kypärä?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä noppeepentti, 17/11/06.

  1. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: kypärä?

    Niinno tykkääkö se selkä parempaa jos sullon iskarit kelkan alustassa vai että tilalle on laitettu pätkät teräsputkea? Johan ne on uusien autojenkin korit suunniteltu menemään lynhyyn, jotta liike-energia jakaantuu isommalle alueelle eikä liike pysähdy niin nopeasti. Ei se aina iskua/osumaa vaadi, että tulee lappu varpaaseen vaan tommonen 100geen voima nakkaa aivot/muut sisäelimet semmosella voimalla ympäröivää tukirankaa vasten että ei tartte jäädä kitumaan...siinä menee muuten €uron kolikotkin tuulilasin läpi että kilinä käy! Pitääpä koittaa omaakin Marushinia, että miten joustaa kun ei ole tullut sitä liiemmin väänneltyä...
     
  2. V-max Mään

    V-max Mään 660r, F7

    Vs: kypärä?

    tottakai siinä kestävyys pitää olla kohallaan kun se markkinoilla on vaa se oli semmonen oma mielipide.

    älä golfster vejä palkokasvia nokkaan sen takia ;D
     
  3. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: kypärä?

    Ehen tokkiinsa vejä mittään enkä kettään! ;D Kuhan insinöörin perusluonteeseen pohjautuen intän ja kyseenalaistan kaiken ku ole muutakaan järkevää tekemistä...ei ole tosiaan tullut omassa potassa kiinnitettyä huomiota ko. ominaisuuteen, mutta toivon ja uskon että asia on noin niinkuin Jani tuossa ylempänä jo totesi.
     
  4. TarmoM

    TarmoM 2006 Polaris 500 XC SP & 1988 Lynx 3300 GLS

    Vs: kypärä?

    Aika paljon tuntuu olevan mutua näissä kypärähommissa ihmisillä. Se kypärän leukasuojan vääntely ei ole autaaksi tekevä testi... mutta jos leukasuoja on kovinkin letku jo käsissä, niin sen suojaavuudelta ei kannata kovin kummosia sitten odottaa.

    Ja sitten se paino. ::) Kypärästähän saadaan kevyt, kun otetaan materiaalia pois, mutta se on myös aina suojaavuudesta pois. Helpoiten painoa saadaan pois ulkokuoresta, jolloin juurikin esim. leukasuojasta tulee löysä. Ulkokuoren homma on suojata sisempää kuorta pikkukolhuilta, mutta erityisesti jakaa kypärään tulevaa iskua laajemmalle alueelle sisäkuoreen, ja ehkäistä esimerkiksi terävän kiven, oksan tms. tunkeutumista kypärän sisäkuoreen. Hiilikuitu, niin seksikäs materiaalina kuin onkin, ei ole hyvä valinta ainoaksi ulkokuoren materiaaliksi, sillä se ei ominaisuuksiltaan tarjoa kaikkea mitä ulkokuorelta tarvitaan.

    Sisäkuorissakin on eroja... vähänkin paremmissa kypärissä alkaa olemaan sisäkuori kahdesta tai kolmesta eritiheyksisestä osasta. Yksiosainen sisäkuori on kompromissi siinä mielessä, että joko se suojaa hyvin kovilta iskuilta, jolloin käyttäjä saa herkemmin vaikkapa aivotärähdyksen. Toisaalta taas enemmän enrgiaa sitovat sisäkuoret taas eivät suojaa kovilta iskuilta yhtä hyvin. Useampiosaisissa sisäkuorissa voidaan yhdistellä erilaisia ominaisuuksia, jolloin saadaan paras mahdollinen suojaavuus erilaisissa tilanteissa.

    Jos keveys on tärkein ominaisuus kypärää hankittaessa, niin kannattaa säästää rahat ja ajella vaikka pipo päässä. :p
     
  5. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Vs: kypärä?

    Jep näin tein ja tulin vielä paremmalle mielelle marushinista! Entinen oli vielä löysempi,tosin vanha HJC mutta silti Marushin oli jämäkämpi ja ottaen huomioon että hjc:hen verrattuna marushineita kestää olla 2 päässä paino huomioiden ;D ja eikhän se materiaalien kehitys mene myös sillälailla eteenpäin että painoa otetaan pois ja lujuus silti säilyy ;) eihän tuo marushin ole tosin ku jotain 50 vuotta vanha firma ;D noh se ja sama. itte tykkään kuiten ajaa keveällä kypärällä.
     
