Lynx 3900/250/360/forest fox /Sivulla 1 Syncron laakerointi

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä -valopää-, 21/1/06.

  1. Anonyme

    Anonyme Well-Known Member

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    kakspuokki, suoravetoinen. Kiristimet näytti olevan paikoillaan, jopa sillä puolella mistä oli pompannut pois. Takaa joo pomppasi, suurinpiirtein siitä linkun kohdalta. Totta tuo matto nyt on linjattu suoraan, kerran viimetalven kerkesin ajaa ilman mitään kummempia ongelmia.

    Saako tuota nyt mitenkään paikanpäällä (metsän sisässä matkaa noin puol km) runtattua takasin? Kiristimet löysällä ja takasi kiinni? Akselin päätä ei näkynyt....
     
  2. PikkuLyne

    PikkuLyne Tyhymä ku suoapas, mutta eipä se mennoa haettoa.

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    Voi olla aika onkelmallinen tilanne metässä laittaa ja jos se on kadonnu se aksin pää ni jotenniii tuntuu että se saattaa olla turha koittaa rassata siellä metässä että katki se aksi (veikkaan ainakin), että mielummin pulkassa pois metästä, ellet haluu paskoo kaikkia solkia ja mattoa muutennii ku se tahtoo repii niitä solokia jos menee ihan perseellään tunnelissa se tela, tai ainakin mulla ne solet meni vähän paskaks ku matto ei meinannu paritalvee sitte pysyy paikallaan ku lähti laakerit kääntöpyöristä käveleen ;D
     
  3. Anonyme

    Anonyme Well-Known Member

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    Nyt on kelkka tallissa. Taas piste keveydelle, oli suurinpiirtein nostaa kahteen mieheen pulkkaan. ;D Mutta joo, akselin päästä oleva pultti on lähteny kävelemään.. :eek: Eli käytännössä uus pultti paikoilleen ja taas matka jatkuu.
    Tuota, mitenkäs tuo matto nyt pitäis laittaa? Linkun kohdalta lähteny menee vinoon. Siitä eteenpäin menee suoraan, taaksepäin pompannu tosiaan niiden pyörien sivu.

    Edit: laitan kohta kuvia matosta...

    Noniin.. Kuvat tosiaan sit linkeissä, en kehtaa kuormittaa foorumisoftaa liikaa. ;D
    Eka kuva matosta vasemmalta puolen (suksiin katsottuna), täältä on pompannu maton yli tuo vetävä pyörä.

    Toinen kuva oikealta puolen, täältä matto pompannu vetävän pyörän yli. Hoksaa myös akselin pää, hypännyt pois tuosta omasta kolostaan.

    Kolmas kuva on taas vähän yleiskuvaa tosta miten se nyt menee.. Suoraan perästä en hoksinut ottaa kuvaa.
     
  4. PikkuLyne

    PikkuLyne Tyhymä ku suoapas, mutta eipä se mennoa haettoa.

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    No tuohon nyt en kyllä osaa mitään muuta sanoo ku että normaalisti ::) silleen että laitat suunileen sen maton kohilleen ja sitte katot että ne kääntöpyörien hampaat on maton vetoreijjissä vai miksi niitä nyt ylejään kututaan ;D (jos on hampaalliset kääntöpyörät), ja sitte laitat vaa sen aksin paikalleen ja kiristä matto sillee että tulee suoraan ja että matto ei oo niinku vanahan ukon mulukku (eli meleko löysä ;D )
     
  5. Anonyme

    Anonyme Well-Known Member

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    Eli joudun käyttää kääntöpyörät (oikea termi?) irti, että saan ton maton kohilleen?
     
  6. PikkuLyne

    PikkuLyne Tyhymä ku suoapas, mutta eipä se mennoa haettoa.

