Switchpack 600 (2006-2010)

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Jeziz, 12/1/06.

  1. mikkopo

    mikkopo Well-Known Member

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    onko nämä rmk:n painot otettu varaosakuvastosta vai korjaamokäsikirjasta merenpinnantasolle tarkoitetulle variaattorisäädölle?
     
  2. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Varaosakuvastosta, mielessä kyllä oliki että pitääkö nuo suomen kamaralla paikkaansa.
    Pitäs joskus selata läpi nuo service manuaalit ja kattoa mitä ne sanoo nuista vai sanooko mitään.
     
  3. Yamppa

    Yamppa Assault 800 &1050

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Ainaki viimevuotinen rmk600 144" sisälsi 10-68 painot, eli kyllä toi lista on high altitude painoilla. Noi kyllä todettiin törkeästi liian painavaksi ainaki kunnon ajoon, alas tultii 10-64 asti. samalla variin tuli 160-260 jousi, noilla se on sen jälkeen rokkaillu hienosti.
     
  4. Harri_82

    Harri_82 Well-Known Member

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Eipä saanu duelilta ketjukopan rissoja ainakaan 21/41 koossa :'( Eikä ollu Vm-teamilla käytettyjäkään. Pitää vissiin alkaa alkuperästen hintoja kyseleen vai oisko joku muu vaihtoehto ku tuo 21/41? Muistaakseni 20 yläratasta ois Vm:llä ollu käytettyä mut alarattaita ei tainnu ollu ku 39:siä.

    No pitää testata vakiot ensin et kuin paljon vaikuttaa nuo 8-piikkiset vetarit.
     
  5. [IQ]

    [IQ] Sw assaultti & 600 Switchback

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Noni, nyt on laitos kunnossa, iskareissa vettä ja alumiinitörkyä, vaikka muille jakaa. Simmitetettiinkin vähä tiukemmaksi. On muute hyvä. Huomasivat huollossakin, ett hihna oli iha riekaleina, ihmettelivät miten olin pystynyt ajamaan... Voisihan sitä sillointällöin sinne konehuoneeseen kurkistella.. :p
     
  6. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    6000-8000 jalan korkeuteenhan nuo meikän taulukossa olevat rmk:n palikat oli tarkotettu, korjasin ne mitä sain varmuudella oikein.
    Tarvii alkaa metästään jostain uudempia service manuaaleja...
     
  7. Harri_82

    Harri_82 Well-Known Member

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Jokos Hippo on kerinny testaileen nuita porattuja astilautoja? Tänään ois tarkotus saaha oma härveli kasaan uudella telalla niin mietin et otanko makitan samalla völijyyn ja porailen samanmoiset reiät omaanki. Ens viikolla saa lyhkäsemmät välitki ja pyhäaikana Kajaaniin testaileen.
     
  8. jumo

    jumo Well-Known Member

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Olen kyllä aika skeptinen noiden porattujen reikien toimimisen suhteen, jos katsot tuota aikaisemmin postaamaani kuvaa mun kelkan astinlaudoista (sivu18). Siinäkin on ne etummaiset reiät kuitenkin jäätäneet umpeen. (eli siinä on edessäkin vielä yksi iso reikä, mutta jäätynyt umpeen). Tuo kuva on tosin otettu yli -20 asteen umpisrallien jälkeen eli ehkä hankalin keli kun lunta laudoilla riittää mutta pakkasen takia ei sula tarpeeksi että valuis pois. Lauhemmalla kelillä nuo toimii varmasti paremmin.
     
  9. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Ei oo kauheasti kerenny ajeleen ku itelläki oli tuossa telanvaihtoa, ennakoivaa huoltoa ja muuta pientä näpräämistä.

    Viime viikonloppuna kävin noiden reikien poraamisen jälkeen umpisella ja kyllä niistä juuri jotain apua on mutta ei ne kokonaan auki pysy.
    Nuo reiät ei kyllä ookkaan ku 10 milliset ja laajenee varmaan millin pari kun ne kartioi mutta se omatekonen kartioimistyökalu ei mahtunu noitten nystyröitten väliin 12 millin reiällä.
    Pitäs tehä uus vastin kappale ja kokeilla isontaa 12 milliseksi nuo reiät.
    Helpompi tuo porattu astinlauta on puhdistaa lumesta ja pitoa on kengän pohjaan niinku paremmassaki rallivehkeessä mutta ei tosiaan ainakaan tuon kokoisilla rei'illä vielä pysy auki.
    RMK:ssahan on vakiona jo tuon tyyliset, reiät vaan taitaa olla isommat.

