Suuri Enduro-Topic

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä Sabe, 19/6/08.

  1. Athene

    Athene MXZ X-RS 600R E-TEC Competition

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    [​IMG]

    Vähän olen ajellut enskaa lumispoorissa talven aikana. Saas nähdä kuinka pysyy kesällä sit pystyssä ::). Kivaa kuntoilua :)!
     
  2. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    http://www.crossimonttu.fi
    On vaan aika hiljasia nuo mopoilijat netissä... ::)
     
  3. Mps80

    Mps80 m800 proklimppi

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    [​IMG]

    Tuollaisella mennään kesällä, eli ktm 400 exc
     
  4. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Vanhassa vara parempi...se jää nähtäväksi :p
    [​IMG]
     
  5. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Mitä eroa KTM SX ja EXC?
     
  6. joukaha1nen

    joukaha1nen Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Minähän en mistään mitään tiiä, mutta tykkään olla äänessä.

    SX on krossimallin kampe, EXC tehty enskahommiin. Näin niinku Keep It Simple, Stupid. Meikäläisen käsityksen mukaan krossimallissa eli SX:ssä on pienempi tankki, ei oo valoja/muita enskahilppeitä, vaihelaatikon välitykset on ns. close ratio, eli ykkönen ja vitonen on lähempänä toisiaan ku EXC:ssä. Sanovat myös, että SX on himpun verran ahnaampi ottaan jengaa, eli olisko EXC:ssä sitte painavampi vauhtipyörä. Valistuneesti voisin myös arvata, että SX:ssä on hiukan jäykempi alusta. Ainaki joissaki malleissa EXC:n sanotaan olevan pienempää melutasoa tuottava laite. Nii ja yleensähän enduroissa on 18" takarengas, rosseissa 19".

    Kotareitahan on myös XC-malleja, eli Cross Countryjä. Nekkait on jotaki välimallin ratkasuja välimallin jätkille?

    Kirjoittaja pidättää oikeuden "faktojen" epätarkkuuteen, osittain jopa harhaanjohtavuuteen. Ostopäätöksen tekeminen ylläolevien tietojen perusteella on kielletty.
     
  7. ITP

    ITP Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Älä kysele tyhmiä ;D ;)
     
  8. Qasimodo

    Qasimodo Ski-Doo MXZ 600 X-RS 2011

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Kävin heittämässä ekat ajot vastikään hankitulla 530 EXC:llä. Aika raju laite 250 EXC:n jälkeen. Sorateitä paukuttelin. Sulais nyt nuo lumet että pääsis metsään.

    Melkonen voimapesä on 530. :eek:
     
  9. ITP

    ITP Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Varmasti makia tuo kotarin isolohko, itekki tuossa kävin cr 500:lla soratiellä testailemassa näin talven jälkeen.
     
  10. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    250 nelarin jälkeen?
     
  11. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    ja exc kahella männänrenkaalla !
     
  12. Qasimodo

    Qasimodo Ski-Doo MXZ 600 X-RS 2011

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    just. Onks 2-tahti 250cc räyhä verrattuna nelariin?
     
  13. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Jassoo tänää meni oma pyörä kaupaks, kait se ois uus haettava jostai ensviikolla :( kyllä ei hetkeekää osaa olla erossa näistä päristimistä, kait tää joku sairaus on. ???
     
  14. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Kiitoksia toverit !

    Tuon verran ite tiesin että toine rossi ja toinen enska.
    Meneekö vähääkään tuo SX enskatyylisessä ajossa, jos möyrästää hiljaa pitempään ni kuumuuko ? onko narttu lähtemään tulille jos sen sammuttaa johonki jänkäsilmään ?

    Syö paskaa.
     
  15. miki

    miki Guest

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    ;D ;D ;D

    Itellä ei ole kokemusta mutta menee kait se yhtään. Meneeköhän kuitenkin hermo sen kans möyrimishommissa....vauhtiajoihin se on tehty, ehkä flektin kans nesteet pysyis sisällä. Kova alusta ja nelilovinen loota, ja jos ei starttia niin kiva potkia jängällä sääskiparvessa kesähelteellä viimisten voimien rippeillä sitä käyntiin. Nii, oletin että nelaria oot kattomassa.

