MK-Enduro&Sprint keskustelut

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä vanhapee, 12/2/07.

  1. SnOOzE

    SnOOzE Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut



    Aika off topic mutta ainoat enskankin arvokisat niin sekin on saatu päällekkäin toisen sarjan normi enskan kanssa. Tuskin kait tätäkään nyt siirretään.

    Ihmetystä herättää että jos lajille saadaan arvokisa niin sekin pilataan sillä että laitetaan samalle viikonlopulle sitten kisoja. Oikein lajin edistämistä.

    Syytä en ketään mutta kannattais pikkusen miettiä nyt näitä juttuja liittojen kesken.
     
  2. Woody

    Woody Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Jos oikein käsitän, niin tässä puhutaan EM - ja SM enduroista. Mutta siitä minulla on varma käsitys, että SMKry kun julkaisi oman kisakalenterin, niin EM kisojen paikkakuntaa ja päivämäärää ei oltu julkaistu missään kalenterissa.
    Snoozella on kirjoituksessa asiaakin, mutta tuon kaltaiset erheet äkkiä sottaa hyvätkin asiat ja aiheuttaa vain turhaa eripuraa.
    Se, että suomeen on saatu EM kisat on hieno juttu mikä toivottavasti pysyy jatkossakin täällä. Naapurivaltiot kun on kovia nappaamaan itselleen hyviä brändejä.
    Tuohon että SMKry olisi liitto, en viitsi enää puuttua. Samä kai se on miksi kutsutaan, omasta mielestä järjestö olisi hyvä kuvaus.

    Ja sitten hyppäys jälleen aivan muihin asioihin. Jälleen ankaria huhuja ilmassa, mutta paiskataan nekin nyt nurin. SMKry ei ole poistattanut mitään kirjoituksia täältä keskustelupalstalta. Ei kuulu yhdistyksen tehtäviin.
    Että tämmöistä tällä kertaa...
    -tikkis-
     
  3. SnOOzE

    SnOOzE Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Tästähän siinä on kyse. Mutta jos tuntee tätä miten arvokisoja myönnetään, niin niitten muuttaminen eri päivälle on hyvin vaikeaa. Ainoa mahdollinen siirto on sitten smk kisojen siirtäminen ei viikonlopulle.

    Jos Suomessa ajetaan rallin mm-kisat niin tuskin samalla viikonlopulla on sm-kisat.

    Kiitos ja anteeksi.
     
  4. Kelkkaman

    Kelkkaman --??--

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Onko tälle asialle tehty mitään, vai tuleeko nämä kisat olemaan päällekkäin niin kuin kalentereissa seisoo??
    Todella surullista jos ne on päälletysten, koska kisapaikkojen välit on vain satakunta kilsaa joten on sanomattakin selvää, että molempien kisapaikkojen kerhot kärsivät tästä koska kuskeja ei 101% varmuudella riitä kumpiinkin kisoihin jos ne on samana viikonloppuna.

    TEHKÄÄ ASIALLE JOTAIN PLIIS :'( :'(
     
  5. lumikko

    lumikko Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Kyllä kilpailijoita riittää, rahat vaan kerhoilla ei riitä nykyisillä jakaantuvilla kilpailija määrillä kisojen pitoon kauan, joten kaikki sitten tietää miten tässä käy, kulut sen kuin nousee,. kun porukat jakaantuu, niin kerhojen pitää sit tuplata kilpailumaksut.Mut tuleehan siitä sit useampi mestari tähän maahan.Näin tämä kelkkailu kehittyy
     
  6. palde

    palde Hii-HOO

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Meille "etelän vetelille" tuo kisojen ajankohta perustuu melko puhtaasti sääolosuhteiden pakottavuuteen ...sama suomeksi ; luultavammin ja toivottavasti helmikuussa on riittävästi lunta järjestää kisoja . Valitettavasti tämä säätila pitää pystyä ennakoimaan jo edeltävänä syksynä ... ::)
    Tottakai kaikki seurat pyrkii varmistamaan tuon lumitilanteen , ja niinhän siinä sitten käy että etelän kisat osuu samoille päivämäärille :-X
    Ja ei sitä lunta oo ollu helmikuussakaan aina riittävästi , muistuu mieleen sänkisprintti ...joka ei ole mielekästä kelleen !!!
    Ja sitten vielä toiset kuuluu toiseen leiriin ja toiset siihen eri leiriin ...tää on semmonen yhtälö jossa ajanmittaan kaikki tulee kärsimään ( ei ainoastaan possut ;D )

    Näitä lumiongelmia ei pohjosessa varmaankaan ole ?

