YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä iso-R, 25/1/08.

  1. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    Tuon BlueNytron kelkan ja sen ex omistajan tietäen vika ei ole ainakaan asentajassa. En viitsi sen paremmin analysoida, mutta ko. herra on kuitenkin sitä ammattilaistyyppiä joka oikeasti osaa nuo pajotushommat.

    Joku ihme rakenteellinen ongelma siinä on. -09 vai -10 malleista alkaen akseli on muistaakseni pidempi/se pultin umpärillä oleva osa erilainen.

    Pitää iteltäkin avata koppa kesän aikaan (eli joulukuussa tms) ja kattoo että onko mun 12.9 kuusiokolo pultti kestänyt.

    Ps. Niitä kylmänpään laakereita löytyy kunnollisesta laakerikaupasta.
     
  2. patikkomestari

    patikkomestari Yamaha Nytro RTX

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    Jees,aamulla pistin kotelon kasaan ja pultin lujuudesta joutu vähän tinkimään.Omasta kylästä ei löytynyt kuin 11.9 pultti,mutta eiköhän sekin siellä kestä jonkin aikaa.Täytyy ens kauden jlk tarkistaa tilanne,ja hommata tollainen 12.9 jo etukäteen hyllyyn,nyt kun tietää minkälainen sen pitää olla.
    Pistin ton kuivanpään laakerin SKF YAR205-2F nettiin hakuun,niin kyllähän niitä tosiaan löytyy laakeriliikkeistä.
    Tampereen laakerikeskuksestakin olisi löytynyt heti ainaskin ton pyöreäselkäinen versio,mutta odotellaan nyt muutama päivä marmorin toimitusta vielä,kun ajokelitkin meni jo näillä korkeuksilla :(
    Vähän yli 60euroa oli ko.laakerilla hintaa tampereen yamaha-centterissä.Noista laakeriliikkeistä ois saanu parikymppiä halvemmalla.
     
  3. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    Alkuperäisessä kylmänpään suoraselkäisessä laakerissa on merkinnät:
    Kumissa: UB205 JAPAN NSK 135
    toisella puolella: UB205 JAPAN NSK 144
    Ja sisäkoolissa: ASS 205LLXV6 H9 NSK

    Vastaava SKF tais olla YET205CV ja maksaa 20-30€.
    Mulla nyt paikallisesta ostettu KDF RB205. Eroaa alkuperäisestä sen verran, että toisessa thorksit ja toisessa kuusiokolo topruuvit.

    Se alarattaan sopiva 12.9 pultti on mitoiltaan: Kierre M10x1,25, pit. 40mm kannan pintaan, ja 15mm (max) juuresta ilman jenkaa jos vaan suinkin löytyy.
    Tiukkuus tais olla n.8kg, ja ite en käyttäis liimaa, niin on helpompi kaivaa se jämä sieltä akselin sisältä jos taas katkee.
     
  4. patikkomestari

    patikkomestari Yamaha Nytro RTX

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    Hienoa faktaa :)
    Alarattaan pultin kun kaivoin ulos lukkotongeilla,siinä ei tosiaan ollut liimaa,vaan lähti hyvin 8)
     
  5. antsu

    antsu Venture tfT Nytro rtxT Phazer gtT RX1 Viper MTXT

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    PKE on kyllä oikeassa tuossa liima-asiassa, sitä liimattua tumppia ei kyllä erkkikään kaiva sieltä pois. Pelasin itse varman päälle, eihän se sinne uudestaan katkea :)
     
  6. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    Kellään mitään hajua millä kilometreillä kannattaisi katella variaattori- ja vetoakselien laakereita? Entä ketjukopan neulalaakerit, millon vaihtoon?
     
  7. patikkomestari

    patikkomestari Yamaha Nytro RTX

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    Eilen pistin ton marmorilta tilaamani kuivanpään laakerin paikalleen.Harmitti kun en huomannu tiskillä avata pahvilootaa,sillä siellä ei ollutkaan niitä siihen kuuluvia top-ruuveja :mad:
    Noh eihän siinä muuten mitään,mutta kun sellaisia ruuveja ei tuntunut löytyvän äkkiseltään jälkikäteen mistään.Niisä kun on kans joku hienokierre.IKH:lta on löytynyt paljon noita jampin pultteja,mutta ei noin pieniä kyllä minkäänlaisia.En tiä oisko tuolta tampereen laakerikeskuksesta löytyny,mutta sekin oli pistänyt ovensa kiinni viikolla jo klo 16 ::)
    Pyöräytin sitten uudet kierteet siihen uuteen laakeriin top-ruuveille,ja olikin aikas kovaa kamaa,mutta onnistu kuiteskin.
    Onpahan nyt kiinni niinkuin on tarkoitettukin,vaikka vähän kyllä houkutteli pistää ilman noita toppareita.
     
