Pakettiautoista jutustelua

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 18/11/09.

  1. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Itellä -05 311 puolipitkä matala. Kulutus kesällä 7,8l/100km rajoitinta vasten. Talvella kaks kelkkaa kärryssä ja eberi kokoajan päällä 11,6l. Kaupunki ajo talvella 13-14l ja kesällä 10l. Hyvin mahtuu 183cm pituinen, penkki menee vielä 5cm taaksemmas siitä mikä missä se mulla ajaessa, mutta mulla ei ole väliseinää kuskin takana, joten en tiedä miten se rajoittaa. Ei tuo ole paha ajaa tyhjänä talvella, mutta siinä onkin nuo kaiken maailman luiston estot.
     
  2. janppa

    janppa Guest

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Jos ei ole välttämätöntä saada kelkkaa ängettyä auton sisälle, niin suosittelen Chevy Vania. Vuosimalli lompakon paksuuden mukaan. Ihan yhtä aneeminenhan se ei ole kuin Hiace, mutta sen paikkaa mukavasti automaattilaatikko, ilmastointi ja cruise. Välitilaan mahtuu pari kaveria ja bändäriä, tarpeellista rompetta ja takaboksiin voi laittaa vaikka varaosia (kelkkaan).

    Muutaman kuukauden on ollut käyttiksenä tuollainen vanhakoppainen 350 TBI:lla, eli suomeksi 5,7 bensa V8:lla. Vetää hienosti isompaakin kärriä, ei aina ahista lähteä ajamaan, ei tarvitse istua niinkuin sillit purkissa ja radiotakaan ei tarvitse kun raottaa ikkunaa. Vetää vain takaa, mutta lukkoperä jelppaa ja konttiin lisäpainoa tarpeen vaatiessa.
     
  3. P4V3-62

    P4V3-62 XCR 850

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Olet muuten oikeassa kn.. ! Etuperästä alkaa pientä ylimääräistä ääntä kuulua. Niin oli edellisessäkin just ennen vaihtoa. Nooo..stereoo vaan isommalle :)
    Ja oon pitäny sen verran hyvässä vahassa ja puhtaana että ei oo vielä kukkinu. Mullon se normiluukku, ei pariovia. Käy mulle töissä paremmin. Minusta voimaa on sopivasti mutta pikku lisä ei pahaa tekis. En oo vielä laittanu ku tulee noita ylinopeusjuttuja tuollakin :(. Mullakin seuraavana ollu rintteri harkinnassa jos taas joskus vaihtaa. Hyviä kommentteja täällä. Parilla tutulla on puolipitkät ja ovat kyllä kehuneet.
     
  4. Harri_82

    Harri_82 Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Monen näköstä pakua tullu ajettua ja tähän mennessä mieluisin on ollu ducato. Työhommissa tuli ajettua pitkää korkeeta k-a:ksi katsastettua olikohan -03 ja 2.8 koneella. Isännällä ollu pian puoli vuotta -04 lyhkänen ja matala 2.0 hdi. Maantie ajossa ainaki huomattavasti mukavempia ku portterit tai hiacet. Ja saa samaan rahaan ku jonku sota-aikasen hiacen. Tuohon isännän pätkään menee lyhkänen kelkka helposti.

    Ruostuuhan nuo mut niin ne tekee muutki. Kulutus oli talvella 8 litran pintaan tunnin päivittäisellä webaston käytöllä. Oon katellu itellekki sellasta ja melko varmasti tulee sellanen laitettua kuhan saa koulun käytyä ja pääsee töihin.
     
  5. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    töissä meillä on 3 pitkää/korkiaa ducatoa...no,mahtuuhan niihin jätkät sisälle,ei syökkään vissiin paljoa..muttei ne oikein oo toiminukkaan...remontissa deltalla ja vaikka missä mutta ei vaan tuu kuntoon..tai,liikkuu niistä vielä yks.loput 2 pukattu hallin taakse mätänemään ;D
     
  6. DSP

    DSP dragon

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Kuulin tuossa että transportterin 2.5tdi koneista menny nokka-akseleita poikki yms. Onko nuo niiden vanhempien moottorien vikoja vai onko niitä esiintyny näissä uudemmissaki?
     
  7. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    minä ainaki ymmärtäny että se t5:n 2.5 on vikasempi entä vanhempi.....
     
  8. Laplander

    Laplander Just A Member

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    No missä kingillä se ducato on? :D
    Rohki siitä on jo yli 10 vuotta ko se oon viimeksi nähny, se oli sentään pellistä tehty. Nykyään ko tekevät jostain metalliseos mellapellistä ;D

    Terveisin nim. MB 307 vm81 8)
     
  9. kinginkalteri

    kinginkalteri Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Jos meijän vanhaa ducatoa meinaat niin eiköhän se oo eläkepäivät ansainnu :)

    Mites porukka mieltä tommosesta -04 T5 77kw 1,9 Tdi portterista, pitkää ja koukullista sais webastollakin ihan järkihintaan, jopa alle 200tkm ajettuja? Harvemmin tosiaan kärryä vedettäs, ainakaan isoa, ja saahan tohon lastulla sen 130 hepoa. Ilmastointihan noissa on harvinaisuus mutta kesällä pittää luu ulkona ajella niin ei hiki valu. Tokihan se uudempi ja tehokkaampi ois mukava, vaan se 5-8te on semmonen summa että sillä sais talveksi jo konttiin sen kelkankin ettei tarvis tyhjälä ajella.

    Eli kokemuksia ja mielipiteitä pöytään? Ja muuten onnistuukos noitte puskureitten maalautus noissa, jotenkin noista maalaamattomista nokista tullee mieleen vanha Hiace.
     
