Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Oulun reitit

    Joo ei suinkaan OSMK maksele Waarin palkkoja ja Waari taitaa URAhommissa olla hyvää hyvyyttään mukana. Kaupungilla on nappulat sitten REITTIEN kunnossapidon osalta pelissä. Täytyy siis muistaa, että reitit ja urat ovat kaksi täysin eri asiaa. Enkä mie eppäile, etteikö poolin lana ois joskus urallekkin esim. siirtymänä eksynyt, mutta lähtökohta on siis tämä ettei kaupunki ole vastuussa urien kunnossapidosta. Onhan se Waari täälläkin pyydellyt väliin jelppiä esim. Ouluntulli-meri välin merkkaukseen. Eli talkoisiin osallistuakseenhan ei tarvi olla edes Nintendo-kerhon jäsen. Kuskeja vain valitettavan harvoin kiinnostaa tehdä saatikka maksaa reittien eteen mitään, vaikka vaatia osataankin. Kerhon listoilta pystyt vaikuttamaan ja sanomaan sanasi esim. kokouksissa. Paikalliskerhojen jäsenistön/hallituksen sana painaa sitten jossain määrin enemmän lähestyttäessä päättäviä tahoja kuin yksittäisen kelkkailijan huuto.

    Sitten vähän asian vierestä. Ilmeisesti tuo Ouluntulli-meri-pätkä on nyt kiinni lopullisesti vai? Waari, Mika ja kumppanit näki pätkän eteen kovasti vaivaa ja nyt homma pilattiin lapsellisuuden nimissä. :'( Ymmärrän kyllä maanomistajia vallan hyvin, jos sopimuksissa ei pysytä. Kylällähän huutelevat, että ne on "mounttainimiehet", kun eivät reitillä pysy. Mutta kyllä net nämä reittien Alonsot taitaa edustaa jottain ihan muuta kategoriaa.
     
  2. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Vs: Oulun reitit

    Niin missä Oulussa sitte on uria? Eikö nuo oo kohta kaikki jo lopetettu/kielletty ja viralliset reitit jälellä
     
  3. Hjaurus

    Hjaurus Ac snopro f800 rr 2013

    Vs: Oulun reitit

    Onko tuo hiironen-maikkula- kaakkuri- iinatti ura vaiko reitti? Hiirosen nesteen lähellä on ainaki pari jätkänristiä vielä pystyssä! Kai se ura on ku eihä sitä sen kummemmi hoideta ainakaa lanata.
     
  4. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Oulun reitit

    Ura son
     
  5. oopee_

    oopee_ ski-doo 500ss TnT -08 . . . . Lynx 5900 GLX -87

    Miksei Oulussa peritä reitti/uralupamaksua kuten monessa muussa pitäjässä? Sitä kauttahan saisi jonkun euron reittien ja urien kunnostukseen. Tämän kokoisessa kaupungissa ei tahdo talkoisiin aikaa ja innostusta olla kellään, lupamaksu olisi helppo tapa osallistua.
     
  6. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Oulun reitit

    Päälinjat alkaa kaikki olemaan virallisia ja näistähän ei (lain mukaan?) voi periä käyttömaksuja. Lopuista urista ehkä turha lähtä moisia maksuja perimään.

    Kerhon vastuulla olevien urien osuus on siis vähenemään päin, mutta myös virallisten reittien rakentamiseen ja ylläpitoon (rahavirtojen ohjaamiseen) vaikuttaa aina rekisteröityjen harrastajien, ei niinkään rekisteröityjen kelkkojen määrä.

    Jottei tämä menisi minkään yksittäisen kerhon mainosfoorumiksi, niin tuolla voidaan porinoida muista, kun reittejä koskevista aiheista. Käykeehän kahtomassa ao. linkin takaa, mitä on taas tekeillä ja ilmoittakaa junnut upean harrastuksen pariin! Tykkäilemällä facebookissa olet luonnollisesti tiedottamisen aallonharjalla.... ;)

    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=26929.15
     
  7. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Oulun reitit

    Tulis varmaan liian kalliiksi kerätä maksua. Eli siihen tarvitaan muutama lautakunnan kokous, palkattu virkamies ja tälle sihteeri. Sitten kun vihreä-vasemmisto päättäs hinnaksi 200€ koska kelkat tuhoavat kaiken ni nautitaan tästä kun se vielä on mahdollista.
     
