuluu minulta kiitos niille jotka vaivaa reittien kunnostuksen eteen näkevät!

    Olisiko jollakulla Garminille piirrettynä reittiä Vihiluodon torpalta Hailuodon SEO:lle?
     
  12. Juha88

    Juha88 8000 RR

    Vs: Oulun reitit

    Täältä nousee käsi ylös heti ja varmaan muitakin kiinnostuneita on. Olis mukava tietää, et onko nuo urat oikeesti käytössä vai ei, siis saako niillä ihan luvallisesti ajella kun ne siellä on? Ja mitäkähän kuuluu sille hankkeelle jolla tuota Utajärvi-Puolanka reittiä yritettiin virallistaa?

    Varmasti olis näillä kelkkareittien varrella olevilla yrittäjilläkin intresseissä saada baanat huippukuntoon ja paljon turistipatin tekijää paanalle..
     
  13. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Waarilta löytyy, mutta reitti kiertää koko saaren ja ei siis mene sitä kelkkauraa vaan merellä ja pisto SEO:lle

    JT servicellä joku mainoskampanja menossa ? :-X
     
  14. Gman

    Gman Yamaha Nytro RTX-ER CO TT, Yamaha Venture 600

    Vs: Oulun reitit

    Miten niin tasasta?
    No ei nyt paras mahdollinen mainoskuva. Keskellä reittiä syvä ura.... ;)
     
  15. Van

    Van Guest

    Vs: Oulun reitit

    Eikös tuo linkki tuossa aikaisemmin kerro kaiken tarpeellisen...? Siis JTSä "lanaa" jyrsimellä, taitaapi olla vielä Syötteeltä se kuvatus... ;D
     
  16. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Vs: Oulun reitit

    Noilla Yk:n vanhoilla urilla ei varmaankaan ole enään kaikki maanomistajasopimukset voimassa (jos niitä on koskaan 100%sesti saatukkaan), urat pusikoitunut, merkinnät osittain kadonnut. Iso työmaa ois jollekkin yhdistykselle selvittää maanomistajaluvat yms. Niin ja tuleva maastoliikennelainmuutos poistaa kaikki urat tai ainakin ne pitäisi virallistaa reittitoimituksella.

    Ainakin Ylikiiminki - Vuotto - Juorkuna - Särkijärvi reittihankkeelle kuuluu hyvää. Yritetään yhdessä Utajärvisten kanssa saada hanke pystyyn suunnittelun loppuun viemisestä. Jos nyt tuota reittiä tarkoitit?

    Lanauksen taso / taajuus tuntuu joitain sankareita syletyttävän. Heille muistutuksena vielä kerran että lanauksen Oulujokilaakson alueella 100%:sti kustantaa kunnat. Kerätkää porukalla kolehtia ja tilatkaa lisälanauksia jos tuntuu että tämä kuntien ponsoroima taso ei riitä.
     
  17. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Vs: Oulun reitit

    Tämä on ilouutinen... :D En ole varmasti ainoa, joka tämän välin poissaoloa on harmitellut...Toivottavasti saatte hommat pyörimään...Tähän asti ollaan nimittäin Puolangallekkin ajeltu umpisia sähkölinjoja pitkin... ;D
     
  18. ^julli

    ^julli Member

    Vs: Oulun reitit

    Reittilana:
    http://74.54.49.66/~fmotivc/gallery/imagevue.php?p=popup&path=content/Talvireitit/img_1220480072_797.jpg

    Tuolla ne JTS:n miehet tasasta tekkee.
     
  19. Great Sled

    Great Sled Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Vaan ei taida olla enää JTS:n hommaa tuo lanaus?
     
  20. Svelo

    Svelo Ski-Doo Renegade X-RS 900 ACE Turbo

    Vs: Oulun reitit

    Niinkö? Kenes vastuulla se sitten nykyään on?
     

Suosittele tätä sivua