Heinävesi

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Leppis, 23/2/06.

  1. IP Racing

    IP Racing Kisakenttien eläkeläinen

    Vs: Heinävesi

    Lunta on vielä kohtuullisesti, mutta varmasti pehmyttä. :-\
    Reiteillä ei enää kunnossapitoa ja jäämerkkaukset kerätään pois viimeistään ensi viikon aikana.
    Jääalueilla ei ole enää lunta, joten luvassa on lämpötilasta riippuen sohjoa tai savuavia liukumuoveja.
    Maa-alueilla on aurinkoisillla paikoilla sulia pälviä ja auratut pätkät Kermassa paljaalla asfaltilla.

    Jääalueilla on jo todella heikkoja paikkoja!!! Hirvet olivat jo uittaneet itsensä ei niin kovin kaukana kelkkareitistä... :eek:
     
  2. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Vs: Heinävesi

    Onko huomenna foorumilaisia Kuikankiemuroilla? Voisi lähteä ajokauden lopettelemaan, mutta ajoseurasta on jälleen pulaa.
     
  3. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Vs: Heinävesi

    Kävin vielä tänään ajamassa tulenliekistä kermankanavan ohi järven rantaan asti ja takaisin. Muita kelkkailijoita ei näkynyt reitillä eikä tuoreita jälkiä ollut yhtään. :eek:
    Mukava oli hyppyyttää tulenliekin pätkää, kun patti oli sopivan pehmosta, reitti kanto vielä kuitenkin kelkkaa kohtuullisen hyvin, vain reunoilla oli pehmosta. Välillä patin pohjilla paisto maa mutta ne pysty kiertämään. Jääpätkät oli vielä hyvässä kunnossa, pienien lampien rannoilla oli vettä, muualla oli pinnassa pari senttiä pehmosta ja sitten kovaa.

    Tulenliekki-Heinävesi on siis vielä täysin ajettavassa, jopa talvisessa kunnossa. Heinävesi-kermankanava- savonranta/kuikankota risteys välille mahtui monenlaista baanaa, välillä oli tasasta ja lumista, pari suota oli ihan vesillä, mutta menihän tuo föönikin nätisti yli. Sitten oli mehtäkone möyriny pienen pätkän mullokselle ja kermankanavalla sai karruuttaa pitkät matkat asfaltti ja hiekkatietä. Kylän pinnassa kun karruutin tietä myöten tankille, sain myös ihmettteleviä katseita, eihän se kausi nyt vielä ohi ole.. (johan noilla jarloilla on 1500km ajettukin) ::) ;)

    Kaivakaahan ne kelkat vielä tallin nurkilta ja huomenna baanalle. Sen jälkeen ei ole enää jakoja, kun ei lupaile pakkasia. Uskosin että ympäryslenkkikin on vielä täysin ajettavissa, en kuitenkaan lähtenyt yksin kiertämään, kun ei muitakaan kelkkailijoita näkynyt.

    Kiitos kuluneesta kaudesta, kausi oli pitkä ja luminen ja reitit hyvässä kunnossa. Kilometrejäkin kertyi noin 1500.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Oho!, Urku auki tuostakin tultiin, edes takasin
    [​IMG]

    [​IMG]

    Tulvii, Tulvii
    [​IMG]

    [​IMG]

    Tuossa olisi siltatalkoot paikoillaan
    [​IMG]

    Tuossa se tulenliekinpätkällä oleva laskupuro josta sanoin jo useampi viikko sitten, tosin ei ollutkaan kodan jälkeisellä jääpätkällä vaan lähempänä heinävettä.
    [​IMG]

    [​IMG]

    Oho... Hyppy vähän reunaan ja saman tien suksi haukkas, jarrut lukkoon ettei ollu puussa. Onneksi ei kaivanu kiinni, olisi ollu yksin melkonen repiminen. ::)
    [​IMG]
     
  4. IP Racing

    IP Racing Kisakenttien eläkeläinen

    Vs: Heinävesi

    Nyt se on sitten ohi tältä talvelta :'( :'(

    Reittimerkit on kerätty jääosuuksilta pois ja jäät on jo todella petollisia. Isoja reikiä ja ojien suut sulina...
    Metsässä on vielä kohtuullisesti lunta, mutta kyllä tuo on jo enemmän kivien ja pälvien kiertelyä kuin ajamista.

    Kiitos kaikille reittien kunnossapitoon ja talkoisiin osallistuneille!!

    Tavataan taas ensi talvena Heinäveden reiteillä.
     
  5. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Vs: Heinävesi

    Kausi avattiin viimevuonna 12.12 reittitalkoilla. Veikkauksia kehiin millon pääsee pohjia tamppailemaan tänä vuonna? ;D Ite veikkaisin 17.12.2011
    [​IMG]
     
  6. lynxpower

    lynxpower Active Member

    Vs: Heinävesi

    Toivoisin et huomenna, mut taitaa olla mun veikkaus 22.12.11 :-[
     
  7. Tommy T

    Tommy T Polle

    Vs: Heinävesi

    Ei toivoakaan tuohon. Pahoin pelkään, että menee ens vuoden puolelle.
     
