Camoplast matot ja kestävyys

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä JRT, 3/2/09.

  1. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    Muutaman reissun on ollu tuommonen alla ja aivan naamaton pito siinä on. Varovainen arvaus on et se on kestävämpi kuin se kova malli, jonku verran on saanu hittiä kiviin mut ei ole vielä yhtään lappua lentäny pusikkoon vaikka pieniä paloja puuttuukin reunoista.
     
  2. julli

    julli rmk

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    ko kerran kysyit niin mie vastaan ennenko joku sannoo että ehottomasti 51 lappu. omien kokemusten perusteella voin sanoa että ainakin 600 mosalla oleva pätkä mennee parhaiten 38 lapulla olevalla intensellä. olen koittanu viimisen vuojen aikana omassa kelkassa mattoja 32ripsaw, 34cobra, 38ripsaw, 44bc ja 38 intense. esim rr:ssä oli alkujaan alla 38 ripsaw joka oli paska niinko kaikki tietää. seuraavaksi samaan kelkkaan meni 44 back coutry, meno ummella parani huomattavasti mutta reittiominaisuudet kärsi liikaa. laitoin sitte 38 intensen joka oli paras nuista kolmesta sekä reitillä että umpisleikeissä. rr:n tilanteessa ei ollu ongelmia voimalinjan suhteen koska vakio voimalinja kuormaa aika vähän ja lyhyemmillä väleillä 44 mattoki jakso pyöriä hyvin mutta mettässä sillä ei päässy.

    koskaan en ole päässy vertaileen 800 mosalla olevaa pätkäkelkkaa 51 lapulla, se vois ollakki hyvä mutta 600 ei

    eli 307/38/3,8 intenselle minun ääni joka ajaa 50/50 umpea/reittiä.
     
  3. kirurgi

    kirurgi Ski-Doo Mxz 600 sdi

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    Nämä on taas näitä mielipide juttuja.Itellä oli 307 ja intense ja hyvähän se oli mutta ei paljoo kannattanu reitiltä poiketa.Nytten on 345 ja 51mm ja voi vähä ees reitiltä poiketa.Toki on reitillä vähä jäykempi ajella mutta metrin hankessa vielä just ja just pääsee etenemään.Voimaa sais varmaan olla enempi mutta kyllähän tuollakin pärjää kaasun kanssa.Onhan noita summittiakin samalla koneella ja jotenkin niitten pitää pärjätä.Koeta vaan ite päättää mutta minä taas sanoisin että
    51 ehdottomasti jos tykkää vähäkin muuaalla kun reitillä ajella.Muutenkin kestävä matto,itellä tullu turvetta kaivateltua aika reilusti ja toista talvee matto paikoillaa ja ei yhtään lappua irronnut.
     
  4. julli

    julli rmk

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    taas mielipide, sen mitä mie olen ajanu kaverin vakiokuntoisella 155" 600 iq rmk:lla niin se on niinko kakspuokilla ajais. jos viistorinteessä kelkka meinaa kallistua alaspäin ja pitäs melkein paikallaan saada tela suttaamaan että sais kallistettua oikeaan suuntaan niin eipä taho onnistua. 800 ummele telan mitasta riippumatta
     
  5. K-Mikko85

    K-Mikko85 Sidewinder M-TX 162 SE

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    onkos kellään minkään sortin kokemuksia Challenger 9047 matosta.

    eli tuon näkösestä---> http://www.svh.fi/site?node_id=21&action=show_data&p_id=448&cls_luokittelu=01.04.10&ordercol=nimi&ordertype=ASC&row=1&tuote=Challenger-9047-full-clip-36x384-moottorikelkka

    pyssyykö laput ekaa reissua pitempään tallessa??
     
  6. challenger

    challenger challenger

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    Riippuu tietysti reissun pituudesta ja kivien määrästä reissulla. Ei ole tullut minun tietoon valituksia
     
  7. jimi

    jimi reino -09

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    elikkä 600 ei kannata kö laittaa 51mm harjalla olevaa mattoa??
     
