Sodankylän ympäristön reitit, ylläpito ja lumitilanne.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä AlEkS1, 28/12/07.

  1. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Joku hurja joskus sano, että sitte on iskarit kunnossa ku pystyy vetämään lippa pohjassa teijo-taloilta pavolle sitä sähkölinjan alustaa. Kieltämättä saattanu siinä pätkällä tulla joskus vähän ylläripylläritälliä käsille pienemmilläki vauheilla.
     
  2. pilkkis600

    pilkkis600 Nettikelkka

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Kiitoa infopläjäyksestä, meinaatko kakkis kelukoskea?? 24.2 on lähtö roista ja lemmenjoelle pitäs sutia paivässä :p
     
  3. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Mortonki. Kevään reissuun kuuluis väli luosto-saariselkä. Oliskohan siinä mitään järkevää reittiä kiertää toi sodis kokonaan. Pelkosenniemelle ei varmaan kannata, se taitaa kiertää jo melkosesti. Onko sit muuta mahkua ku ajaa orajärven kautta tanhuaan, lokkaan jne
     
  4. kakkis

    kakkis Titanic

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    tänään oli lana liikkeellä sodankylästä kittilään päin, tai no ei sillä ollut lanaa perässä mutta tyhjää parempi kuitenkin... luostoltahan vois ajaa itäpuolen reittiäkin sodankylään, siitä sitten tanhuaan ja lokkaan, sieltä vuotsoon... vähemmän ajettuja reittejä mutta aivan oivia kuitenkin...

    edit. joo kelukoskea tarkoitin... padon jälkeen on tien ylitys ja heti perään risteys mistä vasemmalle vuotsoon. jos tulet siis tuolta länsipuolen reittiä ja varuskunnan takaa. itäpuolen reittiä on lyhyempi ajaa jos ajaa suoraan vuotsoon, tankkauspaikkoja ei ole vain sen reitin varrella.
     
  5. Jani M

    Jani M Lynx Xtrim 600 -08 (leasing)

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Ollaan kaverin kanssa tulossa maaliskuun ekalla viikolla Tulppiosta Vuotsoon, kuinkahan paljon on ollut liikennettä tuolla välillä ja mikäs on jäätilanne siellä suunnalla? Pääseekö tuota Lokan pohjoispuolen reittiä kulkemaan?
     
  6. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Kun reittiajossa on varmaan tarkoitus hakea elämyksiä ja hienoja latuja niin ajakaa ihmeessä Savukosken, vintilän kairan, lokan, jne kautta. Sielä pääsee vielä harrastaan sitä aitoa kelekkailua eikä tartte tärissä jäisessä möykkelikössä. Ja on hienot maisemat! Matkaahan se tuo lisää, mutta jos kelekkailu on siittä kiinni niin eikö se ole sama mennä autolla? ;D
     
  7. WSA

    WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    http://www.infokartta.fi/sodankyla//index.php

    Olisko tästä apuja??
    Itekkin tässä zuumaillu noita mestoja kevättä silmälläpitäen :D
     
  8. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Vuotson viittoja seuraillen osajaa. Kuten asian ilmaisitkin niin voimalaitoksen jälkeen vasempaan. Siitä seuraava pysähdys onkin Vuotso. Mutta toi Pomokairan. Itse ajaisin sen kautta. Otaksun jotta vähemmän ollut liikennettä ellei peräti pääse lähes koskemattomaan ajamaan. Rajalaan saakka kannattaa soppaa säästellä sillä sitä voidaan tarvita sitten myöhemmin. Toi Porttipahdan tikutus itteenikin kiinnostais jotta onko sitä laitettu. Noh, selviäähän se sitten paikan päällä. Kodalla täytyy piipahtaa (vko9).
     
  9. Heimo Paila

    Heimo Paila Summit X -17

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Onko Lokan ylitys ja reitti vuotsoon merkattu? Kunnan sivut ainaki väittää että entiseen malliin mennään?
     
  10. pilkkis600

    pilkkis600 Nettikelkka

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    24.2 Ajeltiin Roista Lemmiin ja ei ainakaan sodiksen reittejä voi moittia. Se pätkä sinne vuotsoon oli oikein hyvässä kunnossa, ja oli tikutettu koko matka hyvin. Me mentiin siis sitä itäpuolta. Kiitti vielä Kakkikselle kyllä siinä kelukosken jälkeen saa tarkkaan tuijoittaa mihin se reitti meni 8)
     
  11. kakkis

    kakkis Titanic

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    juu ei mitään, siinä on monesti niin paljon jälkiä että jos ei tiedä niin tuhraantuu vaan turhaan aikaan ku missaa yhden risteyksen ja huomaa olevansa kymmnenen kilsaa väärään suuntaan... :D
     
  12. tupla-x

    tupla-x Well-Known Member

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Sodankylässä kelkkareiteistä vastaava Sompion (27.2) mukaan kertoo, että "Lokassa tilanne näyttää vielä niin pahalta, että sen merkitsemisen valmistumista ei voi vielä ajoittaa". Porttipahtaalla sen sijaan merkitseminen on valmis. Kaveri meinas perjantaina ajella Lokkaan, pitää kysyä siltä mikä siellä on tilanne viikonloppuna.
     
