Sodankylän ympäristön reitit, ylläpito ja lumitilanne.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä AlEkS1, 28/12/07.

  1. ProxXeck

    ProxXeck 600 RMK -11

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Kuka lie järkipää ajellu Kitisen sillan alta nilimellan edessä olevaan sulaan ja siitä yli. Tarviiko tähän edes syitä laittaa miksi SE EI OLE KOVIN JÄRKEVÄÄ HOMMAA? no laitetaan nyt muutama: 1)Kyllähän tuosta jo hätäkeskuskin kiinnostuu kun tulee useita soittoja ohikulkijoilta kelkan jäljestä joka päättyy sulaan. 2)Hiemanki jos menee lumeen kyseinen sula, niin johan siitä jo muualta tulleet kiskasee samallailla ylitte vanhaa jälkeä kun katsovat että "joo kestää ku muutki"..
     
  2. willevil

    willevil Lynx Boostdocker

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Eipä näkyny jälkiä, eli ei ainakaan Pe-Su akselilla.

    Viljo
     
  3. kakkis

    kakkis Titanic

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    taas perinteinen talvenaloitus, joku patapää vetäny sulan yli kitisestä kylän kohdalla... oli vissiin ajanut sillan altakin. ei todellakaan kannata mennä kikkailemaan tuonne, ei ole jäätä vielä lähellekään riittävästi...
     
  4. tunturinkulkja

    tunturinkulkja polaris dragon rmk 700 -07 lynx 520 -80

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    tänään sattanen-vuotso vuotso-sattanen kilsojaki tuli mukavat 206km :) tästä alkaa tulemaan perinne että kauden alotus ajo ajetaan sodankylän reitillä niin eipä tee kyllä sen jälkeen yhtään mieli tämän kunnan reiteille tämän kauden aikana enään, taas kulkee kelkkani tästä eteen päin omia polkuja tai sitte kittilään jos reitille mieli tekkee. voi vain miettiä että miksi tässä kunnassa ajetaan paljon reittien ulkopuolella, no miksiköhän? ohan nuo reitit ihan syvältä sieltä!!! tänään ajellessa tuli mieleen että se jonka vastuulla nämä reittien kunnossa pito on niin inhoaa varmaan ylikaiken kelkkailua!! tuollaki välillä puuttu paljon merkkejä, vanhoja katkenneita reitti tolppia jokka oli vielä sillee kumollaan että siihenku sopivasti tällää niin keppi kahlaa syvälle kelkan sisuksiin. järettömän pitkiä kantoja pilkisti kymmeniä, nyt kun tulee enemmän lunta niin näitä kantoja ei kyllä huomaa enään, kyllä ainaki tuolla välillä kolisee ja useasti jos ajaa vähänkään sen rännin ulkopuolelle. tehtäis tääläki samalla lailla reittien pohjustus kun kittilässä, sielä on kaikki reitit missä tamppari ajaa niin kannot leikattu koko koneen leveydeltä kaikki ihan isänmaata myöden pois, kittilässä tohtii ajaa vaikka viiden sentin lumella talla pohjassa, ei tarvi pelätä kantoja.
     
  5. miqwe

    miqwe Xtrim ´14 pro-ACE

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Joo reitit on kyllä tähän(kin) aikaan melkosta kuplavolkkaria.


    Kysymys kuuluu, missäpäin Sodankylää ois paljon lunta tähän aikaan? Luostolle päin mentäessä näyttää aika nilkkalumilta, eli pitääkö suunnata pohjoiseen päin? ::)
     
  6. tupla-x

    tupla-x Well-Known Member

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Eikhöhän sitä lunta vähän ylempänä ole, Kaarestunturin maisemissakaan ei liikaa vielä mutta eikhän Pomokairassa jo ala olemaan vähän enempi jos vanhat merkit paikkansa pitää. Soittelin kuntaan nuista lanauksista, kohta tekevät sopimuksen kuka tänä keväänä lanaa Kittilän kunnanrajalle..
     
  7. juize

    juize Assault RMK 800 155" -12

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Kyllähän tuo länsipuolen reitti on erityisen nättiä seutua verrattuna tuohon itäpuolen tasamaan risukkoon. Siitä itse kulkisin jos tuollainen on suunnitelma...
     
  8. PakkanE_

    PakkanE_ lynx BD 3900 -13

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    toivottavasti saatais lanat liikkeelle täälläpäin. olis tuo siirtymä ajo mukavempaa.. vaikka iskarit onki olemassa mutta ei nekään tolokuttomia kestä! onneksi lähellä on isompia jänkiä ja kuivaa kangasmettää ni saapi jossaki ajaa ilman että rikkoo kelkkansa tai selkänsä.
     
  9. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Paljonkoha pitäs kerätä kolehtia, että kunta suostuis lanaileen edes kerran talveen muitaki reittejä, ku tuon Luosto-Kaarestunturi...
     
  10. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Mites se reittimaksuhomma toimii tuolla etelämmässä? Maksetaanko ne paikalliselle kerholle, kunnalle vai maanomistajille? Ilmeisesti rahansaajat kuitenki pitää ees jonkumoista huolta reiteistä?
     