  8. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Vs: Heinävesi

    Niimpä, mahtaa mennä tuonne tammikuun puoleenväliin kuten joku vuostakaperin :/
     
  9. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Vs: Heinävesi

    Eiköhä näillä korkeuksilla viimeistään Tapaninajelut. Kahvinporoista kattelin :eek: :eek: ;)
     
  10. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Vs: Heinävesi

    Eipä taida olla reiteille jakoja tämän vuoden puolella jos ei nuo sääennusteet ihan täysin muutu :'( :-X
     
  11. IP Racing

    IP Racing Kisakenttien eläkeläinen

    Vs: Heinävesi

    Menee kelkkailukauden korkkaus Heinävedellä pitkälle ensi vuoden puolelle :'(
    Kermanjärvellä on vielä uistelukelit... Ei ole ollut edes riitteessä vielä.
    Pienemmille lammille (joita täällä riittää) tulee haasteelliset olosuhteet kun saadaan lunta. Taitaa kaikissa lammissa olla jo ohut jää, siihen kun tuuppaa parikymmentä senttiä lunta, niin on taas hauskaa miettiä kantavuuksia tampparille ::)

    Vielä olis tiedossa pari talkookohdetta, eli jos tuntuu poltetta päästä reitille, niin kyselyä tulemaan, opastetaan oikealle paikalle ;D
     
  12. yamahahihhuli

    yamahahihhuli ski-doo mxzx800r-13

    Vs: Heinävesi

    vieläkö sama tilanne kuin ennen joulun pyhiä?
     
  13. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Vs: Heinävesi

    Lammissa on varmaan sellanen 10+ cm jäätä, Kerma todennäkösesti riitteessä ja lunta ei oo ainakaan täällä Varkaudessa, tuskin kovin paljon enempää hvedelläkään.
     
  14. IP Racing

    IP Racing Kisakenttien eläkeläinen

    Vs: Heinävesi

    Kermanjärvi naksahti jäähän uutenavuotena ja heti perään tuuppasi reilut 10 senttiä valkoista päälle :'(

    Ei ole siis asiaa reiteille ennen kovia pakkasia ja noitahan ei ennusteen mukaan ole tulossa. Näyttävi tämä talvi todella huonolta. Henkilökohtainen veikkaukseni on, ettei taideta tänä vuonna järveä tampparilla ylittää...

    Vettä on luonnossa nyt niin paljon, että kaikkien lampien jokisuut ovat todella petollisia. Ja valtaosa reiteistä menee juuri noista jokisuista...

    Eli älkää hätäilkö reitille, pohjoisessa on paremmat ajokelit ;)
     
  15. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Vs: Heinävesi

    Viimeistä lomaviikkoa viedään, joten olihan se käytävä katsomassa reittien tilannetta, nyt kun tuota luntakin tuli vähän ja pakkasia piteli.

    Lähtö venähti yli puoleen päivään, joten ajelin vain Tulenliekistä Monikon kodalle, rauhallisesti pohjia tamppaillen. Ei ollu vielä kukaan muu käynyt ajelemassa, ainoastaan yhdet telamaönkijän jäljet meni reitillä. Jääpätkät ajelin edestakaisin moneen kertaan niin pääsee lumen alla oleva sohjo jäätymään. Jään paksuuksia mitailin pikku fiskarssilla, joissain paikoissa sai just reiän tehtyä eli (teräs)jäätä oli noin 15cm, suurimmaks osaks ei kuitenkaan terässä riittänyt mitta, mutta noissa paikoissa se ensimmäinen 15 cm ei ollut teräsjäätä. Joissain paikoissa oli sohjoa, joissain taas kohva kantoi, eli jäänlaatu tuntuu vaihtelevan paljon paikasta riippuen ja voipi olla ettei jokapaikassa noin paljoa ole jäätä. Lunta oli 15-25 senttiä, suunnilleen samanverran kuin viimevuonna kun talkoilla pohjia tamppailtiin. Muutamia puita oli kaatunut tuollekkin välille, tarviis moottorisahan että sais ne pois reitiltä, yhestä kuusesta napsin latvan poikki kirveellä niin sen pystyy nyt kiertämään.

    Kyllähän tuolla jo nyt pystyy pohjia tamppailemaan, kun vaan malttaa rauhassa ajella niin ei tule vahinkoja itelle eikä kelkalle ja kestää ne lumetkin reitillä.

    Mikälie tilanne Kermalla, mahtaa vielä alle 10 senttiä olla jäätä? Huomenna taidan lähteä tamppailemaan tulenliekistä tulilahteen.