  8. julli

    julli rmk

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    henkselit ja tissiliivit kannattaa. minun makkuun mennee reittiominaisuudet ihan vituiksi ja umpishommissakaan ei hirveätä hyötyä ole
     
  9. jimi

    jimi reino -09

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    sääjöt kohjillen nii kyllä rokkaa...:)
     
  10. jimi

    jimi reino -09

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    ja miulla on nytte 25mm harjalla oleva lumen lennättäjä..:)
     
  11. juhhuu

    juhhuu summit

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    Osaisiko joku suositella jotain halpaa ja pitkää mattoa tuohon minun 250 lynksiin, kun menee varmaan kohta poikki tuo vanha.
    Entä onko paljon kulkua parantavia eroja semmosessa 390cm vastaan 370cm pitkässä matossa?

    ps.Kesällä vaihtuu koneeksi rotax 503 joten harjaaki saa olla jonku verran.
     
  12. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    laitat vaikka jonku 38 harjalla olevan sokostin siihen..
     
  13. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    Tai sitten "bombardierin" maton, 32mm harjalla. Samalla kuviolla on 50 senttistä ja 38 senttistä lärpäkettä.

    Ainakin hyvin on tuo 32mm matto pelittäny kaverin 440 koneisessa kakspökäleessä.

    Tuo 32:kin vaati jo 7 piikkiset vetarit. :)
     
  14. kelkkakurko

    kelkkakurko Yamaha multiple..

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    Kysymys? Milloin camoplastin mattojen valmistus on lopetettu suomessa? Ostin 2010 uuden yamaha vikingin. Vaihtaessani taannoin toiseen vanhempaan vikinkiini uutta ripsawia paikoilleen ja samalla kurkkasin (tyyliin miten se nämä hilut olikaan...) tuota -10 viikingin mattoa ja alustaa ja siellä luki camoplast ... made in finland???

    onko jammun tehtaalla reilutkin varastot vanhoja suomalaisia mattoja vai löytyykö jostainpäin suomea "salainen" mattotehdas? koodit kun pyöräyttäis esille matosta, sillähän sen saisi kartoitettua, koska se 2010 kelkan matto on prässätty, mutta josko tietoa sais täältä nopeammin... on muuten aivan saisse tuo "orkkis" matto verrattuna tuohon uuteen ripsawiin, järetön pito kaikissa olosuhteissa...
     
  15. jukuski

    jukuski Lynx Re -07

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    Täällä kanssa tämä talvi ajettu 38 harkolla olevalla Intensellä. Saman huomion myös tein, että vanhassa matossa luki backcountry ja muutenkin kaikki numerosarjat vastas mitä on uudessakin matossa. Kenties edellinenkin oli intense..?
    Kilometrejä tullut n 2400km ja viime ajokerran jälkeen oli ensimmäinen palanen irronnut reuna harkosta. Ihan tyytyväinen voi olla mattoon kun välillä kivikkoa, kantoja ja hiekkatie pätkiä lipsutettu kylki edellä.
     
  16. challenger

    challenger challenger

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    Ei ole salaista tehdasta eikä ole koskaan ollutkaan. Oli ensiksi 1960 lopulta Nokia, sitten tehtaan osti Skega, ja lopuksi Camoplast. Camoplastilla on ollut siihen aikaan kun Suomessa vielä mattoja tehtiin, pari muutakin tehdasta Pohjois-Amerikassa. Työnjako oli sellainen, että Suomessa tehtiin kaikki leveät telat ja suurin osa Lynxin matoista. Sekä vuoteen 2010 saakka kaikki reikävetoiset matot. Ts. myös Vikingin matot, sekä Polariksen ja Catin leveät matot tehtiin Suomessa. Tehdas lopetettiin kesällä 2010 ja valmistus siirrettiin Plattsburgiin, on USAssa ihan Kanadan rajalla. Se Camoplastin toinenkin tehdas on ajettu alas. Enää on vain tuo yksi tehdas, ja valmistaa nykyään kaikki orkkis matot, sekä after sales matot.
    Mattojen leimat, siis merkinnät matoissa, muutetaan aina kun ne paperilla, piirustuksissa muuttuvat. Eri asia sitten on, miten vanhoja mattoja kenekin hyllyissä on myytävänä. Valmistusvuoden löytää valmistusnumerosta ja se on valumerkintänä joka matossa, sisäpuolella. Yksityisviestinä neuvon miten se luetaan.
    Hyvää kevättä itsekullekin. Teo
     
