Kelkkailua Kehä III:lla

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä PeteX2, 9/11/07.

  1. Kane

    Kane Member

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    joo toi järvillä ajelu kyl onnistuu ja kuulemma n.20cm jäätä jo(kalastajilta kuultua).mut lähinnä toi et onko muuta reittiä. selkami on tiedossa ja ei taida olla viel ajettavissa tai ei ainakaan eilen ollu jälkeä hangon tien yli.
     
  2. yamahahihhuli

    yamahahihhuli ski-doo mxzx800r-13

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    kuulostaa hyvältä.pitää lähteä kattomaan paikkoja joku viikonloppu.toi selkami on mullakin boikotissa juurikin sen hinnan takia ja kaiken maailman rajotuksien.kuulin että reitti on vielä aukasematta kaatuneiden puiden takia
     
  3. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    Kuulemma voipi olla ettei sellkamin reitti aukea ollenkaan ja onhan se hinta tosiaan kova siitä 50km pätkästä.
     
  4. kelkkapena

    kelkkapena 600rr

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    Joo kannattaa skipata tuo sellkamin reitti, on sen verta erikoismeininki siellä. Ne vahtaa siellä aivan hulluna.
    Laitanpa tässä s-postin jonka se lähetti jäsenille. Ajattelin että voi olla parempi että ajelevat yamahoillaan ihan keskenään.


    KELKKAREITTI NUMMELA-VIHTI

    TIEDOTE KAIKILLE JÄSENILLE Nummelassa 23.1.2011

    Aihe Pelisääntöjen laiminlyöminen / rikkominen

    Yleistä Jäsenilmoituksen allekirjoituksella on jokainen hyväksynyt ja sitoutunut noudattamaan annettuja pelisääntöjä. Ensinnäkin pahoitteluni niille, joille tämä tiedote on tarpeeton.
    Teitä on todella suuri joukko joille nämäkin asiat ovat itsestään selvyys ja olette jo
    äidinmaidossa saaneet sen lahjan.

    Pelisäännöt Säännöt on osalla jäänyt kokonaan tai osin lukematta, toki asioiden ymmärtäminen
    voi tuottaa myös vaikeuksia. Nyt on korkea aika kaivaa pahvi luettavaksi.

    Reitillä ajo Käsittämätön suoritus kuluneen viikon ja viikonlopun ”raivoamisessa reitillä.
    Suurin osa mutkista ja tienylityksistä on typerästi ”rullattu ikuisesti jäälle, siis korjaamaton vahinko koko loppukevääksi. Ohjeissa lukee; mutkat ja risteysalueet rauhoitetaan kaasulta ja jarrulta, syy vaarallisen jääalueen muodostuminen, jota ei korjata millään keinoa. Tästä muistutettiin myös tutustumisajossa. Tämä ei ole mikään endurorata.

    Palaute Viikonlopusta jäi käteen huonoa palautetta niin kelkkailijoilta kuin maanomistajilta.
    Yksi kelkkailija (pikku poikansa kanssa) kaatoi jäisessä mutkassa kelkkansa ja kelkka
    on nyt meillä paikattavana, kuljettajat selvisivät säikähdyksellä. Muutamien täysin
    holtiton apinanraivotyyli saa nyt aikaan kaikille yleisen huomautuksen.
    Nyt on valittava reitin sulkemisen (korjaustyöt n.1viikko) tai apinanraivo kuskien poistaminen reitiltä,….. valinta on poistaminen !
    Kelkkaharrastajia on nyt 112, ja on selvää että reitiltä poistuu ne muutama pelle, joilla
    ei tunnu olevan mitään eikä ketään kohtaan kunnioitusta. Kiitos niille kelkkailijoille
    jotka kannustivat tämän palautteen tekemiseen.

    Talkoot Tarvitsemme talkoo apua. Noukimme yhdessä pellet pois paanalta. Havaintomme on
    noin 10 kelkkailijasta jotka ovat nyt erikoistarkkailussamme. (nämä erottuvat helposti)
    50 e vinkkipalkkio sille joka bongaa kyseisen uranpilaajan, KIITOS ! Tulemme myös
    järjestämään tästä päivästä alkaen yllätystarkkailua maastoon mutka ja tienylitys paikkoihin. Rekisteritunnus riittää ja ajot on ohi tältä kaudelta. On pakko ottaa kovat otteet, sen verran oli tulista palautetta ja näkihän sen kaikki viikonlopun kuskit mikä on tulos. Kelkkansa kaatanut isä laittoi jo 50 e likoon ensimmäiseen ulosheittoon ! Halutessasi voit kysyä myymälästämme nimilistaa poistuvista mestareista. Talkoisiin on jo ilmoittautunut 3-4 maanomistajaa ja useita harrastajia, myös enduron suomenmestari lupautui mukaan, kiitos teille.