  8. Hjaurus

    Hjaurus Ac snopro f800 rr 2013

    Vs: Oulun reitit

    Eikö tuolla osmk klubiin liittymisellä jo saa jotain hyötyä Oulun ja lähialueitten reittien ylläpitoon. Näin ainakin itse ajattelin ja liityin jäseneksi. :) Oli jo viime talvena niin hyvin hoidetut reitit, joten pakkohan noista on jotain maksaa että kehtaa naantalin aurinko naamassa ajella. ;D
     
  9. temu74

    temu74 kelkaton

    Vs: Oulun reitit

    Millä kalustolla niitä uria voisi kunnostaa,onko osmk:lla esim.kelkan perässä vedettävää lanaa ja työmallin kelkkaa/telamönkijää?
    Ite voisin ainakin käydä uria hoitamassa.
     
  10. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Mika palaa remmiin, helekatti että kuullostaa hyvältä. :)
    Lisätään vielä myös Hiirosesta-Oulujoelle suunta joka myös on uraa. Hiirosessa, Knuutilankankaalla, Maikkulassa ja Iinatissa on vielä metsissä Waarin ja Extremen asettamat merkit, Poikkimaantien reunasta suurin osa katosi kun sähkölinja upotettiin maahan. Samoin kävi myös osuudelle Tahkokangas-Oulunsuuntie ja Poikkimaantie-Lämsänjärvi, sielläkin on sähkölinja upotettu ja tolpissa olleet merkit siten poistuneet. Olisi sinä nyt sitten sille OSMK:lle sitä toimentynkää, pidättelen itteeni jonkin aikaa josko saatta nuo puutteet hoidettua, sulan maan aikaa kepit on helpompi istuttaa ;) ja jos rehellisiä ollaan niin ei noilla reiteillä ole seuran miehet tainneet viimeiseen viiteen vuoteen vierailleet, ei ainakaan työkalujen kanssa joten voisihan tuo olla jalkautumiseen jo aikakin. Waari yhtyy toiveeseen että saataisiin uutta verta riveihin ja kokouksiin. Saatettaisiin saada se lanakin jos sitä kokouksissa tarpeeksi moni olisi vailla, se ehkäisisi hyvin sikapatikon takia uran vieressä ajamistakin ja saattaisi saada vielä jonkin aikaa olla nämä vähätkin urat. Jos kaikki menee hyvin niin Waari uusii mönkijän kärryn lähiaikoina ja tilalle tulee malli jossa on alustassa lana. Saatan silläkin silotella kulkeissani enimpiä patteja, vaikka ei se siihen hommaan paras peli kyllä ole niin ainahan passaa kokkeilla ja urat on kivasti aina menomatkan varrella.
    Tuumii Waari.
     
  11. Hjaurus

    Hjaurus Ac snopro f800 rr 2013

    Vs: Oulun reitit

    Viimeset pari talvia ajelin tuota kaakkurista- iinatin kautta menevää uraa ja loppu kyllä mielenkiinto ajaakin sitä pitkin ku käyttäjiä siinä on yllätävänki paljon ja menee todella huonoon kuntoon talven mittaan. Ja niinhä siinä käypi sitte että kun on sikapatilla se ura niin jengi hakee helpotusta vierestä.
    Jos on jotain talkoita niin ilmottaudun vapaaehtoseksi.
     
  12. Vs: Oulun reitit

    Se on mahtava pätkä ;D
     
  13. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Vs: Oulun reitit

    Ja tosi hankalaksihan Oulun Maikkulassa meni ajelut, kun pari vuotta
    sitten poistettiin pätkä joelta Hiukkavaaralle Ylikiiminki-reitin alkuun.
    Kyllä kai jostakin joelta sellainen luvallinen kulkuväylä onnistuis?
    Nyt pitää ajella heikkoja jäitä Madekoskelle asti.
    (Voi siellä välillä kyllä olla yks polku...) :-X
     
  14. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Voisin tulla minäkin jos aikataulut natsaa. Tietääkseni kerho on tilannut/tilaamassa muovisia jätkänristejä ruotsista joten kyllä uskon että talkoot tulee ja merkkaukset hoidetaan. Oulu on laajentunut ja noiden uusien alueiden uraston osalta kannattaisi kerhon selvitellä luvat ja harkita niiden ottamista siipien suojaan,ainakin Ylikiimingin suunnalla jos niistä ei kukaan huolehdi.

