Joensuun ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kapital, 17/8/07.

  1. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Vs: Joensuun ympäristö

    No ehottomasti! Kyllä oli tänään jo hyvä ajaa :)

    Heinävaaran Seolta lähettiin ja käyttiin Tolosenmäessä pyörähtää. Ei kyllä kolissut enää.

    [​IMG]
     
  2. mava

    mava Ski-doo Summit 550f

    Vs: Joensuun ympäristö

    Onkos kukaan käynyt koluamassa Iiksenjoki - Heinävaara väliä?
    Lähinnä kiinnostais tuo Jukajärven jäätilanne.
     
  3. H-enkka

    H-enkka Polaris SwitchBack 600

    Vs: Joensuun ympäristö

    Ei ollu ainakaan kolin reiteillä ruuhkaa vaikka oli mahtavat ajo kelit lumen puolesta. Kaverin kanssa käytiin aamupäivällä tuossa kolinportilla pyörähtämässä eikä ketään tullut vastaan ja reitti oli ihan koskematon :eek: Iltapäivä menikin sitten omia reittejä pöristellessä. On muuten mahtavat puuteri kelit näiden muutaman päivän sateen jälkeen 8)
     
  4. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Vs: Joensuun ympäristö

    Ja sitä lunta oli, tosin lisää saisi sataa vielä kun eihän tuota kauden jumi tilastoa vielä avattu omalta osalta ;D
     
  5. TEPI

    TEPI Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    pojat jo katolleen ajanu kun tuulilasit hävinny ;) ;D
     
  6. Pasitus

    Pasitus Polaris PRO RMK 155" 800 2017

    Vs: Joensuun ympäristö

    Tänään tuli ajettua Ylämyllyn shelliltä liperiin ja takas. Reitti oli melko patilla ja välillä vesi lensi. Honkalammesta pääs yli mut ei kehannu hirveesti kaasua himmailla välillä, oli nimittäin nostanu vettä jäälle aika reilusti. Oli ollu näköjään muitaki liikkeellä kyseisellä reitillä ja luulis honkalammenki jäätyvän nyt ku on ajettu useempaan kertaan siitä yli. Huomenna pitäs käydä kans kelkkailemassa jossain. Liekkö missä hyväkuntosta reittiä tässä joensuun lähistöllä?
     
  7. Miksal

    Miksal Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Onko nämä sillat ison sähkölinjan alla?? Nyt ei oikein sytytä missä kohtaa nämä voisivat olla, kun en muista että meillä olisi noin isojen purojen ylityksiä tuolla välillä. Lanakin on jo kulkenu sen välin joten en usko siltojen olevan siinä kunnossa, ettet vain lähtenyt seuraamaan jotain privaatti jälkiä. :)
     
  8. Vuobma

    Vuobma Polaris SB Assault 800 -12

    Vs: Joensuun ympäristö

    Ei taida viitsiä ottaa riskiä. Me vedetään huomenna kelkat Heinävaaraan ja lähdetään sieltä.
     
  9. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Vs: Joensuun ympäristö

    Mihin suuntaan aattelit? Tolosenmässä oli kyl pirun kiva käydä. Tuo pätkähän on siitä hyvä ettei siinä ole kuin yksi pienenpieni lampi, joka pitää ylittää. Tosin joku suolammen perkule tms, joten keskellä näytti olevan sulaa, mutta reitti menee sivusta, eikä siinä ainakaan sohjoa kummepaa ollut. Ylitettävä matka on tosiaan varmaan 20 metriä.

    Ojan ylityksissä oli aina jonkun verran vettä, mutteipa nuo haittanneet. Tosin kelkka kyl piti käydä pesasee ton jälkeen

    Kaiken kaikkiaan hemmetin hyvä ajaa. En sit teidä mimmonen tuo huomenna on, koska meitäkin vastaan tuli varmaan yli 10 kpl kelkkoja ja pattiahan sinne jo alkoi syntyä. Sittenkun se vielä kovettuu yönaikaan, niin lie enää nautinto? Päivällä vielä oli. Mitä isompi patti, niin sitä hauskempi :)

    Aamulla ei ollut montaa kelkkaa vielä mennyt:

    [​IMG]
     
  10. Vuobma

    Vuobma Polaris SB Assault 800 -12

    Vs: Joensuun ympäristö

    Ajatus ois ajella just tuonne Tolosenmäkeen. Vielä ei oo ehtiny ajamaan muuta kuin näitä Jaamankankaan reittejä ja ne alkaa olla jo aika patilla ja muutenkin pitää saada vaihtelua. Jos ketä joutavana niin eiku ajelemaan. Tarkoitus olisi lähteä kotoa Lehmosta ysin aikaan joten veikkailisin aikalailla kello kymmentä kun startataan Heinävaarasta. Meitä on kaksi kelkkaa näillä näkymin lähdössä.
     