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    Ei tarvii käyttää kääntöpyöriiä ottaa pois anna olla ihan paikallaa ja vaan väännät sen paikalleen mutta pyörittele kiristimien pultit mahollisimman löysälle ni se menee toden näkösesti paikalleen, mutta jos ei rupee meneen paikalleen ni sitte telasto irti ni varmaan menee paikalleen, mutta kokeile vääntää se aksi paikallaan ku telasto on kiinni ite oon ainakin saanu sen pois ja paikalleen iliman telaston irrottamista mutta se menee silleen heleposti paikallee jos jotenni saat venytettyy sitä väliä isommaks varovasti että ne vaan sujuu mutta ei väänny pysyvästi silleen (ei se kyllä herkästi väänny mutta kuitennii lievällä väkivallalla se kyllä menee) ;)
    Ja siis kääntöpyrät on oikee termi telaston ihan viimesille pyörille ja tulee siitä nimi ku tela kääntyy takas telatunneliin siinä kohti :)
    Mutta jos jouvvut ottaan telaston irti vaikka veikkaan että et, mutta jos ni vaiha kaikkien rullien laakerit jos ne on huonot ku tuppaa kuluun turhan herkästi missä tahansa kelekassa, vaikka ei ne laakeritkaa oo liian halpoja :mad: ellei kiina tinaa osta ja ne ei sitte kestä mitää :mad:

    Ja toi rungon katkeeminen tosta kohi on ihan yleistä jos se halaa puuta vähänki kovempaa ;D itelläki katkes ku halus lempeä puulta lynekin ;) ja ku se on tollasta normi mustaa ja vieläpä noin ohutta ni menee runko tostakohi poikki vaikka potkasemalla ;D
     
  7. Anonyme

    Anonyme Well-Known Member

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    Niin jäi kysymättä, että tavan pultti käy? :eek: Pitääkö ruuvilukitetta olla? Nyt jäi vähän kaivelemaan tuo, ei se nyt sahaatana saa noin vain irrota !!
     
  8. PikkuLyne

    PikkuLyne Tyhymä ku suoapas, mutta eipä se mennoa haettoa.

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    No tavan 8.8 lujunen pultti käy van saa toki olla lujempikin ;) ja ei se sitä lukitetta tarte mutta jos jotahi lukitetta löytyy ni ei se pahaakaa tee :D ja jos sitä strong vai mikä se oli eli se lujin lukite ni ei se muute enää irtoile siitä jos sitä sinne survot ;D

    Siinä se ainakin itellä on roikkunu mukana vaikka en oo mitään lukiteita sinne hieronu eikä kyllä koskaa oo se pultti kyllä löystynykkää... ta en kyllä oo kokeillukkaan että ei siinä ;D että liekko joku sukkahousupena ollu sitä pulttie kirimässä ;D
     
  9. Anonyme

    Anonyme Well-Known Member

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    Hmh, onko ny mitään yleispätevää ohjetta tolle kääntöpyörän takaisinlaitolle? Ei oikein tahdo sujua mitenkään päin tuo.. ;D Takana neljä tuntia ahkeraa miettimistä, ähkimistä ja puhkimista.. ::) Matto on nyt ok, mutta en saa tota akselistoa tonne holkkeihinsa. Taidan kaverin kanssa kokeilla seuraavan kerran; yksin ei kädet tuntunut riittävän..

    Niin ja... toinen pyörä on mallia käsin vedettävä pois. Sen laakerinhan pitäis olla prässätty kii siihen akseliin? Käsin lähti vetämällä.. Toisen eteen sai tehdä vähän työtä.
     
  10. PikkuLyne

    PikkuLyne Tyhymä ku suoapas, mutta eipä se mennoa haettoa.

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    En kyllä nyt enää osaa antaa mitään muuta ohjetta, ku itellä se on aina antaonu kun tarpeeks noitunu :D ja nuita menetelmiä oon käyttäny mitä tossa aiaksemmi luettelin ;D

    Ja kyllähän se laakerin pitäs olla kohtuu tiukalla siinä että ei pääse "sorvaamaan" kääntöpyörien aksia, itellä ne on niin tiukalla että ei maha lähtee iliman koolien rälläköimistä irti enään ;D no saapipaha seuraava omistaja tehä jotahi niitten irtoomisen eteen ;)

    Mutta se o varma että jos otat telaston pois ni se aksi menee paikalleen meleko vi*tuilemati ;D
     
  11. Anonyme

    Anonyme Well-Known Member

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    Joo niin meni. Telasto irti ja meni aika heittämällä. Myyntiin menee toi laitos kohta, vinkvink. ;) Voi kysellä YV:llä. :)
     
  12. SnoF5

    SnoF5 AC4000RR, Lynx 250, Lynx 150

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    löysäät tuota taittoperää sen verran että saat akselin ja renkaat pois paikaltaan jos ei muuten onnistu.
    Jos ei prässiä ole niin jollain painat renkaan kohdalleen, siellä renkaitten välissä on akselin päällä putki ja akselissa on muistaakseni olakkeet jotaka estää laakeriëita menemään liian sisälle.
     
