G-typet

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä jkomu, 11/7/06.

  1. -ville

    -ville Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Itellä oliki 3 tuollaasta rikkaa ja pistin se sinne nestesäiliöoiden puolelle.

    Pari pumppausta primeria ja lyne rupes ekalla nykäsyllä heräilemään talviunesta! Siinä sitten kummasteltiin että miksi ei käy kuin pelkällä primerillä avustettuna. No syy löyty ko unohtunu kiristää pääbensaletku mikä menee pumpulle. Tuli kyllä kiire sen tukkimisessa. Mutta muuten toimi hyvin. rullaa hyvin ja ei kuullosta pahalta. Toivottavasti nyt kestää. Jos joku tarvii geetyyppiä ni multa irtoaa :)
     
  2. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    http://www.youtube.com/user/mxzxRevzone#p/u/17/92C7CZuHe2I

    Tuola on videomatskua kyseisestä asiasta.
     
  3. Späne

    Späne F5

    Vs: G-typet

    Samannäköinen rikkakasa mullahi on tuossa kakkosessa mitä Riksa494:lla...
     
  4. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Tarkistetaanpas räjäytyksistä.
    Jännä kyllä nuo g-typen 2 variaattorit pitäs olla samoista osista, tehty, kaikki on samalla viivalla, erot on vain koneissa, kytkimen sisuksissa ja ketjukotelon sisuksissa.. nii ja näköjään osassa on 2 varina rullaversio.

    Rave, Racing, Enduro 500/600, G-Touring 500/600/Royal on samalla viivalla tosa varaosakirjassa, kunhan pääseee tarksitaan, netti tökkii tollanen oppaan kohalla.

    Eipä ainkaan räjäytyskuvissa näkynyt 2 varin jälkeen muutako holkki ja mutteri, joku malli oli että ennen holkkia oli yksi rikka..
    Vaa näin kuvissa, mene ja tiedä jos joku on nuita halunnut alkaa lukitteen..

    Tämä jälkimmäinen on ihan oma mielipide, jokkainen saa tehä niiku haluaa ja pittää 2 variaattorinsa sellaisena kuin se on, jos se toimii ja pelittää nii ei kait sitä oo järkiä muutella mihinkää..

    Ainakin mulla tossa omassani on 2 rikkaa akselilla ensimmäisenä, sitten tulee II vari ja sitten alu holkki ja m8 mutteri rikkoineen.
    Ja se vari liikkuu reilusti siellä akselillä ees ja taas. eipä siitä oo mittää haittaa toisaalta jos lukitteepi, vaa sillo tarkempi moottorin linjaus II varin nähen, jotku puhuu siitä että kun sen lukittee ja linjaa koneen tarkasti että tulis enempi voimaa, vaan itellä ei kokemusta oli tollanen g-type pätkä josa oli holokki lyhennetty ja linjattu kone ja sit tuli heti perään toi tourinki niin en ainakaan reitillä ja tai huippunopeuksissa niiin suuria eroja, taikka aika kullannu muistot, oli se peto mennee reitillä, vaan pätkä on aina pätkä, tourinki on aina 2 ihimisen kelkka ja muutenkin..
     
  5. keijoko

    keijoko Member

    Vs: G-typet

    Moi. Ostin tollasen -98 500 enduro g-type sp:n jossa ois pientä laittoa.

    http://files.stenmarksmaskin.se/sites/default/files/Rave,Racing,Enduro500_600%20G-tour500_600_royal_98.pdf

    Ton linkin takaa sivulla 114; osanumero 12 (eli vetoakselin mittarinpään laakeri) on osanumerolla 31009. Samoin myös sivulla 118 osanumero 8(telapyörän laakeri) on osanumerolla 31009. Osaisko joku kertoa minkä mallinen laakeri tuo edellämainittu oikeen on kun google ei osaa auttaa. Sitten tarvis myös tietää minkälaiset laakerit tulee etu ja takapukin pieniin rulliin ja onko ne vaihdettavat? Se ei näytä selviävän tuosta räjäytyskuvasta. Sitten pitäis vielä tietää ketjukotelon ketjun "lamelli" ja ylemmän rattaan akselin halkaisija ja boorien lukumäärä.

