Arctic-Cat 2012

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Bearcat-97, 4/1/11.

  1. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: Arctic-Cat 2012

    muistaakseni oli !
    siksi me viedäänkin kelkat sinne päivähoitoon ja haetaan sitten illalla kotiin ;)
     
  2. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Tuosta kilpailevan julkaisun vertailusta kun nyt puhutaan niin mielestäni catti menestyi ihan odotetusti. Hyvä raakaversio tulevia vuosia varten, pikku jutuista kyse.

    Herättää vaan ihmetystä osaltaan tuo pisteytys. Kulutuksissa parin kolmen litran erot niin pisteissä se raakasti meinas paria pojoa. Kun kerran tuota kustannuspuolta pisteytetään niin miksei myös hankintahintaa. Polle ja catti tonnitolkulla doota halvempia ja lyneä myös. Jos muutama litra bensaa tekee pari pistettä niin paljonko samalla kaavalla laskettuna tekee parituhatta euroa?

    Sillä parilla tontulla päivittelis aika mukavasti tuota suksi/ohjari/alustaosastoa... Kysynpähän vaan.
     
  3. Jansson

    Jansson Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Niinpä, näin vihreitten lasien läpi katottuna miekin investoisin muutaman eurolaisen keppeihin ja voimalinjaan ennen kuin...
     
  4. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Niinpä. Siihen ei kyllä tarvii ees vihreitä laseja että ymmärtää pointin mitä hain.
     
  5. Jansson

    Jansson Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Ois kuullemma mukaan noita cattiloita ajettavana Suolahdessa Ti 7.2.2012 ..
     
  6. erkka74

    erkka74 Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Vissiin jos uskoo kaiken lukemansa se vanha F8(kts viime vuoden arvos.) on parempi kuin tää uusi.... ::)no testit myy,kauppiaat on tyytyväisiä, brp "maybee" mak....../lainaa laitteitta/tyyliin eikö oo kiva vehe. Todella mielenkiinnolla odotan kelkkalehden testiä.
    Nähdäänkö vrt.viime vuoden arvosanoihin esim kulutuksessa/ ovh vrt.f8....yms faktat. No jokainen päättää millä ajaa/mitä uskoo...ite ajan rollon romulla(vielä hetken),onneks kaks edellistä sai ajaa 600 s-pro:lla ;D ja eiköhän se seuraava oo silti xf, sno-pro.
     
  7. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Jaa se on taas kattila maureilla joka vuotinen valitus alkanu ku oma töttöre ei menestyny taaskaan testeissä.
     
  8. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Arctic-Cat 2012

    En ole kattimauri ja mulle on ihan se ja sama mikä siellä menestyy, osaan vetää omat päätökseni ihan itse.

    Kritisoin vaan tuota pisteytystä jos ymmärsit.
     
  9. erkka74

    erkka74 Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Eiköhän ne kaikki kelkat oo ajettavia, ainaki mitä ite ajannu.Ihmetyttää muakin/näköjään muitakin tää mk-testaus-politiiikka.onko se tosi et aina nää brp vehkeet pärjää/vai mikä vai kuka lie senkin maksaa.ei tässä mistään itkuista oo kiinni,mä laitan semmosen kelkan mikä mulle sopii....en testi-voittajaa!!
     
  10. Antti Harinen

    Antti Harinen Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Kummasti ne testit menettää merkitystään tuossa parin vuoden päästä kun on laitteiden todelliset luonteet käyttäjien kautta selvinneet.

    Vuosia tulu ajettua tuoreilla peleillä ja silloin kiinnosti aina miten se pärjäs sen vuoden testissä jne. Mutta nytkin ostin taas vanhan tilalle vanhan niin emepi merkkas se mitä kokemuksia noitsa laitteista on. Foorumit täynnä käyttäjien tietoa täällä ja ulkomailla mistä sopivasti lukemalla selviää aika äkkiä todellisuus ja mitä ominaisuutta haluaa arvostaa.

    Esim. Ite meinasin ostaa Phazerin, ja twin sparria harkitsin mutta sattuneista syystä päätin kumminkin kestää tutussa rungossa. ;D
     
  11. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Niin,

    Näitä testejähän ei kannata lukia kuin piru raamattua, ei meidän eikä MK:n tekeminä. Tällä tarkoitan sitä, että on pirun vaikea toteuttaa vertailua, jonka pisteytys kattaa aivan jokaisen kuljettajan tarpeet ja ajotyylin. Tulokset tuppaa vaihtelemaan vähän senki mukaan, että millaisissa olosuhteissa kelkoilla ajetaan, miten ajetaan ja ketkä ajaa. Tähän kun vielä lisätään se tekijä, että onko kelkka huollettu vai ei...
    Meillä vertailussa painotettiin hieman eri tekijöihin ja tuloskin on sen mukaan...

    Kuka sielä pärjäs jää vielä reilun viikon ajaksi salaisuudeksi...
     