    Yllätys Lauantai iltana oli todellinen shokki kun kaksi mestaria ajaa yksisuuntaista osuutta
    vastakarvaan, huh huh. Joten tästä alkavat talkoot.

    Nopeus En halua puuttua nopeuksiin, jokainen tietää kelkkailulain. On vaan järjetöntä”raivota asutuksen läheisyydessä. Happipaikkoja kun reitillä on aivan riittävästi. Hevostilalta on toistuvasti tullut huomautuksia holtittomasta menosta. Porukassa tuntuu tyhmyys aina tiivistyvän (keulamiehen vastuu).

    Kertaus Mutka-alueet rauhoitetaan jarrulta ja kaasulta 30m matkalta (ennen ja jälkeen mutkan),
    risteysalueet samoin 10m matkalta (ennen ja jälkeen).

    Tavoite Kaikille kelkkailijoille turvallinen, hyväkuntoinen ja vaihteleva reitti nautittavaksi.

    Ajoaika Reitillä ajoaika klo 9.30 – 21.30.

    Kiitos ymmärtämisestä ja reipasta kelkkakevättä kaikille, poikkeahan kahville.

    Kari & Jaana

    Sellkami CENTER p.09-2238510
     
  5. JCLG

    JCLG Well-Known Member

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    Nyt on pakko puolustaa Sellkamia. Reitti kulkee jopa taajama-alueella ja pääsääntöisesti yksityisten mailla, joiden koti on reitin lähistöllä. Tuo reitti on poikkeuksellinen ja siksi siellä on omat sääntönsäkin. Olikohan siinä 27 maanomistajaa joiden maille tuo reitti on rakennettu niin ymmärrän ihan hyvin että Kari haluaa pitää kiinni sopimistaan pelisäännöistä kiinni. On selvää että ei tuolla voi naatiskella kuin normaali reitillä. Se sopii hyvin vieroitusoireisiin kun ei pääse kauemmaksi ajamaan.

    Se että seuraavaksi vuodeksi saa maanomistajilta luvat on siellä noudatettava sääntöjä. Jos ne ei jollekin sovi niin eihän siellä ole pakko ajaa. Tänä vuonna en itse aja siellä koska kelkka on pohjoisessa. Muuten olisin varmaan voinutkin käydä ajamassa.
     
  6. kelkkapena

    kelkkapena 600rr

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    Joo en siellä enään ajakkaan, mutta se ei mene jakeluu että jos joku vetää pitkäksi niin miten se voi olla jonkun muun syy kuin sen joka on ks. kelkkaa ajanut? Eikä tuo reitti nyt niin poikkeuksellinen ole, onhan näitä uria täällä etelässä muitakin.
     
  7. JCLG

    JCLG Well-Known Member

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    Joo. En ajatellut tuota yksittäistä tapausta. Ja olet oikeassa. Onhan täällä reittejä tunnin ajomatkan päässä- Nyt vaan ei ole kärryä.
     
  8. kelkkapena

    kelkkapena 600rr

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    Mulle jäi vähän nihkee olo tosta koko hommasta. Nykysin pidän vehkeitä lahden pohjoispuolella, pääsee suoraan pihasta reitille ja saa varmasti kiihdyttää ja jarruttaa mutkissa ;D
     
  9. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    Ite oon käyny tuon Sellkamin reiteillä yhden kerran ja olin samalla siinä perehdytyksessä. Se K.Joensuu on sellainen jyrkän oloinen kaveri, mutta loppupelissä kyllä ihan rehti veikko. Ymmärrän että vaalii tuota reitistöä tarkasti, se vaatii aika paljon vaivaa jotta saa tuollaista ylläpidettyä. Herra oli itse vetämässä meidän poppoota silloin, ja silloin kun reitti mahdollisti niin näytti RX-1 poistuvan aika tavalla. En ole sen jälkeen sellkamilla ajeleen käyny, osasyynä on se hinnoittelu. Muuten ei tuosta yhdestä päivästä varsinaisesti valittamista ollu, kyllä siellä tosiaan joutu ihan kaasuaki painaa jos halus perässä pysyä.

    Kyllähän täällä etelässä reittiä on ajettavaksi asti. Kunnossapitomahdollisuudet on heikommat kun tuolla pohjoisessa, kuskilla kunto kasvaa kun täällä paukuttaa. Ite oon ajellu etelässä sellasia paikkauspäiviä sillon ku alkaa kiristää liikaa, muuten ajelut on valtaosin pohjosessa. Jos kelkkailu kiinnostaa niin kaupoille vaan, kyllä täällä ajamaan pääsee hyvin. Ja noita pohjosen reissuja, kyllä täältä etelästä vaan aika paljon väkeä tuntuu pohjoseen hilautuvan eli varmaan jotain kimppareissua saa aikaiseksi aika helposti.
     