    Noihin kun saan vastaukset niin vois mennä kaupan kautta kelkan kasaukseen ja pääsis koittaan ensimmäistä omaa kelkkaa 8)

    Toivottavasti joku osais vastata, alkaa jo kohta nouseen savu korvista :D
     
  6. Jälli-Eeti

    Jälli-Eeti Lynx Re 600 Etec -12

    Vs: G-typet

    Iltova. Onko muilla ollu ongelmaa jännitteensäätimen kans? Mulla ykspäivä poltti kaikki polttimot. Ostin uuen tarvikemallin säätimen. vähäaikaa pelaa ja polttaa välillä pelkän pitkänvalot hehkun ja jossainvaiheessa lopulta kaikki. Ostin orkkisosanki ja sama ongelma. Vaseliinia laitoin ja raaputtelin vähä puhtaaksi säätimen pohjaa kun vaihoin. Liekkö maaongelmaa jossainpäin? pittää alkaa mittomaan ja puhistelemaan paikkoja ja vika paikallistaan. iliman valoja ilkeä ajjaa..
     
  7. Riksa494

    Riksa494 Ski-doo Mxz 600, G-Type 494 , Cobra 521, ET 340

    Vs: G-typet

    joo saattaapi siinä muutama ylimääränen olla :D pitääpäs kahtua jos tuon purkis tai jottain mut kyl se pelaa että ei sen puoleen aaattelin vaan että tympiä jos jotain tapahtuu reitillä.... eli siis kaks prikkaa varin ja alumiini holkin välissä ja sitte yksirikka pultin alle?
     
  8. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Vs: G-typet

    Minähän en edelleenkään ymmärrä sähköstä muuta ku, että se on sinistä ja siihen ei saa koskea...

    Mutta tarvike säätäjien kanssa on tullu joskus painittua ihan tarpeeksi :mad: Mutta tuo on jo uutta, että alkuperäinenkään ei toimi?
     
  9. heinrich

    heinrich RE -10

    Vs: G-typet

    Itselläni on täysin samallalailla toteutettu tuo II -vartsu mitä Riksa 494:llä... Hyvin on pelittäny.
     
  10. Riksa494

    Riksa494 Ski-doo Mxz 600, G-Type 494 , Cobra 521, ET 340

    Vs: G-typet

    okke, no enpä taija mennä sitte koskeen :D muutaku jos jotain remppoja tekee ym :D

    Mikä se ois g-typessä ihan teellinen tulpanväri? tuntuu että minulla on het aika mustat vaikka uudet laittaapi ku kahtoin tosa ykspäivä kun uudet vaihoin... ei kyllä pensaa syö sen enempää.....
     
  11. Jälli-Eeti

    Jälli-Eeti Lynx Re 600 Etec -12

    Vs: G-typet

    liekkö merkitystä onko se keltanen ja kelta/musta piuha oikeinpäin? kokkeilin kumpastaki ku eihän sitä tietenkään muista mitenpäin sen irti otti. no mittaushommiin vaan alakaa...
     
  12. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Vs: G-typet

    Ainaki mulla oli 6205 laakeri vetarin kylmässä päässä. Itelle juuri vaihon 2 viikkoa sitte ku huollin telastoa.
     
  13. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    Vs: G-typet


    Moi
    Jokuaika sitten ostamassani G-type Racing 99 mallissa on joku kotitekoinen sähkömies tehnyt töitä ja raksinut peukalonlämmittimen johdot irti + muutellut kytkentää.
    Nyt kun tarkoitus on korjata tuhot ja kytkeä lämmitin takaisin toimintaan tuli kysymys miksi lämmittimelle menee kaksi ruskeaa(maa?) ja yksi keltainen(+?). noin äkkiä olisi kuvitellut sinne menevän vain kaksi johtoa...
    Kuinka kytken nuo ja onko niiden napaisuus kuten veikkasin ?

    Toinen kyssäri koskee iskareita , takapää tuntuu aika pehmeältä ja epäilin että sain pehmitettyä ne kun hyppyytin sitä pitkän seisonnan jälkeen mutta kuinka iskareiden kunnon voisi tarkistaa edes karkeasti onko niissä kaikki ok ?
    Paikalla on ilmeisesti alkuperäiset G-type racingin iskarit(2kpl takana) joten onko ne huollettavaa mallia ?