  10. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    no juuri tuommonen löytyy täältä...joku viesti aikasemmin "kehasin" sitä..125tkm taulussa nyt..

    ps.niissä on webasto jo tehtaalta...omaani lisätty vielä kello.
     
  11. Stobe

    Stobe Ropalis Xcf -97

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Onkos kellään kokemusta nuista uudempikoppasista transiteista elikkäs -07 eteenpäin.

    Että onko olluna pahasti vikaa ja millanen on ajettava esim. verratuna hiaceen?

    Hieman kiinnostais tuollanen 140hp koneella oleva puolipitkä malli :)
     
  12. Harri_82

    Harri_82 Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Nii toisilla ei kestä ratakiskon pätkäkään ;D Isäntä postilla töissä ja "kehu" vitot huonommaksi ku hyundai ponyt sillon 90 luvun alussa. Viton vuosimallia en muista mut takavetosia olivat. Paras kerta oli ollu ku jäi tasaselle pihalle kiinni ku koitti kääntää. Ihan normi talvikeli vaan ku luistonesto ei antanu kääntää ku tuli pyörimisnopeus eroa takarenkaisiin. Ei kyl ollu kovin kauaa käytössä ku saivat työnnettyä johonki muualle sen. Portteria kehunu mut on niitäki haettu hinurilla useampia kertoja tien päältä pois.
     
  13. DSP

    DSP dragon

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Meillä pari semmosta 10 vuoden 2.0 mallia töissä, olisko jotain 80-100hp moottorilla. Kyllä kai ne pelannu on ihan kohtuudella. Minusta ainakin huomattavasti mukavempia ajaa ku hiacet. Tosin niissä on kummassaki alle 15k mittarissa että huono sanoa kestävyydestä vielä.
     
  14. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Vs: Pakettiautoista jutustelua


    töistä löytyy tuommonenki,kylläkin pitkä/korkia eli takaveto. ja on muuten helekatin hyvä ajaa!talavi pakkaset vaan meinaa aiheuttaa murheita..huohottimet jäätyy..mittaristo loistaa ku joulukuusi vikavaloista.vaikkei mittään vikkaa oliskaan ;D ei vaan tykkää pakkasesta.tokihan monenlaisia yksilöitä löytyy joka merkistä/mallista..
     
  15. ITP

    ITP Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Onko kokemuksia mitenkäs tommonen 96-> 01 vuosimallin 2.5 turbo hiace toimii vetohommissa? 2100kg pitäis tulla helposti perässä.
     
  16. SRMK

    SRMK ET 340 Professional '86

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Täällä on 08 Transit 130 hp koneella. Puolipitkä ja korotettu, etuveto. Eli 300M. Paljon parempi ajaa kuin
    Hiacet sun muut, uudempiin Sprintereihin ei voi verrata kun ei ole niistä mitään kokemusta. Kilsoja mittarissa
    on tällä hetkellä 79tkm ja jonkin verran remonttia on ollu. EGR-venttiili on vaihdettu nyt kaks kertaa ja sitten
    eberin kans on jatkuvia ongelmia pakkasella. Auto itsessään lähtee käyntiin vielä 25 asteen pakkasellakin
    ilman sitä, mutta ei kyllä lämpiä ikinä. Eli kovemmilla pakkasilla eberi ei käynnisty ollenkaan. Ja sillon kun sattuu
    käynnistymään, niin puskee siinä kuskin kohdalla helman alla olevasta pakoputkestaan niin väkevät savut ulos
    että viereisellä kaistalla olijoita vitahuttaa rankemman päälle ;D Tien päälle ei oo jättäny tämä, eikä edellinenkään Transit.

    Meidän käytössä perällä on useimmiten 500-1000 kiloa painoa ja monesti kärry vielä perässä. Tonnin kuormalla kyllä
    puutuu jo ihan selvästi, eikä enää tarvi ohitella muuta ku pitkillä suorilla.
     
  17. Stobe

    Stobe Ropalis Xcf -97

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Eikös näitä transitteja tehä aika monessa eri tehtaassa, että minkälaisella tolalla on laadunvalvonta että tuleeko toiselta tehtaalta priimaa ja toiselta vähän sinnepäin?
     
  18. DSP

    DSP dragon

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Se eeberi on kyllä sieltä jostaki ja syvältä
     
  19. karppinen

    karppinen Expedition 600 sdi

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Tiellä taasen on mb 316 -04 pitkä ja korkia sprintteri, Kuorma-auto on ja rajoitinta vasten mennään niin ylä kun alamäetkin lastista riippumatta.
    30000 km oon tällä nyt vuojessa ajanut eikä ole ollut mitään vikaa....muuta kun ruoste, alkaa pilkuttaa autoa ympäriinsä, siinä suurin vika!!!!
    On Esp ja muut luiston ja ym. vehkeet, mut silti talvella jos ajaa tyhjänä niin eihän siellä mitään pitoa ole. Mulla oli kaks sadan litran korvoa täynnä soraa talven ajan perässä. Sitten oli pitoa!
    Kulutus ollut ympärivuoden hiukan alle 10 litraa/100km, jos ei huomio lisälämmitimiä
     
  20. htu

    htu Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Moro onko jollain tietoa nuista t4 portterin koneiden eroista lähinnä 2.5l 65kw,75kw ja oliko se 96kw.
    Lähinnä onko kestävyys samaa ja onko nuo rakenteeltaan sama kone? entä miten tuo 65kw:n versio onko kuinka tuhnu jaksaako vetää kelkka raikkaa perässä?
     

Suosittele tätä sivua