epäluotettavat kauppakumppanit

Keskustelun 'Myydään, Ostetaan, Vaihdetaan kaikki muu' on aloittanut käyttäjä Pertti1, 14/12/07.

  1. jabakanada

    jabakanada 5900 GLX

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit


    Luuletko saavasi yksityiseltä ihmiseltä jälkeenpäin korvauksia tehdystä käytetyn moottoriajoneuvon kaupasta?
     
  2. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    Kyllä on. Suurin osa myös tiedostaa tilanteen. Harva on niin härski, että tekee petoksen. Aika paljon tuolla on myytävänä laitteita joihin on vast ikään tehty koneremppa. Oishan ne voineet kasata rikkinäisilläkin osilla ja saaneet pelaamaan myyntihetken. Pöljiähän ne on jos remppaavat kunnolla jos ei mitään vastuuta ole.

    Moottorivehkeistä en tiedä tilanteita joissa ois menty käräjille ja saatu oikeutta, mutta muista yksityisten välisistä kaupoista on sitten tietoa.
     
  3. jabakanada

    jabakanada 5900 GLX

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    edelleen käytännössä ei ole.
     
  4. sampsawesslin

    sampsawesslin Lynx -12

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    Minä ainakin tekisin kauppakirjan varsinkin kalliimmissa ostoksissa.
     
  5. jabakanada

    jabakanada 5900 GLX

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    Taitaa olla kohtuullinen aika valittaa yksityisten välillä, mutta ei myyjä ota kelkkaa takaisin jos kone on kilahtanut. Oikeesti on niin hankalia asioita käsitellä ettei kukaan halua varmaan oikeusasteissa alkaa puimaan vm -97 ski-doon kauppaa.

    Eli edelleen tervemenoa yksityisten välillä pyytämään rahaa myyjältä kaupan jälkeen ;D
     
  6. rotax377

    rotax377 OldSchool Dokkeri 144" RS treeride ja muut lynxit

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    Omasta mielestä kaikkein viisainta näitä vanhoja kelkkoja ostaessa on lähteä siitä olettamuksesta, että remontteihin palaa aina rahaa, olipa miten hyvä tahansa päällepäin (tai myyjän puheissa). Karu fakta kun on, että kelkassa jo ihan perus kulutusosien uusiminen tulee maksamaan helposti useita satasia tai enemmän, vaikka mitään ei tarvitsisi edes varsinaisesti "korjata".


    Ei aivan näinkään. Olennaista on, onko myyjä itse ollut tietoinen oleellisista puutteista/vioista ja kuitenkin jättänyt ne kertomatta tai pahimmassa tapauksessa tietoisesti estänyt ostajaa saamasta kyseisiä vikoja tietoonsa jollakin tavalla erehdyttämällä.


    Rikoslain 36 luku

    1 §
    3 §
     
  7. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    Onhan nuita jänkiä johon upottaa niin saa oikeutta, jos ei valtion tarjoama oikeusapu auta. Oisko nuo joka vuosi kadonneiksi julistetut tehneetkin vilppiä kelkkakaupoissa. Ite en ainakaan ala kusettaan. Eihän sitä tiedä kenen pöljän kanssa on tekemisissä.
     
  8. Timppavm80

    Timppavm80 Guest

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    Kyllä nuo kaksi mäntää oli uuden näköisiä ja tälle kyllä löytyy useampi todistaja, niinkuin koko remontille!
    Aikaisemmista viesteistäni löytyy syy yhden uuden männän laitolle.

    Niin kampiakselin limppua oikaistiin.

    Jos minulta kysytään, näyttää vahvasti voitelun puutteelta kun noita mäntiä katsoo. Tuoreöljyvoitelu on vihonviimeinen keksintö varsinkin vanhemmissa kelkoissa. Mutta kyseisestä koneesta sitä ei voi ottaa pois, koska se syöttää öljyä suoraan kiertokangille...jne! Tiedä sitten voiteleeko lisäksi bensan seassa oleva öljy noin tehokkaassa koneessa...isompaa pääsuutinta ja bensapinnat tarkastukseen.
     