  13. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    laitoin v-loppuna käymään paripäivää sukeltaneen 3900 lynen teinkö oikein vai vieläkö jotain pitäs tehdä??
    -koneesta vedet pois kallistelemalla ja nykimällä
    -kaasarin ja bensapumpun putsaus
    -tankki tyhjäksi
    -letkut paine ilmalla vedestä tyhjäksi ja uusi suodatin
    -vaihdelaatikon öljyt vaihtoon
    -käynnistin pois ja kuivaus
    -sähkö johtojen liitokset auki ja crc:tä
    vaijerit öljysin
    -vuorokausi lämpimässä kuivumista sisätilalämmitin kaverina kuomun alla
    -penkki tietenkin on kuivumassa vieläkin
    ja eikun käyntiin ja hyvin lähti ja käy ainakin mitä pihalla joku sata metriä ajelin.

    niin ja paljon tuonne laatikkoon pitäs öljyä laittaa kun laitoin aina vähän kerrallaan ja katsoin tikusta niin sinne meni jotain 5-6dl kun mittatikku näytti vähän yli missä se viiva on tikussa??
     
  14. _vatzku_

    _vatzku_ Well-Known Member

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    Mikäs voisi olla -05 foxissa vikana kun moottori on kylmä pakki pelaa kuin unelma. Moottori kun on lämmin niin kone vaan sammuu kun napista painaa (sähköpakki). Voisikohan vika olla tuossa puola/cdi poksissa kun johdot näkyy sinne menevän. Onko tuossa jonkun lainen anturi magneeton luona pakille ja mistä kannattaisi vikaa alkaa etsimään?
     
  15. juhhuu

    juhhuu summit

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    Oletko kokeillu rämpyttää kaasua samalla ko laitat pakin päälle? Naapureilla tuo rämpytys toimii.
     
  16. _vatzku_

    _vatzku_ Well-Known Member

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    Olen kokeillut mutta ei auta.
     
  17. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    Yhdellä tutulla Mopsi-keulainen Ranger oireili aivan samalla tavalla.. Siihen löytyi lääke korjaamosta. Sitä en tiedä, mitä sille tehtiin, mutta kuntoon se saatiin. Kone-Virta Savukoskella tai Pienkonekorjaamo Kemppainen Sodankylässä osannee auttaa, jos ei omalta henkiparantajalta apuja löydy.
     
  18. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    Sähköpakillisessa on anturit. Meillä taannoin Rev:ssä oli ongelmaa tuon sähköpakin kanssa. Sei tahtonut pyörähtää väärinpäin käymään laisinkaan. Ei kylmänä eikä liioin kuumana. Vaikka kuin tarjos "välikaasun" pakille laitossa niin oli hankala. Siihen vaihdettiin uudet männät tuohon lääkkeeksi. Sen jälkeen on joka kerta toiminut (selkeesti erilainen käyntiääni pakilla mäntien vaihdon jälkeen). Tuo oma kaasari Lyne vaatii aina tuon "välikaasun" mutta pääsääntöisesti menee pakille todella hyvin. Saako tuossa Fox:ssa pakille lainkaan vai onko hiton vaikeaa? Paljon on mittarissa, tuli vain mieleen.

    Huom,,, tämä nyt vain omaa pohdintaa siten ei mikään resepti.
     
  19. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    Taas on yksi ikiliikkuja pelastettu. Kaveri hankki itselleen vm 88 suoraveto GL250sen.. Eli viimeisen kiilakuomuisen kakspuokin.

    Kaikinpuolin hieno peli. Pikkuisen puskuri lenkottaa ja kaasari tulvii tukkoisuuttaan, mutta muuten on kopsakka peli.

    Hienoa, että näitä legendoja löytyy.
     
  20. Anonyme

    Anonyme Well-Known Member

    Vs: Lynx 3900/250/360/forest fox

    pelastappa multa sit tuo pois.. ;D
     

Suosittele tätä sivua