Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. oopee_

    oopee_ ski-doo 500ss TnT -08 . . . . Lynx 5900 GLX -87

    Vs: Oulun reitit

    Mitenkäs pitkä tuo jatkoaika nyt sitten on ja mitä pätkiä lana tulee kiertämään tänä talvena? Kyllähän niitä saisi uusia uria/reittejä tulla sitä mukaa kun vanhoja suljetaan, nykyiselläänkään kun niitä liikaa ei ole.
     
  2. J

    J Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Toivon kovasti että hiukkavaara auranmaja ura jäisi voimaan...on siinä niin paljon liikennettä että sen sulkeminen aihauttaa varmasti omatoimista ajelua alueella...aivan varmasti..
    Ja toisakseen ..se on pateista huolimatta hyvä vaihtoehto reitti haukiputaan suuntaan meneville.
     
  3. Kimple

    Kimple Shredder RE 3900

    Vs: Oulun reitit

    Mielenkiintoinen näkökanta sulkemiseen tuo, että ei johda mihinkään. Tuollakin päin kuitenkin asuu ihmisiä jotka kelkalla ajaa, ja parempihan se on jos ei tarvi kelkkaa vetää kärryssä kilometritolkulla, että pääsee uran alkuun. Noiden urien sulkeminen aiheuttaisi taatusti villiä ajelua alueella. Hienoa, että moiset ajatukset on kuitenkin toistaiseksi torpattu. Eikös pitkänajan suunnitelmissa ollut tarkoitus jatkaa reitistöä Auranmajalta Haukiputaalle päin, jolloin tuo "ei johda mihinkään" hommakaan ei olisi enää validi?
     
  4. J.S.

    J.S. Guest

    Vs: Oulun reitit

    Ouluntullista tuli käytyä Muhoksen suuntaan vähän toistakymmentä kilometriä. Hyvä oli päästellä tasaista pohjaa, lukuunottamatta muutamia sulia ojia. Osaan ojista sai sukeltaa melkein pohjaa myöten korkean töyrään päältä.
    Ei arvannut yksin lähteä ajelemaan Muhokselle asti kun jälki loppui sulan näköisen suon reunaan, täytyy käydä uudelleen ensiviikolla kun on ollut pakkasta muutaman päivän.
     
  5. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Vs: Oulun reitit

    Ohhoh olipa yllätyksen tehneet. Täysin uus reitti Jäälin taka olevilla linjoilla Oulun puolella. :-* Oli tasasta ja leviää baanaa + hyvät merkit.

    Oli muuten kaatunut 4-5 puuta reitille, osa Kalimeenlammelta YK:hon päin ja osa Ouluun päin. Yhden siirsin syrjään, muut olivat sen verran hankalasti, että ois saha ollut tarpeellinen.
     
  6. Dest

    Dest Switchback Assault 800 -14

    Vs: Oulun reitit

    Ehdoton ei kaikille reittien sulkemista kaavaileville! Yleensä aika kovan työn takana tuntuu olevan pienenkään reittipätkän saaminen keskelle korpea, joten jos reitti/ura on johonkin saatu ei siitä kannattais kovin helpolla luopua. Vaikka käyttäjiä ei olisikaan kuin jokunen kymmenen, niin entä sitten? Parempi varmasti että nekin ajavat luvallisia reittejä pitkin, kuin että ajavat sitten luvattomasti suljettua reittipohjaa tai suurinpirtee sitä pitkin... Yksikään uran sulkeminen ei ainakaan vähennä luvatonta ajelua. Jos jotain uraa ollaan poistamassa niin kannattais kyllä tuo suunnitelmien mukainen reittihanke olla jo aika vahvalla pohjalla. Jäädään pian kohta kokonaan ilman reittejä ;D

    Klikkaa isoksi. Kuvakaappaus nuista suunnitelmista. Näyttää hienolta mutta epätodelliselta. Kelkkareitit
    [​IMG]

    Ja sitten asiaa ;D
    Polttelis päästä testaileen baanoja Ouluntullista. Oisko vaikka ensviikonlopulle (7.-8. pv) innokkaita ajokavereita? Nihkeä olis yksin ojanpohjalle jumitella toistamiseen tälle ajokaudelle.. ;D
     
  7. MPL

    MPL x-rs 2014

    Vs: Oulun reitit

    Pääseekö ouluntullista rokualle asti?
     
  8. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Mahtaa olla muutama vetinen suo välissä...? (murrosta muhokselle päin)
    (mutuilua, en oo käyny kattoon...)
     
  9. MPL

    MPL x-rs 2014

    Vs: Oulun reitit

    Pitääpä huomenna lähtä kattoo, miltä sielä näyttää...
     
  10. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Oli näköjään Waarin aamulla postaama vastaus kadonnut bittiavaruuteen.
    Auranmajalle nimenomaan ollaan suunnittelemassa uutta reittiä korvaamaan nykyinen poistuva Isosuoyhteys.
    Hiukkavaara - Isosuo väli siis on poistumassa, milloin se jää nähtäväksi ja ei kuitenkaan vielä tänä vuonna.
    Uudet reitit on tosi lujassa mutta nostetaanpas tässä kohtaa kaikki hattua MikaPu:lle joka yksin noita uusia reittejä meille taistelee kynsin hampain. Kerhot ja muut kelkkailijat on olleet oppositiossa ja soraääniä, kuten nytkin kuulee helposti, mutta jos ei asioista tiedä, niin tekee helposti vääriä johtopäätöksiä, netti keskustelutkin saattaa helposti joutua väärille raiteille, kun tämä kirjoittelu on niin rajallista ja suppeaa informaatiota, mutta uskokaan Waarin sanaa, kyllä noiden reittien eteen tehdään kaikki mahdollinen ja vähän vielä päälle.