  12. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Tarkkaan kun yleensä testin lukee sana sanalta löytyy ne kunkin kelkan heikoimmat puolet, mk-lehden testejä lukeneena kuskit yrittää ajaa noita patikkohakkureita aivan täysillä minkä ne perään antaa, kuskikohtaiset kommentit varsinkin kannattaa lukea, pieniä vivahde-eroja kuskista riippuen.
     
  13. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Sipolalta hyvä kommentti.

    Yksi, erittäin oleellinen juttu, joka ei testissä selviä on luotettavuus/kestävyys. Se jää valitettavasti käyttäjien testattavaksi. Maahantuojasta ja valmistajasta riippuu sitten, kuka maksaa tämän testin kustannukset.

    Moottori-lehdessä oli myös kelkkatesti.. Lynx Rave 800, Yamaha Apex XTX, SD jokin 600 ACE ja AC Bearcat XT.. Mielenkiintoinen ryhmä sinänsä ja yllätys oli bearin keräämät kehut myös matka-ajossa. Laite oli jonkun testaajan mukaan uskomattoman monipuolinen ja isoksi laitteeksi sieti suhteellisen kovaa matkavauhtia myös patikossa..
     
  14. KMV

    KMV ZR 6000 137" SP LTD

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Eikös siellä kuitenkin puhuttu ihan lyhytliikkeisestä etupukista, ei iskarista.
     
  15. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Arctic-Cat 2012

    En oo tällä uudella catilla ajanu, mutta kyllä totuus tähän saakka on ollu se, että Catin alusta ei reittimalleissa vakiona ole ollut säädetty huippukovaan menoon. Jokainen joka käy esim. tämän vuoden Lynxin 800 RE:llä ajamassa huomaa heti muutaman kilometrin aikana kuinka surutta ko. laitteella voi lätkiä menemään päin vastapatteja ilman pelkoa pohjailuista. Tosin ei tuo RE:n alusta sitten vastaavasti mikään mukavuuden huipentuma ollut.

    Eikä kannata olettaa, että mikään alan lehti tieten tahtoen tekisi noita vertailuja BRP:n lasit päässä. Kyllä jokaisen vähänkin ammattiylpeyttä omaavan toimittajan pitää osata arvioida kelkat ihan omien havaintojensa perusteella.

    Catti on viime vuosina pärjännyt vertailuissa mielestäni ihan hyvin ja on jopa yllättävää, että ensimmäisenä mallivuotenaan kelkka on noinkin hyvä. Esim. Skidoon XP runko ei vielä -08 muistaakseni ollut vertailuissa kärjessä.
     
  16. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Ja jokainen voi valita pistetaulukosta itselleen tärkeät ominaisuudet ja painottaa niitä, laskeskella sitten siitä itselleen voittajan. Tai sitten vain olla valitsematta sieltä ja ostaa mitä haluaa...
     
  17. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Taidettiin puhua, mutta olisi kiva tietää, kuinka lyhytliikkeinen se nyt sitten on. Tiedän, että omistamani catin etupukin liike oli RR pollen vastaavaa lyhyempi, mutta ero oli melkoisen pieni. Tiedän myös, että se lyhyt oli pidempi kuin ensimmäisen vuosikerran Rush:n tai yamaha phazerin etupukin liike..

    Ski-Doon etupukin liikkeitä en oo mittaillu, lynxistä ja nytrosta kyllä, mutten niitä muista. Kuitenkin liikkeen pituuden lisäksi merkitystä on vaimentimen vipusuhteella ja erityisesti sen muutoksella jouston aikana. Lynxissä tämä on etupukin kohdalla ymmärretty erinomaisesti. Lynxissä liike on selkeästi progressiivinen, catissa (vanhemmissa, uudemmista en tiedä) lineaarinen ja pollessa lievästi degressiivinen, joskin voimakas kytkentä tekee kokonaisuudesta progressiivisen.
     
  18. willevil

    willevil Lynx Boostdocker

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Piru kun olis kiehtova aihio toi 1100T. Makian helposti lisäpaukkua tarjolla. Ohjelmalla jo yli 200. Sopiva ohjelma ja putkisto turbolta lähtien niin piirtää keveästi yli 250 jenkkihepoa dynopaperiin. Vielä kun pääsee joskus kokeilemaan tuntuuko se paino niin pahasti miltä se paperilla näyttää. Siihen isoon painoeroon 2-T vs. 4-T mulla se hankinta syksyllä kaatu.

    Kiehtovaa todellakin, sanoisin...

    Viljo
     
  19. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Onkohan tuohon turbocattiin saatavilla ihan tehtaan omaa virisatsia? Siis sellaista jolla takuutkin säilyy, jotenki jääny mieleen että keväällä sellaisesta olis huhuiltu.
     
  20. snode

    snode Well-Known Member

    Vs: Arctic-Cat 2012

    Cattihan pärjäs loistavasti tuossa vertailussa. Kattooko joku muu muuta kuin huipputehoa? Kaiken muunhan saa pienillä ja halvoilla päivityksillä kuntoon ;)
     

Suosittele tätä sivua