Pakettiautoista jutustelua

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 18/11/09.

  1. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Moottoreissa on eroja. Tuo 65 kw ja 75 kw eroaa kannen osalta. Lisäksi 65kw mallissa ei ole cooleria. Kyllä se mopoinki malli kärryä vetää ja saahan siihenki lastun. Suurin ongelma on niissä malleissa käytetty heikompi vaihdelaatikko, joka tuppaa porsimaan kovassa vedätyksessä. Eli ite kattoisin suosiolla isompaa mallia, jos on paljon kärrynvetoa.
     
  2. htu

    htu Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Jepa.. kiitoksia tästä meinaa olla vain vähissä järkevillä kilsoilla.. mut ei tämä kuume buranalla lähde...
     
  3. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Niin no, ei nuo kilsat ihan kauheesti kerro. Ite ostin oman 250 000 ajettuna ja nyt rullannu yli 100 000 ilman suurempia ongelmia. Kaverilla oli 75kw malli jossa mittarissa yli 600 000 ja ainuat viat oli etupään nivelet, joita meni vuosittain.
     
  4. Stinky

    Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Kyllä kansi on eri tehoversioissa sama, nokka-akseleita myöten! Samoin alakerta.
    (Vertailu esimerkkinä vaikka konetyypit AJT (65kW) ja ACV (75kW) --> kansi ventiileineen ja nokka-akseleineen molempiin samalla osanumerolla 074103265EX, lohko mäntineen osanumerolla 074103101D jne., jne).

    Tehoerot tehdään softalla, suuttimilla, eri turbolla ja vaikka sillä välijäähyn pois jättämisellä.
     
  5. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Yllättävän vähän porukka haukkuu T5 Transporteria. Huomattavasti vikaisempi kuitenkin kun T4. Esim T5 vaihdelaatikon porsiminen on enemmän sääntö kun poikkeus. Ne mitä minä tässä lähistöllä tiedän, joku lähemmäs kymmenen, niin JOKAISESTA mennyt loota. Viimeisestä meni viime viikolla. Kustannusarvio kuulemma 4000€...
    Kiertäisin kaukaa ko. laitteen...

    Uuskoppainen Ducato/Boxer/Jumper yks hyvä vaihtoehto, jos arvostaa ajo-ominaisuuksia/mukavuutta. Jos ei, eli haluaa vaan varman siirtymävälineen, niin Hi-Ace.
     
  6. d6r

    d6r Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Mikä niistä T5 loovista hajoaa ja millaiset ovat ensioireet?
     
  7. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    en tiiä,omaan 1.9 5 loviseen manuaaliinki vaihettu n.90tkm kohilla koko laatikko.maksaa n.3500e...120tkm paikkeilla minun omistaessa takuuseen vielä vauhtipyörä ja kytkin 8) hyviä vehkeitä..

    tuttu omisti uuvvesta asti tehokkaamman 2.5 litrasen automaattimallin..vaihto 6v ja 190tkm jälkeen pois..oli ynnäilly huolto/remontti kustannukset tuolle matkalle..yhteensä 14000e ;D

    nämä siis T5 malleja
     
  8. -ozqu-

    -ozqu- Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Joo onhan noita T5 laatikoita näköjään muillakin paukkunut ::)
    Mutta nyt kohta vuosi rullailtu T4 portterilla 2.5tdi 65kw koneella aivan ongelmitta( mitä nyt eberi kertaalleen vaihdettu :-X), kilsoja kohta 300 000 ja varmasti menee vielä toinenkin sama määrä:) Eihän tuo mikään pirteyden huippu ole mutta kyl siinä kärri on kivasti kulkenut ja onpi yhtä autoakin hinattu trailerilla. Laatikko ja kytkin taitaa tosiaan olla heikoimmat paikat, pitää vaan ajella säästävästi ;). Loistava auto ajaa, ei voi kyllä kun kehua.
    Tuota transportteria ennen oli -02 ducato 2.8jtd. Ihan kiva peli sekin jos ois vaan toiminut ::)
     
  9. jooseppi

    jooseppi Summit 600 etec 13

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Itellä on 99 vm 65 kw hyvin on toiminu portteri, olen ajanu nelos vaihteella kärri perässä. joku neuvvo joskus, laatikko kestää paremmin kun ei singuta vitosella. Etupään nivelet näissä paukkuu.
     
  10. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Tuohon lisäisin jos haluaa vähänkään ajo-ominaisuuksia ja haluaa olla virkeänä esim 500km yhtäsoittoisen ajopätkän jäljiltä kiertäkää tuo hiace kaukaa, päinvastoin kuin boxer-transit millä olen hiacen lisäksi päässyt pitemmän matkan taivaltamaan voin suositella samoin tuo t5 portteri mutta on se kyllä niin vikainen peli jotta en ottaisi omaan ajoon...
     
  11. S.K

    S.K Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Mitäs kuluja tulee hakea kevytkuorma auto saksasta tai ruotsista? Ootteko käyny?
    Eikös siinä ole jotain etuja hakea verrattuna henkilöautoon?

    Lakihan taisi muuttua näissä verojutuissa? Mitä kuluja tulee vuodessa Sprintterin pitämiselle?
     