  11. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Sielä reittejä pyörittää paikalliset kerhot, meillä homman hoitaa kunnat ja yritykset. Mutta tästä huolimatta olisin valmis maksaan jotaki, että noita itäpuolenki reittejä lanailtais joskus, edes kerran vuodessa.
     
  12. napero3000

    napero3000 Commander ltd 900 -20

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Ja täältä löytyis toinen joka voisi jotain laittaa kolehtiin.

    Kunta......no joo tai sitten ehkä ei. Kuka siellä teknisellä muuten vastaa reiteistä? Ainakin sen henkilön vois ottaa siihen tamppariin matkaan joka lanaa sen "uuden" pätkän itäpuolenreittiä Luosto-Sodis. Jos samalla asiantuntevuudella hoidetaan muutkin reitti hommat niin varmaan kannattais kysellä naapurikunnista apua.

    Vai onko siellä käyty korjaamassa tehtyjä mokia?
     
  13. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Onhan teillä siellä esim Seipäänreikä ja Lynssi gt jotka omaavat kokemusta reittitalkoista, pistäkää homma pyörimään ei se vaadi kuin melkein kokopäiväistä työtä.
     
  14. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Joko siitä on joku hurja ajanu läpitte? Ite vedin ihan suosiolla tien penkkaa, sillä tuo uus pätkä on hengenvaarallinen. Tai ainaki se pätkä joka kiertää siinä tien itäpuolella.
     
  15. PakkanE_

    PakkanE_ lynx BD 3900 -13

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    tänään ajettiin emännän kans luoston lenkki länsipuolta luostolle ja itäpuolta takasin. itäpuolen reitti PALJON paremmassa kunnossa ku länsipuolen reitti. itäpuolen reitille vissiin tehty jotaki muutoksia ko välillä piti itekki miettiä missähän sitä on menossa.. länsipuolen reittiä ollu ajettu varmaan moneen viikkoon..oli tuiskunnu pitkiltä matkoilta ihan lumenpeittoon.. no onneksi reitit oli merkitty noin 10km välein ni oli helppo suunistella.. ja metsäpätkät aivan hirvittävässä kunnossa.. ja kyllähän muutamakymppi saattais kolehtiin laittaakin kuukausittain kuhan nuille reiteille oikiasti tehtäis jotain.. no luostolla oli ainaki scandikin ja ametistikylpylän väli lanattu ;D

    ja kaakaoki oli halpaa! 2kaakaon hinnalla ajaa nykybensan hinnoilla varmaan rovaniemelle kelekalla ;D
     
  16. miqwe

    miqwe Xtrim ´14 pro-ACE

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Enpä paljon suosittele "perhesafarille" lähtijöitä ajamaan Sodankylän reittejä..Sopii patikkomiehille paremminki, jos kunto kestää. ;D

    Ehkä jängillä pysyy häntäluu ehjänä, jos haluaa vähänkin lujempaa ajaa kuin reipasta hölkkävauhtia. Aika nolossa kunnossa reitit, ei taida ohiajavilla turisteilla jäädä positiivista kuvaa koko kylästä. ::)

    Pitää vissiin mennä omia reittejä tai kärryn kans siirtymät pelipaikoille. :)
     
  17. Kimurantti

    Kimurantti 2021 3700 RE-Ferrari green

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Häätyy kyllä myöntää että pohjospään sähkölinjan alus on ihan iskari testi kunnossa ;D saapi saunahiet joutuin ku pyöräyttää kylän ympärillä 50km. Joutuu myöntään että ei haittaa vaikka tämppåri käviski...
     
  18. miqwe

    miqwe Xtrim ´14 pro-ACE

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Ja varoitus niille jotka ajelee Kelukosken voimalaitoksen yli:

    Nelostien puolella patoa alkava aita on petollinen, tuttu ajoi kelkan tukivarren solmuun. Lumen alta törröttää terävä rauta/aidan osa ja siihen napsahti. Vois kunnossapitäjä joillaki aurauskepeillä tms. merkata sen. Rauta on piilossa, koska tietä auratessa lumi lentää suoraan aidan päälle.



    Siinä kohassa reitti menee kelukosken tien yli lähellä risteystä ja patoa pitkin, voimalaitoksen esittelykyltin vieressä.
     
  19. pilkkis600

    pilkkis600 Nettikelkka

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Onkos sodiksen seudulla ollenkaan lanausaikatauluja?? Pitäs läpi päässä tän kuun lopussa ja tätä topikkia ku lukee niin tulee nyt jo hiki. Mikä on nopein reitti käyrämö vuotso välille??
     
  20. kakkis

    kakkis Titanic

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    revontulireittiä käyrämöstä sodikseen, sitä lanataan, ainakin joskus... :D sodankylästä itäpuolta vuotsoon, suurimmaksi osaksi jänkää... kannattaa olla tarkkana siinä padon ylityksen jälkeen että hoksaa kääntyä vuotsoa kohti... sitä väliä ei lanata, vuotso-saariselkä väliä lanataan välillä, välillä taas ei... :D
     

Suosittele tätä sivua