  11. Skodillac II

    Skodillac II Lynx Lynx

    Vs: Joensuun ympäristö

    Kävin tänään kairan kanssa pyörähtämässä Iiksenjoella ja kairasin pari reikää. Kairan reiästä painoi vettä jäälle kuin suihkulähteestä :-\
    Tuloksena: Ennen kairausta, vettä jään päällä(sohjoa 2-3cm ja lisäks lunta kohdasta riippuen 5-15cm)
    Ylin jääkerros n. 3-4cm paksu, sen jälkeen 1-2cm tyhjää(vettä) lopuks 5-6cm jäätä, joten en suosittele kenenkään vielä menevän ajamaan Iiksenjokea pitkin!!
    (HUOM!! Mittaus tehty yhdellä kohtaa joten tiedot voi vaihdella pitkin Iiksenjokea)
     
  12. TurunenT

    TurunenT Lynx RE 600ho

    Vs: Joensuun ympäristö

    Tänään tais joku "safari" porukka olla hukassa.. ??? ku ajelivat pitkin Ketunpesäntietä Iiksenvaaralla.. Oletan että iiksenjoelle olivat matkalla. Liekkö löytäneet.. ja ovatko jokea pitkin ajaneet?. Tais olla kuusi kelkkaa, Muutama nytro, pari S-D:ta ehkä phazer? jos lumitöitä tehdessä penkan takaa helv#%& moiset hikikarpalot silmillä oikein näin ;D

    Ja täytyy ihan kiitokset tälle porukalle antaa. Vaikka tiellä ajamisesta ollaan niin montaa eri mieltä, niin pienten lasten kaitsijana asiaan ehkä kiinnittää erilailla huomiota. Mutta porukka ajoi maltillisesti (ainakin oman torpan kohdalla :D )
     
  13. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Vs: Joensuun ympäristö

    Noita kaatuneita puita alkaa olla jokapuolella. Useampia puita oli myös Heinävaara - Valkeasuo välillä. Ne raivattiin pois mitä käsivoimin saatiin, mutta vielä sinne jäi moottorisahallekkin töitä.

    Viikko sitten ajoin Paiholaan päin ja siinä missä käännytään kohti Paiholan koulua oli kaivettu ilmeisesti vesijohtoa, joten siihen oli ilmestynyt melkoisen iso oja. Ainakin vähällä lumella sai melkoisen loikan tehdä että yli pääsi.

    Harmillinen homma oli tuo myrsky kun kaateli muuten niin hyvässä kunnossa olleile reiteille puita....
     
  14. Zuumi

    Zuumi Lynksin Extriim

    Vs: Joensuun ympäristö

    Kyllä se on ihan Wirallinen wäylä ;) Siinä se on ollut edellisinäkin vuosina. Ja ison linjan alla ovat.
    Katohan VRY:n kartasta, täysille zuumattuna. Sätös-sanan vasemmalla puolella on lampi, josta lähtee puro itään. Ilmeisesti tuo on se isompi puro. Vesi virtasi itään päin. Ja siellä taitaa olla tulva-aika ::)

    Outokummun säikeessä onkin kerrottu, että puroihin on nyt mätetty kuormalavoja ja lunta.
     
  15. KimmoM

    KimmoM Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Nyt urilla on todella paljon taas tykkylumen taivuttamia ja kaataneita puita. Uravastaavat kun eivät kaikkea aikaansa urilla jouda viettämään, niin olisi hienoa jos kelkkailijat itsekin oma aloitteisesti viitsisivät helpoimmat poistaa urilta. Jos on mahdollista kuljettaa sahaa tai kirvesta mukanaan, niin saisi ainakin osan puista pois urilta samantien kun ne eteen tulee. Helpottaisi kaikkien meidän ajelemisia kun toimisimme yhteistuumin, se ei montaa hetkeä vie, kun muutaman puun hoitaa uralta pois, kaikki se on yhteisen hyvän eteen.
     
  16. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Vs: Joensuun ympäristö

    Niin on. Vaikka syksyllä talkoitiinkin ja pyrittiin poistelee risuja pahimmilta paikoilta, niin ei sitä kaikkialle aika riittänyy / ei kaikkia kohtia tiennytkään.

    Ite käyn ostaa retkikirveen ensviikolla ja köytän sen johonkin lynkeroon kiinni, et pystyy seuraavalla ajokerralla vähän harventaa :)
     
  17. sagge-

    sagge- ralliskippa

    Vs: Joensuun ympäristö

    Hyvin alkaa olemaan jo Polvijärvellä lunta :-*

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  18. panther oku

    panther oku Ilves BD 800 ;), Ogelbo 800 L,80

    Vs: Joensuun ympäristö

    Kovasti oli urilla porukkaa viikonloppuna, tänäiltana lanattiin Törisevän toteemilta-Nesteelle 2 lanalla edestakaisin. Tarvittaisiin talkoot jotta saisimme lumenpainamat puut uranlaidalta pois. Tamppari ei sovi menemään ja ei siitä kannatakkaan ajaa ennen kuin puut-oksat on raivattu. Tarkoitus parinviikon sisällä tampparia käytää.
    Jos vielä ilman uralupaa olevia on, niin hommailkaahan luvat niin saamme pidettyä urat ajokunnossa koko talven.

    Sit risuja, joku on ajanut Outokummun Golfkentän luona yhden lyöntipaikan yli, pahimmassa tapauksessa jäljet voi maksaa satasista-kymmeniin tuhansiin euroihin. Et silleen
     
  19. aki86

    aki86 Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Mie käyn huomenna raivaamassa poies! Ei oo kelekkaa eikä töitä niin mulla on aikaa käydä sahan kanssa käveleksimässä. Jos joku ajelee huomenna siellä päin puolenpäivän tienoilla, niin elekee ajako piälle ;D

    ONKO Kontiolahdella muuallakin noita kaatuneita puita reitillä? Käyn samalla reissulla raivaamassa pois jos on.
     
  20. Miksal

    Miksal Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Okkei, ei enää muista, kun viime ajosta sillä pätkällä alkaa olla vuoden päivät. Pitänee käydä jostakin kelkka alle ja lähteä virkistämään muistia. :)
     

Suosittele tätä sivua