ÄRRRÄ:n talli, RXL-päivityksiä sivulta 35

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä ÄRRRÄ, 15/4/09.

 1. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Re: RXL-projekti

  Muokattu ajamalla puuhun? ;)

  Kattelin sitä kuvaa, kuuluuko olla keskelle asti auki? Siis lähinnä, ettei ole revennyt? Eläissäni kun en ole tuollaista käsissäni pitänyt.

  Jos se on ehjä niin heitä panssarin mukaan ehjä kaasukahva niin laitetaan kamat liikkeelle?

  Ootko tuon pidemmän alustan myyny jo?
   
 2. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Re: RXL-projekti

  Pikkuvikainen kuomu tilattu, saapunee ensi viikon aikana. Siihen pikku paikkaus ja sit maalaukseen.

  Jos tähän mennessä on ollut epäselvää niin peliä ei ole tarkoitus täysin restauroida, palautetaan kyllä lähelle alkuperäistä mutta esim penkki/tankki on siis uudempi versio ja väri ei tule olemaan alkuperäinen. Haaveissa olis myös XTRA-10 mut katsellaan nyt peli ensin ajokuntoon. Niin ja pohjapanssarinkin meinasin laittaa, perf puolelle varmaan sit karkeampi matto ja muovisukset jossain vaiheessa.
   
 3. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Re: RXL-projekti

  Parts manual selattu läpi. Ainoat erot SKS:ssä on siis alustassa, huom sekä etu- että takapäässä. Niin ja välitykset on erilaiset. Notta niitä pidempiä liukuja ja mattoa vaan sit jossain vaiheessa. Jos joku haluaa, niin sellaiset saa myös lahjoittaa. ;D
   
 4. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Re: RXL-projekti

  Kuomu, tunnelinjatko ja ilmaboxi saapui tänään. Yritin eilen kaverilta tilailla custom-pakolämpömittaria, katsotaan mikä on tuomio. Tarpeelliselta sellainen kuulostaa.

  Tutkin myös mattoa tarkemmin. Uudenkarhea, tosin luokkaa 20mm. Yokohaman valmistetta, paistettu -07. Yhtään lappua ei puutu enkä löytänyt siitä kyllä mitään muutakaan sanomista, pyörinyt ilmeisen vähän. Löytyipä myös Yamahan logot, olisko johonki vanhempaan Phazeriin tms tarkoitettu.

  Alustan pyörät on ehjiä, kahdessa pyörässä kuulosti laakerit aika kuivalta. Taidanpa pistää kaikki uusiksi, suht halpoja kuitenkin.

  Tähän mennessä projektiin mennyt rahaa kaikkiaan 788 euroa, sisältäen kelkan myös.

  Kuomusta tarrat irti, pieni paikkaus ja maalaukseen.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 5. J.J.A

  J.J.A Well-Known Member

  Re: RXL-projekti

  kuomu menee mustaksi? ;D
   
 6. make91

  make91 Well-Known Member

  Re: RXL-projekti

  meinasitko ihan alkuperäisen tarrasarjan jostaki hankkia tuohon kuomuun :)
   
 7. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Re: RXL-projekti

  Kuomu mustaksi luultavimmin, pienessä harkinnassa on vielä tumma metallisininen. Tarrasarja houkuttais, katsotaan josko tuttu teippimies sais jotain taiottua..tai sit tilaan uuden olettaen että ei maksa aivan tuhottomasti.
   
 8. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Re: RXL-projekti

  No niin..ilmankos rxl männänhelmoja tiputtelee. Normi välys männän ja sylinterin välillä 0,01397mm eli 14 satkua. Maximum service limit eli m maks välys on 0,002413 eli reilu kympin kulumisvara. Äkkiiarvaamalla suurin osa peleistä on kympin sisään..tod.näk vaan väärän kympin.
   
 9. Fiiberi

  Fiiberi Guest

  Re: RXL-projekti

  Saa nähhä noiden tarrojen kanssa... mulla kaveri tehnyt muutaman kuukauden tuohon SRV -projektiin kuomua. Tarra-alan ammattilainen.
   
 10. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Re: RXL-projekti

  Mahtaisko tehdä RXL:n kans?
   
 11. Fiiberi

  Fiiberi Guest

  Re: RXL-projekti

  Varmaan taitaa vetää turpaan jos meen ehdottelemaan toista projektia.
  Mietin itse, että taitaisi olla helpompi kohta maalauttaa osaavalla kaverilla noi "tarrat". Mulla kun on noita täysin iskemättömiä SRV:n kuomuja nyt kaksin kappalein ja alkuperäinen siihen päälle.
   
 12. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Re: RXL-projekti

  Taidan teippaa ite jos ei valmiita saa sopivaan hintaan. Ei se tarvi just alkuperäisen näköinen olla kuitenkaan.
   
 13. JariG_

  JariG_ Well-Known Member

  Re: RXL-projekti

  Soitto vaskivuoren polarisvalintamyymälään auttaa usein! Nettietsivälle search-nappula on lupaus seikkailusta!


  ..siellä saattas pian orkkis tarrasarjaa olla erittäin passelisti, muistelisin että puhetta ois ollu tuossa parisen vuotta sitten...
   