    Juuri kotiuduin ja poistin nuot puut sekä hinasin auton joka oli juuttunut Kuparisenpolulle, polun päähän kääntöpaikalle. Aika sissejä oli sällit, kun tarjouduin vetämään heidät takaisin Sanginjoen tielle, niin kiittivät kohteliaasti ja kertoivat menevänsä polun päähän ja laavulle yöksi. Joten Matsta narunnokkaan ja Comentajan nokka polun päätäkohti ja menoksi. Pitää tässä kohtaa mainita että ei se paljon painanut Comentajan perässä, vaan nöyrästi tuli että lumi vaan pöllysi, eikä tehnyt edes tiukkaa.

    Ei kuulemma pääse. Muhokselle pääsee kun on varovainen muutaman ojan kohdalla, mutta Kylmälänkylän ja Rokuan välillä on jotain häikkää, jota yritän päästä viikonloppuna tarkistamaan, kuitenkin viimeistään heti alkuviikosta.

    Tunteenpurkauksiin en lähde mukaan jokainen vastaa tekemisistään ja kuten jo moneen kertaan on täälläkin tullut todettua, että villi kelkkailu verottaa reitin kunnossapitorahoja tehokkaasti.
    Hyvää uuttavuotta jo näin etukäteen kelkkaväelle, Waari tekee uudenvuoden lupauksen että palvelu pysyy ainakin totutulla tasolla, saattaa uuden Comentajan myötä jopa parantuakkin. :D
     
  11. MPL

    MPL x-rs 2014

    Vs: Oulun reitit

    oisko ketää lähös ouluntullista muhoksella käymään lenkkiä huomenna 9 aikaan?
     
  12. MxZ-600X

    MxZ-600X Lynx Rave 600 -10

    Vs: Oulun reitit

    kympin aikaa lähetään tästä tyrnävältä muhoksen suuntaa...
     
  13. racer

    racer mxz competititionioni pakkadede

    Vs: Oulun reitit

    hanaa vaa nii mennee yli ;)
     
  14. MxZ-600X

    MxZ-600X Lynx Rave 600 -10

    Vs: Oulun reitit

    hyvähän tuolla oli puottaa.. ainaki tyrnävän kohilta muhokselle.. oli siellä muitaki
     
  15. Lynx700500

    Lynx700500 Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Kiitoksia kaikille jotka olivat kaivamassa lynxiä pois tuosta metsäkoneen rypemästä ojasta.
    Aamupäivällä yritin ajaa siitä läpi, kun en muutakaan reittiä huomannut ja pari kelkkaa oli mennyt aiemmin yli. Ei kestänyt enään mun painoa ja kelkansuksi läpi. No menin nostaan suksea pinnalle, niin tipuin itse ja koko kelkka läpi jäistä. No sitten oli toppavaatteet munia myöten märkänä ja siellä keskellä metsää. Kelkan jätin siihen ja juoksun kans takaisin valkeisjärventien suuntaan ettei palellu kuoliaaksi. kaikille tutuille soittoa matkalta, että tulkaa apuun ja tuokaa kuivaa vaatetta. Muutama ohi ajanut noheva kelkkailia tuli myös avuksi ja kuivin vaattein saatiin kelkka köydellä ylös. Kaikki kelkkailiat pyytettömästi auttoi. Kiitos ja hyvää uutta vuotta!
    [​IMG]
     
  16. oopee_

    oopee_ ski-doo 500ss TnT -08 . . . . Lynx 5900 GLX -87

    Vs: Oulun reitit

    Kyseinen monttu on siis juurikin se Hiukkavaarassa oleva kuoppa josta oli puhetta tossa aiemmin. Vaarallinen paikka joten varokaapa tosiaan. Nyt siitä näemmä on kiertojälki jo tehty.
     
  17. oppera

    oppera Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Saatto olla aika "tiukassa " tosa lällissä..., loppu hyvin kaikki hyvin :D
     
  18. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Vs: Oulun reitit

    EI SAA**NA, jotakihan tuolle on tehtävä... :mad: Onko niillä todellakin oikeus, ilman jälkiseuraamuksia tärvellä reittejä tuohon kuntoon...??
     
  19. Lynx700500

    Lynx700500 Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Kyllä se oli saatanan lujassa, 9 miestä veti kaikin voimin köydellä ja yksi vielä kahluusaappailla ohjas tuolla kurakossa. Onneksi kone ei niellyt vettä kun lähti samontein käyntiin kun ylös sai. Letkulla piti pestä kelkka ja lämpimään talliin kuivaamaan. Kyllä oulun seudulla saa varoa pienintäkin vesistöä tänä talvena. Pakkasia toivottais kovasti.
     
  20. tertsu

    tertsu Kelkaton

    Vs: Oulun reitit

    Mettäraktoreilla, kaivinkoneilla sun muilla saa myllätä mettät, polut ja reitit tykistökeskityksen jälkeiseen kuntoon ilman mitään sanomista, mutta auta armias jos kankaalla näkyy nappularenkaan painallus tai hangella kelkanjälki...
     

Suosittele tätä sivua