  6. wolle

    wolle Speedot '15

    Vs: kypärä?

    Tämä asia jää monelta vähälle huomiolle. Kaikilla ei ole niska siinä kunnossa, että voi surutta ryskätä talven menemään 1,5kg tai painavamman kypärän kanssa. Ite kuulun tähän joukkoon, eli mahdollisimman kevyttä. Kun tuosta todellisesta suojaavuudesta ei ole meillä kellään täysin varmaa tietoa, niin ostaa ainakin sitten laadukasta...ja kevyttä.
     
  7. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: kypärä?

    Ite syöksyin pää eellä soratiehen aimo haipakasta kotarin selästä viime kesänä ja Foxin V3 meni monesta kohtaa halki mutta pää siellä sisällä säily ehyenä !

    Niskat ja selkä kyllä sai makiaa.. Ostimpa tilalle toisen samanlaisen, ois saattanu tehä kipiää ku ois ollu joku kympin muovipotta päässä.
     
  8. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: kypärä?

    Tästä olen kirjoittanut varmaan puolenkymmentä kertaa ja monet ei vaan yksinkertaisesti ymmärrä mitä on kovat niskakivut samoin sellainen ihminen joka ei tiedä migreenistä niin kannatta olla hiljaa :-X nämä kun ymppää yhteen voi jokainen miettiä että eikös sitä tee kaikkensa että voi rakkainta lajia harrastaa vielä vuosia :-* .
    TarmoM kun on tuollainen asiantuntija niin lopuksi heittää p*skana vitsinä ajele pipo päässä nyt kun olet kypäräammattilainen? kokeile ihmeessä juosta betoniseinää päin kevyt kypärä tai pipo päässä jos et eroa tunne kerro ihmeessä? En vetänyt herneitä tai huumeita nenään enkä tule vetämään ;D
    Yleistät tuo hiilikuidun käytön kypärissä taitaa vaan noista keveistä crossikypäristä tuo marushin olla hiilikuitupotta ainoa täyshiilarikypärä itse en jaksa tarkistaa mutta sinähän tiedät? Kerroppa miten nämä yhditelmät käyttäytyy: hiilikuitu-kevlar ja tai lasikuitu-kevlar vesi kielellä odotan eri variaatioita eri seossuhteilla kun sinullahan on tieto millaisilla suhteilla noita "aineksia" on käytetty esim kiistellyissä Airoh:n mailleissa ;D
    Pitäsköhän lähteä nukkumaan ennenkuin kunnolla rupean kyselemään ::)
     
  9. TarmoM

    TarmoM 2006 Polaris 500 XC SP & 1988 Lynx 3300 GLS

    Vs: kypärä?

    [quote author=Gizmo]TarmoM kun on tuollainen asiantuntija niin lopuksi heittää p*skana vitsinä ajele pipo päässä nyt kun olet kypäräammattilainen? kokeile ihmeessä juosta betoniseinää päin kevyt kypärä tai pipo päässä jos et eroa tunne kerro ihmeessä? En vetänyt herneitä tai huumeita nenään enkä tule vetämään ;D [/quote]

    Huumori on vaikea laji, jossa vastuu on kuitenkin kuulijalla.

    [quote author=Gizmo]Yleistät tuo hiilikuidun käytön kypärissä taitaa vaan noista keveistä crossikypäristä tuo marushin olla hiilikuitupotta ainoa täyshiilarikypärä itse en jaksa tarkistaa mutta sinähän tiedät?[/quote]

    En tiedä, joten kannattaa ottaa selvää, jos koet asian tärkeäksi.