    Jokos on reittin tamppaus/puunraivaus talkoita suunnitteilla? Nythän nuo pystyis jo muuten järjestämään, mutta Kermasta ei vielä varmaan yli uskalla pyyhkiä.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  16. IP Racing

    IP Racing Kisakenttien eläkeläinen

    Vs: Heinävesi

    Nuo oli minun jäljet siellä reitillä, oltiin viikonloppuna laskemassa hirven ja ilveksen jälkiä. Käytin samalla tilaisuuden hyväksi ja kävin tarkastamassa onko puita nurin. ;)

    Käytiin kelkoilla maanantaina tamppaamassa Tulilahti - Valkeinen (Kerman takana) väli. Puolenkymmentä puuta oli nutullaan, yhdestä ei päässy ympäri vaan piti kelkat nostaa yli... Just äsken tulin pois samalta pätkältä, tällä kertaa mönkkärillä jyrä perässä. Jyrättiin reitti Tulilahdesta Kermaan asti ja poisteltiin samalla kaatuneet puut.

    Kermanjärvelle älkää vaan menkö vielä tekemään jälkiä, jäätä vain noin 5 cm. Jos sinne tekee nopealla kelkalla jäljet, on siellä kohta verkko- ja pilkkimiehet uittamassa itseään periaatteella "onhan tuo kestäny tuon toisenkin mennä..."

    Talkoista varmaan lisää infoa hetimiten viikonlopulla. Torstaina kerhon hallituksen kokous jossa pohditaan mahdollisuuksia...
     
  17. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Vs: Heinävesi

    Noniin nyt on jälki ajettu lähes tulilahteen asti, vähän aiemmin käännyin kun oli 2 isoa mäntyä reitin poikki ja toinen ois ollu aika vaikeasti kierrettävissä/ylitettävissä toisesta ajoin reunan kautta yli. Puut on Varkaudentien ja Viitalahdentien välissä, tulenliekistä tultaessa jonkun matkaa sen pienen lammen jälkeen, 100-200 metrin päässä toisistaan. muutaman pienemmän puun katkoin kirveelllä reitin tieltä. Lisäks tulenliekki-tulilahti välilä on muitakin puita nurin, mutta ne on vaan osittain reitillä joten pitäs ajaa koko väli moottorisaha matkassa. Liekistä Monikon kodalle on nyt jo ihan"hyvät" pohjat, täyteen leveyteen sain leviteltyä mutta siitä eteenpäin on sitten vaan kahdet jäljet ja tuolla välillä tuntu muutenkin olevan enempi ties mitä rapakoita, syviä monttuja ja oja. Joku vois sieltä heinävedeltä päin tamppailla monikolle (moottorisaha mukana..) niin sais hyvät pohjat (tuolle välille saattaa tarvita hiukan seikkailumieltä tai ainakin kaverin, meinas parissa paikkaa tulla orpo olo yksin ajellessa, mutta onneks ei kelkka jääny kiinni mihinkään ja kesti muutenkin ehjänä ::) :)

    Ei siis toinna vielä missäännimessä ajamaan lähteä, (muussa kun reitin tamppailu mielessä) ei tule kun vahinkoa jos innostuu enempi kaasua antamaan, lunta on parhaissa paikoissa saappaan varren verran, n30cm, mutta sekin painui aika tiiviiksi joten kiviä ja kantoja voi löytyä. Eiköhän se talvi sieltä vielä tule vaikka myöhässä onkin ::)

    Polle tuntu olevan melko janoisella päällä, 20 litraa meni bensaa tuolle pätkälle ja tulisko kilometrejä se 40 ::) ;D

    Ainut isompi oja tuolla välillä. Joutu jo hiukan keräilemään föönin voimia että sai tassut ilmaan ;) ( lue: käydä potkimassa vastapenkkaa että ei oo pahempia kiviä, siihenhä se kuitenkin sukset eellä töksähtää)
    [​IMG]

    2 kertaa kun edestakasin ajelee, niin aika lailla koko leveydeltä tulee reitti poljettua, eilinen jälki oli jo jonkun verran kovettunukkin.
    [​IMG]


    [​IMG]
     
  18. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: Heinävesi

    Huomenna ois tarkotus käydä vähän tulenliekistä etiä päin ajelemassa. Eiköhän siellä ihan hyvä ole hissukseen painella menemään. Jos se tamppari sit vaikka aiemmin pääsis tuota väliä lanailemaan järvienkin puolesta.
     
  19. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Vs: Heinävesi

    Eiköhän tuolla pysty, nyt kun tuota uutta luntakin tuli ja tulee edelleen. Kelkkareittikartasta katottuna Kontiomäenkohilla olevalla lammella kanattaa noudattaa varovaisuuta, tulenliekin puoleisesta päästä meni jalka läpi rannassa, tosin ei sillä paikkaa ollu vettäkään kun parikymmentä senttiä, 15metriä rannasta ei kirveen terä ylettänyt jäästä läpi, vastaavasti samalla lammella toisessa päässä tulee sula puro lähelle reittiä, mutta ite ajoin linjan niin ettei mene ihan läheltä tuota puroa eli vasenta rantaa pitkin, ei jyrkästi puronvierestä niinkun reitti yleensä on merkitty (jos siellä enää jälkiä näkyy). Itellä oli ajatuksena lähteä joko karviosta tai valamosta kaverin kanssa tuota "takalenkkiä" polkemaan.
     
  20. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: Heinävesi

    Mikähän lienee kermajärven jäätilanne? Sitä ei varmaan uskalla vielä lähteä ylittämään :-X
     

Suosittele tätä sivua