  9. jabakanada

    jabakanada 5900 GLX

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    Edelleen odotan niitä käytännön tapauksia korvauspäätöksistä ja byrokratiapaskaa edelleenkin saan nähdä päivätyössäni riittävästi...
     
  10. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    Mitenkään puoleen enkä toiseen en ota kantaa mutta tuohon noin "tehokkaaseen" koneeseen vetoamisella ei ole mitään merkitystä, litrateho ei ole lähellekään kriittistä tässä mosassa ja toimii sekä tuorevoitelulla että seosbensalla. Seosbensalla ajetaan huomattavasti tehokkaampia koneita menestyksellisesti. Tämä varmaankin jää turpakäräjien asteelle, myyjä myynyt olettamuksella että kampe kunnossa koneistamon jälkeen, ostaja luottanut myyjään. Okei, iskariviritys hengenvaarallinen. Yrittäkää sopia keskenänne YV/puhelin, täällä menee jo kohta turhan väännöksi.
     
  11. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    Lähes omakohtaista kokemusta on siitäkin, että myös yksityisellä on vastuu tietyissä tilanteissa. Mutta harvoin hommassa on kummallekkaan rahallisesti mitään hyötyä.

    Kerrompa tapauksen kelkkipuolelta.

    Olipa erä kelkka, konevikaisena ostettu. Pannu laitettiin kuntoon, kampiakselin osalta tässäkin ketjussa mainitun firman toimesta. Omin taitavin käsin kasattiin loput ja rahaa kun ei ollut, niin vanhoilla männillä.

    Kesti aikansa ihan kivasti, kunnes toinen mäntä rikkoi itsensä ja sylinterin, nicasil tottakai. Pytty sai putken ja kone uudet männät. Kaasarit ja kurkut tarkastettiin.

    Taas mentiin, hyvin pelasi ja öljytkin purkissa väheni. Riemua kesti vajaat 100km, kun toisesta männästä (putkitetusta pytystä) tippui helmat. Männän lisäksi hajosi kampuran laakerit ja kiertokanki, pytty säilyi ehjänä. (en laita mäntien merkkejä koska en oo varma niistä)

    Hommaa ihmeteltiin aikamoisesti. eikä varsinaista varmaa syytä löytynyt. Laakerit vaihdettiin itse, oikominen teetettiin muualla. Uusi kiertokanki ja taas uudet männät. Pyttyä mitattiin niin paljon kuin jaksettiin, ei vikaa. Ainut omituisuus oli hajonneen männän ehjäksi jäänyt kaveri (hajonnuttahan ei enää päässy mittomaan) jossa oli aika reilu helmavälys verrattuna uusiin ja alkuperäisiin mäntiin. Epäilen, että vika johtui juurikin tuosta ja helmat hakkautui väljyyttään. Uusien mäntien myötä kone alkoi kestää nipussa.
     
  12. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    Onhan sitä aiheesta käräjöity jossain vaiheessa ja päätöskin on, mutta millainen ja missä jutussa. Mistä sen voi kaivaa esille? Itellä ei tietoo.
     
  13. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    Lyhyesti.

    Myyty vanha automaattivaihteinen jenkkimaasturi jatkuvalla nelikolla. Vaihdettu rempattu (hieman vahvisteltu) loota, joka oli himpun alimittainen auton uuteen moottoriin, asia ostajan tiedossa. Itse vaihdettu uusi turbiini rikkoutuneen tilalle.

    Ostaja ehti ajella autolla hetkisen ja sai loistoajatuksen näyttää liikennevaloissa ison auton lähtöjä polkaisten kaasun pohjaan. Vaihde oli vapaalla (onneksi erehtyivät tämän kertomaan käsittelyn alkuvaiheessa) joten mihkään ei liikkunu. Kierrokset ylhäällä automaatista D päälle. Seurauksena lootasta pakat päreiksi, turbiini rikki ja se repesi irti vetolevystä.