    Jos meinaat möyriä, niin oisko kilvetön EXC helpompi vaihtoehto? Varmaan tuolla rossitopicissa tiedetään enemmän SX-touhuista.
     
  16. Muumi

    Muumi RE 600 -13, Racing 440 -04, Gls 3300”r” -89

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Minä koitin harrastella jänkää yhen kesän 525 sx:llä, kaikilla muilla oli enskamallit. Itelläki sen jälkeen ollu vain enskamalleja. Minusta rossi on parempi vain rossiradalla..

    Ykkönen oli ainakin tuossa mulla niin pitkä, että vaikka laitto lyhimmät välit niin meni liian lujaa möyrintään ja stumppaa tosi herkästi sammuksiin. Mulle oli joku asentanu siihen 5 ja 6-vaihteet mikä oli iso plussa. Flekti pitäis olla ehottomasti, helteellä keittää tosi herkästi. Ja ois se starttikin ollu kiva. Asensin senkin, mutta se ei meinannu oikein jaksaa rossin konetta pyörittää (eri nokka, ehkä puristuksetki?).
     
  17. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    jos sx ja exc kenno on sama ni kyl se joken vauhisa pitäs mennä iliman flektiä jos mullaki meni omassa hissuttelussa. Toki jos ykönen on pitkä vaihe ni kuumempana se takuulla käy ja ottaa kytkimen päälle. Epäilen mikin kans samaa että toi sx alusta taitaa olla kohtuu kova kivipolulle, toisaalta kestäshän se sit rossirataa vähän eri tahtiin. Riippuu varmaan aika paljon miehen syöttöasteesta, mut ite saisin takuulla näppylöitä sx keulasta ku ahisti jo se exc:ki pintakovuus.
     
  18. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    joo ja muumin keittokokemukset kertoo paljon ;D
     
  19. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Jokke vissiin nelaria hommaamassa täh? No anyhou, itellä kokemuksia omasta SX 250 2T:stä ja jonkin tunnin verran vastaavasta EXC:stä ja samoten 250nelari EXC-F:stä. Kaikki molemmin puolin viime vuosikymmenen puoltaväliä. Mitä noita Joken viteoita katellu, niin öö...et taida hirviänä ryömitellä, vaikka alle 50km/h laskettas ryömimiseksi. Itellä siis tuo SX enskatyppisessä huudatuksessa ja pöljyyksissä ostin vielä loppukesästä 5hammasta vakiota pienemmän takarattaan eli nopiat välit vain korostuivat. Silti se repivyys vaan kiihottaa ittiä, eihän se tosiaan puunkierrossa niin nautinnollinen ole kuin nuo enskaverrokit, mutta sitten kun ruetaan urakalla käskemään, niin jotensakki nuo EXC:t ainakin vakiosäädöissään tuntui reilusti lepposammilta...niin hyvässä kuin pahassa. Luulen, että tuo ”leppoisuus” mielukuva haihtuu päästä viimeistään, kun pääsee lumien lähdettyä testaan (toivottavasti! ;)) kaverin uutukaista -05 525 EXC-F ja oliko vielä joku X-malli big bore-kitin kanssa!

    Ikänä ei ole ainakaan tuo 2T kuumunut vaikka kuinka ollaan suolla menty kiekat tapissa n. 5km/h. Pääosa ajosta kuitenkin nopeita hiekkateitä ja polkuja, jonne ainakin oma pyörä tuntuis sopivan niinku nyrkki perseeseen...eli varmasti ajaminen tuntuu jäsenissä, mutta ohan se kiihottavaa! Onhan enskoissa tieten paremmat varusteet, kun lähetään pihapiiristä pitemmälle. Nämä on näitä musti tykkää palleistaan juttuja, vaan kerroimpa vaan oman epäammattimaisen näkemyksen mieltymyksistäni.
     
  20. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Onhan se 2T aina riuskempi kuin samankokoinen nelari... Kelkkamaailmasta voi ottaa esimerkiksi BRP ace 600cc nelarin n.60hv ja etek 2tahti 600cc n.120hv :p
     

Suosittele tätä sivua