    Nyt näyttää tuolla ulkona siltä , että joudun perumaan puheitani noista helmikuun hangista ...vettä tulee ku kesällä ja lämminta + 4,5 :-\ :-\ :-\
     
  7. Woody

    Woody Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Teren tren

    Tähän enska keskusteluun liittyen oli toisaalla kirjoitettu; Toivottavasti huhut kilpailun perumisesta, arvosta ja kaikkeen siitä liityvästä annetaan meidän itse kertoa, eikä höpötellä joutavia vallankaan smk: kaikkitietävien suulla, on helppoa varmaankin tehdä arvosarja siten , että itse päättää mikä sarja on

    En oikein ymmärrä mihin tuolla viitataan, mutta huhuja ei ainakaan SMK levittele, eikä sen enempää ole perumassa kenenkään kisojakaan. Mutta jos tuolla viitataan siihen mitä havaitsin SML:n lisensseistä, niin nythän saman on havainnut myös järjestäjä itse. Ja se itse lisenssi asiahan tuli esiin lajiryhmän jäsenen kehoituksesta lukea SML lisenssien tuoteseloste.
    Ja nyt kun sama on selvinnyt myös ko. kilpailun järjestäjällekkin, joten positiivisia vaikutteita siitäkin kommentista seurasi. Siis epäselväksi jäi tuo "kaikkitietävien suun" tarkoitus, mutta ei sen väliä.

    Kuten joku ehkä huomasi, niin siivoan tällä viestillä hieman eilisiltaista viestiäni, missä viittasin mm. "ilmaisiin" lentoihin. Mutta jokainen varmaankin näki, että viime keväinen toisten tölviminen ei johda mihinkään, joten minä ainakin jätän tuon "kaikki tietävän suun" omaan arvoonsa ja keskityn ennemminkin tulevan kauden SM sarjaan. Minkä toki on jotkut itse tehneet, kuten kaikki muutkin kilpailut ja järjestöt mailmassa. Ja siitä hatun nosto kaikille heille.
    Hyvää päivän jatkoa ja työn iloa. Ainakin niile ketkä siitä saavat "nauttia"
    -tikkis-
     
  8. MXZx 440

    MXZx 440 Ski-Doo Iron Dog -19

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut



    Nyt sitten selvitetään tätä juttua:

    Oikeissa kattojärjestöissä homma menee seuraavasti: FIM/UEM ei voi suoraan myöntää uudelle kisamuodolle Champion titteliä, vaan ensiksi aloitetaan EC, eli Cup muodossa, jossa on useampi osakilpailu(vrt. esim. hiihdon Maailman Cup). Kun sarja vakiintuu FIM/UEM:ltä anotaan Champion sarjaa. Ihmiset tekivät puoli vuotta kovasti töitä, että MK-EN ylipäänsä pääsi kansainväliseksi kisamuodoksi!
    KÄYTÄNNÖSSÄ voidaan puhua euroopan mestarista, koska muuta vastaavaa sarjaa ei ole!
     
  9. KJK

    KJK Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Nuitten päälekkäisyyksien välttäminen varmaan mahdoton tehtävä ( enduro + sprint)jos ei pidä viikolla kisoja mutta tuo että toisella liitolla 600 ja toisella 800 on täyttä PELLEILYÄ ! aivan niinku pikkupojat hiekkalaatikolla että kiusallaki.................... ::)
     
  10. A.P

    A.P Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Kukahan hurja se kokeilis ensimmäisenä sprintin järjestämistä iltakisana. Nyt kun päivistä on tosissaan puute niin kannattais harkita.
    Kun oikein tiivistää kaikki turhat tauot pois niin sprintti 70-80 ajajalla menee läpi reilussa parissa tunnissa, jos ei mitään erikoista tapahdu.
    Luokkien välinen tauko minuutti tai kaksi riippuen luokasta ja kierrosten välinen tauko kokonaan pois. Talkoomiehetkin pärjää sen pari tuntia ilman makkarataukoa.
     