  8. Viggen

    Viggen Well-Known Member

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    Missä on RS Vectorin öljyroppu :eek: ketjukotelossa? Manuaali ei sitä kerro,tarkotus vaihtaa öljyt.
    75 tai 80 kertoo manuaali sinne käytettävän,Ilmeisesti synteettistä??
     
  9. Viper MCX

    Viper MCX SR Viper L-TX MCX. Warrior GT MCX. KG700.

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    Telatunnelissa 12 mm avaimella aukeaa !
     
  10. Viggen

    Viggen Well-Known Member

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    Jotkut käyttää automaattiöljyä,toimiiko ???
     
  11. Viper MCX

    Viper MCX SR Viper L-TX MCX. Warrior GT MCX. KG700.

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    Sitäpä itsekkin käyttänyt....vuosia. Toimii ;)
     
  12. Viggen

    Viggen Well-Known Member

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    Huoltelin kelkkaa RS Vector LTX GT ja muutama kysymys heräsi :eek:
    -Takaiskarin säätö vaijeri poikki,eli tuskin saa tarvikkeena,elikkä marmorille kysymään?
    -Ohjauksessa väljää,tangon päässä ainakin tuuman verran :p tuntuu sivuttain kokeillessa.
    Raidetangon päät eivät ole väljät. Ilmeisesti jossain muuaalla väljää,miten purkaantuu ohjaustanko/akseli?
    Jotain ohjauksen niveliä näkyy koneen takana,kuinka paljon purkamista?

    -Kytkimen ja varin huolto? Mitä noille kannattaa tehdä,puhdistella tai voidella?
     
  13. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    -Marmorilta uus vaijeri, itte ajelin ilman vaijeria 2tkm lopputalven pieni meisseli taskussa, luultavasti sinulla on rikki se loppupään kiinnitys vaijerin kuoressa? Sen saa kyllä ehjättyä aika hyväksi kunhan jaksaa väkertää.

    -Suurin välys luultavasti muovipuslissa siitä sarvista 30cm alaspäin ja noille tokenee http://www.blingfactory.fi/epages/vilkas02.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20101220-11092-13436-1/Products/MK106120 samanlaiset taitaa olla siellä öljysäiliön luona myös jos oikein muistan, joku vois varmistaa???

    -Kytkintä ja varia ei kannata voidellä millään, otat kytkimen kannen pois (6pulttia) jonka jälkeen kattelet kannen fiiberin välyksen ilman jousta sekä rullien välykset jotka pitää olla lähes välyksettömät akselin suuntaan, voit ottaa painot pois ja katella ettei niihin ole kulunut koloja, seuraavaksi liikkuvan lautasen liukujen välys ja jos näissä on välystä isosti (näissä tupaa olemaan enemmän välystä mitä muissaosissa) joutuu kytkimen purkamaan ja luultavasti menee korjaamon hommiksi jos et ole ennen aukaissut. Jos kaikki välykset ok niin suihkuttelet puoli pulloa bräkleeni jotta p*ska väistyy, joskus oon autellut vanhalla hammasharjalla tai puutikulla pahimpien poistossa. (liukulaakerin luona)

    -Varilta ennen sen poistoa akselilta löysäät hieman kolmea mutteria jonka jälkeen isoin pultti irti ja vari käteen, purat sen siten että merkkaat missä jousien päät on ennen purkamista, siitä kun kattelee liukunastat että ovat suunnilleen ok ja leikit sen bräkleenin kanssa ja kattelet että ne kolme pikkupulttia (hihnan korkeuden säätö pultit varin takana) ei ole kuluneet lautasten tasoon niin kaikki ok.
     