    Itelle en kuitenkaan halua mitään isompia muutoksia tuohon kelkkaan jossa joutuis esim. rälläkkää näyttään niin pysyn noissa rei'issä.
    Nuo reiät samalla tukevoittaa sitä astinlautaa muuten aikalailla, peltiosien jäykistämiseen kai tuo kartioimisidea onki alunperin kehitelty.

    Jos jollain kiinnostaa kokeilla omaansa niin tuosta vaikka ens alkuun hyvin yksinkertainen työkalu tuohon kartioimishommaan:
    http://www.vintagevmax.com/vvforum3/viewtopic.php?f=5&t=2111

    Googleen kun lykkää "dimple die tool" tms. niin löytyy vaikka huru mycke lisää esimerkkejä.
     
  10. Harri_82

    Harri_82 Well-Known Member

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Pitää kattoa jos ens viikolla kerkeis koulussa tekaseen tuollasen työkalun. Mulla on kyllä tuollai rei'itettyä 5mm alumiinilevyä jonku verran. Edelliseen polleen ja pikkuveljen g-typeen tehty siitä karhennuksia. On vaan vähän turhan paksua tuohon hommaan ku tahtoo sit jalka lipsua reunan yli ainaki g-typessä. Mäki taidan jättää astinlautojen muokkaamisen ens kesälle niin saa rauhassa tehä sen.

    Niin ja onko nuihin pollen kytkimeen ja variin jotain huolto neuvoja? Ei oo tullu nuihin sekaannuttua. Ei tarvi joka pultin löysäystä laittaa mut jos jotain erikoistyökaluja tarvii tai pitää huomioida ettei säre eikä saa silmille mitään. Lynestä purin nuo useampaan kertaan mut nämä on vähän erilaiset niin ei summassa kehtaa mennä purkamaan.
     
  11. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Tuo työkalu on kyllä tosi yksinkertanen tehä.
    Mulla oli vaan 10 mm senkkikantanen 10.9 pultti josta mittasin kannan halkasijan ja porasin sen kokosella sopivaan kulmaan terotetulla poranterällä vastinkappaleeseen syvennyksen.
    Jos hifistelemään haluaa alkaa niin tuo kait ois vielä parempi jos siitä upotuksesta tekis isomman eli pultinkannan halkasija+alumiinin paksuus kertaa kaks jolloin se astinlauta lyttääntys sinne väliin niin että kun tuo pultti pohjaa niin se uppoais kokonaan, nythän se jää vähän koholle eikä tee siitä kartiosta niin isoa. (hitto että hankala selittää sanallisesti tuoki ;D )
     
  12. Kreivi

    Kreivi LainaLynx

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Omasta vehkeessä laitoin kolmella pyörällä kiskojen väliin, niin on yhden vara särkyä. En tiedä miten paljon tuo sitten auttaa kallistelussa, pitäs päästä vertaamaan peräjälkeen molemmanlaisia. Pääsyy tuohon modiin oli, että onnistuin tuhoamaan ne muovipalikat kun akselin pultti löystyi. Kun piti tehdä uudet, niin samalla vaivalla teki sitten tuolle mallille.
    [​IMG]

    Kytkimestä ei mitään saa silmille oikein mitenkään. Painojen irrotusta varten tarvii "sopivat" vääntöraudat, joilla saa painettua ulompaa lautasta sisään ja koukut, että saa lukittua sen siihen paikalleen. Hihna pitää tietenkin ensi muistaa ottaa pois lautasten välistä. Magneettinoukkija helpottaa painojen käsittelyä. Jousen saa pihalle ottamalla sen päätykannen irti (kuudella pultilla kiinni). Kytkimen pultti kannattaa irrottaa ensin, itsellä ei ainakaan sovi tulemaan kannen läpi.
    Variaattorista ensin heliksi pois ja sitten erikoistyökalulla puristetaan jousta kasaan, että saa sokan irti. Kasatessa pitää muistaa kohdistaa rullahässäkän ja akselin poorit.
    Tuossa meikäläisen työkalusetti pääpiirteittäin:
    [​IMG]
     
  13. Harri_82

    Harri_82 Well-Known Member

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Eiköhän se huolto nuilla ohjeilla onnistu. Jää ens pyhäaikaan ennen ku kerkee siihen panostaa. Saa nähä joutuuko vielä käyttään vetarin pois ku pyörät on pikkusen enempi oikeessa reunassa. Pitää kokeilla vielä pyöräyttää ilmassa kuhan saa loput osat paikaalleen.
     
