Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. tunppi

    tunppi Polaris 700 Pro X -03 - Polaris XCR 600 -95

    Vs: Oulun reitit

    Tai sitten jos oulun pohjoispuolella ajelet niin melkeen missä vaan rannikolla, nallikarista pohjoiseen on ilmeisesti yhtenäistä jäätä Kemiin asti ilman sulia laivaväyliä välissä (korjatkaa jos olen väärässä). Jäätä oli viime pilkkireissulla niin että ei meinannu kaira riittää. Salmia ja jokisuistoja kannattaa toki vähän kiertää kun niissä voi jäät olla ohkasia. Makkarahommia jos miettii, niin Letonniemessä, Virpiniemessä, Kraaselissa ja Taskisen venesatamassa on ainaki nuotiopaikat mitä ite tiiän. Kraaselissa oleva ei taida olla kaupungin paikka että puutilanne on aina vähän arpapeliä.
     
  2. jaaski

    jaaski lynx enduro- ex. fst sixpäkki

    Vs: Oulun reitit

    joo kaiketi yhtenäistä jiätä kemiin asti mutta tuota suden-väylää kannattaa varoa tässä heukan edustalla.
     
  3. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Oulun reitit

    onko missään kartassa noita laivaväyliä merkattu. Pakko käyä kyllä tänä keväänä ihmetteleen tuota merta, funtsin että josko haukiputaalta hyökkäyttäis indyllä kohti ruottia. Mihin asti sinne pääsee ja mitä sielä ees on?

    Ja jos jollaki kiinnostaa lähtiä katteleen kaveriksi niin vois jotaki suunnitella joku arki ilta.
     
  4. jaaski

    jaaski lynx enduro- ex. fst sixpäkki

    Vs: Oulun reitit

    meikartoista eikö ne väylät löydy, mutta ei muistaakseni putaan kohdallakaan kaukana mene (jot.5.km päässä)
     
  5. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Oulun reitit

    Joo en oo vielä ehtiny vesikelkkaileen tonne merelle niin jääny tuo merikartan lukeminen vähemmälle ;D Mistä semmosia löytää? Pitäneepä alkaa googlaileen.
     
  6. tunppi

    tunppi Polaris 700 Pro X -03 - Polaris XCR 600 -95

    Vs: Oulun reitit

    Siinä kohti missä menee väylä Oulusta Kemiin niin muista sitte ottaa indystä kaikki irti ja varsinkin kevennä keulaa siinä laivaväylän Ruotsin puoleisella reunalla ettei tökkää ;)
     
  7. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Kannattaa mennä hemmo lynxillä niin ei haittaa se laivaväyläkään... ;D
     
  8. Hande-77

    Hande-77 X-trim 600 e-tec

    Vs: Oulun reitit

    Kiiminki jokisuulla kävin merta torstaina ajeleen. Tuuli tuiskuttanu lumeen kovia pikku dyynejä. Kolosta ajella. Vanhalla jäljellä oli parempi ajella. Joella upeaa baanaa.
     
  9. Hjaurus

    Hjaurus Ac snopro f800 rr 2013

    Vs: Oulun reitit

    Ristus notta oli baanat makiasa kunnosa. Ja keli mitä parrain. Ot- muhos- rokua- utajärvi- yk- ot. Oli kyllä yks talven parhaimpia ajoja. :)
     
  10. tertsu

    tertsu Kelkaton

    Vs: Oulun reitit

    Niin oli sileää että ! Piti lähtee iskaritestiä ajamaan, mutta saipa ajaa kauas että löyty patikkoa . En silti valita ;D
     
  11. unu

    unu Polaris

    Vs: Oulun reitit

    Vähä viimetinkaa tuun kyl huuteleen, mut ei sattus olee huomenna ketää lähös ajelee oulusta tai muhokselta jonnekki suuntaan? Voisin lähtä ookaa :) yv tavoittaa, ja osaa tekstarikki perille nol nel nol nol 359 535
     
  12. p.i.t

    p.i.t Kiilakotelo 08

    Vs: Oulun reitit

    kerrassaan hienossa kunnossa jäljet. ot-yk.utajärvi-muhos-ot. kaks vanhan liiton re miestä kiittää...
     