    [quote author=Gizmo]Kerroppa miten nämä yhditelmät käyttäytyy: hiilikuitu-kevlar ja tai lasikuitu-kevlar vesi kielellä odotan eri variaatioita eri seossuhteilla kun sinullahan on tieto millaisilla suhteilla noita "aineksia" on käytetty esim kiistellyissä Airoh:n mailleissa ;D[/quote]

    Huh, luetun ymmärtäminen ei liene ihan hanskassa, vai vääristeletkö asioita ihan tarkoituksella? Väännetään nyt sitten rautalangasta, ennen kuin lähtee vallan lapasesta. En uskoakseni ole väittänyt tietäväni, mistä ja miten eri valmistajien kypärät esim. mainitsemasi Airoh valmistetaan.

    [quote author=Gizmo]Pitäsköhän lähteä nukkumaan ennenkuin kunnolla rupean kyselemään ::)[/quote]

    Selkeästi oli nukkumaanmenoaika jo mennyt ohi. ;D
     
  10. Hösö

    Hösö rev ss-x 137"

    Vs: kypärä?

    eikös nää yyberkevyet ja joustavat potat ole kieletty rossikisoissa? juurikin sen taki ku ne ei suojaa tarpeeksi? ::)
     
  11. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Hiilikuitu, niin seksikäs materiaalina kuin onkin, ei ole hyvä valinta ainoaksi ulkokuoren materiaaliksi, sillä se ei ominaisuuksiltaan tarjoa kaikkea mitä ulkokuorelta tarvitaan.


    Kerroppa TarmoM että miksi hiilikuitu ei sovellu kypärän kuoreksi ja mitä noi ominaisuudet on. Mikä materiaali on sit ominaisuuksiltaan parempaa?
     
  12. Hösö

    Hösö rev ss-x 137"

    Vs: kypärä?

    ei hyvänen aika sentään...

    opetelkaa lukemaan!



    ja voisko tämä tarkoittaa esim. sitä, että sielä yhistettään eri kuituja, jotta ominaisuudet saadaan hyväksi? voisko?
     
  13. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: kypärä?

    Ja ilmeisesti et tiedä marushinikaan valmistustekniikkaa vaan yleistät asioita hiilikuidusta hiilikuidun yleistiedon perusteella hiilikuitua voitaneen valmistaa hiukan eri prosesesseilla ja eri ominaisuuksilla minä en tiedä kerro sinä? Entä jos marushin on lisännyt 1-5% muuta materiaalia tuohon kypärään mutta ei halua kilpailuteknisistä syistä kertoa muille?
    Kuitenkin väität että porukka tuntuu mutuilevan näistä asioista tätä kun lukee tuntuu olevan mutuilua myöskin tai sitten olet lukenut väitteet wikipediasta tai jostain jännästä lehdestä yhden artikkelin perusteella ja kauppamiehet on asia erikseen ;D. Kerro toki jos olet oikea ammattilainen kypärien parissa niin porukka varmasti uskoo sinua, jos ei ole oikeaa osaamista älä myöskään väitä toisten mutuilevan sillä niin teet siinä tapauksessa itsekin.

    Hösö: Onko jossain joku lista missä on kielletyt kypärät jos on luulen että sadat ihmiset saisi lisätietoa siitä?
     
  14. Hösö

    Hösö rev ss-x 137"

    Vs: kypärä?

    emt. mutulla heittäsin että jossain lajiliiton sivuilla vois olla. yhen rossikuskin kans tästä oli vaan puhetta talavella, että ei sais iha kaikkia pottia kisoissa käyttää..
     
  15. Sape

    Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

    Vs: kypärä?

    tld on paras!!!!1 ;D
     
  16. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Otahan vähän happia ja faktoja pöytään eikä mitään mutuilua ja kummin kaiman serkku pojalta kuultuja juttuja. Edelleen haluan tietää et miksi hiilikuitu tai joku muu kuitu ei kelpais kuoren materiaaliksi.
     
  17. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    VM:pä!
     
  18. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Kyllä M2R:kin hyvä on, lippa vain heikko... (vissiin liika kevyt)... ;) ;D
    (pää kuiten säily ehkäsenä.)

    [​IMG]
     
  19. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: kypärä?

    ainaki maailman helpoin myydä, käytettynäkin
     
  20. Solaris

    Solaris Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    olis voinut mennä takuuseen mutta näyttää että lipan ruuvi väärässä asennossa sekä hjc kuonokoppa joten omaan piikkiin menee ;D

     

Suosittele tätä sivua