FX Nytro RTX keskustelu

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 25/3/07.

  1. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    ::)
     
  2. Kurre89

    Kurre89 Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Mistä saa tuohon hintaan runkoja? Itse maksoin about 500e tulleineen rahteineen ameeriikasta! kyllä tuohon VÄHÄ muitaki "kulutusosia" tarttee vaihella.. ::)
     
  3. jarimink

    jarimink yamaha viper xtx

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    jenkkilästä nimen omaan muun tavaran yhteydessä rahtikontisa esim jenkkiautoja tuoviin kannattaa olla yhteydessä ei kuluja kun matkustaa esim chevyn etupenkillä!!!! tai mallin mukaan tollane tulee putkesta ite muutamassa tunnissa
     
  4. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Jos kelkassa on uudempi runko tarkista onko etuosan vahvikelevy salmiakilla. Muutoin ja yleensä parhaiten saat selon koko keulan suoruudesta ottamalla mitat telatunnelin päästä tukivarsien päihin. Yamahat ovat hyvin mittatarkkoja ja pitäisi päästä max 5mm sisään. Jos alatukivarsien mitat heittävät joko runko tai tukivarsi on väärä: tarkista tukivarren putkien suoruus. Tällöin tn. myös ylempi on vääntynyt. Jos vain ylemmissä heittoa tn. vain ylempi on vääntynyt.

    Tarkasta onko keulaan tehty hyväksi havaittuja modauksia/päivitetty uudempaan. Varo kötöstyksiä.

    Haulla löytyy lisätietoa näistä kaikista mm. tästä topikista!

    Btw kun eturunko on vahvempi(09->) oman kokemuksen mukaan vääntyy samalla tukivarret nin jos otetaan samalla niitäkin.

    Hei tunteeko joku noiden jenkkien harrastajia niin voisin ottaa yhden varalle! Voin maksaa jotain kulujakin ::)
     
  5. Stickl

    Stickl Eiole

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Joo, kiitokset vinkeistä, eiköhän nuilla selevie asiat paikan päällä. :)

    Nii ja kyse on 2008 FX nytrosta, EI rtx mallista. Mitkä iskarit siinä on vakiona? Onko ne purettavat ja huollettavat? Entä onko niissä klikkerisäätöjä? Saako niistä reittiajoon hyviä?
     
  6. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Mun kelkkaan ei ainakaan kannata vertailla. Voi löytyä aika vähän eroa ajettavuudessa. ;)
    Tiedä sitten millanen se sun kelkka on nyt, mutta Öhläreillä se ainakin oli aika makee. Mutta niiden Ö ero on oikeissa säädöissä oleviin vakioihin aika marginaalinen. Enkä tiedä millaset shimmit siinä on nyt. Ei ainakaan vakiot.

    Olihan sulla siinä jo SLP:t alla? Jos ei ole, niin pakko ostos. Kun niille se on rakennettu. Tuola myyntiosastolla oliskin jo valmiiksi höylätty PP setti myynnissä.
     
  7. Kurre89

    Kurre89 Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    No peijakas! Taidat ihan työkses tehä raudasta jotain ku tuollasia lupailet? ;) Tuossahan on sulla jo melkein bisnes pystyssä ku rupeet muutaman rungon tekee per päivä ja varmaan kaikki menee kaupaks! ;D Perhana muuten jos tekisitki rungon vaikka edes meikäläiselle ni vähä jämympää putkea ni olis taas "vähän" kestävämpi.. ::) Mutta en tiijä.. hyvin on tuo itselisäävahvistettu -09runko toiminut ni tehään sitte runko kun/jos se porsii! ;D

    ASIAAN: Täällä kun on jokku vaihtamassa/tekemässä itte pätkästä pitkää niin minulle voi tarjoilla 44mm lapulla pätkän mattoa jos löytyy!! :)
     
  8. hessu93

    hessu93 Nytro SE -10

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Talven mittaan molemmat etuiskarit lähentyneet uhkaavasti ylätukivarsia, eli lienekkö sieltä tukivarret vaiko eturunko kiero? Kun äkkiseltään tukivarsissa ei näy mitään ratkeamia, mutta ei sitä erityisen kovaa mihinkään ole kolautettu ???
     
  9. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Voi olla että puslat kulahtanu niin pääsee likemmäs.

    Suomihinta sille eturungolle oli jotain 1100 euroa, Jasoni varmaan muistaa ko vasta kävi kysymässä. ;D Kynkät tais olla tonnin luokkaa setti, ettei se nyt niiiin kauhean kallis oo joku setti hommata tänne, varsinki jos vakuutus maksaa.
     
  10. hessu93

    hessu93 Nytro SE -10

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Puslat tuskin tuon aihettaa, koska on tullut aina huomattua, että tietyn reissun jälkeen siellä on muutoksia tapahtunu, ei pikkuhiljaa. Nyt viimeisimpänä paljakan rinne-eduron jäljiltä toinen iskari melkein ylätukivarressa kiinni.
     