 14. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Re: RXL-projekti

  Eivät tunteneet numerotiedustelussa Vaskivuoren Polaris-valintamyymälää ;). Pyysin yhdistämään lähimpään Siwaan, siellä ei ollut tarroja. Muutenkin palvelu oli huonoa, pitivät hulluna kun yritin tinkaa rolexin osia! Onko se nyt niin vaikeeta? Täytyy varmaan yrittää erinäköisillä hakusanoilla löytää tuo valintamyymälä..

  Vaikka tarrat yleensä onkin päällimmäisenä niin tällä hetkellä ne ei kuitenkaan ole. Soitin kuitenkin Vaskivuorelle kun olen erehtynyt niistä tarroistakin puhumaan.. oli kovin epäileväinen että ko. tarrasarjaa varastosta löytyy. Eiköhän se jostain saada kaivettua, viimeistään siinä vaiheessa kun on kuomussakin väri päällä. Kiitokset tästä linkistä, jostain niitä osia pitää jossain vaiheessa alkaa hankkimaan kuitenkin.
   
 15. janneja

  janneja Well-Known Member

  Vs: RXL-projekti

  Täältäpä sit saat myös osia ku tarvit. Se vanhempi SKS-telasto löytyy, ja pätkään ne jatkopalat.
  Muutakin osaa löytyy kiitettävästi. Taisitkin soitella mulle tossa viime viikolla?
   
 16. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: RXL-projekti

  Joo oltiin yhteydessä. Nyt just ei tuu mitään mieleen..ellei satu olee hyviä tuppeja ja kahvanlämmittimiä. Lyhyt etupuskuri saattais kiinnostaa kans. Laita YV:nä hintoja?
   
 17. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: RXL-projekti

  Hiukan päivityksiä.

  Hinasin kelkan tänään rinnettä ylös talon viereen. Kehtaan väittää on ollut yksi varmimmista ylämäkikyydeistä millään maailmassa olevalla kelkalla koskaan..voimanlähteenä kun toimi 5400kg vetävä taborin 12k vinssi. ;D

  Kelkasta etujousitus irti. Kaikki oli just niin kulunutta kun oletinkin. On se vaan kumma juttu että kun melkeinpä mikä tahansa moottorikäyttöinen tulee tiettyn ikään niin siitä ei tarvi tai kannata enää pitää huolta. Tuollainen etujousituksen huolto ja ylläpito kun maksaa monta kymppiä per vuosi..josta voisi olla tuloksena käyttövarmuus ja toimivuus. Mutta ei. Tämä ei ole mikään valitus, olen henkisesti valmistautunut siihen että siitä alkuperäisestä kokonaisuudesta on jäljellä enää raamit, ja sinne etu- ja takapuskurin väliin joutuu uusimaan lähes kaiken. Toistaiseksi en ole todennut olevani väärässä.. :)

  Päivä jatkuu vielä koska ulkona on lämmin ja remonttikaljaakin on jäljellä. Tallissa ei ole jääkaappia joten lienee syytä nauttia tölkki aina parilla kulauksella, sehän voi lämmetä muuten.

  P.S. Kuvasta ei selviä rinteen oikea jyrkkyys, sen verran jyrkkä on että moottoripyörästä saa pistää etu- ja takapään lukkoon ja silti meinaa karata. Kokeiltu on. ::)

  [​IMG]
   
 18. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: RXL-projekti

  Uus kiilakopan panssari hankittu sekä tuloillaan olis xtra-10 telasto foxeilla. Seuraavaks tarvii varmaan irrottaa oma ja katsoa josko vanhoista liukurungoista sais rakennettua jatkot.

  Myyntiin jää siis liki virheetön 307-matto ja vanhan alustan etuöhlinssi ja taakse foxi.

  Tietääkö joku mitä eroa on xrta-10 keulassa? Tiedän että joustoa on enemmän mutta mitkä ne fyysiset erot on?
   
 19. maaza84

  maaza84 polaris super sport -97 488 fööni

  Vs: RXL-projekti

  niin no xtra-10 joustohan on 10 tuumaa ja tuossa on ilmeisesti xtra-8 alusta keula niin ero on todellaki siin jouston määrässä ja ergonomiassa ja xtra-10 tulee paljon pehmeemmin patteihin jos oon väärässä niin oikaiskaa mut mulla on xtra-10 alusta ja siin on huomattava ero mielestäni xtra-8 alustaan 8)
   
 20. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: RXL-projekti

  Tänään tuli purettua ketjukoppa, vetoakseli, matto ja telasto pois. Matto on hyvä, vetopyörät on 9-piikkiset, välitykset on 20/35, ja alusta on aika pitkälti loppu. On siellä ehjät pyörät ja käyttökelpoiset iskarit..pyöriinkin tarvii tosin vaihtaa laakerit. :D on ne silti pyöreät vielä.

  Tallissa on seinään nojaamassa xtra-10, taidan pilkkoa vanhat liuút ja tutkia josko niistä jatkot sais tehtyä.

  Välitykset oudoksuttaa..20/35 on pätkän välitys, otteessa lukee varsin selvästi kuitenkin SKS. Onkohan kaikki tulleet sks-merkinnällä suomeen? Omassa on kuitenkin pätkä alusta ja pätkän välitykset..miks joku olis vaivautun vaihtaa välityksetkin samalla kun alustan?
   

Suosittele tätä sivua