  11. Jave

    Jave Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Iltakisa kokeiltu vuonna miekka ja kirves Muhoksella. Tais olla vuosi -95 kun ajettiin Oulujoki endurosprint cup. Eipä siinä mitään ihmeellistä tainnut järjestelyiden suhteen olla. Nopein voitti silloinkin. Latupohjia mentiin niin oli keinovaloakin tarjolla joten ei tarvinnut ihan pimeessä ajella. Siitä vain rohkeasti kokeileen!
     
  12. A.P

    A.P Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Muistakko minkä verran oli ajajia. Kuinka myöhään meni ?
     
  13. Kelkkaman

    Kelkkaman --??--

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Piruja ei saa "maalailla" seinille, ja se ei ole tämän kirjoituksen tarkoituskaan, mutta nyt on pakko nostaa kissa tahi koira pöydälle ja avata keskustelu tulevan talven kisoista ja niiden järjestämisestä, että pystytäänkö kaikki kalentereihin merkatut tapahtumat järjestämään ?

    Moni on varmaan huomannut, kun katselee ikkunasta pihalle, että nurmikko paistaa lähes jokaisella paikkakunnalla Oulusta alaspäin katsottuna joten on sanomattakin selvää, että kelkkamiestä vituttaa ja harmittaa nämä kelit :( ja ei siinäkään vielä kaikki, sillä myös kerhot joutuvat kärsimään tästä lumettomuudesta jos ovat aikoneet järjestää kisoja, että pystyykö niitä järjestämään vähäisen lumen vuoksi ja joillakin seuduilla sitä lunta ei ole ollenkaan joten huonolta näyttää :mad:

    Lisäksi kärsijöinä ovat kisakuskit kun arpovat, että kenenkä liiton kisoja ajavat ja onko kisoja vai eikö ole, ym. ym. Eikö nyt olisi kehityskeskustelun paikka paikoillaan ja molemmat liitot sopisi saman pöydän äärellä ne kisaviikonloput mitä aikovat järjestää ja katsoisivat päivämäärät niin, että ne tapahtumat mitä aikovat järjestää olisi niin, että lunta on 99,99% varmasti ja sen, että ei olisi samaan aikaan päällekkäisyyksiä lähimmän 150km säteellä ja varsinkaan saman lajin kisoja!!!

    Meillä junnu ajaa Sprinttiä ja on todella vee mäistä kun on samalle viikonlopulle tuupattu kahdet kisat 100km säteelle ja mielellään ajettaisiin vaikka kaikki kisat, mutta aikataulullisesti se on vaan mahdoton yhtälö, joten nyt pitää vaan äänestää jaloillaan ja mennä sinne minne nokka näyttää :eek: :eek:

    Eipä tässä muuta kuin lunta odotellessa ;D ;D
     
  14. A.P

    A.P Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Täyttä asiaahan kirjottaa Kelkkaman, mutta kun. . .
     
  15. MXZx 440

    MXZx 440 Ski-Doo Iron Dog -19

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Eihän siin sit...perutaan kaikki kisat Oulun eteläpuolelta...***tuako tätä yrittämään...


    P.S (ironiaa/lumettomuus masennusta)
     
  16. Madd

    Madd Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut


    Näin siinä suattaapi tulla käymään, ei nimittäin reilun kuukauden ennusteen mukaan ole hirviästi lunta tiedossa.
    Mut ei maalata piruja seinille .
     
  17. Pöllikuski

    Pöllikuski Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Eipä näytä lumitilanne Lieksassakaan hyvältä.Vettä sataa lunta ei ole kelkka seisoo 8km mittarissa,ku ei pääse etes sisäänajoa ajamaan.Ei hyvältä näytä.Ei maha olla paljo Tuupovaarassakaan lunta.? :'(
     
  18. MiNi

    MiNi Active Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Ei tosiaankaan liiaksi ole Tuupovaarassakaan sitä lunta, kun sen verta paljon on tuota vettä viskonut. Toivotaan tosiaan pikaista pakastumista ja lumentuloa, jotta kisat saataisiin käytyä.
     
  19. lumikko

    lumikko Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    nyt pojat merkkaamaan reitit, yleensä merkatessa ei lumesta ole muutakun harmia. ;D ;D ;D mut rossimiehet pääsee jo aloittamaan ja suurella joukolla. noin se menee kun yhdessä toimitaan :D
     
  20. wäinö

    wäinö Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut



    mitä tarkoitat yhdessä toimimalla?
    pitäiskö SML/SMK päättäjien käydä yhdessä kantamassa lunta metsään että saatais kausi käyntiin ;D
     

Suosittele tätä sivua