  10. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    Niin sellkamin reittihän tosiaan on hyvä sellaiselle, joka haluaa naatiskella tasaisilla baanoilla. Mutta mikään hikipatikkotreeni paikka se ei ole ja onneksi niitäkin löytyy niitä haluaville. Elämä on valintoja täynnä ja jos tuolla reitillä olisi edes vähän enemmän mittaa olisin itse harkinnut pitäväni kelkan täällä ja ajellut siellä viikolla ja kiskonut kärryssä viikonloppuisin kelkan mökille :)
     
  11. Affliction

    Affliction Polaris Prox 440 fan

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    Terve!

    Vielä tuosta Siuntion motocross-radasta.

    Tänään (tiistaina) soittelivat moottorikerhon puolelta ja tiedottivat, että rataa ei aurata ainakaan tämän viikon aikana. Eli kaikki halukkaat lauantaina kelkkacrossia kurvailemaan. Lunta sadellut ihan kohtalaisesti viimepäivinä, rata pitäisi olla ajettavassa kunnossa viikonloppuna. Kelkkoja muutamia ainakin nyt jo tulossa lauantaille.

    edit: Keskiviikkopäivällä kävin kurvailemassa ja ihan hyvin pystyy ajamaan. Kuitenkin jos kovin on uusia vehkeitä ja niitä haluaa sääliä, ei radalle kannata varmasti kovin kaukaa lähteä tulemaan. Paikka paikoin jäätä / jäätynyttä hiekkaa näkyvissä. Tiedoksi vai ettei kovin pahoja pettymyksiä tule kenellekään :)
     
  12. Punis

    Punis Well-Known Member

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla


    Veikkaan, että ne ketkä crossia haluaa harrastaa eivät kauheasti välitä jos vahat kuluu ja kiilto häviää laitteista.. :) Käyttöönhän nämä on tehty.
     
  13. Affliction

    Affliction Polaris Prox 440 fan

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    Itse ole samoilla linjoilla ja ajankin sen verta vanhemmalla vekottimella ettei ihan pienet kivien raapimiset juuri haittaa! Kuitenkin ajattelin mainita, ettei kukaan ajattele tulevansa tampparilla ajetulle baanalle! :)
     
  14. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    Vuosi vai pari sit kaverin kans käytiin ja sillon oli pattia kyllä vitaliksen paljon. Riippunee varmaan siitä että miten ovat päässeet lanaamaan, mutta kyllä sai jyskätä just sillon ainaki.
     
  15. And_

    And_ Ski-Doo MXZ 670 h.o

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    morjes.. tein jo topicinkin moisesta kysymyksestä että onko kukaan pk-seutulainen nyt helmikuussa lähdössä kelkan kanssa pohjoiseen kun olisi omallekkin kelkalle kyydin tarvetta kittilään/leville päin ennen vk8:aa jos jollain sattuisi olemaan veturissa tai kärryssä paikkaa vapaana..? Korvausta vastaan tottakai!

    Antti Ruusunlehti
    0404115898
     
  16. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    Kehä kolmosella vissiin hullut rallit päällä? Ainaki jos uutisia on uskominen...? ;D
    (siis tuota lumen määrää meinaan...)
     
  17. mauno83

    mauno83 Well-Known Member

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    Morjens..
    Vieläkös tuolla Siuntion crossiradalla lumet on pysyneet vai joko on näytetty auraa..? Mp messuille pitäs lähteä käymään täältä Länsi-rannikolta ja saattaisin ohimennen käydä tutustumassa.. :p
     
  18. Affliction

    Affliction Polaris Prox 440 fan

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    Terve!

    Tänään viimeksi kävin ajelemassa siellä ja ihan hyvästi on lunta. Eivät ole nyt viimeaikoina auranneet rataa. Lapiopelillä vähän koitettiin hyppyreitäkin muokata sopivammiksi kelkalle ja kyllähän niistä jo alkoi ilmaa saada alle. Kävi kerhon puheenjohtajakin ajamassa enskapyörällä ja totesi että hyvinhän tuolla pystyy ajamaan vaikka vähän lunta onkin. Toivottavasti eivät nyt auraile sitä niin pystyisi kelkalla ajamaan jatkossakin.
     
  19. Skoo

    Skoo Well-Known Member

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    Hei,
    Onkos mahdollista huomenna ajella tuolla siuntion radalla?
    Oliko miten tuota lunta tuossa radalla menikö kuinka soralle?
    Mikäli ok, niin saattais pari kelkkaa tullakin Turun suunnilta.
     
  20. Ouzei

    Ouzei Well-Known Member

    Vs: Kelkkailua Kehä III:lla

    Siellähän sitä tulee joka talvi pöllyteltyä... ;D ;D
     

Suosittele tätä sivua