  13. Heimo Paila

    Heimo Paila Summit X -17

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Jep jep. Mikähän se paha tilanne sitte lienee? jälkiä vielä nii vähän ettei ole soseet kerinneet jäätyä? Luulis että tuossaki lätäkössä jo jäät riittä jos toisella puolella toloppatietäki on jo tikut pystyssä? Päivitteleppä tilanne ku tiiät ja paiskaa vielä yv:tä, vk. 12 siittä kuiten yli mennään vaikka sitte sukellusvenootilla.
     
  14. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Tuli ajeltua pyhänä Vuotsosta tuonne Lokan suuntaan. Päästelin yli puoleen väliin mutta palasin kun kellokin jo oli sen verran paljon (polttoaine). Välillä oli paikallisten ajamaa pohjaa ja välillä ei näkynyt mitään. Jossain kohdin näytti kuin olisi hiljan merkkejä laiteltu / tarkasteltu mutta jäljet olivat tuiskussa pääsääntöisesti peittyneet. Lunta tuntui olevan metsäisillä osuuksilla todella hyvin mutta järvenpohjalla joka lieni lähinnä jänkää tuntui mättäiköt. Hiukan oli tarkemmin katottava linjoja.
     
  15. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    No niin... Tulihan sitten pyörähdettyä tuola Lokan suunnalla ja ihan perille saakka. Koko väli tikutettu jotta ei sen puoleen. Tuiskupatilla pääsääntöisesti. Näytti jälkiä olevan ihan kunnolla. Tosin nyt oli erellisen sateen jäljiltä jängät ummes mutta pääsi läpi. Siinä yhdellä tikutetulla jängällä vai vesijättömaata se on, upotti melkoisesti. Ei auttanu vaikka koitti nopeutta kohottaa.
    Kulkijat varokoon sitten muutamassa kohdin olevia todella korkeita tuiskupatteja. Niistä kun varautumatta kiskaisee niin ohjelmaa saattaa syntyä sarvien taakse ;D .Yhteen tuli kiskaistua kohtuu vauhdilla vaikka tiedostin noiden esiintymis mahdollisuuden.
    Muita liikkujia ei näkynyt. Ei eres poroja. Mutta tais kettu kulkea ensimmäisiä jälkiäni kun takasin ajaessa oli jäljet painuneet telajäljelle. Kohtuu patikolla oli se pitkä mettäautotieosuus. Se hiukan yllätti ja koitinkin päästellä puoleksi umpisen puolella. Lunta on paljon enempi kuin esim Saariselällä.
     
  16. Jani M

    Jani M Lynx Xtrim 600 -08 (leasing)

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Näillä näkymin ensiviikon keskiviikkona tarkoitus ajaa Lokasta Vuotsoon pohjoispuolen reittiä. Hyvä jos on reittiä kuljettu. Tullaan kaverin kanssa Tulppion suunnalta. Kiitos tiedoista! :)
     
  17. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Jaa notta tuutta Tulppiosta.... Kaippa teillä on pätkiä piremmät alustat... Epäilen notta upottavaa löytyy ja reitti sitä myöten hakuusis. Menee muuten kohtuu syväätte ainakin x-trimmi ;D. Ilman lapiota itse en lähtis matkaan ;D . Yksin en suoraan sanoen tohtinu lähtiä Vuoltistunturiin nousemaan kun ei lapiota ollut matkassa ja kun yksin kuljeskelin. Hiukankin on tuulta tai lumisateita niin jänkä pätkät on ummes. Löyrä siinä sitten kohta missä pitääs päästää ja sitä myöte reikä mettän rannassa. Mutta, kyllä sieltä selviää kun muistaa riskit ja järki mukana sielä kypärän sisällä. Yksin kun ajellu niin eipä sielä leikitä tms. Voi tulla hiton moinen tarpominen ihmisten ilmoille.
     
  18. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Loistokunnossa on tällä hetkellä kaarestunturin reitti! Ei tartte nostaa persettä penkistä jos ei taho ;D
     
  19. viper70002

    viper70002 Well-Known Member

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Morjens! Tarkoitus olis ajella tulevana lauantaina Sodankylästä Karigasniemelle. Missä kunnossa reitti tällä hetkellä Sodiksesta Saariselälle? Tod näköisesti ajamma suorinta reittiä Petkulan ja Vuotson kautta.
     
  20. jussipoika

    jussipoika 3700 BD 800 -14

    Vs: Sodankylän ympäristön reitit

    Sielähän se neiti on porttipahdan kautta vuotsoon menevän reitin varrella, eli niin sanottu länsipuolen reitti..Yleensä ei sillä reitillä ole rajalan jälkeen ollu hirviästi kulkiaa, mutta ainaki omasta mielestä se on vain parempi. Eipähän ole sitä turistipattia jatkuvalla syötöllä.
     

Suosittele tätä sivua