  17. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    Mulla oli 700 MXZ:ssa tommonen 38 Intense, ja voi poijjaat että oli hyvä matto. Se toimi yhtälailla reitillä ja ummella, ja pitoa oli kyllä kiitettävästi. ::)
     
  18. Matti87

    Matti87 Kiila rmk 151"

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    voin suositella ainaki tuota 51 challengeria 384 pitkänä, itellä on pyöriny nyt muutamia satoja kilsoja alla eikä ainakaa oo säälitty mattoa ja hyvin on kestäny
     
  19. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    Joo kyllä tuo Challenger on älyttömän kestävä matto, pitäs olla rockproof-sertifioitu. ;D Itellä on nyt vajaa 2000 kilometriä tullut sillä ajettua, ostin vielä käytettynä sen. Aikasemmista kilometreistä ei tarkkaa tietoa, mutta arviolta varmana noin 4000 km. On tullut kivien päällä jumitettua, ja välillä on ihan hirvittänyt kaasupohjassa kaivattaa kelkkaa irti, kun kiven päällä pyörii. Ja kunttaakin on kymmeniä kiloja tullut lennätettyä ilmaan. Kaikki laput ovat vielä kiinni, yhdessä keskilapussa on pikku repeämä harjan kärjessä ja pari reunalappua on revennyt pinnasta harjan alaosasta soljen kohdalta, mutta ei puhettakaan, että olisi harja siitä minnekkään irtoamassa. Ja edellisen omistajalla, tai oikeastaan sitäkin aikasemmalla omistajalla oli jää/pultti tms hieronut toisen puolen laitalappujen reunaan kolot, mutta sekään ei ole kestävyyteen vaikuttanut. Ja on tullut rinnettä kantattu välillä pitoja jostain kannosta/kivestä/risusta ottaen.

    Edellinen matto 32 Ripsaw taas menetti kaikki lähes laitalappunsa yhdellä reissulla, joten ei voi olla kuin tyytyväinen tuohon Challengeriin. Niin kestävyydessä kuin etenemiskyvyssä.

    Tilanne ei ole lavastettu, vaan tässä on ihan oikeasti vain pysähdytty tauolle ja jatkettu matkaa kaasulla ja pikku keinuttelulla vaikka onkin vain vajaatehoinen fööni, vain 137 pitkä ja vain 44 harjalla. :) Tosin keveyttä löytyy (paitsi kuskilta).

    [​IMG]
     
  20. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Vs: Camoplast matot ja kestävyys

    Itellä kans tuo challenkeri ja 365 ja 63 tai 64 harjalla. 3" jaolla kumminki.
    Ostin käytettynä ja siihen mennessä ajettu n.2500km joka suunilleen arvaus. Ja 1 lappu irti ja 2 palanen pois
    Ite ajanu kans kohta 2000km tai enemmänki ja itellä varmastikki vähä siistimpää käyttöä mitä edellisellä ;D
    Nytte 3 lappua ja 3 palasta pois ja toiselta reunalta (ei lapun) kohalta menossa poikki.
    On kaivatettu kantoja yms. vasten ja ite höllän jos huomaan kannon yms.
    Harjat vähä taipunu taakse mutta ei minun mielestä pahasti. Muutaman lapun juuresta (myös takapuolelta) hapsottelee kankaat mutta ajetaan niin kauvan ku kestää ja varmaanki tulevaki on samallainen. Sen verran tyytyväinen olen ollut vaikka ei hirveenä muista matoista ole kokemusta.
    Tekovuojen kai sais leimasta katottua vissiinki?
     

Suosittele tätä sivua