  14. Kreivi

    Kreivi LainaLynx

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Eihän noissa mitään kummallista ole. Jos meinaa kytkimen ihan atomeiksi purkaa niin sitten tarviikin taas lisää erikoistyökaluja. Sehän tuo kannattaa huomoida, että jos meinaa samalla ottaa sekä painot että jousen poikkeen, niin painoja ei tietenkään kannata ottaa ensin. Kun jousi on poikessa niin ei tarvi kikkailla noitte rautojen kanssa.
     
  15. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Helpompi työkalu noiden painojen irrotukseen on ulosvetokierteeseen sopiva pultti ja holkki joka sopii menemään sisemmän lautasen "akselin" päälle, tuolla systeemillä minä ainaki oon tehny jo kiilakoppa-ajoista lähtien.
     
  16. Harri_82

    Harri_82 Well-Known Member

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Eiköhän se kytkin jossain välissä tuu käytettyä kappaleina ku tarkotus ois kokeilla saisko voimasiirtoon lisää terävyyttä. Pikkasen kuminauhamaiselta tuntuu vielä ku vakiovälit on paikallaan. Ja liekkö millon huollettu nuo varit ja jousetki kuoleutuneet. Mitähän sinne kannattas alkuun hommata ja mistä sais sopivimpaan hintaan?

    Joutuu ens pyhäaikana puottaan alustan ja vetarin pois et siirretyä vetopyöriä pikkasen vasemmalle ku tela hiihtää telatunnelin oikeaan reunaan. Ei kyl paljoa tarvi mut tuskin saa alla liikutettua ollenkaan.
     
  17. Iiza

    Iiza Polaris Switchback 600 cfi

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Minkälaisia ohjainrautoja olette käyttäneet gripper-suksissa?
     
  18. Kreivi

    Kreivi LainaLynx

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Tuo on kyllä ihan totta. Nuo raudat on oikeastaan hieman keljut käyttää. Ainut hyvä puoli noissa on se, että sopivat hyvin taskuun, kun joskus tulee testihuumassa irroteltua painoja maastossa. Kytkimen pultin irrotus vaatii hieman enemmän vartta.
     
  19. Jore_k

    Jore_k Polaris Switchback 600 cfi -07, Indy 600 2013

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Iso puulma sanois naapurin mies. Vm 2007, 600 ruisku kyseessä. Oon pulkkaa säilyttänyt lämpimässä tallissa koko ajan, sieltä ajoon ja yöksi takas. Akku ja startti pelannut moitteetta aina. Nyt kun rouvan auto oli liikkumatta tallissa pellit pystyssä 5 päivää joutu olla kelkka ulkona. Yli 20 raatia tosin oli lähes koko ajan. Ekana aamuna kun lähin töihin niin startti pyöräytti pari kertaa ja hyyty, eka veto narusta ja käyntiin. Latasin akun, C-teckki latas vajaan puol tuntia ja täynnä, eka startti avaimesta käyntiin ja toisella hyyty taas. narusta heti käynnissä. Mittariston latausvalo näyttää täyttä tolppaa ja akku tuntuis olevan ok. Sain auton kuntoon ja tuli tilaa ajaa pulkka takas talliin, startti pyöräytti taas ulkona kerran ja narusta tulille. Kelkka oli 2 tuntia lämpöses ja ja startti pyöritti heti lataamatta hullun lailla. En nyt heti uskois että akku paskana. Pitääkö availla startti ja puhdistella vai mikä sitä jähmettää kylmässä? Onko kellään vastaavia kokemuksia?
     
  20. Jeme

    Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

    Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

    Tuo startti tuntuu olevan perusongelma näissä switchbackeissä.
    Itse pidän todennäköisenä syypäänä startin "vartta" eli sitä osaa joka jää kytkimen starttipyörän ja startin väliin.
    Se on näissä vuosimalleissa toteutettu jousella koska startti ei ole aivan koneen vieressä, iän karttuessa jousi kuoleentuu ja näin iso osa starttimoottorin tehosta menee hukkaan?
     

Suosittele tätä sivua