  11. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Tuossapa tuo edellisellä sivulla vastaus..
     
  12. Kurre89

    Kurre89 Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Kyl puslien kuluminen minusta ni tekee aikamoisen liikkeen tukivarsiin ja olkakennoon. Aikanaan kun minun kelkka tuli kotipihaan ja aloin sitä opiskelemaan ni huomasin että jaha kun nurmikolla vähä kaasuttaa ni huomaa et ikäänkuin sukset ja olkakenno jäävät paikalleen kun kelkka lähtee jo etiäpäin. No siinä sitten totesin että Kaikki tukivarsien puslat uusiksi (edellinen omistaja ajanu kelkalla 6500km ja siellä oli alkuperäset puslat). Puslat vaihoin ja vähä parempiin ja autto ihan helvetisti. Vielä kun olis jaksanu vaihtaa n ala- ja yläpallot ni olis ollu jo tosi jämpti! Mutta en sillo jaksanu vaihtaa oli niin kiire ajamaan.. ::) Mutta jos puslat ja pallot on väljät niin vempulat paskat on tukivarret, kennot, kaikki! kulutusosia mutta onneks ovat halpoja nuo puslat.. 8)
     
  13. jppesu2

    jppesu2 Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Alatukivarsien vääntyminen näyttäisi aiheuttavan sen että iskarit siirtyvät "taaksepäin". Ei ole helppo havaita, mut tarkasti kun katsoo, niin huomaapi että alatukivarren taaempi varsi on mutkalla! Voi toki johtua monesta muustakin syystä, mutta omassa kelkassa ainakin havaittavissa tämmöinen vaiva, sekä lisäksi hiusmurtumia tukivarren hitsaussaumoissa!!
     
  14. znood

    znood Guest

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Se että saumä vähän elää ei ole "hiusmurtuma".
     
  15. jppesu2

    jppesu2 Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    No okei, niitä "hiusmurtumia" on itse putkessa hitsaussauman välittömässä läheisyydessä!!!
     
  16. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Syypää saattaa olla myös väljäksi hakkautuneet pultinreiät niissä tukivarsien kiinnityksissä. Siksi sinne kannattaakin hitsata kierteytetty latta tai ainakin mutterit.

    Tarvittaessa tukivarret prässillä suoraksi, ja 35x1,5mm putkenpuolikas vahvikkeeksi. (Tyyliin RE Lynx.) Riittää pelkästään sen takimmaisen putken alapuolelle. Pari cm saumaa, pari väliä jne.
    Esim mulla noin, ja kestää aika pahojakin tällejä vääntymättä enää. ::) Liikaa ei kannata vahvistella, ovat kuitenkin helpompia pajotettavia kuin se eturunko.
    Tekijämies tekee saman tien sopivat jigit, palastelee ne tukivarret rungon päästä, ja hitsailee nippuun siten että alapallo siirtyy hieman eteenpäin. (Max 3cm, jos ei meinaa pajottaa ylätukivarsia myös.)

    Mutta kannattaa tehdä sitten kunnolla. Ei ole kivaa jos katkeaa sata lasissa siitä valovirtamigillä tehdystä "pääskysenpesästä"...
    Onnettomuuden sattuessa vakuutusyhtiölle/tutkintolautakunnalle oiva syy evätä kaikki korvaukset.

    Onkos muuten ne jenkkilän tukivarret mallia: "Only for offroad use"?? --> Kannattaa selvitellä ennen kun tilailee.
     
  17. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Ei kai näilä saa tielläkään ajaa? ::)

    Hyviä pointteja muuten, on tuo kelekkä käymässä pientä päivitystä kesän(joulu-tammikuun ;D) aikana niin pitää laittaa korvan taakke nuita juttuja.
     
  18. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    No joo, sanotaan sitten vaikka "ei reittikäyttöön" 8)

    Pitäisköhän muuten tehdä kesän aikana "koneremontti"?
    Eli vois ehkä vaihtaa 10.000km ajetut tulpat uusiin. Vai jatkaisko samoilla seuraavan kympin...

    Tavalliset, vai iridiumit? Onko niistä kalliista irkuista mitään etua?
     
  19. Plaaf

    Plaaf Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Jos 10 000Km kestää vakiot niin eipä paljon kannata edes miettiä muita ;D Onhan se tietysti kauhian kokoinen remontti, mutta joskus se on aina tehtävä.
     
  20. JCLG

    JCLG Well-Known Member

    Vs: FX Nytro RTX keskustelu

    Ohhoh!! Kaveri ajatteli tehdä ihan perusteellisen rempan!! Ei muuta kuin onnea remonttiin mulla olisi muuten yksi sarja niitä 10crk tulppia jouten mitä ameerikaaan foorumilla kehuvat. Saisit halvalla pois. Toimituskulut?
     

Suosittele tätä sivua