    En nyt tartu tähän, mutta kun tuon nyt huomasin niin heitänpä tästä semmoisen ajatuksen että jos ei jaksa ajaa koko suunniteltua lenkkiä niin kääntyy aiemmin takaisin. Waari on pitkänlinjan harrastaja ja ajoporukassa on slougan, että jos mennään suoraan niin matkaa on 200km, mutta jos oikastaan niin matkaa tulee 400km. Oikaistessa siis matkaa jatketaan eikä päin vastoin :D
    Tuosta oikomisesta, ei mene jakeluun että YK pelloilla oiotaan 50 metriä jos ollaan menossa Pudikseen :mad:
    Ei mene jakeluun että seikkaillaan poluilla joelta jos sieltä pääsee naatiskellen viralliselle reitillekkin :mad:
    Ei mene yleensäkkään tuo oikoilu jakeluun, sillä jos lähdetään ajelemaan, niin ajellaan sitten ja ajetaan ja nautitaan joka mutka ja patti :D
    Kongreettinen näyttö tästä oikomisesta saadaan tälle talvelle kun OT-Meri väli menetettiin ja tämä ei mene offioskujen piikkiin.
    Tuo offitouhu on oma juttunsa, mutta pari viimetalvea on sen osalta ollut hiljaista ja valituksia ei ole juurikaan kuulunut vaan tämä oikominen on se mistä pitäisi päästä eroon lopullisesti, etenkin kun sillä ei kukaan saavuta mitään vaan me kaikki menetetään paljon. Hitto mitä saarnaa, mutta kait se painaa kun lumet lähti, pää pystyyn sataa se vielä uudet.
    Tuumii Waari.
     
  15. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Vs: Oulun reitit

    Aamen! :)
     
  16. jones-

    jones- Nytro SE

    Vs: Oulun reitit

    Jos taas se "joku" värkkäis ne talkoot niin vois yrittää tulla paikalle. Viimeksi tais olla parivuotta sitten talkoot kun perävainolla raivattiin/merkattiin. Oliko siellä nyt kolme kerhon jäsentä paikalla. ;D
     
  17. jaaski

    jaaski lynx enduro- ex. fst sixpäkki

    Vs: Oulun reitit

    joo talkoo hommiin :) vai saiskos sitä waarikaan mitenkään sovittua että joku pätkä ois kokonaan kelkkailijoiden hoidettavissa, niin siinähän sen näkis oikeesti että kuin paljon se meitä kiinnostaa tää motorsportti!
     
  18. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Vs: Oulun reitit

    LAINAUS: Ei mene jakeluun että seikkaillaan poluilla joelta jos sieltä pääsee naatiskellen viralliselle reitillekkin :mad:

    Tervehdys, ei herneitä. Urheilukelkkailua takana kohta kolkyt vuotta, 3-6 tkm/v. Mutta kun tässä Oulujokirannalla asustelen,
    niin on niin mukava kävästä iltasella hikilenkillä suoraan kotoa ilman kärryvärkkäämisiä, vaikka Ylikiimingissä.
    Lämmin sauna oottammaan, nam-nam!
    Ja tuo polku on kaverin tontin/peltojen/mettien kautta reitille lupien kanssa - ei siellä puitten välissä kukaan säikähä,
    ja oon siellä itsekin hiihdelly mukavia luomulatuja.

    Muuten, miekin korjailen iltalenkeillä aina välillä noita Maikkulan alueen kelkkaurien ristejä, ku siellä joku punavihreä (?)
    vissiin koettaa parantaa maailmaa...
     
  19. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Minä kyllä kirjoitin että en tartu tuohon, oli vaan esimerkkinä.
    Tuo reittimerkkien sabotointi on tosiasia ja ilmeisesti nämä ihmiset ei tajua että vaikutus on päinvastainen kuin mihin ne pyrkii. Lapsellinen ajatus lienee että ajaminen loppuu kun merkit revitään alas totuus on että sen jälkeen seikkailee kelkkailijat ympäri lähiötä etsien uraa. Tämänkin vuoksi olisi tärkeää pysyä urilla ja huolehtia merkinnöistä, sillä kun ajetaan itselle tuttuja polkuja pitkin niin merkkien puutteessa niille harhautuu ummikoita jotka on kohta eksyksissä ja seikkailevat pyöräteillä.

    Urasto on jo kokonaisuudessaan kelkkailijoiden hoidossa, mutta käytännössä MikaPu on se joka siitä kantaa vastuuta, Mikalle kannattaa hiljaa nostaa hattua koko Oulunseudun kelkkaväen, hänen ansiostaan täällä on homma hanskassa.
    Comentaja on iskussa ja malttamattomana jo kaivelee lähtökuoppia, mutta kun kelit jatkuu tämmöisenä niin pitää tyytyä mönkijällä liikennöintiin. Seluskassa on sillat taas kuosissa ja uudet reiti Kiimingissä alkaa saamaan hiljokseen liikennemerkkejä tolppiin ja siittä sitten reittien tarkistukseen ja kausi voikin alkaa päräm.
    Tuumii Waari.
     
  20. Hjaurus

    Hjaurus Ac snopro f800 rr 2013

    Vs: Oulun reitit

    Miten muuten tuo ura joka menee kaakkurin äänivallien päältä ja jatkuu sinne ouluntulliin asti. Onko enää ollut käytössä?. Menee siitä cittarin ohitte ja sen takaa olevilta pelloilta sinne ouluntulliin.
     

Suosittele tätä sivua