  13. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Vaikka ei kuulu Waarin palkisiin Oulun edustan merialueet niin korostan sitä että merelle lähtiessä pitää aina reissu suunnitella etukäteen ja selvittää että suunniteltu reitti on mahdollista toteuttaa. Syväsataman väylä Oritkarissa on auki läpi talven ja Oritkarista /Oulunsalosta ei pääse Nallikariin/ Haukiputaalle, ei myöskää sitten toisin päin. Ei pääse vaikka joku väittäisi siitä ajaneensa. Siksi ei pääse että avoinna oleva väylä antaa aina oletukseksi että siitä ei pääse. Virpiniemen merivartiostosta saa kätevästi kelitiedot sekä vaarapaikat merelle ja sääolosuhteet selviää kätevästi vaikka netistä. Waari on merellä touhustellut sekä avoveden että jääpeitteen aikaan kohta neljä vuosikymmentä ja aina se osaa yllättää joten kannattaa valmistautumiseen panostaa tosissaan jotta säästyy ikävyyksiltä.
    Kelit ja reitit hemmottelee kelkkailijoita joten viimeistään nyt kannattaa aktivoitua ja ottaa kevättalvesta kaikki irti, tämä on sitä parhautta ja laatuaikaa kelkkailijoille.
    Tuumii Waari
     
  14. tunppi

    tunppi Polaris 700 Pro X -03 - Polaris XCR 600 -95

    Vs: Oulun reitit

    Kuka hullu semmosta on väittänyt/kokeillut? :D :D Saattaa jonku sortin pipipää olla jos väylästä koittaa ajaa yli.

    Mahottomasti oli kelkkaa ja kaikkia muuta kulkijaa tänään tuossa jäällä, itelläki tuli turrattua pilkkihommissa klo 8-16, välissä piti käydä vuotsolaiset repimässä kiidosta pois kun eihän niillä tuolla merellä mitään virkaa ole. Olivat kyllä siinä kunnossa että ois kohta lähteny ihan itekseenkin..
     
  15. MPL

    MPL x-rs 2014

    Vs: Oulun reitit

    Käytiinpä tyrnävä-muhos-yk-pudis-syöteympyrä ja takas samoja jälkiä pyörähtään kahen renekaten voimin. Ilma oli hieno ja reitit huippu kunnossa, kilometrejä tuli jotain 220 8)
     
  16. MPL

    MPL x-rs 2014

    Vs: Oulun reitit

    siis per suunta
     
  17. HKa

    HKa Lynx Rave RE 600R -18

    Vs: Oulun reitit

    Ot-Yk-Utajärvi-Muhos-Ot, 165 km yhteensä suopörräilyjen kanssa. Keli mitä mainioin! Vähän rupes olemaan reitti patilla Muhos-Oulu, mutta ajelee vielä.

    Mukavat turinat oli siinä Tyrnävän laavulla illasta fööni Mzx:n ja ACE-miehen kanssa :)
     
  18. unu

    unu Polaris

    Vs: Oulun reitit

    Tänää kurvailtii Tyrnävä-Muhos-Rokua-Utis-Muhos-Tyrnävä, rapia 200km, keli mitä mainioin. Kaikki reitit oli oikein hyvät, Roksa-Utis oli lentokunnossa. Polle ei oikee ollu parhaassa iskussaan, toisesta etuiskarista osa öljyistä karannu. Vähä taisin säikytellä jotakuta yksiksee ajelijaa aamulla Muhokselta lähtiessä, pahoittelen ::)
    HKa mahto olla turisemassa just ku kotiin paukuttelin laavun ohi ;D
     
  19. iceracer

    iceracer Member

    Vs: Oulun reitit

    Joo mukava oli lepposia porista. Kumman vähän oli kelkkejä liikkeellä ku käytiin Paten kanssa Oulusta mäntämajalla makkaraa järsimässä.
    Joo pattia oli mullekki pikkasen liikaa mutta onneks oli kuiteski pehmeen olonen reitti.
    Terv. föönikuski.
     
  20. toripolliisi

    toripolliisi Polaris 600 XC SP -03

    Vs: Oulun reitit

    Tänne tää varmaan kuuluu, mutta ei vara venettä kaada tai jtn.

    Sellainen tuli mieleen, että miten toimia jos saattuu Polle luovuttaa jossain vaiheessa reittiä? Onko Oulun alueella joku jota voi häiritä vai miten olette toimineet.. Pakosta tälläista tulee mietittyä ku aika paljon yksin tulee ajeltua ja ratsullakin on ikää 10vuotta.

    Ensi syksynä voin ajaa turvallisemmalla mielellä ku kesällä tulee tsekattua kelkka läpikotaisin, mutta nyt luotetaan myyjän sanaan ja silmä- ja korvamääräisen informaatioon. Tuskinpa ketää tulee häirittyä turhan takia, ja suurin ongelmahan on tuon kaluston pois saanti metsästä..

    Sori jos on tyhmä kysymys tai löytyy jostain paikasta X. Yritin kyllä etsiä vastausta mut eipä ole sattunut silmään. Ja kiitos vastauksista.
     

Suosittele tätä sivua