    Ostaja oli sitä mieltä, että myyjä oli tössinyt lootan ja turbiinin vaihdossa ja paketti hajosi siksi. Myyjä tarjoutui maksamaan lootan korjauksen tietyssä paikassa (tätä ei olisi pitänyt tehdä). Ostaja remppautti auton kuitenkin muualla ja sai aikaan uskomattoman suuren laskun, josta osa oli täyttä vedätystä, koska osa osista ei edes liittynyt voimansiirtoon (oli kutenkin samasta autosta). Ostaja vaati myyjää maksamaan rempan, joka alkoi olla n. kolmasosa auton hinnasta. Oikeuteen meni että heilahti.

    Käräjäoikeudessa myyjä tuomittiin maksamaan. Hovissa ostaja hävisi, mutta myyjä joutui maksamaan itse tarjoamansa hinnan, koska oli tarjouksensa tehnyt. Kulut maksoi molemmat itse. Lopputulemana myyjä sai autostaan suht huonon hinnan ja ostaja taatusti valtakunnan kalleimman lintan ikäänsä ja kuntoonsa nähden.
     
  14. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    Nimenomaan!Näin kävi mulle edellisessä autokaupassa, myyjä oli tietoinen autossa olevasta piilevästä (vika lähes mahdotton havaita ilman ammattivehkeitä) viasta ja yritti hankkiutua luultavasti sen verukkeella siitä nopeasti ja halvalla eroon...Kyseessä kuitenkin vm. 2007 auto, joten mistään vanhasta Corollasta ei ollut kyse...Meikäläinen kun ei ihan helppo höynäytettävä ollutkaan, niin maksumieheksi joutui kaveri...Hieman kun kaverille kauppalakia suomensin, niin johan heltyi €uroja pöytään...
     
  15. jabakanada

    jabakanada 5900 GLX

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    Tämoli hyvä juttu aikaisten vitun kuivan lakitekstien lainaamisien sijaan :) Jotain konkreettista tällekin päivälle.
     
  16. Porokone

    Porokone Well-Known Member

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    Ite olet paskan ostanu, ei 15 vuotta vanha kelekka voi olla uus! ::) Ei kannata turhaan väkistä tuosta ennään, OMA VIKA.
     
  17. Jarski-74

    Jarski-74 Well-Known Member

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    Varmaan ostaja on ollut tietoinen ettei ole uutta ollut ostamassakaan, mutta ehjää todennäköisimmin. Näillä kahdella vissi ero.
     
  18. rn78

    rn78 Guest

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    Parempi kuitenkin sopia riita tai tyytyä kohtaloon. Käräjillä ei taida pärjätä kuin lakimiehet... kuluja molemmille palkkioista 3000- 10000 euroa, hävinnyt periaatteessa maksaa ellei todeta että molemmissa vikaa ja lasku kummallekkin. Tai jos hävinneellä ei ole euroja niin maksat kuitenkin omat avustajasi. Joku voi tietää tämän asian paremmin, mutta 200 euron tuntilaskutuksella tulee äkkiä harrastukselle hintaa ???
     
  19. full trothle

    full trothle Ajamaton Cobra Snowcross

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    oliskohan viisainta jatkaa yksityisesti tämän asian puimista. melko pienistä summista kuitenkin kyse. harmittaa varmasti molemmilla osapuolilla.
     
  20. Porokone

    Porokone Well-Known Member

    Vs: epäluotettavat kauppakumppanit

    On joo, mutta vanha kelekka ei ylleensä kovin ehjä voi olla. Varsinkaan kun puhutaan tehokkaista vanhoista kelkoista.
    Ois ehkä kannattanu tarkistaa huolella rottelo.
     

Suosittele tätä sivua