vm.-97-> Vmaxit

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä XTRacing, 31/1/06.

  1. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    Riittää.
     
  2. Reimond

    Reimond Cleated tracks

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    Joku 2000 luvun lopun summitissa on sopivat rattaat jammun akselille.
     
  3. tarkastaja

    tarkastaja V-MAX 700

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    Kiitoksia vastauksista.

    Vielä pukkaa läpivetävistä kysyttävää. Vetoakselilal on tietenkin 4 ratasta joista kaksi voi olla läivetäviä. Jos hankin 8 piikkiset läpivetävät rattaat niin pitääkö mun hankkia myös 8 piikkiset tavalliset rattaat, vai riittääkö pelkästään ne läpivetävät?

    Ilokseni samalla huomasin, että kelkka oli kuumina kesäpäivinä janoissaan juonut lähes kaikki jäähdytinnesteet. Viime talvena paikkailin kemiallisella metallilla toista syyläreistä, koska hitsaaja ei saanut sitä pitäväksi ja luultavasti purkkapatentti on pettänyt. Uudet alkuperäiset on liian arvokkaita ja kaikki Käytetyt on luultavasti revenneet samasta kohdasta, joten enpäs tiedä saako järkevällä rahamäärällä toimivia ostettua. Onko kenelläkään tietoa kuinka helposti saisi itse tehtyä moiset kapistukset?
     
  4. vmax500xtc

    vmax500xtc Well-Known Member

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    Kyllä osaavan hitsarin pitäs saaha ne pitämään.
     
  5. Yamacatti

    Yamacatti Well-Known Member

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    Riittää 2 kpl niitä rattaita. Omat kennot käytin muka "ammattihitsarilla" ei tullu V*******n siitä hommasta. Ite hitsasin techno-weldin tikuilla ja tuli viimesen päälle pitävät. Kumman puolen tarvit? ,kun ois yks ehjä hitsattu ja pitävä tuolla hyllyssä.
     
  6. Rajala

    Rajala Retro

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    Mulla olisi kyllä ihan ehjät syylärit, melkein järkevään hintaan...
     
  7. tarkastaja

    tarkastaja V-MAX 700

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    Pitääpä tutkia onkos se varmasti se sama vasemman jalan syyläri joka vuotaa, sillä ei viitsisi kovin monia syyläreitä turhaan ostella (järkevillä tai melkein järkevillä hinnoilla :) ). Viime talvena tuli hommattua yhdet 500:n syylärit, kun oletin ettei niissä nyt niin hirveän suuria eroja voi olla. Tulipa sekin sitten selväksi, että 500 kone on himpun verran kaposempi ja syylärin konehuoneen letkujen paikat sen verran kaposammalla, ettei ne 700 mahtunu :( Nyt jos oletan, että tottakai se on se sama syyläri joko vuotaa ja tilaan uudet, niin sata varmasti se onpi sitten joku letku joka falskaa ;D

    Ennen kuin syyläreitä alan tutkimaan, niin haluaisin ottaa vetarin pois mieltä häiritsemästä. Jostain luin jokunen aika sitten, että vetoakseli lähtisi pois ilman koko ketjukotelon poistoa. Olisiko kellään tietoa pitääkö väite paikkaansa? Ei tunnu nimittäin akseli "tipahtavan" kummastakaan päästä pois vaikka kuinka retuuttaa.
     
  8. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    Ei lähe akseli ilman laatikon poistoa!
     
  9. Reimond

    Reimond Cleated tracks

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    4- vetopyörää --> ei lähde ilman ketjukotelon irroitusta
    2- vetopyörää --> lähtee.

    Kyllä ne syylärit saa hitsattua, toki jos ne on paikallaan niin ei taho onnistua kun on kuitenkin "märkää" sisällä. Uusista kannattaa heti katkoa se lipare joka menee telaston pukin alle, niin eipähän enää murru.
     
  10. tarkastaja

    tarkastaja V-MAX 700

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    4 vetopyörää siellä näyttäisi olevan, eli ketjukotelon irroittamiseks meini.

    Irti se syyläri oli kun kaveri sitä hitsaili. Se oli murtunut sekä astin laudan alta, että telatunnelin puolelta, juurikin siitä kohtaa mistä takapukki on kiinni. Hitsaaja vain kehuskeli, että "kummallista" värkkiä kun ei tahdo tarttua. Kaveri joka hitsas on ennenkin työstänyt alumiinia, mutta enpäs osaa ottaa kantaa oliko juuri tuo mun syyläri kummaa värkkiä tai onko sitä aiemmin yritetty purkkapaikata (hitsaussaumoja ainakin oli) vai oliko hitsaajalla vain huono päivä. Nyt siinä ainakin on kemiallista metallia siellä sun täällä, eikä sitä varmaan enää hitsailla. Toisaalta vois dremelöidä kaikki saumat ja liimat huis pois ja vetäistä alumiinilevystä isommat paikat päälle...

    Vahvikeraudat on jo hankittuna, joten jos saan syylärit kuntoon, niin ei pitäis enään murtua. Pitää kuitenkin leikellä ylimääräiset lipareet pois, sillä eihän syylärin tarvitse astinlautaa tukea, vaan riittä, että se roikkuu mukana.