  14. patikkomestari

    patikkomestari Yamaha Nytro RTX

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    Tossa Gizmon viestissähän oli hyvät perus huolto-ohjeet tonne variaattorin puolelle. Noita ohjeitahan voi soveltaa aikas moneen jamppiin vissiin. Täytyykin tehä tommonen huolto ja tarkistukset omaankin härveliin tallissa jonain sadepäivänä.
     
  15. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    Kaikissa yammuissa vuodesta 97--> (poislukien 4t phazer) on sama kytkin ja variaattori, phazerissakin erona variaattori.
    Juu ja sen kytkimen putsaus kannattaa, ittellä unohtui nykyisen kelkan kanssa mutta 2500km välein oon aukaissut ja putsaillut juurikin noiden ohjeiden mukaan.
    Sen kannattavuuden tekee osien hinnat, viimeisin tarkistus kytkimen rullille tais olla 67€/kpl ;D fiiberin ;) saa toki johonkin 35€ luokkaan ja kun fiiberit menee sitten menee äkkiä käpälät.... Joku oli punninnut muutaman osan ja sen aikaisella hinnalla kirjaimellisesti painonsa kultaa ::) Hyvä maksaa ei siitä pääse yli eikä ympäri, kovin on vaan halvempaa ostaa se bräkleeni puteli.
     
  16. Viggen

    Viggen Well-Known Member

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    kattelet kannen fiiberin välyksen ilman jousta sekä rullien välykset jotka pitää olla lähes välyksettömät akselin suuntaan, voit ottaa painot pois ja katella ettei niihin ole kulunut koloja, seuraavaksi liikkuvan lautasen liukujen välys ja jos näissä on välystä isosti (näissä tupaa olemaan enemmän välystä mitä muissaosissa

    Ensinnäkin joutuu kysymään mikä ??? on kannen fiiberin välyksen ilman jousta ?
    Miten mittaan tai tarkastan rullien välykset jotka pitää olla lähes välyksettömät akselin suuntaan, voit ottaa painot pois ja katella ettei niihin ole kulunut koloja,??? ???

    liikkuvan lautasen liukujen välys ja jos näissä on välystä isosti (näissä tupaa olemaan enemmän välystä mitä muissaosissa
    Miten mittaan tai kokeilen/tarkistan?

    Työkaluja kyllä löytyy,ja halu oppia.
    Tullut rassattua autoja sekä prätkiä,
    Tuuma että milli koossa,
    ,mutta kelkan variaatorit/kytkimet aika ??? ::) ja vielä ::)
     
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    Kytkin se etumainen, variaattori arvaa ;D
    Fiiberit liukulaakereita.
    Kannen fiiberin välyksen tarkistus ei onnistu jousen kanssa, huomaat kun purat ihan simppeliä tekniikkaa, räikkä käteen ja putsaamaan.
    Rullat ja painot/käpälät (kummistakin puhutaan) huomaat jos niiden fiibereissä on välystä luokkaa 0,5mm akselin suhteen, varmasti hajoavat 1000km sisään. Painojen pinnat pitää olla montuttomat, kun purat huomaat mistä puhutaan.
    Liukujen pienoinen väljyys ei ole niin paha asia monesti nähnyt aika huono kuntoisia ja hyvin ovat rallattaneet 5tkm eteenpäin.
    Pura ja tutustu ajan kanssa.
    Kun ois hoksinut ennen kesäsäilytystä ois voinut tehdä kuvallisen ohjeen tuohon hommaan....
     
  18. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    Noin melkein. Taitaa kaikissa 4T-Yammuissa olla vari eri kuin 2T-malleissa, ainakin Nytrossa. Kakkosvarin akseli on paksumpi kuin haisuleissa. Itse variaattori on siis ulkonäöllisesti saman näköinen, mutta ei ole vaihtokelpoinen johtuen akselin mittaeroista.
     
  19. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    Joo tarkoitan tuota huoltohommaa silmällä pitäen.
     
  20. razer

    razer Nytro Rtx

    Vs: YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

    On varmaan ihan älyttömästi kysytty tätäkin, mutta joo kysytään uudelleen. Elikkä kelkkana löytyy Nytro rtx 08.. Ja tilasin siihen back country 44mm maton tilalle. Pyörii varmaan aika ongelmitta alla. Sitten toinen. Onko ihan sama mitä öljyä laittaa ketjukoteloon? Esim. Atf? Neuvokaa tyhmää. Kiitos! :-[
     

Suosittele tätä sivua