    -Teemu-
     
  14. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Sulla saattaa olla lämppäreinä 2 piiri järjestelmä, toisessa 5w ja toisessa 15w. mittailet vastuksia lämppärin johon päästä.
    periaatteessa vastuksen voi kytkiä ihan miten päin vaan, se lämpiiä silti.

    Jos takapää joustaa ala ja ylöspäin toimii. eikä jää alas asentoon tms, tai tuntuu jäykältä, tms mahollinen vika.
     
  15. rotax377

    rotax377 OldSchool Dokkeri 144" RS treeride ja muut lynxit

    Vs: G-typet

    Kaikissa racing-alustalla olevissa G-typeissä on vakiona vähintään takapukissa huollettava iskari. G-type Racing malleissa on alustassa ja keulassa aina vakiona huollettat iskarit.
    Nyrkkisääntö on, että iskarit pitäisi huollattaa vähintään kerran ajokaudessa, joten huoltoon vaan ehottomasti.

    Edit: totaalisen iskareiden toimimattomuuden huomaa siitä, jos alusta "pompottaa", kun kelkka pomppii käytännössä pelkkien jousten varassa. Mutta kannattaa huollattaa iskarit ajoissa, niin huomattavasti parempi ajaa ja pysyy iskarit kunnossa.
     
  16. keijoko

    keijoko Member

    Vs: G-typet

    Joo tossa lynxin korjausoppaassa tuo koodi 31009 on siis tuo 6205. se menee tosiaan myös tohon vetoakselin kylmään päähän sisäreiän ja leveyden puolesta mutta on halkaisijaltaan pienempi kuin laakeripesä. Ei sillä kuitenkaan taida olla merkitystä. Otin telapyöriin nuo 6205 ja tohon vetariin sa205-laakerin kun se menee halkaisijaltaan just sinne laakeripesään ja siinä on pienet pultin jolla sen saa kirittyä vetoakseliin. Ja hinnat on siis ~ 6205/6€ ja sa205/20€
     
  17. tertsi

    tertsi Active Member

    Vs: G-typet

    Onkohan kellään -99 tyypin alustan kiinnityspisteiden mitoitusta, olen iskemässä alustaa vanhanliiton phazeriin. Tai onkohan kellään runkoa josta pystyisi mittomaan reikien paikat vetariin nähden niin ei tarvitsisi mennä yrityksen ja erehdyksen kautta ::)
     
  18. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Kiitos kaikille vastaajille, pitää mitata kummankin vastus ja laittaa vain toinen piiri toimintaan.
    Samoin iskarit jos käyttäisi jossain tässä Oulun seudulla huollossa kunhan vain sellainen tekijä löytyy että homma hoituisi joissakin päivissä järkevään hintaan ettei ajopäiviä mene turhaan odotteluun viikkokaupalla hukkaan...

    -Teemu-
     
  19. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    sirniö sauli tms akola pentti, siitä vois lähtä.
     
  20. RosvoX

    RosvoX Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Dodii...tuli tänään vedettyy tien yli hyppy ja tarkotus olis jatkaa siitä matkaa, mutta jäi vajaaks ja meni nokka edellä aika korkeelta kovaan hankeen = ¤poks¤.
    Tuloksena molemmat ohjaustukivarret poikki ( mikä lie oikee nimi ) siis ne mitkä on sellasessa pallonivelessä ? ? ?
    Pitkittäistukivarsi poikki, ja sarvet on ihan vinossa...
    Kummatkin sukset sojottaa mihin sattuu ja pyörii vaikka ympäri ;D
    Mitkähän ne varret on oikeelta nimeltään, jos osia jostain kyselis ?

    Sit sain kelkan tielle revittyy, ja ajattelin ajavani kelkan tietä pitkin jotenkin kotiin sen pari kilsaa, niin eka vedolla käynnistysnaru poikki, no ei ajeta sit, hain auton ja hinasin perässä koko romun ???
    Kuinka toi käynnistysnaru vaihdetaan, onko vaikee, mitä pitää purkaa, miten se on siellä kiinni, onko siihen jotain iki kestävää versiota, vai käykö naru kuin naru ?
    [​IMG]
    Mikä on tuon nuolen osoittaman (raidetangon/tukivarren ) oikee nimi, se joka kääntelee ohjausta ?
     

Suosittele tätä sivua