    Miten on telaston laskemisen laita. Puuterimiehet tuota näyttä tehneen, mutta onkos siitä muuten mitään iloa? Täällä Vaasan seudulla kun aika harvoin tuota puuteria on paksusti muualla kuin teinityttojen kasvoilla... Jonkin verran tulee jäällä sompailtua ja siellä nyt pikkaisen syvempää lunta saattaa tulla vastaan, mutta muutoin taitaa mun ajot olla suurimmaksi osaksi reittiajoa. Äkkiseltään kun asiaa katselin, niin telastoa pitäis laskea takaa vähintäänkin sen 5 cm jotta saisi sen taaimmaisen akselin syyläreiden alapuolelle. Mahtaakohan siitä tulla sitten liian suuri suksipaine...
     
  11. _NitrO_

    _NitrO_ RMK600,250GL Syncro,Ockelbo 200,250,800,700R,Laser

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    Postailin tämän jo tuonne SXR topicciin mutta laitataas tännekkin, en tiiä onko ollu täällä juttua mutta ainakin SXR 700 omistajat, kannattaa käyttää läppäventtiilit melkeinpä joka kauden alussa pois ja tarkistella ne läpänrajoittimet.

    Ite olen vissiin 6 koneesta nuo aukonu ja kaikista löytyny katkenneita. Parhaasta oli 4 kuudesta välistä poikki. Tekkee aika ruman syltyn jos semmonen peltilätkä menee kampuran sekaan.
    Koneilla on ajettu kympin paremmalle puolelle ja viimeisimpään näkyi olevan jo vaihdettu niitä kun just kattelin.

    Laiton itelle kaikki uudet niin ei tarvi vähään aikaa öökailla, tilailin jenkkilöisistä uusia läjän niin näkyivät olevan rosteria vanhojen ilmeisesti sinkittyjen peltilätkien sijaan.
    Vissiin huomattu tämä ominaisuus kun materiaali vaihtunut, ihan positiivista käytöstä jaappaanian virmalta!
     
  12. Lahtinen

    Lahtinen cf8 -11

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    Juu sama vika se on näissäkin havaittavissa, itellä oli jo noin 6000km kohdalla osa murteessa. Eikä ne kauheen kalliita oo ees suomesta hommattuna,
     
  13. prto

    prto Yamaha VMAX 500xt

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    Olikohan jossakin ohjeita, miten saa vmax 500xt kelkkaan akun. Mulla on kelkassa jälkiasenteinen sähköinen bensamittari ja olis mukava, jos näkis bensan määrän muutoin, kun käynnistämällä.
    Käsittääkseni käynnistimen alapuolella löytyy liittimet, mutta mihinköhän johtoihin akku olisi hyvä kytkeä?
     
  14. Jack796

    Jack796 Kelkaton

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    Ja vuosimalli oli?
     
  15. prto

    prto Yamaha VMAX 500xt

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    -98
     
  16. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    Taas älytön triplekuume päällänsä...harmittaa kovasti, että piti vmax700 mennä keväällä myymään.

    Mutta asiaan.
    Onko tuossa 600 triplessa kuinka paljon vähemmän löylyä kuin isoveljessään?
    Ilmeisesti ovat samalla alakerralla, joten olettavasti yhtä varmatoiminen mylly ainakin. Näkyy joitakin
    olevan nettimotossa myynnissä.


    Hakusessa olisi kelkka jossa mieluusti pakki ja pitempi matto.
    Olen kaavaillut myös yhtenä vaihtoehtona venturea, joista penkin korvaamalla saisi "jatkomallin"
    vmaxin helposti. Hyvänä lisänä myös startti ja pakki.
     
  17. tarkastaja

    tarkastaja V-MAX 700

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    Läpivetävät pyörät tuli prässättyä paikoilleen (toivottavasti oikelle sellaisille), mutta miten on tuon maton solkien laita. Uudessa matossa on joka kolmannessa soljet, mutta onko se hyvä läpivetäville? Jossain päin foorumilla sanottiin, että joka kolmas riittäisi, mutta olisko järkeä repiä vanhasta matosta soljet uuteen? Vai olisko se tuhoon tuomittu idea ja soljet vain lentelis pitkin uraa ensimmäisellä reissulla...
     
  18. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    Kyllä ne soljet piisaa mitä sulla nyt on.
     
  19. juoni

    juoni -22 R-M8000 -440 vera - yamaha xt660r

    Vs: vm.-97-> Vmaxit


    itellä kohta 11tuhatta mittarissa kattoin ne läpänrajottimet niin olivatpa ihan virheettömät kuin uudet :D :D :D kun ostin höskän oli 6000 mittarissa eikä entinenkään omistaja ollu vaihellu niitä :)
     
  20. juoni

    juoni -22 R-M8000 -440 vera - yamaha xt660r

    Vs: vm.-97-> Vmaxit

    mutta mutta!!! :eek: onko muilla? v-maxin ja sxr 700 koneista vesipumpun siipipyörän lukitus pultti ottanu ja lähteny kävelee :eek: ihmettelin kun kelekka rupes kuselle jäähytys järjestelmää rupesin tyhjentää tupsahti esille m6 pultti.aikasa pähkäiltyä et se on vesipumpun siipirattaasta lukkoliimaa ja takas kiinni ja hyvin soi vehkeet :) :) :)
     

Suosittele tätä sivua