  12. karppinen

    karppinen Expedition 600 sdi

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Työ autona on meillä -03 hiace jolla tulee se 30000km kesässä, eihän sillä mtenkään mukava ole ajella mutta mitään vikaa ei ole ollut koko aikana. no on jonkun kerran polttimoita vaiheltu.
    Tais olla kuorma auton tuonnissa että henkilöautoveroja ei siitä makseta.

    Tuli just vuotuinen verolappu Sprintterille:
    31.12.2011 asti 1sentti/päivä/100kg
    1.1.2012 alkaen 0,6 senttiä/päivä/100kg

    Tämä veromaksu on nyt 21.4.2011-20.4.2012 = 115,77 € eli meniskö se nyt ens vuojelle ehkä pikkusen alle sataseen vuotuiset verot...
     
  13. Knato

    Knato Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    ohjelmointi auttoi ja tuntuu käytännössä. Aika näyttää kulutukseen ja muuten toimintaan liittyviä seikkoja, toistaiseksi näyttää todella hyvältä... ehdoton päivitys neliveto vitoihin!
     
  14. nitro

    nitro Lynx RS

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Transportteri pitäis ostaa talveksi kelkan kuskaukseen, ja tämän topicin mukaan 75kw T4 näyttäisi olevan hyvä peli..

    Nuo on kuitenki aika kovissa hinnoissa, joten kumpi edullisemmista malleista olis parempi, 1.9tdi vai 2.4 vapari?
     
  15. cpcp_3pa3pa

    cpcp_3pa3pa Terhi

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    1.9tdi:stä ei ole kokemuksia, mutta 2.4 vie soppaa ihan tolokusti, eikä kyllä kule ei kerrassa mihinkään. Voisin kuvitella, että se 1.9 ois parempi kun se kuitenki on turbolla. En kyllä väitä, että sekään sitä kärriä kuuhun vetäis... ;D
     
  16. V-max Mään

    V-max Mään 660r, F7

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    ei se 1,9 koneella oleva ainakaan parempi ole..yhtä laiska se on sekin jos ei jopa laiskempi ja puolta heikompi. Eikai meillä 2,4 vie ku semmosta 8-9l/100 jos ei kärryä tarvi vetää.
     
  17. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    2.5 tdi olis se paras vaihtoehto, seuraavaksi 2.4 vapari ja sitten ne 1.9:t, jos siis T4 kopasta puhutaan.

    Miksikö. No Isoimmassa riittää jo vetojakin ja kulkee vähällä. Oma n. 90kW tdi meni turun reissun 6.8l/100km, osan matkasta kärry perässä, normaalisti 7.3l/100km sekalaisessa ajossa. Lisäksi moottori on erittäin kestävä, kunhan vaihtaa jakopään osat vesipumppu mukaanlukien ajallaan. 2.4 kuuleman mukaan varsin kestävä myös, kun taas 1.9 alkaa olla jo vähän pieni ja kansimurheita on toisinaan.
     
  18. moukka

    moukka Kelkaton on munaton..

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    On täysin käsittämätöntä että tavarankuljetukseen suunniteltuihin autoon laitetaan alle 90-100 kw:sia moottoreita ensinkään. Ne on jopa vaarallisia itselle ja ympäristölle kun rampista ei ehdi sekaan, ohitukset piiiitkiä jos ei mahdottomia ja kärryn kanssa loppuu jo itelläki huumorintaju. Mulla oli kerran tommonen 1.9 vivaro eikä muuten enää ikinä tuu pikkukonetta. Nykynen 146hv. ei sekää hirmu tykki ole, mutta riittää normaaliliikkumiseen ja turvallisiin ohituksiin. Sitäpaitti kulutus on sama tai jopa pienempi vaikka tehoa n.60 hv. enempi. Toisaalta teho yllyttää, jollon väännön suoma säästö kompensoituu..
     
  19. cpcp_3pa3pa

    cpcp_3pa3pa Terhi

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Onhan se tietty noin, että joku iso sprinter tms. vaatis tuommoset teholuvut ja ainahan paljon kanssa pärjää, mutta ainakin omien ajokokemuksien perusteella 2.5tdi portteri sillä 102hp koneella nelikkona on ihan tarpeeksi pirteä vehje ajaa. Sillä ohittaa rekan vaivattomasti ja se jaksaa vetää kärriä ihan varmasti tarpeeksi. Toisekseen se ei syö paljoa ja omasta mielestä niin hyvä ajaa, että ajaisin sillä oikeastaan ennemmin, kuin henkilöautolla. Nitrolle tosiaan vielä, että kannattaa ihan tosissaan miettiä onko se hintaero niin suuri, että kannattaa ostaa 1.9tdi tai 2.4 vapari sen vähä kalliimman 2.5tdi:n sijaan.. ::)
     
  20. JalmariVari

    JalmariVari Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista jutustelua

    Ette oo sitte vissiin koskaan ajanu 70-luvun Transitilla, jäykkä etuakseli tehostamattomalla ohjauksella ja tehoa ei varmaan kuuttakymmentäkään heppaa. Liikennevaloissa voitti nippanappa polkupyörän, mopokin oli sille kova vastus! ;D :eek:
     

Suosittele tätä sivua